• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

arkadaşlar yardımcı olun...

symgcl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Mart 2010
142
3
96
İstanbul
selam herkese.ben 24 yaşındayım 2 yaşında bir oğlum var.boyum 162 gençliğim 45 47 kilo arsında geçti.ama hamilelikte çokça kilo aldım.doğumdan sonra 2 yıl 61 kilo gezdim. en sonunda 3 ay önce diyetisyene gttm ve diyete başladım.başta çok iradeli ve karrlıydım.yaklaşık 3 ayda toplam 10 kilo verdm.51 kilo oldum.sağlıklı beslendm şok diyetler yapmasdım.ancak sorun şuki 1 haftadr kendmi kontrol edememekteym her bulduğumu yiyorum ve inann 1 haftada 3 kiloyu geri aldım.lafı uzattım ama doğru değerlendirebilmeniz için paylaşmam gerektğini düşündüm.arkadaşlar sorunum şuki o iradeli motivasyonlu ben gitti geriye herşeye saldıran kendne dur diyemeyen bir ben geldi.düşününki 1 kiloluk çokokremi kaşıkla bitirdim biranda ve sonrasında tüm gün gözyaşı pişmanlık....inanınki bunalıma grdim.onca emekle verdiğim kiloyu iki haftada alıcam.napmalıyım.diyetsyene gidicek durumumda yok şuanda.nasıl tekrr motive olabilirm.nasıl bu hale geldim.beynim sürekli yemek düşüncesinde.atamıyorum.savaş veryrm resmen.vücudum zaten düzelmemişti şimdi tekrr hemen göbek şişti.bana yardımcı olablrmisinz.bu duyguları yaşayanınız varmı ne yapablrm.tekrr nasıl motive olabilirimö.yoksa herşey bittimi artık.???????

Öncelikle bu kadar kramsar olma lütfen:7:
Uzun süredir diyet yaptigin icin, vucut kitlik psikolojisine bürünmüs olabilir. Sen kilo almissan bile, bu dönemsel siskinlikler olabilir. Moralini bozmamaya calis.
Eger fazla kacirdiysan, kendini dizginlemeye calis, ve ayni diyetine devam etmeye calis, eger ki canin hep birseyler istiyorsa, sakiz falan cigne. Yada, refeed dedikleri seyi yapacaksin, haftada bir gün canin ne istiyorsa yiyeceksin! Böylelikle vucudun kitlik var düsüncesine bürünmez.
Spor yapiyormusun? Spor yapmak da bu dönemi atlatmak icin cok yardimci oluyor.

Bu arada kendini sakin üzme, kendini kötü hissedersen daha cok yemeye yönelirsin. Sakinles ve devam et, sucluluk duygusuna da kapilma:70:

Bu arada kilonda gayet normal ;)

Son düzenleme:
canım öncelikle çok saol cevabın için.evt dediğin gibi öyle çok kilom yok ama ideal olmak istiyorum.ve onu korumak...spor yapıyorum.koşu bandında hergün 40 dakika tempolu yürüyüş yapıyorum.önümüzdeki hafta spora başlıycam ama yüzmemi pilatesmi bana daha yarrlı olur sence.hem kalori yakmak hemde doğum sonrası sıkılaşmak için?

O zaman benden tavsiye, yediklerinden daha fazla kismamaya calisma, saglikli beslenmeye devam et. Sporuna agirlik ver sikilasmak istiyorsan.
Pilates hakkinda cok güzel seyler duydum, ama bir uzman yaninda yapilmasi daha iyi diyorlar, sakatlanma riski yüksekmis.
Ama cok olumlu sonuclar alanlar var.
Eger yüzme imkanin varsa yüzme yap derim, hazir yazda geldi. Vucudunda sikilasmis olur. Ve bol bol protein al, kaslarin olusumu icin önemli ;) kaslardan kaybetmemen icin.

kendini kısıtlamaya devam ettiğin müddetçe kilo alırsın.
O yüzden "bütün diyetler çöpe" diyorum...

ama kısıtlamayıncada kötü besleniyoruzya.bzim akşamları çay faslımız kötü yanında cipsler çikolatalar abur cubur çok yiyoruz.kısıtlamak şart anlıycağın.ama diyettede insana herşey inanılmaz çekici gelio.değişik bi psikoloji.yapanlar bilirler.bu işin başka bi yolu olmalı ama ne bilmiyorum..:):)

Back
X