Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Arkadaşlar sıkıntım çok büyük, çare bulamıyorum napacağım ,napma lazım bu süreçte???
İki yıllık ilişkim var.Benim ilk sevgilim diyebilirim, ilk uzun ilişkim zaten.Kolay ısınamam kimseye ansızın geldi ve çok sevdim halada öyle.O da öyle diyor bende ciddi birşey istemiyordum hiç diyordu.Onunda ilk uzun ilişkisi.İlk defa kendimi böyle hissediyorum evlenmek istiyorum senle diyor.Çok sevdim seni diyor evlenmek de çok istiyor benle ama bunu yapma tarzı beni çok bunaltıyor.Sürekli baskı yapıyor yeter daha ne bekliyoruz vs.Hep ben evlilik diyorum sen demiyorsun diyor ama öyle değil.Ben de çok istiyorum yuvamızın olmasını artık evde annemle çatışıyorum.Ben 3 yıldır eve destek oluyorum babam elinden geleni yapardı ama şimdi işde bulamıyor bi de biraz sorumsuzlaştı babam.Bana yük eder gibi herşeyi ben maaşımın yarısını eve veriyorum zaten iyiki de yapıyorum yapmam gereken ve istediğim bu.Ama anneme evlenmek istediğimi ve sevgilimle tanışmasını aylardır diyorum.Bide hastalık cıktı annemin o da beni geriyor hepten bunaldım.Sevgilim diyor ne beklyoruz annem diyor kardeşim vs şimdi sırası mı bilmem ne.Eve maddi anlamda yardım eden bi benim çünkü çlışan tek benim evde sürekli.Babam dönemsel çalıştı şimdi evde.Ama daraldım sevgilimle kavga ettik bana ağır konustu beni anlayıp destek olacağına ailemde diyor neden evlenmiyorsunuz diyor.Annesi soruyormuş hep ne bekliyoruz diye.Annemede dedimki en azında söz olsun yada tanışın siz izah edin onlara yok ama yok.Bunaldım ağlamaktan bıktım çaresiz hissediyorum kendimi çok..Ağır şeyler dedi bana erkek arkadaşım.şimdide küsüz o yazması lazım özür dilemesi lazım ama trip atan gene o.Ciddi anlamda yoruldum..Napmam lazım sizce tecrübeleriniz vardır belki, napayım artık arkadaşlar ben ya..?
Annem zaten ev hanımı babam çalışıyordu bir sıkıntı cıktı o işe devam edemedi.Dönemsel çalışıyor ama şuan yük bende.Onlar beni çok zorluklarla büyütüp okuttular hepsinin bilimcindeyim ama ben anneme dedim sevdiğim 2 yıldır konuştuğum biri var tanı artık dememe rağmen bi tanıcam diyo bi yeter anlatma diyor.Bende cocuga net bişey diyemiyorum.Ama sevgilimde ben seni ömür boyu beklerm diyeceğine benle kavga üstüne kavga edip konuşmuyor.Yani iki taraftanda destek göremediğimden dolayı bunaldım.Neden erkek arkadaşım bu şekilde davranıyor peki?Bana destek olmazı gerekmezmi ve annem hasta şuan doktorlara gösterip duruyoruz onu , bunuda erkek arkadaşım biliyor.Ama gene bencillik yapıp ben bıktım yeter bilmem ne artık ben farklı davrancam haberin olsun dedi öyle küstük kaç gündür.
Annem zaten ev hanımı babam çalışıyordu bir sıkıntı cıktı o işe devam edemedi.Dönemsel çalışıyor ama şuan yük bende.Onlar beni çok zorluklarla büyütüp okuttular hepsinin bilimcindeyim ama ben anneme dedim sevdiğim 2 yıldır konuştuğum biri var tanı artık dememe rağmen bi tanıcam diyo bi yeter anlatma diyor.Bende cocuga net bişey diyemiyorum.Ama sevgilimde ben seni ömür boyu beklerm diyeceğine benle kavga üstüne kavga edip konuşmuyor.Yani iki taraftanda destek göremediğimden dolayı bunaldım.Neden erkek arkadaşım bu şekilde davranıyor peki?Bana destek olmazı gerekmezmi ve annem hasta şuan doktorlara gösterip duruyoruz onu , bunuda erkek arkadaşım biliyor.Ama gene bencillik yapıp ben bıktım yeter bilmem ne artık ben farklı davrancam haberin olsun dedi öyle küstük kaç gündür.
