arkanda dag gibi duran bi anneniz varsa degerini bilin....

Konuyu ve yazılanları okuyunca yazmadan içim rahat etmedi. 13 aylık bir oğlum var. Doğumdan itibaren annem ve babam (babam emekli) yanımıza geldiler ve halen daha beraberiz. Ben oğlum 5 aylık olunca çalışmaya başladım. Bakıcı olayı gündemimize bile gelmedi. Annem de babam da bize o kadar çok destek oldular ki anlatamam. Hatta biz onlara destek olduk desem daha doğru olur belki. Eşim de bu durumdan gayet memnun oldu hep. İlk torunları (ve belki de son). Yani en azından ben ikinci çocuğu kesinlikle düşünmüyorum. Bir erkek kardeşim var onun da evlilikle alakası yok. Çok bağlandılar oğluma. Haftasonları falan onları zorla dışarı göndermeye çalıştım hep gidin bi gezin nefes alın falan diye zorla çıkarırdım 2 saat sonra torunlarını deli gibi özlemiş olarak geri gelirlerdi. Eşim cumartesileri de çalışıyo, şimdi artık cumartesileri ben, annem, babam ve oğlum geziyoruz havalar ısınınca. Pazarları da biz çekirdek aile olarak çıkıyoruz onlar evde biraz kafa dinliyolar (tabi bu bizim açımızdan böyle) Çünkü Allaha şükürler olsun ne annemin ne babamın bi of dediklerini bile duymadım daha.
Birlikte yaşamaya alıştık ama elbette zor yanları da oluyor. Ama şu anda bizim için avantajları ve iyi yanları çook daha fazla. Akşamları oğlum uyuyunca eşimle dışarı çıkarız bir kaç saat muhabbet ederiz dolaşırız konuşuruz dertleşiriz. O esnada çocuk uyansa da canım annem biz hemen dönmeyelim diye aramaz bizi.

Ama tüm bunların yanında bizim de onlar için yaptıklarımız var elbette. Evlenirken onlara ev aldım ben. Kendimiz şu anda kiracıyız ama evlenmeden önce onları iyi bir ev sahibi yapmak en büyük hayalimdi. Annem ve babam çok karşı çıkdılar bu duruma olmaz falan diye ama ben şart koştum, size ev almazsam evlenmeyeceğim dedim. Bi şekilde zorla ikna ettim. Onlar bei en iyi şekilde büyütüp okutmuşlar iyi bir meslek sahibi yapmışlar ben bunu yapmışım çok mu. Eşim de sorun çıkarmadı sağolsun ve hala daha kredi taksidi ödüyorum. Biz memlekete 1 saat mesafede bir şehirde oturuyoruz, memlekette kendi evleri var ailemin ama ben il merkezinde de bir evleri olsun istiyordum hep. Memleketteki ev sobalı en azından kışları burda kalırlar falan diye. Kaldı ki sürekli il merkezinde işleri olabiliyordu (hastane, bizimle ilgili işler, vss..) Zaten memleketin yarısı burada yaşadığımız şehirde yani her taraf tanıdık. Allah da bu dileğimi gerçekleştirme şansı verdi. Evlendikten 2 yıl sonra çocuğumuz oldu. O iki yıl kışları ailem il merkezindeki yeni evlerindeydiler. Biz de akşamları ara sıra gidip geldik çok da iyi oldu. bebek doğunca yanımıza geldiler işte. Planımız 1,5 yaşına gelince evlerine dönmeleriydi yani 2015 Eylülde. Ama belki de uzatırız biraz daha. Çocuğum kreş yaşına gelinceye kadar belki beraber otururuz bilemiyorum. Ama şunu kesinlikle söylemeliyim ki ben ev aldım diye bakmıyorlar asla çocuğuma. Ev alınmasaydı da aynı fedakarlığı yaparlardı eminim. O kadar alıştılar ve bağlandılar ki ona anlatamam. Ama bütün güzelliklerine rağmen ben yine de oğlum kreş yaşına gelse de çekirdek aile olarak kalsak diye geçiriyorum artık içimden. Çünkü eminim ki başbaşa kalınca insan aile olduğunu daha iyi anlıyodur.

