- 15 Aralık 2010
- 358
- 21
-
- Konu Sahibi nihancaccak
Baktiriyorum derken hic oyle art niyet dusunmedim.aklima gelmedi aslinda yazatken.Dgru syluyosunuz.insallah bakici olurMerhaba,
Cevapların hepsini okuyamadım ancak "mecburen baktırıyorum" gibi bir cümle dikkatimi çekti.
Burada kurduğunuz cümle eğer "mecburen bakıyor" olsaydı, gönülsüzlüğü konusunda bir parça merhamet hissettiğinizi anlayacaktım. Baktırıyorum kelimesi biraz zorla oluyor.. Neyse kelimelere takılmayalım diyeceğim ama aslında birbirimiz hakkında fikir edinebildiğimiz tek şey kurulan kelimeler burada.. bir nev'i üslub.
Annenize gücenmeyin, olabildiğince arkanızda durmuş zaten. Fazlası için zorlamak, zaten zedelenmiş ilişkinize daha çok zarar verir ki, bu zamanlar ailemizle en kıymetli zamanlarımız. Şükür hala varlar, arkamızdalar.. Bazen tepe, bazen dağ.. Bu yaşa getirdiler bizi türlü çilelerle..
Ben serbest çalışan bir anneyim. Çocuğa bakmak konusunda büyük avantaj sahibiyim bu açıdan ama yine de yazıyorum. Zira dezavantajları da var bu durumun. Üç senedir yalnızca üç saat uyumak gibi geceleri.. Bu yüzden hem çalışan anne olmanın ne olduğunu hem de çalışırken bir çocuğun tam sorumluluğunu almanın ne demek olduğunu iyi biliyorum. Oğlum büyüdüğü için ihtiyaçları artmaya ve çeşitlilik göstermeye başladı. Ben şahsen üç yaş itibariyle evde bakıcı kullanmaya başlayacağım. Size de tavsiye ederim. Güven probleminiz varsa, ki bu konuda size hak veririm, bakıcıyı yarı zamanlı tutabilirsiniz gün içerisinde ve annenizin evinde, annenize yardımcı olarak bakabilir. Zaman içerisinde tanıdıkça ve çocuklar derdini anlatabilecek aşamaya gelince, kendi evinizde tam zamanlıya da çevirebilirsiniz.
Uzun yazdım, kusura bakmayın.. Bazı anneler daha farklı öncelikleri olduğu için, daha fazla adayabiliyor kendini.. Bazı anneler ise artık kalan zamanını daha kaliteli değerlendirmek isteyebiliyor. İkisini birbirinden farklı kılan karakter yalnızca, sevgi değil.. Belki gerçekten bunaltıcı bir hayatı oldu.. İçinde ne yaşadığını bilemeyiz.. Kırılmayın ona.. Bir sürü çözüm var.. Ona kırılmak yerine farklı alternatiflerle hayatınızı kolaylaştırmaya bakın..
Aynen dogru simdi geriye baktigimda aynen isin ozeti bu galiba.neyse halleettik insallah sagolunBence hamilelik döneminde o hassaslıkla annenize o an kırıldığınız için sonraki dönemlerde de iz bıraktı bu. Biraz daha objektif bakmaya çalışırsanız kendinizi yıpratacak bir şey olmadığını göreceksiniz. Bırakın annenizi artık bunları dert etmeyin. Bundan sonra uğrunda endişeleneceğiniz şeyler yalnızca çocuklarınız olmalı. Üzmeyin kendinizi lütfen
Cook tesekkur ederim.bana katilmaktan ote hislerime tercuman olan orneklerin var oldugnuda gosterdiginiz icin....insallah bende byle bi annane olurum kizlarimaKizi hamile kaldiginde hayirli olsun demek yerine"bana guveniptemi yaptiniz"demesi...
Ne cevremde gordum ne kendi ailemde...yengemin ikiz cocugu oldu.iki yasindayken ucuncuye hamile kaldi (cocuk yapma imkani sifirken)
Kendi annesi isini birakti ben yardimci olayim yoksa kizim basedemez diye.ustelik yenfem ev hanimi.
Annem ablamin kuzini buyuttu..ikinciyi en cok annem istiyordu...ve sukur ikinci bebegide oldu 5 yilin sonunda..annem hem babamla ilgilenir hem gucu yettigince cocuklara bakar.altini ciziyorum ablamda zorlama dayatma yapmadi.
Annelik bence budur..cocugunun aileye karistigini gormek,mutlu oldugunu gormek...
Son olarak ta kendi varken,saglikliyken sirf rahatligini bozmamak icin calisan kizinin cocugunu bakiciya emanet ettiren annelere hicbirsey demiyorum...!
