Nişan arkadaşlar yardım çıldırmak üzereyim!..

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi
bence annenin ismini yazdır.. sonuçta annen ilerde bi gün içine oturur.. onun anne baba ismi senin anne baba ismin yazılsın.. Allah korusun sanki dedenlerden başka kimin kimsen yok gibi annen baban dururken onların yazılması bi tuhaf olur bence.. kesinlikle olmaz derlerse de dediğin gibi soyadları yazılsın.. altın işine de gelince benim bildiğim sende kalması lazım. yok olmaz derlerse yarı yarıya paylaştırın bence.

davetıye konusunda bende öyle düşünüyorum bazen gelip gidiyorum ama dönup dolaşıp gene bu karara varıyorum annemın kendı soyadı babamın kendı soyadı yazılır dıye ama anlatamıyorum babama annemden o kadar nefret edıyorkı elınde olsa onu unutturucak bana ortada ben kalıyorum bu sefer
takı meselesındede benım bıldıgımde kız tarafında kalır bu paylaştrma muhabbetıni ben nasıl soyleyebılırım ? yani konuyu nasıl açabılırım bu tür konuları ben konuşup ögrenmek zorundayım..ayıp olmasından korkuyorum onlara karşı

canım davetiye bastırma nişanda şart değil düğündede tekrar düşünürsü mesela aile isimlerini yazmasınız olur biter soranda olmaz zaten

eğer arayamayacak kadar çok değilse davetiye bastırma telefon edin en iyisi. sanırım bu da seni kararsızlıktan kurtarır.

ama illa bastıracaksan bence annenin ve babanın da adı olsun.

takı meselesi çok mantıklı. bence sözlüne söyleyebilirsin düşünceni ve onun da fikrini sorabilirsin. itiraz edeceğini sanmam.

davetiye bastırmamız gerek normalde banada fuzuli masraf geliyor nişanda davetıye bastırmak zaten oyle şatafatlı bir davetıye basıtrmıycaz ufak bişi olucak söz uçar yazı kalır misali..nişanda olmasa dugunde illa sorun olucak gene..az once babamla konuştum tekrar bu meseleyi sanırım dedıgım gibi olucak annemın adını yazdırmaya razı gelıcek başta gene karşı çıktı ama boyle boyle içine sindırıcek oda artık..
takı meselesinide önce sözlume çıtlatıcam bıraz sonrası ALLAH kerim..

Davetiyeye illaki annelerin yada babaların isimleri yazılması şartmı. "X AİLESİ" "Y AİLESİ" şeklinde yazdırın? Anne babası yaşayan yada ayrı olmayan ama bu şekilde yazdıranlar var, ben böyle yazılmış davetiyeler gördüm şahsen.
Takı konusuna gelinde dayımın oğlunun nişanı oldu geçenlerde. Onlarda size söylenen gibi, herkes kendine takılanları aldı. Sonuçta kız o takılarla çeyizini tamamlar, erkekte kuaför, nişanlık vs masraflarını karşıladı. Böylece harcandı gitti para. Benim nişanımda ise takılan takıların tamamını biz almıştık. Erkek tarafıda hiç napıcaz yada naptınız takıları dememişti zaten. Görünüşte tamamını kız tarafı aldı gibi gözüksede o paraya hiç dokunulmayacak ve evlendikten sonra kullanmamız için kenarda kalacak. Yani bir nevi ortak sayılır ama ortak olupta verilmedi-harcanmaması için. Böylelikle evlendiğimizde başımız sıkıştığında kenarda 3-5kuruş paramız olmuş olacak. Sizde konuşup böyle yapabilir, nişanlınla birlikte ortak hesap açtırabilirsiniz.

canım bence nısanda bu cok sacma ya kız tarafı alır takıları bunu aıle buyuklerı konussun bence ya gercı sacma olur konusmaları sen en ıyısı nısanlınla konus o halleder en mantıklısı bu o alıesıyle daha ıyı halleder bu konuları benım de 4 ay once nısanım oldu butun takılar bende kaldı gercı erkek tarafı pek yoktu ama olsun dugunde erkegındır.oyle kabul etmezlerse sende dugunde de benım olcak dersın.....sıkma canını damat beyle hallet .....

neyse hanımlar meseleyi hallettık =)
davetıyelerı x-x aileleri diye soy isimleri yazarak bastırdık..resım eklemesını bılseydım eklerdım ama resım eklemeyı bılmıyorum =)
takı konusundada ne_kotu_ne_sahane'den fikir alarak sözlume dedıgın gibi ilettim sonra onlara gıdip kayınvalideye bırlıkte konuyu açtık saolsun kayınvalidemde siz bılırsınız nişan takı takıları ben almıycam dedi..bu sorunuda boyle halldettık bayanssulusmile
teşekkurler bu arada bayanlar.. iyi ki varsınız a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…