arkanda dag gibi duran bi anneniz varsa degerini bilin....

Gizun gordumu acaba yazdigimi merakbettim ben bakici tutmammi dedim bakcimi tutsam dedim.sana sorcak halim yok hadini bil

Bakıcı tutmak için cesaret verilmesine mi gerek var? Akıl edemediniz mi bunu bu zamana kadar?

Basbayağı anneniz zorunluluktan baktığını ve memnuniyetsizliğini her fırsatta dile getirmiş. Siz kadının dışarı çıkmak istemesi gibi hayati bir ihtiyacını bile küçümseyerek dile getiriyorsunuz. Yuh diyorum.

Anneme cocuk baktirmam uzulurum diyenlere sairiyorum bu icten gelen bisey.dogru annemde bu icten gelmiyo ama ben ve kardesimede babaannem bakti hemde olene kadar.yani 15 yasina kadar falan.ve annem 40 gunlukken baslamis iseddede.kardesimin uykusuna gelince evde iki cocuk aglarken uyuyabilirm diyenlerede diycek bi lafim yok ne deyum vicdan baska bisey

Zaten problem evdeki iki çocuğun kardeşinizi uyutmaması ama siz kendiniz ve çocuklarınız dışında hiçbir kimseyi önemsemediğiniz için bunu fark etmiyorsunuz bile.

İki çocuk yalnızca annesinin babasının evinde gece yarısı ağlamalıdır zaten.

anne dedigin fedakar olur anane dedigin dahada fedakar olunur ne garipsiniz ya torun bakılırmı bilmem ne hastalıgı olmadıı sürece tabıkı bakılır söyle düsünün
kızlarımızı okuturuyoruz neden evlenincede calıssın esine muhtac olmasın diye ee cocuk olucak ille kim bakıcam bakıcımı sapasaglam annesi duruken insanın cok ayıp sen zate kızı aolrak calısıyosun annene ille para olarak mutfak alısverir olakra yardım edersin bi ananenin mutlu olması lazım bence ohhh kzıım torunum evladım hep benle benim emeklerimle büyüyyor diye

Çocuk doğurmak onun sorumluluğunu almaktır. Torunun sorumluluğunu değil.

Söylediğiniz şeyde en ufak bir mantık yok. Çocuk bakmak insanları 10 yıl yaşlandırıyor neredeyse. Bu kadın hayatının toplam kaç yılını bu uğurda geçirecek? Buna gönüllü olmak zorunda mı?

Anne olmak demek fedakar olmak demek. O yüzden çocuğunuzun her şeyini kendiniz karşılayamıyorsanız yapmayın. Anneanne olmak fedakar olmak demek değil yani. Kendi kendinizi çürütüyorsunuz.

Benim annem karşı dairesinde oturan kızkardeşimin çocuğuna bakmadı, bakıcı buldular....banada doğumda 40 gün baktı arada yardıma geldi.bende ikizlerimi bakıcıya bırakıp işe başladım ..açıkça bakamam ben diyor kadın, beni bağlamayın diyor, yazın yazlığa gider 6 ay, canı ister teyzemlerin yanına gider, canı nereye isterse şehir içi şehirler arası gezer...hiç kırılmadım, hiç alınmadım....ama benim annem dağ gibi arkamda hep hissederim... O benim canım annem...varsın bakmasın sağlığı yerinde olsun, gezsin daha ne isterim...yıllarca bize baktı gençliğini bilemedi canımın içi bari şimdi rahat etsin....bozulmayın annenize bir yaştan sonra sıkıntıya gelemiyorlar eskisi gibi değil şimdik anneaneler babaanneler....

Alttan aldim sananlara duyurulur.yorum yaparken egriyivdogruyu yazin biaey demem ama benim cocugumumu dogurmamin hesabini bir tek Allaha veririm.cocuklarim uzerinden sakin tek nir kelime daha okumayim.bana sorumsuz diyen sorumlu insanlar.....beni tanimadan bu kadar kesin yorum yapmayi nerden hak gorsunuz kendinizde....bakici tutayim diyorum bakici tutmayacaksan niye yaptin cocugu diyosunuz.
O kadar haksızsınız ki tam olarak ifade etmeye çalışacağım.

Ama bize her gelisinde yada her gidisimde tartistik....her geldiginde ben gidim artik sen halledersin diyodu.her gidisimde hadi senin isin bittiyse ben cikim simdi disari diyodu.inanin abartmiyorum hergun disari cikmaliymis bunaliyomus eeee ben napim iki cocukla hapista gibiyim.anneme indigim zamanlar cogu zaman geceden 2~3 cesit yemek yapip tencerelerle esimle asagi indiriyoduk yada ordaki marketlerden yemeklik alip orda yapiyodum.....tabi onunda yaptigi oluyodu ama yuzde doksan ben hallediyodum.esim sofrayi kurup kaldiriyodu.bazen bulasigi bile yikiyodu.ayrica ayda bir evlerine market alisvrrisi yapiyoduk.esim kizim yumurta bile yese alalim diyodu....yinede annem o gun benim yuzunden disari cikamadiysa bes karis suratla oturuyodu.zaten anlasamiyoduk cocuklardan sonra ona muhtac oldugum icin hep ezildim elimden geldigince yuk olmamaya calistim ama ben isteyken mecburen disari cikamadi bi donem.hep basima kakiyo bu durumu.ikinci cocuguma bakmak istemiyor.babam ben bakicam o bakmazsa diyoooo....

