Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
bebeğim 4,5 aylık doktorun tavsiyesi üzerine ek gıdaya geçmemiz gerekiyor fakat bebegim birtürlü kaşıkla beslenmeyi kabul etmiyor. öyle bir reddediyorki ağzını kitliyor biberonla vereyim diyorum biraz tadını aldıktan sonra onuda istemiyor ne yapmam lazım fikirlerinizi bekliyorum
bebeğim 4,5 aylık doktorun tavsiyesi üzerine ek gıdaya geçmemiz gerekiyor fakat bebegim birtürlü kaşıkla beslenmeyi kabul etmiyor. öyle bir reddediyorki ağzını kitliyor biberonla vereyim diyorum biraz tadını aldıktan sonra onuda istemiyor ne yapmam lazım fikirlerinizi bekliyorum
neyle başladın canım.benimkide ilk gün pek sevmedi meyve sularını şimdide ıkına sıkılada olsa yiyor bende içine pekmez katmayı düşünüyorum olurmu acaba?
bizim doktorumuz reddetiği besini ancak bir daha 3 gün sonra ver dedi..bebekler 3 gün içinde unuturmuş...biraz ara ver sonra yeniden dene...yoğurdu sevmediyse meyve katıp dene...yada bebe bisküvisiyle...meyvesine pekmez kat...imbatela arkadaşım da sormuş olurmu acaba diye...olmaz mı hiç...pekmezi bebeklere yedirmenin en güzel yolu meyve suları yada püresi...inşallah en kısa zamanda alışır kaşıkla yemeye...
bizim doktorumuz reddetiği besini ancak bir daha 3 gün sonra ver dedi..bebekler 3 gün içinde unuturmuş...biraz ara ver sonra yeniden dene...yoğurdu sevmediyse meyve katıp dene...yada bebe bisküvisiyle...meyvesine pekmez kat...imbatela arkadaşım da sormuş olurmu acaba diye...olmaz mı hiç...pekmezi bebeklere yedirmenin en güzel yolu meyve suları yada püresi...inşallah en kısa zamanda alışır kaşıkla yemeye...
benim oğlum 16 aylık canım...10 aya kadar iştahı iyiydi...ne zaman diş çıkarmaya başladı iştah gitti...zorladım yemediği zamanlarda..kaşıktan ve önlükten nefret ediyo şu anda...reklamla ve eline ilginç bişey verirsem onla yiyor...ama her öğün stres yıprandım valla...sen sen ol zorlama bebeğini..banada dediler ama anne yüreği aç durmasına dayanamadım....
benim oğlum 16 aylık canım...10 aya kadar iştahı iyiydi...ne zaman diş çıkarmaya başladı iştah gitti...zorladım yemediği zamanlarda..kaşıktan ve önlükten nefret ediyo şu anda...reklamla ve eline ilginç bişey verirsem onla yiyor...ama her öğün stres yıprandım valla...sen sen ol zorlama bebeğini..banada dediler ama anne yüreği aç durmasına dayanamadım....
aynen bende canım aç kalmasına dayanamıyorum.p açken kendimi müthiş kötü hissediyorum.bazende zorluyorum.bazen kendimi kaybettiğim bile oluyor.aynen her öğün stres ne kadar yiyecek gene yemiyecek.zorlamamaya çalışıyorum bazen kaşıkla veriyorum.istemiyorsa bırakıp tekrar deniyorum yemiyorsa vermiyorum biliyorum aç ama yemek istemiyor.bazen ağzında gezdiriyor yutmuyor ama seste etmiyor o zamanda bırakayımmı ne zaman bırakayım yedirmeyi tecrübeli biri olarak tecrübelerini paylaşırsan sevinirim
aynı durumdayım,ne kaşık alıyor ne biberon,sadece meme emmek istiyor,bir de elimle verebildiklerimi yiyor.herşeyi lokma lokma veriyorum,ne devam sütü ne çorba ne de meyve suyu verebiliyorum.kaşığa zorlayınca elimden bile yemiyor,inat ediyor,zorlamamanı tavsiye ederim daha beter oluyor