• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaslar sizce bu sozun anlami nedir?? bir bakar misiniz lutfen:)

Bademli_Magnum

Güzel haberler geliyor🥳
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
3.268
Puanlar
333
Hemen hemen hepiniz bilirsiniz.. Murathan Munganin Ateste Unutulmus Ferman adli siirinde gecen bir soz var. *Herkes kendi atesini baskasinin cehenneminde sinar* bu sozde tam olarak ne demek istiyor? Sizlerinde fikirlerini almak isterim. Tesekkurler:)

Hemen hemen hepiniz bilirsiniz.. Murathan Munganin Ateste Unutulmus Ferman adli siirinde gecen bir soz var. *Herkes kendi atesini baskasinin cehenneminde sinar* bu sozde tam olarak ne demek istiyor? Sizlerinde fikirlerini almak isterim. Tesekkurler:)

tamamini yazsana siirin..

herkes kendi ateşini başkasının cehenneminde sınar
kendi külünde söner bütün rüzgarlarına yazıldığın akşam

ateş tadında kum tadında kalarak
derinleştirir bazı ayrılıkları zaman

al ağrını git burdan
en uzun eylülü ömrümüzün

uyutmuyor seni ne kömürleşmiş bu gurur
ne göğsündeki kaplan

seçilmiş taş milyonlarca taş arasından
başını vurduğun
çok gençti genç olmak için bile
kendi zamanına muhtaç
kendiyle dargın

daha yolun başında görülüyordu
menzilindeki noksan

ömrünce sızlayacak
kayıplar sarayında ateşte unuttuğun ferman.

Murathan Mungan

tamamini yazsana siirin..

sozun siirle olan butunlugude onemli tabi ama ben tek basina cumle olarak anlamini merak ediyorum..cunku siirdeki diger dizelerle bu sozun pek bi baglantisi yok gibi duruyo.. o yuzden sorma geregi duydum zaten;)

"Herkes kendi atesini baskasinin cehenneminde sinar" Aslında şiir herkese farklı bir anlam sunar. Bana göre bu dize herkesin içinde yanan istekler/arzular/tutkular vardır ama bu istekleri/arzuları/tutkuları yerine getirmek için kişi başkasına ihtiyaç duyar. İçindeki ateşi ( bu ateşin kaynağı ne olursa olsun ) kendisinden daha büyük bir ateşin içine atar. Cehennem bence burada insanın içindeki minik tutkunun - isteğin (ki burada ateş diye tanımlanıyor) çok daha yoğun olanı. Ve bu yoğun duygulara başkaları sahip.

"Herkes kendi atesini baskasinin cehenneminde sinar" Aslında şiir herkese farklı bir anlam sunar. Bana göre bu dize herkesin içinde yanan istekler/arzular/tutkular vardır ama bu istekleri/arzuları/tutkuları yerine getirmek için kişi başkasına ihtiyaç duyar. İçindeki ateşi ( bu ateşin kaynağı ne olursa olsun ) kendisinden daha büyük bir ateşin içine atar. Cehennem bence burada insanın içindeki minik tutkunun - isteğin (ki burada ateş diye tanımlanıyor) çok daha yoğun olanı. Ve bu yoğun duygulara başkaları sahip.

Aylin Hanım'a katılıyorum :)

ben de şöyle düşündüm
kendi ateşini derken kendi kızgınlığı, yaptıkları çekilmez şeyler vs
başkasının cehennemi derken de sevgilisinin bunları çekmesi

herkes kendi ateşini başkasının cehenneminde sınar

demek de sevgilisine yapabildikleri onun onu çekebildiği kadardır.
diğer mısrasından da artık çekmediğini gördüğünde öfken vs kendi kendine söner diye anladım
tabi şiir herkese farklı gelir güzelliği de ordadır

Back