arkanda dag gibi duran bi anneniz varsa degerini bilin....

Allah güç kuvvet versin size.durumunuz müsaitse tabiki bakıcı bulun.beş aya yakın annem de kaldım ikizlerim olunca bi gece bile of demedi.Allah razı olsun. Tabiki onlara güvenerek çocuk doğurmuyorz ama bakabilecek durumun varken niye yüz döner ki.her anımızda anne deyip koşturmuyor muyuz. Eksikliklerini göstermesin Rabbim. Sizde elinizde n gelenin fazlasını yapmaya gitmemeye çalışın.onun da yaşı gereği bunalmıştır belki.

Anneme cocuk baktirmam uzulurum diyenlere sairiyorum bu icten gelen bisey.dogru annemde bu icten gelmiyo ama ben ve kardesimede babaannem bakti hemde olene kadar.yani 15 yasina kadar falan.ve annem 40 gunlukken baslamis iseddede.kardesimin uykusuna gelince evde iki cocuk aglarken uyuyabilirm diyenlerede diycek bi lafim yok ne deyum vicdan baska bisey

evet baktırmam üzülürüm çünkü çocuklarım kadar anneme de değer veriyorum.çocuğum oldu diye annemi bir kenara atıp anneanne değil mi yea bakcak tabi işi ne kolay mı anneanne-babaanne olmak gibi bencil ötesi bir düşünceye girmiyorum.

kendi bakmayı isterse amenna bakacağı yere kadar bi şey demem ama istemiyorsa ühühü ben napıyım iki çocukla gibi anormal bi savunma mekanizması oluşturmam.onlar eşini ve senin çocuğunuz başka birilerinin değil.

Yine diyorum vicdan diye ben asla uyumazdim.aslaaaa

Evde bir cocuk aglarken butun ev halki uyanik olmak zorunda mi?
Biz esimle bile birimiz uyur digerimiz bakardik ikimiz de uykusuz kalmayalim diye, vicdansizin önde gideniymisiz demek ki...
ayrica evde birileri varken bebek agladiginda genelde ebeveynleri digerleri duymasin rahatsiz olmasin diye ugrasir, sizin gibi neden cumbur cemaat cocugunu susturmuyorlar diye yakinmaz.

sizin sorununuz ne biliyor musunuz?
Sizin dogrunuz en dogru, baskalarinin farkli dusunceleri ise mutlak yanlis...
bakis açınızı degistirin biraz. Bu bakis acisiyla bakiciyla da anlasamazsiniz.

tamam insan hem çalışıp hem çocuk büyütürken bir destek istiyor mutlaka..ama bu sadece destek,sorumluluğun tamamını almak değil...
ayrıca siz ne kadra büyüttünüz bu 2 çocuk olayını...26 aylık dediğiniz 2,5 yaşında,diğeri de 5 aylık..çok kadın var 2 çocuklu çalışan..evet zor mutlaka ama göze aldınız demek ki 2. çocuğu da yaparken..
evde bebek ağlarsa 1 kişi yeterlidir valla..sanki Allah korusun hastalıktan ağlıyor..eşlerden biri kalkar biri yatar ..düzen böyledir.
benim annem de kv de ,bakıcımızın yanı gelip gittiler devamlı..öyle büyüdü oğlum,5 yaşına geldi çok şükür.okula başladı,akşam 5 te çıkıyor babaneye gidiyor.1 saat işten gelmemi bekliyor..bakın destek ve yardım budur,bana göre olması gerekn maximumdur..

konu sahibini okuyunca bir arkadaşım geldi aklıma.onun da iki çocuğu var aralarında az bir yaş farkı var.ilk çocuğuna dönüşümlü olarak annesi ve k.validesi baktı ki bana göre bu çocuğun gelişimi için çok sağlıksız bir yöntem.neyse..ikinci çocuğu oldu ona da aynı şekilde bakılıyor.ama arkadaş neredeyse hergün feyste ah çok yoruldum,bugün çok yoğun geçti,ayşe hiç uyumadı,ahmet mamasını yemedi modunda :) en son bu arkadaşın kardeşi abla ben sana çok şaşırıyorum çocuklara sen bakmıyorsun ki neyine bu kadar yoruluyorsun yazdı ve o gün bu gündür artık paylaşım yapmıyor:KK53:

geçen de bu arkadaşın annesi ile karşılaştık bana dert yanıyor,artık kaç yaşına geldik torun bakacak halimiz yok ev aldılar diye idare ediyoruz bi de bizimki bakma şeklimizi beğenmiyor laf ediyor bunaldık vs..diye ve bu dert yanmaları herkese yapıyorlar.yani hem bakıp hem laf ediyorlar.arkadaşım da hem olara baktırıp hem de beğenmiyor azarlıyor bi de insanları.

bu konuda aynı arkadaşımı gördüm :KK53:

Bende bişey var sandım.. Neden hep beklenti beklenti
Annelermiz bizleri bakıp büyütüyor. Çocuklarımıza da bakmak zorunda değil..
Birazda kafanın götürmesi lazım.. annenize hak verin.. her konuda eleştiriyorsunuz..
Haksızsınız bence..