Tamam da madem maddi durum yeterli değil. Baba da anne de çalışmalı. Allahım korusun sana bir şey olsa aç mı yatacaklar bu insanlar? Annen için geçmiş olsun,Allahım şifa versin inşallah. Baban acilen işe girmeli. Erkek arkadaşın da haklı bence. Adam neyi,ne kadar bekleyeceğini bile bilmiyor ki! O öyle ömür boyu beklemeler Türk filmlerinde bile yok artık maalesef.
Zor bir durum aile mevzuu..Şu anda benimde başımda aynısı var..Ailem bana sırtını dayayıp paraları har vurup harman savuruyor.Kızım olmasa evimi ayırırdım ama kızım bağlıyor elimi ayağımı aileme karşı..Aile meselesi dedin mi işler çok zorlaşıyor.Çünkü vefasızlıkla suçlanma gibi bir handikap ortaya çıkıyor.Ailede bunu suistimal ettikçe ediyor..Sevgilin seni 2 yıl beklemiş daha ne kadar beklesin? Onunda hayalleri var ve zamanı kıymetli..Bir kırılma noktanız olmak zorunda malesef.Yoksa aile konusu artarak devam edicek ne yazık ki Tercih yapma noktasındasın..Evlenip ailene dışarıdan destek verebilirsin.Beraber yaşamaya devam edersen herşey daha zorlaşacak..Sana sırtlarını iyice yaslayacaklar ki bu çok yanlış.Alıştıkları zaman bir daha vazgeçmiyorlar.Sen vermediğinde direk kötü evlat olarak niteleneceksin.
Tamam da madem maddi durum yeterli değil. Baba da anne de çalışmalı. Allahım korusun sana bir şey olsa aç mı yatacaklar bu insanlar? Annen için geçmiş olsun,Allahım şifa versin inşallah. Baban acilen işe girmeli. Erkek arkadaşın da haklı bence. Adam neyi,ne kadar bekleyeceğini bile bilmiyor ki! O öyle ömür boyu beklemeler Türk filmlerinde bile yok artık maalesef.
AMİN çok sağolun..Tehlikeli de durumu annemin, Allah büyük ama .Tabi öyle zaten babam şuan sorumsuzlukda yapıyor.Bu beni daha da bunaltıyor.Ben şimdi eğer annemlere kabul ettiremezsem sevgilimde bana bu konuda destek olmayıp gitmeyi tercih ederse, resmen elimden kayıp gidecek diyorum sevdiğim için.Ama şu var o aylarca gitti şehir dışına ve ben tek gün sesimi cıkarıp yeter sıkıldım demedim.Ben hep şöyle düşündüm nasılsa sevdiğim o evlenmek istediğim o insan, neden acelem olsun gelecek zaten dedim hep kendime.Çünkü başka biri geçmedi aklımdan ömrümü geçirmek istediğim adam o dedim.Ama annem hasta olmasa baskı yapıcam ama yapsam biraz yüksek tansiyon hastası beyin kanaması geçirdi bikaç zaman önce bunları biliyor ya sevdiğim adam.Bu yüzden dedikleri çok ağrıma gitti yoksa haklı ama kadını bi iyileştirelim biraz.Bak şuan küsüz ben babamla konuscaktım baba böyle böyle diye anlatcaktım adını koyalım vs dicektim.Ama şuan küs benle belirsiz oldugu için gidip babama anlatsam ayrılırsak kalcam öyle.
Annene yeniden geçmiş olsun. Sevgilin dışarıdayken senin sıkıldım dememe sebebin zaten senin de evliliğe hazır olmayışındı. Bak arkadaşım madem babana açılabilecek durumdasın,erkek arkadaşını ara ve onunla barış. Babana açılacağını söyle. Sevgilinle barışınca da babanla paylaş durumu. Karşındaki insanı bekletmek sadece kendinden soğutur. Aile büyüklerinin sorumsuzluğu yüzünden olan sana olacak bence.
Zor bir durum aile mevzuu..Şu anda benimde başımda aynısı var..Ailem bana sırtını dayayıp paraları har vurup harman savuruyor.Kızım olmasa evimi ayırırdım ama kızım bağlıyor elimi ayağımı aileme karşı..Aile meselesi dedin mi işler çok zorlaşıyor.Çünkü vefasızlıkla suçlanma gibi bir handikap ortaya çıkıyor.Ailede bunu suistimal ettikçe ediyor..Sevgilin seni 2 yıl beklemiş daha ne kadar beklesin? Onunda hayalleri var ve zamanı kıymetli..Bir kırılma noktanız olmak zorunda malesef.Yoksa aile konusu artarak devam edicek ne yazık ki Tercih yapma noktasındasın..Evlenip ailene dışarıdan destek verebilirsin.Beraber yaşamaya devam edersen herşey daha zorlaşacak..Sana sırtlarını iyice yaslayacaklar ki bu çok yanlış.Alıştıkları zaman bir daha vazgeçmiyorlar.Sen vermediğinde direk kötü evlat olarak niteleneceksin.
