arkanda dag gibi duran bi anneniz varsa degerini bilin....

anne olmak derken kendi annemdenden yazarak dedim yani torunu olunca anane oluyo annede ananede bir fedakar olmka lazım cocuklara karsı
Limoncu 28 bosuna yorulmayalim.bazi arkadaslar annelik herseydir annelik fedekarliktir annelik olmayani olur yapmaktir derken asip kesiyolar.ama annanelerinde bizinmannemiz oldugunu dusunmeyerek kendi kendilriyle celisiyolar.anne olmadan once hersey cok kolaymis.anne olan birine seni anliyorum demek bile ne kadar sacmaymis.simdi ben iki kizim icinde ALlaha her gun sukrediyorum.yarin bana ihtiyaclari oldugu her an ve her yasta yanlarinda olabilmek icin dua ediyorum...en iyi arkadaslari en buyuk sirdaslari ben olim bana "benim annem herzaman dert ortagim oldu"diyebilmeleri icin dua ediyoeum.hatta esime ben yarin bigin cocuklarima bi yanlis yaparsam bana bugunlerimi hatirlatip ayilt beni diyorum

Bu şekilde imalı imalı hakaret edip polemige girerseniz, konunuz ve üyeliginiz açisindan iyi olmayabilir çünkü bu sitenin kurallari var. Yazisirken hakaret ve polemik yasak... Saygi cercevesinde fikir beyan etmek gerek.
Nickli arkadas bana terbiyesiz dedigindede ayni yorumu yapmadiniz yada ben gormedim objektif olmaya ne dersiniz

Yine diyorum vicdan diye ben asla uyumazdim.aslaaaa

Annenizi sizin çocuklarınızın sorumluluğunu almadı diye kötü anne, vicdansız anneanne durumuna sokmanız da bir evlada hiç yakışmıyor.
Anneniz size zaten yaranamazmış. Bence de doğru olanı yapıyor.

Neyse ben bazi arkadaslarinda dedigi gibi bakicida karar kildim ve dusundugum kisiyi aradim.insallah sartlarda bi sikinti olmazsa baslayacak.....usluplu bi sekilde bakici tut diyenlere tesekkur ederim.umarim cocuklarim icin hayirli olur...

Ben cocuklarimla ilgili hayallerimden bahsediyorum sadece.annemle ne alakasi var

Yine diyorum vicdan diye ben asla uyumazdim.aslaaaa
Hayallerinizden bahsederken annenizin yapmadıklarından yola cıkıyorsunuz zaten anlamayacak bir şey yok

Bu mesajınızda da annenizin vicdanını sorguluyorsunuz?
Sizi bu yaşa getirene dek sizin gözünüzde vicdanlı anne olamamış bundan sonra ne yapsa olamaz zaten.
Bu yüzden çabalamasına gerek yok

Konu sahibi calisiyor ama.annelik sureklidir.oyle belli bir donemi yoktur.
Kizi zor durumda olan annenin boyle laflar etmesi cokmu hos

Merhaba,
Cevapların hepsini okuyamadım ancak "mecburen baktırıyorum" gibi bir cümle dikkatimi çekti.
Burada kurduğunuz cümle eğer "mecburen bakıyor" olsaydı, gönülsüzlüğü konusunda bir parça merhamet hissettiğinizi anlayacaktım. Baktırıyorum kelimesi biraz zorla oluyor.. Neyse kelimelere takılmayalım diyeceğim ama aslında birbirimiz hakkında fikir edinebildiğimiz tek şey kurulan kelimeler burada.. bir nev'i üslub.

Annenize gücenmeyin, olabildiğince arkanızda durmuş zaten. Fazlası için zorlamak, zaten zedelenmiş ilişkinize daha çok zarar verir ki, bu zamanlar ailemizle en kıymetli zamanlarımız. Şükür hala varlar, arkamızdalar.. Bazen tepe, bazen dağ.. Bu yaşa getirdiler bizi türlü çilelerle..

Ben serbest çalışan bir anneyim. Çocuğa bakmak konusunda büyük avantaj sahibiyim bu açıdan ama yine de yazıyorum. Zira dezavantajları da var bu durumun. Üç senedir yalnızca üç saat uyumak gibi geceleri.. Bu yüzden hem çalışan anne olmanın ne olduğunu hem de çalışırken bir çocuğun tam sorumluluğunu almanın ne demek olduğunu iyi biliyorum. Oğlum büyüdüğü için ihtiyaçları artmaya ve çeşitlilik göstermeye başladı. Ben şahsen üç yaş itibariyle evde bakıcı kullanmaya başlayacağım. Size de tavsiye ederim. Güven probleminiz varsa, ki bu konuda size hak veririm, bakıcıyı yarı zamanlı tutabilirsiniz gün içerisinde ve annenizin evinde, annenize yardımcı olarak bakabilir. Zaman içerisinde tanıdıkça ve çocuklar derdini anlatabilecek aşamaya gelince, kendi evinizde tam zamanlıya da çevirebilirsiniz.

