arkadaşlar yardım etmenizi temenni ediyorum:(

Mnaltnsk

Üye
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2014
25
0
6
34
Edirne
1,5 yıllık evliyim yaklaşık 1 ay önce 8 haftalık iken bebeğimizi kalbi durdugu için kürtajla aldılar. daha önce zaten kalbinin normalden çok yavaş olduğunu söylemişti doktor. sonrasında genetik teste gönderdik ve sonuç olarak "47,XY,+8 / trizomi 8 ile uyumlu karyotip tespit edildi.genetik danışma önerilir .sonraki gebeliklerinde amniosentez ile kromozom analizi önerilir." şeklinde sonuç geldi bize yardım edebilirmisiniz sonraki gebeliklerde olma ihtimali ne kadardır yada olmaması için ne yapmalıyız bu durum olan kimse varmı yardım ederseniz çok seviniriz cevaplarınızı bekliyorum.

Canm oncelikle Allah sabir versin..ben biyoloji ogretmeniyim o yuzden bi dr kadar olmasada bu konuda bilgim var..bebeginizde fazladan 1 kromozom bulunuyor bu durumun olusmasi iki sekolde olur ya bolunme sirasinda kromozomlarda bi ayrilamama olmustur ya da anne ya da babada kromozomal bi bozukluk vardir..ailenizde genetik rahatsizligi olan biri varsa bu sizde ya da esinizde cekinik olarak bulunabilir ve bi sonraki nesle aktarilabilir.hic kimse size olur ya da olamazz diyemez mendel caprazlamasini duymussunuzdur.bu teoriye gore bazi yuzdeler olusturuluyor ama onun icin gen haritaniza bakilmali. malesef kkromozomal rahatsizliklara alinabilecek bi onlem yok..icinizi rahat tutmaya çalışın Allah büyük insallah bi sonraki bebeginiz saglikl olur

çok teşekkr ediyorum yorumunuz için cuma günü eşimle genetik testi yaptırcaz inş. Bi sorun çıkmaz güzel dilekleriniz için çok teşekkr ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…