Diyorum ya bende calisan idealist bir anne olacagim ilerde.anneme zorla gel bak demem ama isterim cocuguma guvenebilecegim biri baksin gozum arkada kalmasin.zaten okula basladiktan sonra cogu zaman okulda gececek...bu kadar yardimi olsun isterim.Bakın, son cümleniz nedeniyle anlaşmamız mümkün değil zaten ama öncesine cevap vermek isterim.
Sizin örneklerinizdeki anneler çocuk bakmak istiyormuş. Bu örnekteki kadın ise istemiyor. Çocuğun sorumluluğu ise doğrudan annesi ve babasında elbette.
Konu sahibi hasta değil, kaza geçirmiş değil, iflas etmiş değil. Annesi böyle bir durumda yalnız bırakmıyor yani kızını.
Hatta istemediği halde ilk çocuğa bakmış. Ama ikinci çocuğa da bakmak istemiyor. Bahsettiğiniz cümleyi ise ikinci çocuk için bakamam diyerek kurmuş.
Ve elbette sizin hayaliniz veya hedefleriniz anneannelikle sınırlı olabilir, saygı duyarım ancak herkesin böyle olmak zorunda değil.
Anne çocuğunu yetiştirmiş, büyütmüş, okutmuş. Çocuğuna falan bakmak zorunda değil artık. Hatta elinden geleni yapmış, artık kalan hayatının tadını çıkarmalı.
Ben de imkanı olduğu halde ve annesinin kalan yıllarının niceliğini ve niteliğini azaltacağını bildiği halde, çocuklarını annesine baktıran insanların insanlık yönünden eksik olduğuna inanıyorum. Tabi eğer anne bakacağım diye tutturmuyorsa.
Ben ve kardwsimede babaannem bakti hemde 40 gunlukten itibaren o zamanda onu gerwktirmis.simdi annemdemi evlatlarina bakamamis oluyoEvlatlar daha kendi çocuguna bakamazken ''annelik'' kavramını ne güzel sorguluyor
Yeter ki kendileri mutlu olsun gerisi önemsiz.. Bir annenin istediği kendi istedikleri ile çakışınca ''bu mu annelik'' deniyormuş meğer..
Allah herkese hayırlı evlat versin.
Sanirim bu laf bana...yanlis hicbirsey konusmadim.ve beni tanimadanda hayirli evlat veya degil sifatini yapistiramazsinz.gayet duzgun bi sekilde dusuncelerimi belirttim..evet bana gore kizi calisiyorsa eger diyorum cocuguna destek olmayan anne merhametsizdir(saglik sorunlari yoksa)Evlatlar daha kendi çocuguna bakamazken ''annelik'' kavramını ne güzel sorguluyor
Yeter ki kendileri mutlu olsun gerisi önemsiz.. Bir annenin istediği kendi istedikleri ile çakışınca ''bu mu annelik'' deniyormuş meğer..
Allah herkese hayırlı evlat versin.
Sanirim bu laf bana...yanlis hicbirsey konusmadim.ve beni tanimadanda hayirli evlat veya degil sifatini yapistiramazsibuz.gayet duzgun bi sekilde dusuncelerimi belirttim..evet bana gore kizi calisiyorsa eger diyorum cocuguna destek olmayan anne merhametsizdir(saglik sorunlari yoksa)
Yine ip gibi cekip almayin lutfen..
Herkes ne kadar becerikliymus yahu..
Burda cocugum oldu,annem kv doguma gelmedi destek olmadi diyenlerde oldu tomarca..
Ne kadar mukemmel insanlar varmus yahu.herkes hem calisip hem cocuguna bakiyormus annesine hayirli evlat oluyormus!
Eğer anneniz bunu karşı taraf istemediği halde yaptırıyorsa evet kendi çocuguna bakamıyorken kimseyi yargılama hakkı yok yine derdim.Ben ve kardwsimede babaannem bakti hemde 40 gunlukten itibaren o zamanda onu gerwktirmis.simdi annemdemi evlatlarina bakamamis oluyo
Dedigim gibi o zamanda maddi sartlar clismasini gerektirmis.bende oldugu gibi.bize bi ev alabilmek kooperatif borcu odeyebilmek icin.benim gibi.aaaaa ama pardon bi kadin calisip cocuk dogurduysa ya isten cikacak yada dogurmayacakdimik yad bakiciya verip iyi bakmasi icin hep du edecek....Eğer anneniz bunu karşı taraf istemediği halde yaptırıyorsa evet kendi çocuguna bakamıyorken kimseyi yargılama hakkı yok yine derdim.
Her seçiş bir vazgeçiştir. Her istediğimiz her an olsaydı dünya cennet olurdu.Dedigim gibi o zamanda maddi sartlar clismasini gerektirmis.bende oldugu gibi.bize bi ev alabilmek kooperatif borcu odeyebilmek icin.benim gibi.aaaaa ama pardon bi kadin calisip cocuk dogurduysa ya isten cikacak yada dogurmayacakdimik yad bakiciya verip iyi bakmasi icin hep du edecek....
