• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşlar teraslı dublex evde oturanlar var mı?

loye38

Nirvana
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
38
4
623
İstanbul
Arkadaşlar teraslı dublex ev almayı düşünüyoruz.ama bir taraftan da kullanımı açısından endişeleniyorum.Biliyorsunuz terasın avantajları ve dezavantajları da var.Isı ve su yalıtımı yaptıracağız yine de sorun çıkar mı bilmiyorum.Bazı yerlerde okuduklarıma göre teras binanın ortak kullanım alanı olarak geçiyormuşbilmiyorumkismile
Bir de teraslı evin terasının var olup bize ait olduğu tapuda nasıl belirtilir bilgileri olan arkadaşlar varsa lütfen paylaşabilir mi?

Arkadaşlar teraslı dublex ev almayı düşünüyoruz.ama bir taraftan da kullanımı açısından endişeleniyorum.Biliyorsunuz terasın avantajları ve dezavantajları da var.Isı ve su yalıtımı yaptıracağız yine de sorun çıkar mı bilmiyorum.Bazı yerlerde okuduklarıma göre teras binanın ortak kullanım alanı olarak geçiyormuşbilmiyorumkismile
Bir de teraslı evin terasının var olup bize ait olduğu tapuda nasıl belirtilir bilgileri olan arkadaşlar varsa lütfen paylaşabilir mi?

canım ablam benim üst katımda oturuyor teraslı dubleks dairesi hatta terasın girişini ayırmıslar tapuda dubleks olarak geçiyor zaten vergisi tapu masrafları daha fazla oluyor neden ortak kullanım olsun ki ortak kullanım yeri için siz nie para ödeyesiniz yalıtımı iyi olduktan sonra özellikle yazın çok güzel oluyor şimdiden hayırlı olsun..

canım ablam benim üst katımda oturuyor teraslı dubleks dairesi hatta terasın girişini ayırmıslar tapuda dubleks olarak geçiyor zaten vergisi tapu masrafları daha fazla oluyor neden ortak kullanım olsun ki ortak kullanım yeri için siz nie para ödeyesiniz yalıtımı iyi olduktan sonra özellikle yazın çok güzel oluyor şimdiden hayırlı olsun..
Çok teşekkür ederim canım.

Ortak kullanım alanı derken çoğu yapının projesinde ortak kullanım alanı diye geçiyormuş.
Canım dublex olarak geçerde teraslı diye yazması gerekiyor mu acaba.komşundan bi zahmet öğrenebilir misin?
Biz terasa pergole yaptırıp odanın birini biraz büyütmek istiyoruz da oturanlardan veya belediyeden izin alınması gerekiyormuş sanırım.Oturanlar veya belediye izin verecek mi sorun çıkar mı memnun kalacak mıyız vs.Anlayacağınız kafam çok karışıkkafamçokkarıştı

Yazın çok güzel oluyor demişsin ya ben de öyle düşünüyorum canım manzarası harika önü açık L şeklinde deniz görünüyor.Yazın püfür püfür eser.Geceleri terasta yatılır İstanbulda yazın nasıl geçtiğini anlamayızhihoyyytdiyorum.
Bir öyle bir böyle düşünüyorum işte CADIARZU

Canım ablamlar yeni teraslı ev aldılar,henüz inşaat halinde.
45 gün sonrateslim edecekler.
Yalıtım konusuna çok dikkat etmek lazım ablamda buna epeyce takılmıştı.Üstüne üstlük tüm blogun güneş enerji sistemleri ablamların üstünde olacak.
Mütahit özel 5 kat yalıtım yapacağını söyledi.
Teras için yapacağın herşey tüm yasal işlemler tamamlandıktan sonra yapılıyor daha önce yaparsan yıkıyorlar bilgilerine