Şimdi bu konuda yazılanları görünce kendi ailemin yaptığı fedakarlığın altında bir kat daha ezildim. Allah onlardan razı olsun, başımızdan eksik etmesin. Ama emin olun aslında içimde hep yük oluyoruz psikolojisi 13 aydır hiç bitmedi. Yapmak zorunda değiller çünkü. Bu anlamda burda yazan çoğu arkadaşa katılıyorum. Eğer içlerinden geliyosa bakarlar ama gelmiyosa da yapacak bişey yok. Çünkü bu yaştan sonra mecbur değiller. Ben belki de ilerde kendi ailemin yaptığı fedakarlığı yapamam kimbilir. Benim annem gezmeyi tozmayı dışarı çıkmayı sevmez mesela ben çok severim.

konu sahibi arkadaşım yerinde olsam bakıcı tutardım kesinlikle. kaldı ki sen de öyle düşünüyosun, inşallah çocuklarına iyi bakacak biriyle anlaşırsın. Hakkında hayırlısı olsun.

15 aylik kizim var. Ucretsiz iznim 1 haziranda bitiyor..asla ama asla anneme gel kizima bak demem. Bakiciya para vermiyim, ohhh ev alayim kizima da annem baksin.ne ala memleket.ben de bilirdim ev alip borca girmeyi ama madem ev alinca bakiciya para kalmayacak, almayin ev oyleyse. Ben mesela aylik850 tl kira veriiyorum aidatla beraber 1000... Ev almayi biz de biliyoz da, annemizinrahatini bozmaktansa kirada kaliriz bakici tutar kimseye minnet de etmeyiz..

O eskidenmis ayrica cocuk seven torun bakan anneanneler babaanneler
Simdiki nesil anane babanneleri kendi cocuklarini buyutup kurtulmaya nefes almaya kendi icin yasamaya bakiyo artik. Ne cekmisse eski nesil analari cekmis
Anaya babaya bakarlardi kv kb baktilar kendi cocuklarini buyuttuler yetmedi torunlari buyuttuler belki torunlarin cocuklarina bile az buz bakan vardi eski ninelerde. Simdi oyle nine kalmadi mumla arasan bulursun belki.
Ah bide yeni modada bazi nineler para bekliyor senden cocuklarina baktigi icin
Bakiciya verecegin parayi anana ver belki soylenmeden bakar ozaman.

Köy yaşamında aynı bahçe içinde 3 oda tek mutfaklı yaşama ait sanırım örnekleriniz. O dönem işleyişini birebir yaşamak istiyorsak hodri meydan hepimiz dönelim köylerimize. Sigortalı işlerimiz yerine sabah tarlamıza gidelim , tarladan ne çıkarsa onunla tüm yıl geçinmeyi ve yemeyi deneyelim.

Büyük çocuğa küçüğü emanet edelim. Çocuklar evin bahçesinden çıkmasın diye ninemizin de altına bir şilte serip sundurmadan çocuklara bakmasını isteyelim. Çocuklar işe güce yeter güce sahip olunca ( yaştan ziyade güç önemli. 8 yaşındaki bir çocukta hayvan otlatabilir mesela ) koyun , kuzu , ineği otlatmaya çıkarmasını isteyelim. Okul , eğitim kısmetse olur. Hani çocuğun takati kalırsa.

Şimdi eğer şu anki hayatınızdan tamamen vazgeçip eski düzene dönmeyi düşünmüyorsanız annelerinizi eskilerle de kıyaslamayın. Çocuğunuzu bakıcıya verir iseniz para vermek zorundasınız ancak anneler bakınca artan bu geliri sadece kendinize saklamak ve annenize de bakma zorunluluğu varmış gibi emir vermek istiyorsunuz. Dolayısıyla hep bana Rabbena olmuyor hayat işte.