Aynen bişey desem annem guru yapıp alınıyor diyor paranımı istedim ben senden.Ama öyle değil ailem cidden beni cok zorlukla büyüttü annem çok başkadır yemedi yedirdi giymedi giydirdi derler ya cidden annem öyle ama aşırı bağlı bize.Paylaşamıyor bizi sanki kimseyle.Ama dedimki evlensem bile benim desteğim hep olcak size dedim.Annem diyor evli olunca senden para almam ayıp o ne biçim bişey diyo aşırı gurur yapıyor ya.Hatda erkek arkadaşım da dedi bana ailene gene destek olursun dedi biz evlenince.Ama annem hasta byin kanaması geçirdi tansiyonu yğkselip duruypr.Ben şimdi sürekli diyorum adı konulsun tanı şu cocugu ya anneme bişey olsa naparım sonra.Sevgilimden bu konuda destek bekledim istedim annen kendin gelsin o zaman yapalım desin ama bana ne ağır şeyler dedi varya.Ciddi anlamda kötü oldum
Annene yeniden geçmiş olsun. Sevgilin dışarıdayken senin sıkıldım dememe sebebin zaten senin de evliliğe hazır olmayışındı. Bak arkadaşım madem babana açılabilecek durumdasın,erkek arkadaşını ara ve onunla barış. Babana açılacağını söyle. Sevgilinle barışınca da babanla paylaş durumu. Karşındaki insanı bekletmek sadece kendinden soğutur. Aile büyüklerinin sorumsuzluğu yüzünden olan sana olacak bence.
O kadar düşünüyorum ki ciddi anlamda bunalımdayım sanki.Çare yok çıkış yok iki tarafı idare edeyim derken olmadı beter oldu.Bende istiyorum artık yuvam olsun evleneyim zaten dediğim ilk başta tanı anne cocugu bi tanı anlat sende.Konus onla dedim.Sonra adını oyarız söz olur 1 seneye falan hazırlıklar vs düğün olur dedim.Onlara erken geliyormuş.off ne bileyim babamdanda utanıyorum işte ne tepki vercek de bilemiyorum ama yapıcam galiba sonunda babamla konusma
O kadar düşünüyorum ki ciddi anlamda bunalımdayım sanki.Çare yok çıkış yok iki tarafı idare edeyim derken olmadı beter oldu.Bende istiyorum artık yuvam olsun evleneyim zaten dediğim ilk başta tanı anne cocugu bi tanı anlat sende.Konus onla dedim.Sonra adını oyarız söz olur 1 seneye falan hazırlıklar vs düğün olur dedim.Onlara erken geliyormuş.off ne bileyim babamdanda utanıyorum işte ne tepki vercek de bilemiyorum ama yapıcam galiba sonunda babamla konusma
Ama erkek kardeşim var okuyor onada öyle annem.Ben diyo cocuklarım gitsin istemiyorum.Bencillik bu da gelmişm kaç yaşına ciddi anlamda bunalıyorum öyle dediklerinde .Bide babamda ayrı bi olay, ona annem anlatmış kızmış babam ee sor neyin nesi kızım kimle konusuyor
Ama erkek kardeşim var okuyor onada öyle annem.Ben diyo cocuklarım gitsin istemiyorum.Bencillik bu da gelmişm kaç yaşına ciddi anlamda bunalıyorum öyle dediklerinde .Bide babamda ayrı bi olay, ona annem anlatmış kızmış babam ee sor neyin nesi kızım kimle konusuyor
Anlamadım,kardeşin zaten okurken evlenip gidecek değil ya. Tabii ki ona da öyle diyecek. Şimdiden işliyor ki o da okulu bitirince çalışıp para getirsin,evlenmeyi düşünmesin.
Anlamadım,kardeşin zaten okurken evlenip gidecek değil ya. Tabii ki ona da öyle diyecek. Şimdiden işliyor ki o da okulu bitirince çalışıp para getirsin,evlenmeyi düşünmesin.