Güle güle oturun

Çok sağol canım,ben de terasta yapmayı düşündüğümüz değişikliği yapmaya hakkımız olacak mı çok merak ediyorum.Yapanlar nasıl yapıyorlar acaba izinli mi izinsiz mi ?bilmiyorumkismile

bildiğim kadarıyla her apartman için belediyenin izin verdiği proje şekli farklıdır.örneğin sizin apratmanda son katta belediye şahsa ait terasa izin vermiyor olabilir.yani planda görünen teras ortak teras olabiliir.binanın iskanı alınmışmı öncelikle önemli olan bu.çünkü iskandan önce hiçbir değişklik yapamasınız.bende yeni taşındım ve apartmanın iskanı yeni alındı.bizim projede son katta şahsa ait teras gözükmüyor sadece ortak teras ve son kattaki iki daireye ait küçük balkonlar var.projede gözüken bu.ama iskan alındıktan sonra birçok kişi değişiklik yapıyor.ama bu yapılan değişikliğinde legal olduğu söylenemz.herhangi bir şikayette belediyenin yıktırma,eski haline döndürme yetkisi vardır.apartmandaki komşunuzun bile şikayet etmesi yeterli.bunun için ayrıca izin alınabiiyormu bilmiyorum.ama alınamadığını yada alınıyorsa bile çok zor olacağını düşünüyorum.tam araştırmadan karar vermeyin derim.alacağınız dairenin karşısında daire varsa orda oturanlara sorun.onlar nasıl yapmışlar.inşallah sorunsuz halledersiniz.

Çok sağol canım,ben de terasta yapmayı düşündüğümüz değişikliği yapmaya hakkımız olacak mı çok merak ediyorum.Yapanlar nasıl yapıyorlar acaba izinli mi izinsiz mi ?bilmiyorumkismile

Canım binanın iskanı alındıktan sonra yapılıyor.İskan verirlerken baktıkları şey apartmanın birebir projeye uygun olması ,bir karış dahi olsa değiştiremiyorsun hiç bir yeri.Bunuda şurdan biliyorum ablamların mutfakta yapılacak dolap nedeniyle bir tuğla daha örülmesi gereken yer vardı,mütahit dış cepheyle ilgili kesinlikle değişiklik yapamam ,evin içerisinde istediğinizi yaparım dedi.

İskan alındıktan sonra tam olarak yasal olmasada herkes özellikle terasına istediğini yaptırıyor cnm içini ferah tut,bugüne değin yıktırılan bir yer kolay kolay olmamıştır.

İyi dileklerin içinde teşekkürler

Arkadaşlar ilginize ve cevaplarınıza çok teşekkür ederimopuyorumnanaktan

.......

Son düzenleme:
benim evimde dubleks fakat hiç memnun değilim hiç tavsiye etmem,yalıtım yapılmasına rağmen üst kattaki odalar yemyeşil,dolapların içindeki giysiler bile rutubetten ıslanıyor,evet arkadaş bir konuda haklı yazın güzel oluyor ama yaz sadece iki ,bilemedin üç ay sürüyor

Ben terasli evde oturuyorum . Teras evinin içinden gectigi icin ortak alan olamaz . Yalitimsiz bir evde kesinlikle oturma aylik 1000 lira kira veriyoruz terasli diye isinmiyor ev tum sicakligi yukari tasiyor . Kullanisli tabi kullanmayi bilene . Ben sevmedim kullanisli falanda degil

Evim dublex degil olsada istemezdim oturmazdim.
O terası yıka sil pakla.
Çık yukarı in aşağı temizligi vs.
Yazarken içinden offf dedim.
Ben gerilirim.

1 yil oldu terasli dubleks eve geceli ben cok memnunum. Yeni bina oldugu icin yalitimi cok iyi yapilmis evin ondan sanirim. Kisin ust katin peteklerini kapali tutmama ragmen rutubet olmadigi gibi yukarida yatip uyuyabiliyorum bile cok soguk olmuyor.

Teras ise bizim hayatimizi kurtardi, ben teras temizligi olayini soyle cozdum, yesil cim gorunumlu halilardan kapladim zemini, paletlerden koltuk yaptim bir koseye, hali oldugu icin yikama derdim kalmadi evi supururken elektrik supurgesiyle orayi da supuruyorum:) yagmur yagdiginda yikaniyor zaten o cim hali:)

89D64293-5CE9-4F64-8308-B9CEFC206D6B.webp

Back
X