Uzun yazdım, kusura bakmayın.. Bazı anneler daha farklı öncelikleri olduğu için, daha fazla adayabiliyor kendini.. Bazı anneler ise artık kalan zamanını daha kaliteli değerlendirmek isteyebiliyor. İkisini birbirinden farklı kılan karakter yalnızca, sevgi değil.. Belki gerçekten bunaltıcı bir hayatı oldu.. İçinde ne yaşadığını bilemeyiz.. Kırılmayın ona.. Bir sürü çözüm var.. Ona kırılmak yerine farklı alternatiflerle hayatınızı kolaylaştırmaya bakın..

Sakin olalım ve karşılıklı olarak üsluplara dikkat edelim lütfen.

Bence hamilelik döneminde o hassaslıkla annenize o an kırıldığınız için sonraki dönemlerde de iz bıraktı bu. Biraz daha objektif bakmaya çalışırsanız kendinizi yıpratacak bir şey olmadığını göreceksiniz. Bırakın annenizi artık bunları dert etmeyin. Bundan sonra uğrunda endişeleneceğiniz şeyler yalnızca çocuklarınız olmalı. Üzmeyin kendinizi lütfen

Konu sahibi calisiyor ama.annelik sureklidir.oyle belli bir donemi yoktur.
Kizi zor durumda olan annenin boyle laflar etmesi cokmu hos

Nasıl laflar etmesi? Gerçekten merak ettiğim için soruyorum.

Kadın öncesinden bakamayacağını söylemiş zaten.

Bunun dışında ne gibi bir laf etmiş? Böyle laflar nedir yani?

Annenize hak veriyorum kadın zaten dışarı çıkmayınca bunalıyorum demiş. Bir de şu açıdan bakın tek çocuk değilsiniz galiba. Bütün çocuklarının çocuklarına baksa ne kadar zorlanacak kim bilir ? Benim annem abimin çocuklarına bakiyor da aciyorum kadincagiza. Kendilerininkini büyütmüş tam rahat eetmiş hoop bi daha. Bide onunkine baktin benimkine bakmadi davasi oluyor. Bakıcı bence kimsenin kalbi kırılmadan.

Nasıl laflar etmesi? Gerçekten merak ettiğim için soruyorum.

Kadın öncesinden bakamayacağını söylemiş zaten.

Bunun dışında ne gibi bir laf etmiş? Böyle laflar nedir yani?
Kizi hamile kaldiginde hayirli olsun demek yerine"bana guveniptemi yaptiniz"demesi...
Ne cevremde gordum ne kendi ailemde...yengemin ikiz cocugu oldu.iki yasindayken ucuncuye hamile kaldi (cocuk yapma imkani sifirken)
Kendi annesi isini birakti ben yardimci olayim yoksa kizim basedemez diye.ustelik yenfem ev hanimi.
Annem ablamin kuzini buyuttu..ikinciyi en cok annem istiyordu...ve sukur ikinci bebegide oldu 5 yilin sonunda..annem hem babamla ilgilenir hem gucu yettigince cocuklara bakar.altini ciziyorum ablamda zorlama dayatma yapmadi.
Annelik bence budur..cocugunun aileye karistigini gormek,mutlu oldugunu gormek...
Son olarak ta kendi varken,saglikliyken sirf rahatligini bozmamak icin calisan kizinin cocugunu bakiciya emanet ettiren annelere hicbirsey demiyorum...!

Bakın, son cümleniz nedeniyle anlaşmamız mümkün değil zaten ama öncesine cevap vermek isterim.

Sizin örneklerinizdeki anneler çocuk bakmak istiyormuş. Bu örnekteki kadın ise istemiyor. Çocuğun sorumluluğu ise doğrudan annesi ve babasında elbette.

Konu sahibi hasta değil, kaza geçirmiş değil, iflas etmiş değil. Annesi böyle bir durumda yalnız bırakmıyor yani kızını.

Hatta istemediği halde ilk çocuğa bakmış. Ama ikinci çocuğa da bakmak istemiyor. Bahsettiğiniz cümleyi ise ikinci çocuk için bakamam diyerek kurmuş.

Ve elbette sizin hayaliniz veya hedefleriniz anneannelikle sınırlı olabilir, saygı duyarım ancak herkesin böyle olmak zorunda değil.

Anne çocuğunu yetiştirmiş, büyütmüş, okutmuş. Çocuğuna falan bakmak zorunda değil artık. Hatta elinden geleni yapmış, artık kalan hayatının tadını çıkarmalı.

Ben de imkanı olduğu halde ve annesinin kalan yıllarının niceliğini ve niteliğini azaltacağını bildiği halde, çocuklarını annesine baktıran insanların insanlık yönünden eksik olduğuna inanıyorum. Tabi eğer anne bakacağım diye tutturmuyorsa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…