Maalesef bu tarz insanlar mevcut. Aynı olayı kardeşimde yaşadı. Kendi geleceğini düşündüğü için ( kağıdını göstermedi , sınavda cevap vermedi ) arkadaşlıkları bitti ki ilkokuldan bu yana gelen bir arkadaşlıktı bahsettiğim.
Aynı sizin olayınızda olduğu gibi sırt çeviren ve küsen arkadaşı oldu kardeşim değil. Hatta arkadaşı üstüne utanmadan bir de kardeşimi bencillikle ve onu kıskanmakla suçladı.
Bunların hepsi bir tecrübe. Kendi geleceği için arkadaşının geleceğini riske atmaktan çekinmeyen kişi arkadaş olmaz , olmamalı.
Valla 4.5 yıllık arkadaşlığa yakışacak bi davranış değil. Herkesin içinde selam falan vermeyin mademki, bi de yüzünüze falan bakmayıp rezil eder sizi. Ay bi de sosyal medyada vefadan filan konu açmalar çocuk çocuk... Kaale almayın sakın dediğim gibi sizin not 50 falan olursa gazı alınır gene can ciğer olmaya çalışır sizinle. Birden yükseldim kusura bakmayın ama
Benimde en cok üzüldügüm ve kizdigim nokta bu 10 kere yardim ettim 1 kere edemedim kötü oldum.
O yüzüme dahi bakmadigi günden sonra görüsmedik, karsilasmadik zaten suan icin zaten görüsesim yok. 26 yasinda bir insan ve o günden sonra sosyal medyadan vefadan arkadasliktan ileti yazip durdu simdi bildirimleri kapadim. Bu kadar uzatmasa ve yüzüme bakmamazlik yapmasa belki yazardim ama suan icin yazmayacagim. Hatta o yüzüme dahi bakmadigi gün baska bir arkadas fark etti neyin var diye sordu durdu o da durumu az cok biliyordu.
sirtini sana dayamis herlde sizn sayenzde mezun olmayi dusunyor ki elnzdn geleni yapmssnz dha ne bekliyor siznden? herlde kagidini vermelydn anca tatmin olurdu hey allhmbrakn yazarsa yazar size yazmazsa salla gitsin
Bak bi fikir vericem ama bence sen uygulama; benim de ünv.de böyle aşırı çıkarcı bi yurt arkadaşım vardı. Ne zaman bişee ihtiyacı varsa "canııımm gel hadi çay içelimm"ler falan. Neyse. En son tak etti artık, bu benden durduk yerde selam yok sabah yok görüşme yok arkamdan konuştuklarını da biliyorum halen daha eşyamı istemek için mesaj atmış. Sosyal medyada çıkarcılıkla ilgili bi söz paylaşmıştım- yaş 18 filan, çocuk aklı işte o zamanlar- almıştı ayarı biliyo musun.. Ama yapma derim ben. Çok problem ettinse bunu at bi mesaj ayar ver yetti bu davranışların çalışmadıysan benim suçum mu allah allah bana mı güvendin bölümü yazarken falan diye söyle ne söyleyeceksen. İnan düşünceli olmak insana yaramıyor insanlar nerde kendini kullanan üzen varsa onunla daha iyi oluyorlar. Kuyruğu kıstırır gelir sana gene :) Bi daha da konuşup barışırsanız ders filan ortak çalışmayın ben bir daha aynı muameleye maruz kalmak istemiyorum dersin.. Ayağını denk alsın.
Bu da bir nevi hırsızlık , hırsıza nasıl yardım etmiyorsak kopya isteyene de yardım etmemek doğru olanı. Üzmeyin kendinizi.
bir cok sinavda arkadaslarla birbirlerlerine yardim ederler ederiz. Ben hic sormam ama hani yapabiliyorsam yardimda ederim. Sinav zor bir sinavdi sorunun cevabini bildigim halde yardim etmedim icin kizgin sanirim.
yaslarimiz gayette büyük :) 26 yasinda kendisi. Birsey yazmayacagim sanirim ama yakinda yine universite acilacak ve biz karsilasacagiz ortak arkadaslarimizda var birde.