Mtb herkese.
Benim 26 aylik ve 5 aylik olan iki kizim var.ilk cocuguma hamile oldugumu ogrendigimde annem yarim agizla hayirli olsun demisti aglaya aglaya telefonu kapatmistim sonra kardesim ve babam bana hak verip anneme sitem etmislerdi.o zmanlar evliligin tam oturmadi diyemi acaba annem suphe etti dedim ama yinede insan belli edermi bu kadar(ki 2 senelik evliydim)...yinede cok uzulmustum...

kizim dogdu 15 ay kendim baktim.calisiyordum rapor ucretsiz izin falan derken 15 ay kendim bakttim.son ay haftada bikac kez anneme gittimki cocugumda alissin diye.cunku hala emiyordu ve bana cok bagimliydi...hatta bu alistirma denemelerine ragmen cok zorlandi kizim ben ise baslayinca....ben yokum diye cok aglamis ilk zamanlar...
Inanin kizim gece gunduz cok hareketli ve zor bi cocuktu....ama nazi hep banaydi.ben uyutmaya calissam uyumazdi annanesine hic sorun cikarmazdi.tuvalete bile girdigimde kapiyi acmaya zorlar.... gece uyku duzeni hala yok ...her gece 5~6 kere uyanir.sadece bana sarilip geri uyur....

Bu arada kizim 13 aylikken tekrar hamile kadim.bizimde planlarimizda yoktu ama oldu iste.ablasinin can yoldasi olur insallah...annem ilk duydugunda bana guvenipmi yaptiniz ben bakmam naparsan yap dedi....korktugum gibi oldu yani....

Soylede bi ozet gecim.buuk kizim 15 aylikken ise basladim ...buyuk kizima 5 ay annem bakti sonra babam rahatsizlandi hastaneye yatti bende ikinci kizima hamileyken rapor alip buyuk kizima baktim.sonra dogum oldu ve yine ben bakiyorum kizlarima....ara ara anneme gidiyorum.ALlaha sukur babam iyilesti ve emekli oldu.....

Yine ara ara anneme gidiyoruz isim varsa hastaneteyealan gitceksem.dogum yaptigimda annem 5 gun yanimda durdu o da aksamlari 5 gibi kendi evine donerek.kisin yine arada sirada geldi.....ama o geldigindede ben yan gelip yatmadim o buyuk kizla oynadiginda ben kucuge baktim yemek falan yaptim....

Ama bize her gelisinde yada her gidisimde tartistik....her geldiginde ben gidim artik sen halledersin diyodu.her gidisimde hadi senin isin bittiyse ben cikim simdi disari diyodu.inanin abartmiyorum hergun disari cikmaliymis bunaliyomus eeee ben napim iki cocukla hapista gibiyim.anneme indigim zamanlar cogu zaman geceden 2~3 cesit yemek yapip tencerelerle esimle asagi indiriyoduk yada ordaki marketlerden yemeklik alip orda yapiyodum.....tabi onunda yaptigi oluyodu ama yuzde doksan ben hallediyodum.esim sofrayi kurup kaldiriyodu.bazen bulasigi bile yikiyodu.ayrica ayda bir evlerine market alisvrrisi yapiyoduk.esim kizim yumurta bile yese alalim diyodu....yinede annem o gun benim yuzunden disari cikamadiysa bes karis suratla oturuyodu.zaten anlasamiyoduk cocuklardan sonra ona muhtac oldugum icin hep ezildim elimden geldigince yuk olmamaya calistim ama ben isteyken mecburen disari cikamadi bi donem.hep basima kakiyo bu durumu.ikinci cocuguma bakmak istemiyor.babam ben bakicam o bakmazsa diyoooo....

Bu arada bi ay once ev aldik annem o zaman mecburen bakarim dedi.....ona guvenip girdik borca.....ama gecen hafta annemlerin aldigi yeni ev icin fayans bakmaya gittik sabahtan aksama kadar gunesin altinda iki cocukla surundum.sirf annemle babam sende begen dedikleri icin.....Bu arada annemgilfe bende ayni zamanda ev aldik...gece buyuk kizim 26 aydir ilk kez orda kalcam diye agladi.....ve kaldik.gece e 2:30a kadar ikiside uyumadi ...kucuk jizim surekli agladi ve ben yaklasik her gece bunu yasiyrum.gece 12de annem uyuklamaya basladi esimde git uyu anne sen dedi....annemde kizkardesime donup "hadi kizim sende yoruldun uyu"dedi.cok bozuldum ertesi gun pazardi ve kizkaresim nisanlisiyla buluscakti aksam.....ama ben esim ve babam cocuklar uyuyana kadar deli gibi kosturduk.....o gunu hic unutamiyorummmmm......hep boyle oluyo....
Hic ankasamiyoruz cocuklari mecburen ona baktiriyorum ama bin pismanim.sizce bakicimi bulsam