Cidden öyle değil annem.Öyle olsa cidden bilirim anlatırım.Bana diyorki kızım şuan durum olarak iyi değiliz istiyorum herşeyin çok güzel olsun.Ben diyorumki kendim yapıcam anne o zamanda diyor olmaz biz destek olucaz sana diyor evlenirken.Böyle ortada saçma bir durum.Sevgilin haklı dedin ya haklı olabilir belkide detayları bilmediginiz için öyle geliyor size.Öyle olsa bile haklı olsa bile bir laflar dedi bana.Bunu insan evleneceği kıza eşi olacak kıza diyemezki.Ne olursa olsun diyemez.Yanyana ço iyiyiz sevgisi cok var bana.Hemen unutuyor kavgayı yanımda .Kendi diyor bunu.Ama mantıklı bakıyorsa işe ,evlilik kolaymı birikim lazım hadi o biriktirdi ama daha ev dizmesi var o var bu var.Beni şimdiden alıştırır gibi yok şunu almayız bilmem ne diyor.Annesi cok sıkıştırıyor onu sebebi asıl bu yüzyüze beni çok güzel anlıyor cok güzel tamam diyor ne oluyorsa eve gidiyor bikaç güne deliriyor gene
Cidden öyle değil annem.Öyle olsa cidden bilirim anlatırım.Bana diyorki kızım şuan durum olarak iyi değiliz istiyorum herşeyin çok güzel olsun.Ben diyorumki kendim yapıcam anne o zamanda diyor olmaz biz destek olucaz sana diyor evlenirken.Böyle ortada saçma bir durum.Sevgilin haklı dedin ya haklı olabilir belkide detayları bilmediginiz için öyle geliyor size.Öyle olsa bile haklı olsa bile bir laflar dedi bana.Bunu insan evleneceği kıza eşi olacak kıza diyemezki.Ne olursa olsun diyemez.Yanyana ço iyiyiz sevgisi cok var bana.Hemen unutuyor kavgayı yanımda .Kendi diyor bunu.Ama mantıklı bakıyorsa işe ,evlilik kolaymı birikim lazım hadi o biriktirdi ama daha ev dizmesi var o var bu var.Beni şimdiden alıştırır gibi yok şunu almayız bilmem ne diyor.Annesi cok sıkıştırıyor onu sebebi asıl bu yüzyüze beni çok güzel anlıyor cok güzel tamam diyor ne oluyorsa eve gidiyor bikaç güne deliriyor gene
Ben yine anlamadım. Annen ev hanımı,babanın sabit bir işi yok. Evlenirken nasıl sana destek olacaklar? Sen haklı olabilirsin,ailen ve sevgilinin arasında sıkıştığın için. Ama ailen haklı değil. Tabii bu benim fikrim,benim görüşüm.
Ben yine anlamadım. Annen ev hanımı,babanın sabit bir işi yok. Evlenirken nasıl sana destek olacaklar? Sen haklı olabilirsin,ailen ve sevgilinin arasında sıkıştığın için. Ama ailen haklı değil. Tabii bu benim fikrim,benim görüşüm.
Şöyle düşünün mevsimlik iş dönemleri olur ya senede.O tarz çalışma imkanımız var.Bizim kendi toprağımız var memleketimizde.Benim mesleğim zaten var mühendisim.Annem ev hanımı ama babamla zamanı gelince memlekete gidip çalışıyorlar.Ama sadece mevsimi gelince dönemsel yani. Annem o sebeple diyor desteği.Tabi sizin görüşünüz zaten ben buraya insanların görüşlerini merak ettiğimden ötürü yazdım.
Şöyle düşünün mevsimlik iş dönemleri olur ya senede.O tarz çalışma imkanımız var.Bizim kendi toprağımız var memleketimizde.Benim mesleğim zaten var mühendisim.Annem ev hanımı ama babamla zamanı gelince memlekete gidip çalışıyorlar.Ama sadece mevsimi gelince dönemsel yani. Annem o sebeple diyor desteği.Tabi sizin görüşünüz zaten ben buraya insanların görüşlerini merak ettiğimden ötürü yazdım.