Zaten olması gereken eşinizin ve sizin çocuklarla ilgilenmeniz. Bulaşık bile yıkadı ne demek? Annenizin görevi mi bulaşık yıkamak?

2 çocuk doğuran sizsiniz, sizin sorumluluğunuzdalar. Ne anneniz ne kardeşiniz yeğenleri sebebiyle uykusuz kalmaya veya onlara bakmaya mecbur değil.

Şu ne kadar terbiyesizce bir cümle:

inanin abartmiyorum hergun disari cikmaliymis bunaliyomus eeee ben napim iki cocukla hapista gibiyim.

Bu ne demek? Çocuğu doğuran sizsiniz, kadın niye hapis kalsın? Zaten zamanında sizin için kalmamış mı hapis? Pes artık diyorum.

Başlığa bakın konuya bakın.

Terbiyesizligin abidesisin bence....ben haftada birkere disari cikamamsindan bahsettim orda yine soyluyorum yorum yapmak baska haddini bilmemek baska

Kameralı sistem kurarak bakıcı tutmanız hem sizi rahatlatır hemde annenizi sıkıntıdan kurtarır. Gerekirse arada gidip bakar , sever torunlarını.
Bakmıyorum deyince gücenmeyin ona. İnanın bir yaştan sonra eve kapanıp iki küçük çocuk bakmak çok zor.
Yılların yükü var omuzlarında. Yıpranmışlar oldukça.
Misal; bir anne çocuğu 8-10 yaşında geldiğinde yeniden anne olsa o bile ağır geliyor ona. Bakımı unutuyor, rahata ermişken yeniden uğraşıyor v.s. Birde annenizi düşünün.

Çalışmak zorunda olduğunuz için sizde en yakınınıza naz yapıyorsunuz, haklısınız kendinizce. Biraz uzaktan bakarsanız ona tam hak vereceksiniz.
Bebekleriniz çok küçük ayrıca 2 kişiler.

Yediği yumurtaya kadar almak belki kendinizde iyi bir destek fakat çocuk bakmak bunlarla ölçülmüyor maalesef.

Gece gidip uyumasına neden kızdınız anlayamadım ? 3 kişi zaten ayaktaymış. Uykusu gelmişse neden uyumasın ? Çocukların anne babası var yanlarında.

Bakıcı tutmak için cesaret verilmesine mi gerek var? Akıl edemediniz mi bunu bu zamana kadar?

Basbayağı anneniz zorunluluktan baktığını ve memnuniyetsizliğini her fırsatta dile getirmiş. Siz kadının dışarı çıkmak istemesi gibi hayati bir ihtiyacını bile küçümseyerek dile getiriyorsunuz.

Basbayağı anneniz zorunluluktan baktığını ve memnuniyetsizliğini her fırsatta dile getirmiş. Siz kadının dışarı çıkmak istemesi gibi hayati bir ihtiyacını bile küçümseyerek dile getiriyorsunuz. Yuh diyorum.
Cocuguma bakici icin cesaret ammak icindemi sana sorcam iyice sacmaladn.nicine layiksin

bence beklentiye girmeniz cok yanlis ki kadincagiz elinden geleni yapiyor gibi gorunuyor.
benim annem ben unvdeyken demeye basladi herkes kendi cocuguna baksin diye,oglum dogdu,2 ay yaninda kaldim kadin bunalima girdi,sekli semali degisti.
yapamiyor bakamiyor ki cok genc benim annem,suan 46 yasinda dusunun..
bunun icin aranizi bozmayin annenizle..

Kameralı sistem kurarak bakıcı tutmanız hem sizi rahatlatır hemde annenizi sıkıntıdan kurtarır. Gerekirse arada gidip bakar , sever torunlarını.
Bakmıyorum deyince gücenmeyin ona. İnanın bir yaştan sonra eve kapanıp iki küçük çocuk bakmak çok zor.
Yılların yükü var omuzlarında. Yıpranmışlar oldukça.
Misal; bir anne çocuğu 8-10 yaşında geldiğinde yeniden anne olsa o bile ağır geliyor ona. Bakımı unutuyor, rahata ermişken yeniden uğraşıyor v.s. Birde annenizi düşünün.

Çalışmak zorunda olduğunuz için sizde en yakınınıza naz yapıyorsunuz, haklısınız kendinizce. Biraz uzaktan bakarsanız ona tam hak vereceksiniz.
Bebekleriniz çok küçük ayrıca 2 kişiler.

Yediği yumurtaya kadar almak belki kendinizde iyi bir destek fakat çocuk bakmak bunlarla ölçülmüyor maalesef.