İyide anneniz size daha ne yapsın çocuğunuza bakıyor evinize geliyor işin biittiyse gidim ben diyor suç bu mu ? 2. çocuğa gelince yine haklı kadın hep torun mu bakacak oda emekli olmuş gezip tozmak ister hakkı üstelik ilk çocuğunuza bakarım demiş daha ne olsun.. siz sanırım geçen günkü bir konu vardı bir bayan yazmıştı ablam annemi köle olarak kullanıyor diye sanırım siz o abla gibi olmak istiyorusnuz anneniz2 çocuğa gelip sizde bakacak, evi temizleyip yemek yapacak... bu akdar bencil olmayın

benim annemde bakarım dedi bizde ev aldık borca girdik.şimdide her gün yakınma hergün stres. başka şehirden yanına geldik.borca girdik.ev alın dedi. şimdide bakamam diyor ben napayım. bakıcıya para kalmıyorki. ona güvendik bakarım diyince yüklü borca girdik. güne gittiğin gün hatta sebze pazarına gittiği gün bile işten izin alıp geliyorum. her dediğini yapıyorum. ama olmadı. sizi anlıyorum.

Bende tek basima buyuttum bebelerimi hala da buyutuyoruz kocamla. Kendi annem saglik problemleri var bakamadi esimin anasi da calisiyo hala isin arkasina siginip bakmadi olan bana oldu yani evet 20 li yaslarda eve 2-3 cocukla eve tikilmak hapiste gibi hissetmek tum yasamini onlara gore duzenlemek yillarca uykusuz kalmak hep bana zarar verdi inan stresten habire yedim sistim. Kan degerlerim bozuldu. Yinede iyiki varlar allah cocuklarimi saglikli huzurlu etsin yeter annelik boyle bisey iste kisaca kimseden medet umma
Herkes tirnagi varsa kendi basini kasimakla mesgul artik
ıyı guzelde kardesım
sızler baskalarına guvenerekmı cocuk yaptınız?
ne yanı sızın yerınıze 2. posta cocukları buyutsun dıyemı var annelerımız
bence cok yanlıs dusunuyor konu sahıbı ve sız.
kımse sızın ıcın hayatını degıstırmek zorunda degıl ama sız hayatınız 1 cocukla devam ettırebılırdınız mesela

Kasımda doğum yapacağım iki taraftan da uzağız. Annemler köyde yaşıyor bağ bahçe var.
Annem kıyamıyor ben seni 1 sene idare ederim diyor ama benim gönlüm razı değil hem sevmediği bir yerde yaşayacak hem babamı 1 sene yalnız bırakacak. Şimdiden bakıcı araştırmaya başladım. Kuracağız kamera sistemi tutacağız bakıcımızı.
Kusura bakmayın ama siz çok bencilce düşünüyorsunuz.

bende baslıgı gorunce bırsey sandım... annenız sonuna kadar haklı.. madem evlenıp cocuk doguruyorsunuz sorumluluklarına da katlanın o zaman.. sız cocugu annenız baksın dıye mı dogurdunuz? bu yuzden annenıze kızamazsınız

Mtb herkese.
Benim 26 aylik ve 5 aylik olan iki kizim var.ilk cocuguma hamile oldugumu ogrendigimde annem yarim agizla hayirli olsun demisti aglaya aglaya telefonu kapatmistim sonra kardesim ve babam bana hak verip anneme sitem etmislerdi.o zmanlar evliligin tam oturmadi diyemi acaba annem suphe etti dedim ama yinede insan belli edermi bu kadar(ki 2 senelik evliydim)...yinede cok uzulmustum...

kizim dogdu 15 ay kendim baktim.calisiyordum rapor ucretsiz izin falan derken 15 ay kendim bakttim.son ay haftada bikac kez anneme gittimki cocugumda alissin diye.cunku hala emiyordu ve bana cok bagimliydi...hatta bu alistirma denemelerine ragmen cok zorlandi kizim ben ise baslayinca....ben yokum diye cok aglamis ilk zamanlar...
Inanin kizim gece gunduz cok hareketli ve zor bi cocuktu....ama nazi hep banaydi.ben uyutmaya calissam uyumazdi annanesine hic sorun cikarmazdi.tuvalete bile girdigimde kapiyi acmaya zorlar.... gece uyku duzeni hala yok ...her gece 5~6 kere uyanir.sadece bana sarilip geri uyur....