Rica ederim. Unutmayın lütfen o çocukları dünyaya getirdiniz en büyük sorumluluk bu dünyadaki. Lütfen tek önceliğiniz onlar olsun onların sizden başka kimsesi yokAynen dogru simdi geriye baktigimda aynen isin ozeti bu galiba.neyse halleettik insallah sagolun
Dogru cocugu kendiniz icin istiyorsunuz ...ama buyuklerde evlenince torun ne zaman diye gozunun icine bakmiyomu.yani buyukler kendileri icinde istiyo torunu.....benim annemde isterdi milletle konusurken ama is ciddiye binince hamile oldugumu ogrenince cark etti..... ev almayi isecocugunuz icin istiyosunuz....yoksa kim yillarca kredi odeyip gezmesinden yemesinden kismak ister.....yarin evlenince el oglunun agzina bakmasin diyede istiyorum ben...dolayisyla calismayida cocugunuz icin istiyosunuz....Her seçiş bir vazgeçiştir. Her istediğimiz her an olsaydı dünya cennet olurdu.
Eğer çocuk yapmayı seçiyorsanız yapmadan önce işe devam edersem nasıl olur? Bakıcı mı tutmalıyım? Ev almayı erteleyip maddiyatımı bakıcı vb seylere mi yöneltmeliyim? diye düşünmek gerekir.
''Annem bakar ya'' diyerek çocuk yapılınca böyle oluyor ne yazık ki.
Oncelligim zaten onlar bakiciya vericem.tamam iyi bi insan aama yinede el iste....umarim buyuk kizimin psikolojisi bu degisikligi cabuk toparlarRica ederim. Unutmayın lütfen o çocukları dünyaya getirdiniz en büyük sorumluluk bu dünyadaki. Lütfen tek önceliğiniz onlar olsun onların sizden başka kimsesi yok
Diyorum ya bende calisan idealist bir anne olacagim ilerde.anneme zorla gel bak demem ama isterim cocuguma guvenebilecegim biri baksin gozum arkada kalmasin.zaten okula basladiktan sonra cogu zaman okulda gececek...bu kadar yardimi olsun isterim.
Bilmiyorum annemisiniz..yada calisiyormusunuz..ama ben daha simdiden asla yabanciya guvenemeyecegim icin iki anneden biri bakabilirmi kaygisi yasiyorum.bunun insanlik yonunden ne eksisi var..hic katilmiyorum.cocuguna guvenebilecegi birini emanet eden dusunceli bir anne aksine..
Cok buyuk konusuyorsunuz dedim ya tanimiyorum sizi..ama ablamdan yengemden biliyorum.cocuk bakmak buyutmek hic kolay is degil heleki sorunluysa.
Ben ablam annem sabahlardik ablamin ilk bebegi cok huysuzdu.ablam uykusuzluktan mahvolmus ve yipranmisti.
Annem bu durumu gormezden gelip"ben baktim buyuttum,benim hedeflerim arasinda annannelik yoktu,banami guvendi" deyip cekip gitmesimi annelik,yoksa ablamin boyle zor durumda annesinden degilde x kisiden yardim almasimi insanlik yonunden eksiklik?
Neyse uzatmayalim.saygi duyuyorum fikrinize..
Ben ve kardwsimede babaannem bakti hemde 40 gunlukten itibaren o zamanda onu gerwktirmis.simdi annemdemi evlatlarina bakamamis oluyo
Lafi gecti okumamissiniz.gorumcemin iki cocuguna bakiyo.hemde haftanin 6 gece si yatili olarak.cunku gorumcemin sadwce pazar gunu tatili var.Hakkaten iki saattir konusuluyor bi kv lafi gecmedi sizinki nerede? Rahmetliyse veya çoook uzaklardaysa yok sayin tabii ki soruyu :/
Ben bakiciya karar berdim aradim insaah olcak diyorum ik sayfayi okuyan yaziyo biseyler.sevmelik birakma gibi bi lusumde yok cunku CALISYORUMEvinin, cocuklarinin, isinin duzenini kendin kuramiyorsan bunu suclusu annenmi? Sanki gunah kecisi ariyorsunuzda, oda annenizmis gibi davraniyormussunuz gibi geldi bana.
Mecburiyeti yok. Bakmak istemiyorsa bakmaz. Vicdanli bir anne 'cocugum ev bark sahibi olsun, para pul sahibi olsun calissin' diyebilir evet, ama tekrar soyluyorum: oyle bir mecburiyeti yok.
Anneniz yuk olarak goruyo cocuklariniza bakmayi belli ki. Orta yolunu bulacaksiniz, sadece 'sevmelik' olsun diye haftanin sadece belirli bir veya iki gunu birakacaksiniz cocuklarinizi. Bu sekilde onun yeterince bos vakti olur, seve seve bakar belkide.