Gece gidip uyumasına neden kızdınız anlayamadım ? 3 kişi zaten ayaktaymış. Uykusu gelmişse neden uyumasın ? Çocukların anne babası var yanlarında.
Bakicida zaten karar verdim ama korkuyrdum tvden faan izedikerimizden dolayi.ama yarm saat once falan aradim dusundugum ksiyi biac gune dnecek.anlasiriz sartlarda insallah.

Yine soyluyrum bakici tutun diyenere asla kizmiyorum hatta dedgim gibi zaten aklimdada bu vardiki yazdim.ama sakin benim cocuklarim hakkinda dogurmasaydin falan demeyin cunku bunun hesabini verecegim kisi sadece Allah......bakiciyida aradim dusunup tasini pfiyat verce bikac gune insalah .

Babaanne var mı ?
Kameralı sistem kurun evin her köşesine. Bunu ihmal etmezseniz sorun yaşamazsınız.
Ayrıca eleştiriye açık olmalısınız ki yanlışlarınızı görebilesiniz.

Evin içinde ağlayan iki bebek varken uyuyor dediğiniz annenizin tarafından bakın ; " evde ağlayan iki bebek yüzünden 2 ye kadar uyuyamadım " diye düşünebilir, haklıda.

Merhamet başka , sorumluluk başka, gerçeklik çok başka..

Zaten problem evdeki iki çocuğun kardeşinizi uyutmaması ama siz kendiniz ve çocuklarınız dışında hiçbir kimseyi önemsemediğiniz için bunu fark etmiyorsunuz bile.

İki çocuk yalnızca annesinin babasının evinde gece yarısı ağlamalıdır zaten.
Yine gozunlemi okudun demek geldi icimden 26 ayda ilk kez kaldim orda ve kusura bakma yavrularim evde olmamalarina ragmen agladiar.keske sna sorsalardi onuda.tuh...

Babaanne var mı ?
Kameralı sistem kurun evin her köşesine. Bunu ihmal etmezseniz sorun yaşamazsınız.
Ayrıca eleştiriye açık olmalısınız ki yanlışlarınızı görebilesiniz.

Evin içinde ağlayan iki bebek varken uyuyor dediğiniz annenizin tarafından bakın ; " evde ağlayan iki bebek yüzünden 2 ye kadar uyuyamadım " diye düşünebilir, haklıda.

Merhamet başka , sorumluluk başka, gerçeklik çok başka..
Babaanne gorumcemin iki cocuguna bakiyo

Çocuk doğurmak onun sorumluluğunu almaktır. Torunun sorumluluğunu değil.

Söylediğiniz şeyde en ufak bir mantık yok. Çocuk bakmak insanları 10 yıl yaşlandırıyor neredeyse. Bu kadın hayatının toplam kaç yılını bu uğurda geçirecek? Buna gönüllü olmak zorunda mı?

Anne olmak demek fedakar olmak demek. O yüzden çocuğunuzun her şeyini kendiniz karşılayamıyorsanız yapmayın. Anneanne olmak fedakar olmak demek değil yani. Kendi kendinizi çürütüyorsunuz.
anne olmak derken kendi annemdenden yazarak dedim yani torunu olunca anane oluyo annede ananede bir fedakar olmka lazım cocuklara karsı

Kesinlikle anneniz haklı.

Hele ki son kısma takıldım. Kız kardeşinize yoruldun yat demiş ve kız kardeşiniz ertesi gün nişanlısıyla buluşacakmış. Bir kere annenizin başka çocukları da var. Sadece sizinle ilgilenemez, onları da koruyup haklarını gözetip değer vermek zorunda. Torundan önce evlat gelir..

Cocuguma bakici icin cesaret ammak icindemi sana sorcam iyice sacmaladn.nicine layiksin
Bu şekilde imalı imalı hakaret edip polemige girerseniz, konunuz ve üyeliginiz açisindan iyi olmayabilir çünkü bu sitenin kurallari var. Yazisirken hakaret ve polemik yasak... Saygi cercevesinde fikir beyan etmek gerek.

Anneme cocuk baktirmam uzulurum diyenlere sairiyorum bu icten gelen bisey.dogru annemde bu icten gelmiyo ama ben ve kardesimede babaannem bakti hemde olene kadar.yani 15 yasina kadar falan.ve annem 40 gunlukken baslamis iseddede.kardesimin uykusuna gelince evde iki cocuk aglarken uyuyabilirm diyenlerede diycek bi lafim yok ne deyum vicdan baska bisey

Vicdanla ne alaka hanımefendi?

Sizin çocuğunuzun sesini kimse çekmek zorunda değil. Kardeşiniz bile olsa. Benim de yeğenlerim var canımdır ciğerimdir. İnanın üzerlerine titrerim. Ama benim de kendi hayatım var. Ve ben de kardeşiniz yerinde olsam gider uyurdum. Annem de git uyu derdi. Ve kimsenin de buna alınmaya HAKKI YOK. Vicdan ne demek yani? Onlar sizin evladınız. Siz ilgileneceksiniz.

X