Şu renkli yerleri önce kendiniz iyice bir okuyun yani annenize güvenip borca girmenizi geçtim 2. çocuk doğunca ikisine birden baktırmayı düşünüyorsunuz kadın istemiyor neden bu kadar zorluyorsunuz ki benim oğluma annem bakıyor severek isteyerek ama bakmak istemeye de bilirdi eğer bakıcıya güvenmiyorsanız annenizle konuşun bakıcı baksın anneniz de o evin için de olsun hem siz rahat etmiş olursunuz hem de anneniz

Benim arkamda dag gibi anne nasil olur ?
Cocuguma bakarak degil tabiiki
Egitimiyle kulturuyle bilgi birikimiyle bana ornek olan , basima bir is geldiginde kapisi bana acik olabilecek,esimle sorun yasadigimda beni daha da fisteklemeyecek ve sakinlestirmeye calisacak, kendi sagligina gezmesine tozmasina yemesine icmesine vakit ayiracak ve parasini kendisine harcayacak biri ancak dag gibi annedir benim gozumde
Ama bu kisiden kisiye degisir elbette ben sadece fikrimi soylemek istedim

neden bakıcı tutmayıp ısrarla annenizde kabahat buluyorsunuz bilmiyorum.. belli ki kadın bir yaştan sonra gezmek ve kendi hayatına bakmak istiyor onu torun bakımına zorlayamazsınız ki.. annenize ne zaman hak vereceksiniz biliyor musunuz? iki kızınız 2'şer den 4 çocukla size geldiğinde..

neden bakıcı tutmayıp ısrarla annenizde kabahat buluyorsunuz bilmiyorum.. belli ki kadın bir yaştan sonra gezmek ve kendi hayatına bakmak istiyor onu torun bakımına zorlayamazsınız ki.. annenize ne zaman hak vereceksiniz biliyor musunuz? iki kızınız 2'şer den 4 çocukla size geldiğinde..

ama konu sahibi bi msjında ben bakarım torunlarıma gibi bişey dedi :)

ama konu sahibi bi msjında ben bakarım torunlarıma gibi bişey dedi :)

valla kadişim şimdi böyle söylemek kolay da acaba 50 yaşına geldiğinde de öyle söyler mi? bir de düşünsene konu sahibinin 2 çocuğu var, onların da 2'şer tane olsa 4 çocuk yapar.. birinin çocuklarına baksan diğeri alınır oy oy oy :KK53:

valla kadişim şimdi böyle söylemek kolay da acaba 50 yaşına geldiğinde de öyle söyler mi? bir de düşünsene konu sahibinin 2 çocuğu var, onların da 2'şer tane olsa 4 çocuk yapar.. birinin çocuklarına baksan diğeri alınır oy oy oy :KK53:

ben torun bakmak istemiyorum severim,maddi-manevi yanlarında olurum ama emekli olup belirli bir yaşa geldikten sonra torun bakmam.ister bencil ister acımasız desinler umrumda değil.istemediğim birşeyi zorla uflaya puflaya yapmaktansa hiç yapmamak en iyisi.

koca koca kadınlar erkekler olup da hala anne-babaya bağımlı olmak bi bizde mi var ya ofiş,sen avrupa görmüş hatunsun bi anlatsana :KK53:

Valla haklisin canim
Ben de ileride bakamam herhalde torunlarima
Zaten baksam da suclu olurum kesin kimseye yaranilmaz
Bakarak suclu olmaktansa bakmayarak suclu olmayi tercih ederim herhalde :KK66:

