5 ay önce tiroid kanseri teşhisiyle ameliyat oldum.atom tedavisi gördüm.çok zor bi süreçti.akebinde tahlillerim temiz çıktı allahtan yalnız sesim açılmamıştı.bir kbb uzmanına gittim sol ses telimde hareketlilik yok ve ses teli felci dedi.dünyam başıma yıkıldı.üstelik 2 çocuğum var biri 6 diğeri 1 yaşında.depresyona girdim.
.iyi bir doktora ameliyat olmuştum
deneyimi olan arkadaşlar var mı acaba.tedavisi varmıdır...
Öncelikle çok geçmiş olsun umarım tedavi olabilmişsinizdir. Ben de nisan 2013 de akciğer ameliyatı geçirdim sol akciğerim alındı çok zor bir ameliyattı sol ses tellerime giden sinirler hasar gördüğü için sol ses telim felç oldu birkaç doktora gittim ama ameliyatın üzerinden bir sene geçmesini beklemem gerektiğini söylüyorlar ben de bekliyorum düzelmezse ne yapacağım bilmiyorum. Siz tedavi olabildiniz mi şu anki durumunuz nedir çok merak ettim? bana da önerebileceğiniz bir doktor var mı? Ben izmirde yaşıyorum ama tedavi imkanı olan her yere gidebilirim. Sesim çıkmadığı için işimi de bırakmak zorunda kaldım insan kaynakları sorumlusu olarak çalıştığım çok güzel bir işim bir kariyerim vardı ama hepsini bırakmak zorunda kaldım depresyona girmemek için kendimi sürekli telkin etmeye çalışıyorum
Canım öncelikle geçmiş olsun benimde annem aynı durumda onun tek çaresi lazer ameliyatı ama doktorun iyi olması çok öenmli fazla açarlarsa dediğin gibi yemekler cigere kaçabilir ve ameliyat sonrası sesi gidebilir riskleri var ama nefes alması için ameliyat şart malesef yoksa başka çözümü yok ve bu hastalar çok ağır bir üst solunum enfeksiyonu geçirdiğinde nefesi tamamen tıkanıp boğulabilir doktor bize böyle söylemiştiArkadaşlar bilmiyorum bu saatten sonra görür müsünüz ama ben yinede yazmak istedim. Benimde annem guatr ameliyatı oldu ve çift taraflı ses teli felci var. Nefes alamıyor, yürürken gezerken bir iş yaparken bayılacak gibi oluyor nefessizlikten. Grip olunca çok kötü oluyor nefesi iyice gidiyor hastalanıyor. Cok doktora gittik ama tam bir tedavisi yok. Ilk başta Adana'ya gittik Balcalı'da Mete Kıroğlu ameliyat etti ve ses telinin birinin yarısını kesti ama annem bir kaç gün sonra grip olunca hastanede yine eski haline döndü. Zaten ses telleri tırnak gibi uzarmış ve durmadan kesmek gerekmiş. Bu yazda Izmir'e gittik doktorun adını tam bilmiyorum ama trt habere de çıkmış sanırım bir tedavi söylemişti ama annemler güvenmedi geri geldiler çünkü Ankara'ya da gitmişti annem ve oradaki doktorlar bu tedavinin tehlikeli olduğunu söylemişlerdi yediklerinin ciğere kaçacağını falan söylediler. Şuan hâlâ aynı durumda ve bir korkuyla yaşıyoruz her an kalp krizi geçirebilir dedi doktor biyere düşer kalır dedi. Ama tek taraflının tedavisi var diye biliyorum ben karından alınan yağla oluyordu sanırım. Allah bu hastalığı olanlara şifa versin. Eğer bir Tedavi bilen olursa lütfen yazsın. İnşallah sizde iyilesirsiniz