arkanda dag gibi duran bi anneniz varsa degerini bilin....

Baktiriyorum derken hic oyle art niyet dusunmedim.aklima gelmedi aslinda yazatken.Dgru syluyosunuz.insallah bakici olur

Aynen dogru simdi geriye baktigimda aynen isin ozeti bu galiba.neyse halleettik insallah sagolun

Cook tesekkur ederim.bana katilmaktan ote hislerime tercuman olan orneklerin var oldugnuda gosterdiginiz icin....insallah bende byle bi annane olurum kizlarima

Diyorum ya bende calisan idealist bir anne olacagim ilerde.anneme zorla gel bak demem ama isterim cocuguma guvenebilecegim biri baksin gozum arkada kalmasin.zaten okula basladiktan sonra cogu zaman okulda gececek...bu kadar yardimi olsun isterim.
Bilmiyorum annemisiniz..yada calisiyormusunuz..ama ben daha simdiden asla yabanciya guvenemeyecegim icin iki anneden biri bakabilirmi kaygisi yasiyorum.bunun insanlik yonunden ne eksisi var..hic katilmiyorum.cocuguna guvenebilecegi birini emanet eden dusunceli bir anne aksine..

Cok buyuk konusuyorsunuz dedim ya tanimiyorum sizi..ama ablamdan yengemden biliyorum.cocuk bakmak buyutmek hic kolay is degil heleki sorunluysa.
Ben ablam annem sabahlardik ablamin ilk bebegi cok huysuzdu.ablam uykusuzluktan mahvolmus ve yipranmisti.
Annem bu durumu gormezden gelip"ben baktim buyuttum,benim hedeflerim arasinda annannelik yoktu,banami guvendi" deyip cekip gitmesimi annelik,yoksa ablamin boyle zor durumda annesinden degilde x kisiden yardim almasimi insanlik yonunden eksiklik?

Neyse uzatmayalim.saygi duyuyorum fikrinize..

Ben ve kardwsimede babaannem bakti hemde 40 gunlukten itibaren o zamanda onu gerwktirmis.simdi annemdemi evlatlarina bakamamis oluyo

Sanirim bu laf bana...yanlis hicbirsey konusmadim.ve beni tanimadanda hayirli evlat veya degil sifatini yapistiramazsinz.gayet duzgun bi sekilde dusuncelerimi belirttim..evet bana gore kizi calisiyorsa eger diyorum cocuguna destek olmayan anne merhametsizdir(saglik sorunlari yoksa)
Yine ip gibi cekip almayin lutfen..
Herkes ne kadar becerikliymus yahu..
Burda cocugum oldu,annem kv doguma gelmedi destek olmadi diyenlerde oldu tomarca..
Ne kadar mukemmel insanlar varmis yahu.herkes hem calisip hem cocuguna bakiyormus annesine hayirli evlat oluyormus!

siz de torununa bakmayan kadınları tanımadıgınız halde ''merhametsiz'' diyebiliyorsunuz? bir başkası neden size aynı şekilde yaklasamıyor?

anneliği toruna bakıp bakmamak ile ölçen evlada ben de ''hayırsız evlat'' diyorum.

Eğer anneniz bunu karşı taraf istemediği halde yaptırıyorsa evet kendi çocuguna bakamıyorken kimseyi yargılama hakkı yok yine derdim.
Dedigim gibi o zamanda maddi sartlar clismasini gerektirmis.bende oldugu gibi.bize bi ev alabilmek kooperatif borcu odeyebilmek icin.benim gibi.aaaaa ama pardon bi kadin calisip cocuk dogurduysa ya isten cikacak yada dogurmayacakdimik yad bakiciya verip iyi bakmasi icin hep du edecek....

Her seçiş bir vazgeçiştir. Her istediğimiz her an olsaydı dünya cennet olurdu.

Eğer çocuk yapmayı seçiyorsanız yapmadan önce işe devam edersem nasıl olur? Bakıcı mı tutmalıyım? Ev almayı erteleyip maddiyatımı bakıcı vb seylere mi yöneltmeliyim? diye düşünmek gerekir.

''Annem bakar ya'' diyerek çocuk yapılınca böyle oluyor ne yazık ki.

Dogru cocugu kendiniz icin istiyorsunuz ...ama buyuklerde evlenince torun ne zaman diye gozunun icine bakmiyomu.yani buyukler kendileri icinde istiyo torunu.....benim annemde isterdi milletle konusurken ama is ciddiye binince hamile oldugumu ogrenince cark etti..... ev almayi isecocugunuz icin istiyosunuz....yoksa kim yillarca kredi odeyip gezmesinden yemesinden kismak ister.....yarin evlenince el oglunun agzina bakmasin diyede istiyorum ben...dolayisyla calismayida cocugunuz icin istiyosunuz....
cocugunuz yok dimi.....olsaydi ev gibi seylerin cocuklar kucukken daha kolay alinabildigini cunku buyudukce masrafinin arttigini bilirdiniz.
bi cocugu sevmek cok baska.torun cocuktan otedir der buyukler....cunku unuttuklari cocukluklarini hatirlatir.buyukler bidaha cocuk sahibi olamiycagina gore bu guzelligi bi daha hic yasayamiycaklar.Allah banada torunlarimi gormeyi nasip eder insallah.bu hayal icin cok erken ama ben buyuk kizimin bile kucuklugundeki bazi hallerini ozluyorum.

Rica ederim. Unutmayın lütfen o çocukları dünyaya getirdiniz en büyük sorumluluk bu dünyadaki. Lütfen tek önceliğiniz onlar olsun onların sizden başka kimsesi yok
Oncelligim zaten onlar bakiciya vericem.tamam iyi bi insan aama yinede el iste....umarim buyuk kizimin psikolojisi bu degisikligi cabuk toparlar

Hanımefendi, tartışılacak bir şey zaten yok.

Çalışan olmak da, çalışan anne olmak da, anne olmak da sizin kararınız. Yalnızca sizi ve eşinizi bağlar. Olduğu yerden başkalarına sorumluluk yüklemez.

İyi geceler dilerim.

Evinin, cocuklarinin, isinin duzenini kendin kuramiyorsan bunu suclusu annenmi? Sanki gunah kecisi ariyorsunuzda, oda annenizmis gibi davraniyormussunuz gibi geldi bana.

Mecburiyeti yok. Bakmak istemiyorsa bakmaz. Vicdanli bir anne 'cocugum ev bark sahibi olsun, para pul sahibi olsun calissin' diyebilir evet, ama tekrar soyluyorum: oyle bir mecburiyeti yok.
Anneniz yuk olarak goruyo cocuklariniza bakmayi belli ki. Orta yolunu bulacaksiniz, sadece 'sevmelik' olsun diye haftanin sadece belirli bir veya iki gunu birakacaksiniz cocuklarinizi. Bu sekilde onun yeterince bos vakti olur, seve seve bakar belkide.

Ben bakiciya karar berdim aradim insaah olcak diyorum ik sayfayi okuyan yaziyo biseyler.sevmelik birakma gibi bi lusumde yok cunku CALISYORUM

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…