Tabiki tuhaf zaten kendim de yazdım ya babam sorumsuzca davranıyor.Ne bileyim herşeyi anneme yük etmiş.Genelde evde herşeyle annem ilgilenir.Anneminde o yüzden stres sinir birikti tansiyon hastası oldu daha genç bide.Yani babam emekli değil ve sorumsuzca davranıyor.İşte bunlarıda gidip erkek arkadasıma direk benim babam sorumsuzlaştı şöyle böyle ev sıkıntılarını anlatamıyorum.Çünki yarın öbür gün sinirden bana yüzler eder diye korkuyorum.Hepsini düşünmekten bende yedim kafayı.İşimde yoğun o da bi yandan.Ruh gibi geziyorum ortalıkda.Çıkamıyorum işte işin içinden
Tabiki tuhaf zaten kendim de yazdım ya babam sorumsuzca davranıyor.Ne bileyim herşeyi anneme yük etmiş.Genelde evde herşeyle annem ilgilenir.Anneminde o yüzden stres sinir birikti tansiyon hastası oldu daha genç bide.Yani babam emekli değil ve sorumsuzca davranıyor.İşte bunlarıda gidip erkek arkadasıma direk benim babam sorumsuzlaştı şöyle böyle ev sıkıntılarını anlatamıyorum.Çünki yarın öbür gün sinirden bana yüzler eder diye korkuyorum.Hepsini düşünmekten bende yedim kafayı.İşimde yoğun o da bi yandan.Ruh gibi geziyorum ortalıkda.Çıkamıyorum işte işin içinden
Bence annen ve baban ile düzgün bir şekilde ne hissettiğini anlatman lazım ama onları kırmadan sakin bir şekilde onlar evlenmeni istemiyorlar ama hayat senin hayatın senin ne düşündüğün de önemli onlari önemsedigini her zaman maddi manevi destekte bulunacağını belirtmen lazım annenin evlatlarını evlendirmek istemediğini de kendisi evlilik boyunca zorluk çektiği için izin vermiyor olabilir hangi anne çocuğunun mutlu olmasını istemez ki ? Annen kaç yaşında acaba
Bence annen ve baban ile düzgün bir şekilde ne hissettiğini anlatman lazım ama onları kırmadan sakin bir şekilde onlar evlenmeni istemiyorlar ama hayat senin hayatın senin ne düşündüğün de önemli onlari önemsedigini her zaman maddi manevi destekte bulunacağını belirtmen lazım annenin evlatlarını evlendirmek istemediğini de kendisi evlilik boyunca zorluk çektiği için izin vermiyor olabilir hangi anne çocuğunun mutlu olmasını istemez ki ? Annen kaç yaşında acaba
Aynen zaten diyor bana bak bu kadar okudun daha yüksel ben çektim sıkıntı sen çekme diypr zaten.Ama şu da var anne diyorum nolur bak benide anla cocuga diyorum ama o da benden 1 senedir cevap bekliyor ailesi cevap bekliyor dedim.sonra gecen dediki babana dedim haberi var dedi.bi sevindim bi rahatladım .dedi 3 ay sonrada söz nişan yaparız.aynen anne ya dedim yaparız 3 ay sonra.Annemde 45 yaşında.Neyse sevgilimle küstük bende yazdım dedim böyle böyle konusmamız gerek babam annem söz zamanını dedi dedim.Görüştük orda sevgilim tuhaf hareketler yapmaya uyuz uyuz konusmaya başladı.Bende dedim zaman ayarlanmış gelmiş bana yaptıgın tavra bak dedim istemiyosan bende tamamen cıkar giderim hayatından dedim masadan bi kalktım gidiyordum.Hemen yumuşamaya gülmeye başladı bak otur dedi yanıma oturttu yanına.Dedim bak ben kafayı yicem yeter baba baskı yapma dedim.Anladıgım şu sevgilim dediki o anda ta bebde bıktım dedi evdekileri ayrı idare ediyprum senden cevap bekliyorum annemler soruyor sürekli dedi.Demekki erkek arkadasımda aynı benim durumumda şuan.Annesi baskı yapıyo evlenin artık diye bende annemleri ikna etmeye uğraşıyorm beni seviyor. Ama annesi de bunaltıyo onu.Hatda sonra sarıldı bana dediki ben seni inan çok seviyprum ama herkes beni bunaltıyo sonunda kalp krizi geçircem dedi.Yani çok zor durumdayız.Sonra eve geldim annemle konsurkrn dedim söyledim bu zamanda söz olcagını.Baba bagırdı niye söyledin belki olmadı bilmem ne dedim şakamısın anne bu ciddi iş kendşne gel dedim benimi oyalıyosun ayıp ya dedim.agzından cıkan laflara deger veriyorum ben dedim şimdi yok belki olmadı diyosun dedim.Ciddi iş anne bu dedim haberi var o da ailesine dicek şakası yok bunun dedim .gittim odama ağladım durdum sinirden.sonra sevgilim yazıyo evlilikse uzamaz dimi bilmem ne dedim sen sizinkikerin lafını deme bana kız babası olan benim babam o ne derse ona göre hareket etcez dedim.gene saçma kınustu sevgilim.şimdide bana tripli konusuyoruz ama tripli hepten sıyırıcam yemin ederim aklımı kaybetcek gibi hissediyorum artık.