bizde ederdik yardim etmegmz zmn hepsi bilirdi ya cvbi bimdgmzden yada hoca bakiyor yardm edemdgmzden anlarlardi.kmse kmseyede tavr almazdi ki kmsenin hakki da yok buna bnce o yuzden takmayn derim benbir cok sinavda arkadaslarla birbirlerlerine yardim ederler ederiz. Ben hic sormam ama hani yapabiliyorsam yardimda ederim. Sinav zor bir sinavdi sorunun cevabini bildigim halde yardim etmedim icin kizgin sanirim.
yaslarimiz gayette büyük :) 26 yasinda kendisi. Birsey yazmayacagim sanirim ama yakinda yine universite acilacak ve biz karsilasacagiz ortak arkadaslarimizda var birde.
Her şeyi anladım da, "hayla" ne demek? Dilimize yeni kelimeler ekleniyor sanırım, internette araştırdım ama bulamadım bu kelimenin anlamını. Açıklar mısınız ne anlama geliyor? Yorum yapmak istiyorum ama önce kelimenin anlamını size sorayım dedim.Herkeze merhaba,
uzatmadan konuya girmek istiyorum. Yaklasik 1,5 ay önce 2 arkadas agirlik dersinden 4 saatlik bir sinava girdik ve yanyana oturuyorduk orta siralardan hocanin bizi gayet iyi görebilecegi bir yerdeydik. Sinavin ortalarina dogru arkadasim fisildayarak bir sorunun cevabini sordun daha dogrusu bir formül. Bende bilmedigim icin kafami salladim. Neyse. Sinavin sonlarina dogru sinif iyice azalmaya baslayinca tekrar kagidini göstererek iki tane sorunun cevabini sordun. Bu sorular derste görmedigimiz hocanin bize verdigi ders notlarinda sadece iki üc cümleyle gecilen bir konuyla ilgiliydi. Bu konuyu daha önceki sömesterlerde görmüstük ve ben bu sorulari cevaplamistim kagidimda (sorular 12 puanlikti yani öyle iki cümleylede cevaplanacak degildi).
Ben arkadasima fisildayarak iki üc önemli kelime söylemeye calistim, kagidimi göstermeye calistim ama basarili olamadim ve duymadi. Daha öncelerden bir cok sinavda yardimci oldum hatta bir kere yakalandik sinavdan atiliyorduk kisacasi her zaman derim bak bana güvenme pek beceremem ama denerim diye. Sonra kendisi bana kizip önüne döndü. Sinavdan ciktigimizda laf atmama ragmen gecistirdi. Sinirli kizgindi bana. Bende üstelemedim. Arabalara giderken kosar adam hicbirsey demeden ayrildi yanimdan.
Üstüne gitmek istemedim kizgindir sinavi iyi gecmemistir diyerekten. O gün bugündür konusmuyor zaten benimle. Facebookta sürekli vefasizlik, sirtini dönme ile ilgili seyler paylasiyor. Iki hafta kadar öncede bir sehire gidecektik gezmeye kendisi hediye etmisti bunu bana ama ses seda cikmadi bende hic yazmadim ona. Yani hayla konsmuyor. Sizce ne yapmaliyim?
(umarim cok uzun degildir)
Ay çok iyi niyetlisin gerçekten. Mecbur musun? Güvenmeyip çalışsaymış. Aynı şeyi sen ona yapsan umursamazdı bile. Emin ol. Keyfi bilir sakın üsteleme. Herkes hakettiği puanı alsın. Çalışmadığı için suçlu kendisi faturasını sana kesemez
tesekür ederim göründügü üzere o zaman kötü ben oldum. 10 kere yardim et 1 kere etme kötü ol. Kötü zamanlar gecirdi kendisi uzun süre issizlik cekti istedigi gibi bir is bulamadi (bu arada externiz). Ama hani kendi hediye ettigi sey icin bile olsa iletisime gecmedi. Önemli olan hediyesi degildi ama bu kadar uzatmaya gerek varmiydi? Kizginligi gecer sandim 1 hafta sonra yüzüme dahi bakayinca cidden kendime üzüldüm
Her şeyi anladım da, "hayla" ne demek? Dilimize yeni kelimeler ekleniyor sanırım, internette araştırdım ama bulamadım bu kelimenin anlamını. Açıklar mısınız ne anlama geliyor? Yorum yapmak istiyorum ama önce kelimenin anlamını size sorayım dedim.