Anneme güvenip çocuk yapmam sanırım ,büyük konuşmıyım belki mecbur kalabilirimde insanlık hali çok fazla beklenti içine girmeyin derim en güzeli o olur ,anneler gününde bile annem yanımda yoktu 3 gün ağladım gözlerim şiş gezdim ama genede of demedim ,anneme karşı daha az beklenti içinde olunca daha az üzülürüm diye düşünüyorum

ben torun bakmak istemiyorum severim,maddi-manevi yanlarında olurum ama emekli olup belirli bir yaşa geldikten sonra torun bakmam.ister bencil ister acımasız desinler umrumda değil.istemediğim birşeyi zorla uflaya puflaya yapmaktansa hiç yapmamak en iyisi.

koca koca kadınlar erkekler olup da hala anne-babaya bağımlı olmak bi bizde mi var ya ofiş,sen avrupa görmüş hatunsun bi anlatsana :KK53:

hahaha valla benim gördüğüm anneanne- babaanneler taş gibi hatunlardı kadişim. :KK53: kesinlikle bağımlılık bizde çok yaygın, 40 yaşına gelen oğlumuzun arkasına hırka veririz üşümesin diye, kızlarımızın peşinden koşarız.. buna da aile bağı deriz.. aslında bunun adı aile bağımlılığıdır. bir ömrü evlatlarına adarsın, ama torunlarına bakmadığın için de adın vicdansız anneye çıkar. en iyisi yabancı style :KK53:

Suan tek cocuktayim ve annem yatili iste calisiyor.. hep der ben isten cikinca birde kardesi olsun bakarim diye.. kadin Yillardir calisiyor didiniyor maddi manevi yetmeye calisiyor tam gezip tozucagi zaman benim ne hakkim var bebek baktirmaya elinden geldigince yardim eder borc olayina gelince suan esimj oyle bir borca sokmam neden diye sorarsan cocuk daha ufak kendine yetebildigi zaman calisilmasi gerek hic kimse anne sevgisi yerini tutmaz.. annelerimizi artik rahat birakalim bazi seylere mecbur birakmayalim..

Ta allahım ya ..anneniz bakmak zorunda değilki ..bu durumu okadar içselleştirmişsiniKi ,okuyunca inan size kızdım ,haksızlığa uğramışsınız gibi yazmışsınız ,anneniz i bu konuda çok haklı buldum ,bakıcı tutun baksın

Öyle bi anlatmissiniz ki sanki kendi dogurmus ve bakmak istemiyormus gezmek istiyormus diye vs..
Baslik ile alakasiz bir durum.
Eslestireleri hak ediyorsunuz. Kizmayin bence..biraz düsünün sakince. Annenize bu yastan sonra okadar yüklenmeyin..
Siz de pespese dogurmussunuz sizin isiniz de zor tabiki sinirli olabilirsiniz. Ama bütün sorumluluk sizde ve esinizde bunu unutmayin.
Anneniz mecbur degil sizin cocuklarinizin bütün maddi manevi sorumlulugunu üstlenmeye.
En fazla yardimci destekci olabilir..olursada bu bir lutuf dur. Olmuyorsa kizmaya hakkiniz yok.

sizde bütün bunlara rağmen neden hala annenize gidip duruyorsunuz
madam anneniz rahatsız oldğunu belli ediyor
bakıcı tutun tabi kadın çok bunalmış. anneniz artık keyfine bakmak isteyebilir çıkıp gezebilir. her kafa kaldırmaz o kadar çocuk sesini ki ben bile tahammül edemiyorum bu yaşımda.
benm annem şimdiden bana diyo bana güvenerek çocuk yapma ben kendime bakamıyorum senin çocuğuna hiç bakamam diyo. ama hiçte alınmadım yani bakmak zorunda değil ki
anneniz kaç yaşında ??

Allah Allah,şimdiki kızlar da hiç skıntıya girmeyelim.
göbek bağımız annemizden kopmasın derdindeler.

anne diye kimse kimsenin doğurduğuna bakmak zorunda değil.
insan kendi çocuğundan bıkıyor zamanla.

evi daha ilerde alabilirdiniz.
her şey dört dörtlük olmak zorunda mı?

X