arkadaslar size gebeligin ilk belirtileri ile bilgiler

birgxuxl38

biricigim benim
Kayıtlı Üye
7 Mart 2008
1.423
7
37
İlk gebelik belirtileri

Çok fazla değişiklik olabilir, ya da hiçbir şey değişmeyebilir

Kişiler arası çok belirgin farklılıklar olmasına karşın sık görülen gebelik bulgularını kısaca ele alalım.

Beklenen adet tarihinde gecikme Her zaman gebeliği göstermese ya da gebelik bulunmasına rağmen adet görülebilmesine karşın binlerce yıldır olduğu gibi hala gebeliğin en erken bulgusudur.

Bulantı: Sabahları daha belirgin olan bulantılar genelde günün ilerleyen saatlerinde hafifler ya da kaybolur.Bazı hastalarda beklenen adet gününden bile önce ortaya çıkabilir.Gebeliğin 10. haftasına kadar şiddeti artabilir.Büyük bölümünde daha sonra kaybolur.Gebelik hormonunun (Chorionic gonodotropin) düzeyindeki artışa bağlanmaktadır.

Kokulara karşı duyarlılık: Genel olarak kokulara karşı bir duyarlılık olsa da her anne adayında farklı şekilde ortaya çıkabilir.Örneğin mutfağa giremeyen,sabun kokusuna duyarlılık nedeniyle ellerini yıkayamayan,dişlerini fırçalayamayan anne adaylarına sıklıkla rastlarız.

Fazla uyuma ihtiyacı
: Genelde hamileliğin erken dönemlerinde ortaya çıkar.Çalışan hanımlar bunu daha iyi fark edebilir.

Tansiyon düşmesi: Açlık durumunda ve yetersiz sıvıalındığında daha sık görülür.Gebeliğin etkisiyle dolaşım sisteminde oluşan değişikliklere bağlıdır.Birinci ve ikinci 3 aylık periodta belirgindir.

Kasık ağrıları: Ani yapılan hareketlerde , oturur pozisyondan ayaga kalkarken ya da yatar pozisyonda sağa sola dönerken çoğu kez tek taraflı ,ancak bazen çift taraflı da olabilen kısa süreli keskin ağrılar görülebilir. ‘Round ligament ağrısı’ olarak bilinen bu ağrı rahimi yerinde tutan bağların gerilmesiyle
ortaya çıkar.Keskin bir ağrı olmasına karşın zararı yoktur. Ani hareketlerden kaçınmak uygun olacaktır.

Sık idrara çıkma: Erken dönemde başlar ve genelde hamilelik boyunca da devam eder

Göğüslerde değişiklikler : Şişkinlik,gerginlik ve ağrı görülebilir.bu bulgular adet öncesi gerginlik sendromunde da ortaya çıkabilecek bulgulardır.Ayrıca bazı gebelerde de görülmeyebilir.

Hamilelik başlangıcında ilk kontrol genelde gebelik boyunca yapılacak bütün kontrollerinizden daha ayrıntılı olacaktır. Beklenen adet kanamasının 1hf 10 gün gecikmesinin ardından doktorunuzla görüşmenizde fayda vardır.Bu dönemde yapılan ultrasonografi ile dış gebelik ekarte edilebilir ve gebelikle ilgili danışmanlık verilebilir.

sağol canım bilgiler için.......
dün akşam tv izliyodum yatarak ..aniden bi kalttım sanki kasıklarıma bıçak saplanmış gibi oldum........yoksa ??????

Ya aRKaDaŞLaR Bana CeVaP VeRiN LüTFeN BeNiM 6 GüNüM GeÇTi.Ve BuLaNTıLaRıM ÇoK FaZLa GöĞÜSLeRiMDeDe aĞRı VaR KaSıKLaRıMa aRa aRa aĞRıLaR GİRİYoR aDeT TaRiHiM 7 MaRTTı Ve 8 iNDe TeST YaPTıM NeGaTiF ÇıKTı SizCe iDRaRDA ÇıKMaMıŞ oLABiLiR Mi?

Ya aRKaDaŞLaR Bana CeVaP VeRiN LüTFeN BeNiM 6 GüNüM GeÇTi.Ve BuLaNTıLaRıM ÇoK FaZLa GöĞÜSLeRiMDeDe aĞRı VaR KaSıKLaRıMa aRa aRa aĞRıLaR GİRİYoR aDeT TaRiHiM 7 MaRTTı Ve 8 iNDe TeST YaPTıM NeGaTiF ÇıKTı SizCe iDRaRDA ÇıKMaMıŞ oLABiLiR Mi?

şekerim idrarda yaptıysan çıkmamış olabilir tabiki....ayrıca baya zaman geçmiş tekrar dene istersen belki çıkar??

merhaba nazo_gelin bence kuvvetle muhtemel hamile olabilirsin istersen iki gün sonra testi tazaele idrar testini ama ben olsam bekleyemez bir an evvel kan testine giderdim:)

TeŞeKKüRLeR PaZaRTeSiNe KaDaR KaN TeSTi YaPTıRMaYıM diYoRuM aMa iDRaR TeSTiNi YaRıN TeKRaRLYaCaĞıM Şu aNa KaDaR HiÇ GüNüM GeÇMeMiŞTi Bu YüZDeN BiRaZ HeYeCaNLıYıM

canim testi bidaha dene zaten herkesde öyle öneriyorya eger adtin gectikten sonra test yaptiysa negativdiyse aradan iki üc gün gectikten sonra testi tekrar dene ins. hamissindir canim:dance:

canim testi bidaha dene zaten herkesde öyle öneriyorya eger adtin gectikten sonra test yaptiysa negativdiyse aradan iki üc gün gectikten sonra testi tekrar dene ins. hamissindir canim:dance:

iNŞaLLaH RaBBiM CüMLeMiZe HaYıRLı Ve SağLıKLı eVLaT SaHiBi oLMaYı NaSiP eDeR

insALLAH canim nazo senle yasit sayiliriz galiba zamanla ins. olur canim ben bi kere düsük yapmistim bundan bi sene önce simdi tekrardan cok istiyorum anne olmayi hakkimizda hayirlisi olsun

insALLAH canim nazo senle yasit sayiliriz galiba zamanla ins. olur canim ben bi kere düsük yapmistim bundan bi sene önce simdi tekrardan cok istiyorum anne olmayi hakkimizda hayirlisi olsun:teselli:

arkadaslar bilginiz varmi ben cok umutlu degilim ama ilk defa bende böyle bisey oluyor kasik agrilarim vardi ama ben üsütmekten diyordum ama gögsümde kahverengi yerlerinde hafif hafif kücük kücük beyaz sivilceler var bu sizce neden ilk defa oldu bilgilendirirseniz sevinirim

Ayyy Asilama Yaptirdim Belirti Yok Inş. Pazartesi Test Yaptircam Ne Cikicak Tek Gögüslerde Hafif Agri Var Oda Kullnadigim Ilactan Diye Düsünüyorum

X