- 11 Şubat 2015
- 526
- 385
- 35
-
- Konu Sahibi nihancaccak
Anneme cocuk baktirmam uzulurum diyenlere sairiyorum bu icten gelen bisey.dogru annemde bu icten gelmiyo ama ben ve kardesimede babaannem bakti hemde olene kadar.yani 15 yasina kadar falan.ve annem 40 gunlukken baslamis iseddede.kardesimin uykusuna gelince evde iki cocuk aglarken uyuyabilirm diyenlerede diycek bi lafim yok ne deyum vicdan baska bisey
Yine diyorum vicdan diye ben asla uyumazdim.aslaaaa
ıyı guzelde kardesımBende tek basima buyuttum bebelerimi hala da buyutuyoruz kocamla. Kendi annem saglik problemleri var bakamadi esimin anasi da calisiyo hala isin arkasina siginip bakmadi olan bana oldu yani evet 20 li yaslarda eve 2-3 cocukla eve tikilmak hapiste gibi hissetmek tum yasamini onlara gore duzenlemek yillarca uykusuz kalmak hep bana zarar verdi inan stresten habire yedim sistim. Kan degerlerim bozuldu. Yinede iyiki varlar allah cocuklarimi saglikli huzurlu etsin yeter annelik boyle bisey iste kisaca kimseden medet umma
Herkes tirnagi varsa kendi basini kasimakla mesgul artik
Mtb herkese.
Benim 26 aylik ve 5 aylik olan iki kizim var.ilk cocuguma hamile oldugumu ogrendigimde annem yarim agizla hayirli olsun demisti aglaya aglaya telefonu kapatmistim sonra kardesim ve babam bana hak verip anneme sitem etmislerdi.o zmanlar evliligin tam oturmadi diyemi acaba annem suphe etti dedim ama yinede insan belli edermi bu kadar(ki 2 senelik evliydim)...yinede cok uzulmustum...
kizim dogdu 15 ay kendim baktim.calisiyordum rapor ucretsiz izin falan derken 15 ay kendim bakttim.son ay haftada bikac kez anneme gittimki cocugumda alissin diye.cunku hala emiyordu ve bana cok bagimliydi...hatta bu alistirma denemelerine ragmen cok zorlandi kizim ben ise baslayinca....ben yokum diye cok aglamis ilk zamanlar...
Inanin kizim gece gunduz cok hareketli ve zor bi cocuktu....ama nazi hep banaydi.ben uyutmaya calissam uyumazdi annanesine hic sorun cikarmazdi.tuvalete bile girdigimde kapiyi acmaya zorlar.... gece uyku duzeni hala yok ...her gece 5~6 kere uyanir.sadece bana sarilip geri uyur....
Bu arada kizim 13 aylikken tekrar hamile kadim.bizimde planlarimizda yoktu ama oldu iste.ablasinin can yoldasi olur insallah...annem ilk duydugunda bana guvenipmi yaptiniz ben bakmam naparsan yap dedi....korktugum gibi oldu yani....
Soylede bi ozet gecim.buuk kizim 15 aylikken ise basladim ...buyuk kizima 5 ay annem bakti sonra babam rahatsizlandi hastaneye yatti bende ikinci kizima hamileyken rapor alip buyuk kizima baktim.sonra dogum oldu ve yine ben bakiyorum kizlarima....ara ara anneme gidiyorum.ALlaha sukur babam iyilesti ve emekli oldu.....
Yine ara ara anneme gidiyoruz isim varsa hastaneteyealan gitceksem.dogum yaptigimda annem 5 gun yanimda durdu o da aksamlari 5 gibi kendi evine donerek.kisin yine arada sirada geldi.....ama o geldigindede ben yan gelip yatmadim o buyuk kizla oynadiginda ben kucuge baktim yemek falan yaptim....
Ama bize her gelisinde yada her gidisimde tartistik....her geldiginde ben gidim artik sen halledersin diyodu.her gidisimde hadi senin isin bittiyse ben cikim simdi disari diyodu.inanin abartmiyorum hergun disari cikmaliymis bunaliyomus eeee ben napim iki cocukla hapista gibiyim.anneme indigim zamanlar cogu zaman geceden 2~3 cesit yemek yapip tencerelerle esimle asagi indiriyoduk yada ordaki marketlerden yemeklik alip orda yapiyodum.....tabi onunda yaptigi oluyodu ama yuzde doksan ben hallediyodum.esim sofrayi kurup kaldiriyodu.bazen bulasigi bile yikiyodu.ayrica ayda bir evlerine market alisvrrisi yapiyoduk.esim kizim yumurta bile yese alalim diyodu....yinede annem o gun benim yuzunden disari cikamadiysa bes karis suratla oturuyodu.zaten anlasamiyoduk cocuklardan sonra ona muhtac oldugum icin hep ezildim elimden geldigince yuk olmamaya calistim ama ben isteyken mecburen disari cikamadi bi donem.hep basima kakiyo bu durumu.ikinci cocuguma bakmak istemiyor.babam ben bakicam o bakmazsa diyoooo....
Bu arada bi ay once ev aldik annem o zaman mecburen bakarim dedi.....ona guvenip girdik borca.....ama gecen hafta annemlerin aldigi yeni ev icin fayans bakmaya gittik sabahtan aksama kadar gunesin altinda iki cocukla surundum.sirf annemle babam sende begen dedikleri icin.....Bu arada annemgilfe bende ayni zamanda ev aldik...gece buyuk kizim 26 aydir ilk kez orda kalcam diye agladi.....ve kaldik.gece e 2:30a kadar ikiside uyumadi ...kucuk jizim surekli agladi ve ben yaklasik her gece bunu yasiyrum.gece 12de annem uyuklamaya basladi esimde git uyu anne sen dedi....annemde kizkardesime donup "hadi kizim sende yoruldun uyu"dedi.cok bozuldum ertesi gun pazardi ve kizkaresim nisanlisiyla buluscakti aksam.....ama ben esim ve babam cocuklar uyuyana kadar deli gibi kosturduk.....o gunu hic unutamiyorummmmm......hep boyle oluyo....
Hic ankasamiyoruz cocuklari mecburen ona baktiriyorum ama bin pismanim.sizce bakicimi bulsam