ya alınma ama senin arkadaşının kendi kararları, fikirleri yok mu? ciddi soruyorum. derslerini bile kendi seçimleriyle değil ve eğitim hayatına kopyaya güvenerek mi başladı? bir sağlam duruşu olsun. ne demek kopya veremedin diye dost kazığı melankolisine bağlamak. uzak durman onunda kendi hayatına bakması açısından iyi olacak gibi. tamam anlıyorum arkadaşsın ama sana da kendine de verimli olamıyor bu kişi. gerçekten dostunsa zaten hatasını anlayacaktırtabiki mecbur degilim ama hani "arkadasiz" ya. Sorun o bile degildi sorun bu konudan küsmesi, küsmesi böyle yapmasi. O ne yapardi bilmiyorum. Ki ben göstermeye calistim bile yani. Sinavi iyi gecmedi biliyorum bendede birsey gelmeyince böyle oldu. Secmeli bir dersti ve bu dersi secmesinde benimde etkim vardi inanirmisin bunun icin bile suclu hissediyorum. Belki ben hicbirsey demeseydim secme baska bir sinava girerdi diyeaptalik evet bu degilmi?
Üzülmenizi , nedenlerini sorgulamanızı anlıyorum , zamanla geçecek. Sakin kafayla düşününce size zarar veren bir arkadaşlık olduğunu anlayacaksınız.
Her sınavda ya bir şey sorarsa gerginliği bile sizde psikolojik rahatsızlık ve baskı yaratıyordu muhtemelen. Artık böyle bir rahatsızlığınız olmayacak.
Size küsüp tavır yapana kadar otursun dersine , kitabına çalışsın.
Tesekür ederim. Evet bende cogu kez düsündüm bunlari demekki sandigi, sandigim kadar iyi bir arkadas,arkadaslik degilmis. Evet yaratiyordu gercekten, hatta her sinav öncesinde söylerdimde bak ben pek beceremiyorum bunlari diye :)
ya alınma ama senin arkadaşının kendi kararları, fikirleri yok mu? ciddi soruyorum. derslerini bile kendi seçimleriyle değil ve eğitim hayatına kopyaya güvenerek mi başladı? bir sağlam duruşu olsun. ne demek kopya veremedin diye dost kazığı melankolisine bağlamak. uzak durman onunda kendi hayatına bakması açısından iyi olacak gibi. tamam anlıyorum arkadaşsın ama sana da kendine de verimli olamıyor bu kişi. gerçekten dostunsa zaten hatasını anlayacaktır
O zaman derin bir nefes alın ve işlerinize odaklanın. Şu an stajyer doktorsunuz doğru anladım değil mi ?
InsaAllah anlar, önemsedigim biri kendisi. Zaten önemsemiyor olsaydim hayata bu kadar kafama takmazdim. Secmeli dersler arasinda iyi karar veremedi bende biraz cesaret verdim biraz beraber bu dersi sectik benim icin zaten 1. sömesterden belliydi bu dersler.
Yok hayir. Bir bilim ve arastirma merkezinde fond ve projelerin finanz sorumlusuyum. Okulum ise part-time.
Anladım. Extern ün birden fazla anlamı olduğu için emin olamamıştım. Teşekkür ederim bilgi için
Yo gerçekten merak ediyorum ne demek istediğini, anlayan varsa yardımcı olabilir mi? Ben hayatımda ilk defa böyle bir laf duyuyorum.Ne demek istedigim gayet acik bence. Kusura bakmayin yurtdisinda dogup büyüdüm. Ve malesef dilimizde özelikle grammer ve yazim konusunda pek iyi sayilmam. Sitede bu konuda yurtdisindaki üyelere karsi göz yümüyor bildigim kadari ile.