Bu arada kizim 13 aylikken tekrar hamile kadim.bizimde planlarimizda yoktu ama oldu iste.ablasinin can yoldasi olur insallah...annem ilk duydugunda bana guvenipmi yaptiniz ben bakmam naparsan yap dedi....korktugum gibi oldu yani....

Soylede bi ozet gecim.buuk kizim 15 aylikken ise basladim ...buyuk kizima 5 ay annem bakti sonra babam rahatsizlandi hastaneye yatti bende ikinci kizima hamileyken rapor alip buyuk kizima baktim.sonra dogum oldu ve yine ben bakiyorum kizlarima....ara ara anneme gidiyorum.ALlaha sukur babam iyilesti ve emekli oldu.....

Yine ara ara anneme gidiyoruz isim varsa hastaneteyealan gitceksem.dogum yaptigimda annem 5 gun yanimda durdu o da aksamlari 5 gibi kendi evine donerek.kisin yine arada sirada geldi.....ama o geldigindede ben yan gelip yatmadim o buyuk kizla oynadiginda ben kucuge baktim yemek falan yaptim....

Ama bize her gelisinde yada her gidisimde tartistik....her geldiginde ben gidim artik sen halledersin diyodu.her gidisimde hadi senin isin bittiyse ben cikim simdi disari diyodu.inanin abartmiyorum hergun disari cikmaliymis bunaliyomus eeee ben napim iki cocukla hapista gibiyim.anneme indigim zamanlar cogu zaman geceden 2~3 cesit yemek yapip tencerelerle esimle asagi indiriyoduk yada ordaki marketlerden yemeklik alip orda yapiyodum.....tabi onunda yaptigi oluyodu ama yuzde doksan ben hallediyodum.esim sofrayi kurup kaldiriyodu.bazen bulasigi bile yikiyodu.ayrica ayda bir evlerine market alisvrrisi yapiyoduk.esim kizim yumurta bile yese alalim diyodu....yinede annem o gun benim yuzunden disari cikamadiysa bes karis suratla oturuyodu.zaten anlasamiyoduk cocuklardan sonra ona muhtac oldugum icin hep ezildim elimden geldigince yuk olmamaya calistim ama ben isteyken mecburen disari cikamadi bi donem.hep basima kakiyo bu durumu.ikinci cocuguma bakmak istemiyor.babam ben bakicam o bakmazsa diyoooo....

Bu arada bi ay once ev aldik annem o zaman mecburen bakarim dedi.....ona guvenip girdik borca.....ama gecen hafta annemlerin aldigi yeni ev icin fayans bakmaya gittik sabahtan aksama kadar gunesin altinda iki cocukla surundum.sirf annemle babam sende begen dedikleri icin.....Bu arada annemgilfe bende ayni zamanda ev aldik...gece buyuk kizim 26 aydir ilk kez orda kalcam diye agladi.....ve kaldik.gece e 2:30a kadar ikiside uyumadi ...kucuk jizim surekli agladi ve ben yaklasik her gece bunu yasiyrum.gece 12de annem uyuklamaya basladi esimde git uyu anne sen dedi....annemde kizkardesime donup "hadi kizim sende yoruldun uyu"dedi.cok bozuldum ertesi gun pazardi ve kizkaresim nisanlisiyla buluscakti aksam.....ama ben esim ve babam cocuklar uyuyana kadar deli gibi kosturduk.....o gunu hic unutamiyorummmmm......hep boyle oluyo....
Hic ankasamiyoruz cocuklari mecburen ona baktiriyorum ama bin pismanim.sizce bakicimi bulsam

anneniz arkanızda dağ gibi durmuş kadın daha neyapsın.Kızakardeşiniz olayına da takılmayın yersiz bir kıskançlık sizi sevmese zaten yavrularınıza destek olmazdı.E benim annemde bakıyo valla banane dese haklı kızsa trip atsa neypasa haklı...o canım annem benim daha ne yapsın şuyaştan sonrada kalkıp yavruma bakıyor isteyerek halbuki yan gelip yatması lazım ve benim ona hizmet etmem gerekirken.Üstelik 2 bebekten bahsediyosunuz kolaymı asla değil.Büyük kızınız kaç aylık şuan kreşe yazdırın anneniz biri ile uğraşsın bari...onada yazık....Şöyle söyleyim benim birine annem birine kv bakıyo elhamdülillah.annem ben 2.ye süpriz kalınca hamile onada bakarım sen hiç üzülme demişti borçlarımız çoktu destek oldu bana.kv ise çok uzakta idi bende anneme dedim olurmu oyle şey kv götürürm oda sağolsun yok demedi ancak yaklaşık oraya 1 saat yol çekiyorum anneme de 1 saat ordan çocukları dağıtınca kendi işimede 1 saat kendim için neden annemi okdar yorum neticede her ikisine göre çocuk yapmadım ben.ben yorulim ama onlar yorulmasın.ZATEN ŞİMDİ OĞLUMU YARIM GÜNLÜĞÜNE KREŞE VERDİM ANNEM BİRAZ DAHA RAHAT ETTİ.kızımın kreş yaşı gelmedi oda o sürece girsin onuda verecem inşallah.Borçlarda zaman la bitiyor birşekilde üstesinden geliyor ınsan...

eğer anneler (anneanne yada babaanne) kendi istekleri ile bakarlarsa tabiki destek olmaları güzel..
ben sürekli şükrediyorum annem olmasa nasıl baş ederdim diye..
ama kadıncağız ben demeden yapıyor zatenn bir kerede suratını astığını görmedim ve farkındayım torununu o kadar seviyorki istekle yerine getiriyor..
ama yapmasada neden yapmadı demezdim yani..
hoş torun torun diye başımın etinide yemişlerdi aslında :)

Hasta olsan bakar canım.
Ama sağlıklı isen senin görevin gibi görür.
Alıştırmak istemez.
Annem de öyle, uykusuna da dayanamaz :)

Sen iki tane üstüste yapmaktan pişman olmuşsun ama ilerde çok güzel olacak, rahat edeceksin.

Konu sahibi arkadaşım, bencede bakıcı tut annen uğrayabilirse gün içinde 1-2 kez uğrasın, ayrıca kamera da yerleştir evine. Annen bakmak isteseymiş senin için daha iyi olurmuş tabii sonuçta gözün arkada kalmadan işe giderdin. Ama bakmak istemiyorsa da bu şekilde bir çözüm bulabilirsin. Bende çalışan bir anneyim, yaklaşık 4-5 yıl bakıcı oldu evimizde. Benim kayınvalidem yakın olduğu halde 4-5 yılda toplasan 4-5 kez ancak gelmiştir çocukları ziyarete bakıcı evdeyken, haftada 1-2 kez uğramasına da razıydım ama onu bile yapmak istemedi. Şimdi biri 12 yaşında diğeri 6 yaşında ikisi de tam gün okula gidiyorlar. Yarım saat babaannede duruyorlar servis oraya bırakıyor. Onlar geldikten yarım saat sonra da ben gelip alıyorum zaten çocukları. Yarım saat için bakıcı tutmanıza gerek yok ben bakarım dedi, lütfetti. :)

bende boşanıyorsunuzda size sahip çıkmıyor zannettim.. toruna bakmak gibi bir zorunluluğu yok..

Anneniz hakli uzgunum
Artik bu yaslar onlarin kafa dinleme ve gezme yaslari rahat birakin da tadini cikarsinlar

Benim iki çocuğum var bakıcı fikrine sıcak bakmadığım için işe başlayamadım hiç. Anneme baktırmak da aklımdan bile geçmedi bana bile bazen zor geliyorsa 2 çocuk annem ne yapsın. Onlara da yazık ya zaten bizleri büyütmüşler rahat etmeleri gerekirken tekrar sil baştan... Ne zaman kendi hayatlarını yaşayacaklar yaşları geldi geçiyor :KK43:(

ben sizi haklı buldum.kendi adıma annane olsam rahatsız değilsem seve seve bakardım.şimdiki zaman bana görede değişmiş eskiden bizleri büyüten babannelerimiz annanelerimizdi seve sevede baktılar he bakmak zorundalar mı hayır ama bu bence torun sevgisiyle alakalı bişey.benim ananem özürlü bir torunu olmakla beraber nerdeyse 4 torununa baktı babannem halam çalışıyordu kadın emekli oldu 2 torununa baktı ne biliyim şimdi bakmak istemeyenler hastalık dışında benim tuhafıma gidiyor.allah yardımcınız olsun.size en iyi çare bakıcı bence.

X