• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşlar Ortodontist tavsiye edebilir misiniz?

kustinoro

Nirvana
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2008
403
1
643
Yozgat
arkadaşlar ankarada tavsiye edebileceğiniz ortodontist var mı?25 yaşındayım bana çene ameliyatı olmam gerektiği söylendi,ama ameliyattan önce tel tedavisi olmam gerekiyor,şimdiden teşekkürler kızlar a.s.

evet aynen bnmde o işlemlerden geçmem lzm istda var mı önerebileceğiniz ortodondist???

sorunun büyükse fakülte hastanelerine gitmeni tavsiye ederim

geçmiş olsun

üniversite hastanelerinde bir kaç arkadaşım tel tedavisi oldu,dişleri daha kötü duruma geldi :( ilgilenmiyorlar çok özelde ki gibi,ama dediğini yine dikkate alıp araştırma yapacağım,çok sağol canım

amon-ra sana tavsiyem ortodonti uzmanını bekle

bu işi çok iyi yapan plastik cerrahlar vardır, tabiki

ama diş hekimliği fakültelerinde 1 sene okutulan oklüzyon adlı dersten anlamazlar

travmatik oklüzyona neden olunursa durumun şu ankinden çok daha kötü olabilir

çene ameliyatlarında uzman bi estetik cerrah seçmen gerekli aksi takdirde

bu iş ayrı uzmanlık gerektirir çünkü

ama diş hekimliği fakültelerinde 1 sene okutulan oklüzyon adlı dersten anlamazlar

cnm tavsiyen için sağol bi de devlette fark parası var o olay ne bilen arklar var mı???

evet aynen bnmde o işlemlerden geçmem lzm istda var mı önerebileceğiniz ortodondist???

kesinlikle size katılıyorum diş konusunda kesinlikle taviz vermeyiniz. Bu sağlığınız ve ömür boyu mezera kadar onunla yaşacaksınız iyi bir doktor seçmeniz şart keisinlikle parayı dert etmeyin gidin en iyi kimse ona yaptırın dişlerinizi hem estetik açıdan hemde sağlık açısından rahat olun yaklaşık olarak 6 7 aydır burada yazışıyoruz arkadaşlarda hep aynı fikirdeler daha önceden yaptıranlar var memnun kalmayanlar dişşler yapıldıktan sonra bir daha düzeltmeside zor oluyor bir kere olsun tam olsun dimi canım inşallah allah hakkında hayırlısını verir inş çok güzel olur dişlerin ist diş doktoru derseniz ben cem erdoğan diyorum çünki benim doktorum en iyiside vardır tabiki çok iyi doktorlar araştır ama bana göre en iyisi o

http://www.kadinlarkulubu.com/agiz-...slerimi-yaptirdim-estetik-lamine-kaplama.html

burada da ben diş resimlerimi koydum incele istersen canım haberleşelim yardımcı olabilmişimdir inşallah :3:

canım gerçekten çok önemli şeyler yazmışsın,peki biz doğru doktoru bulmak için ne yapmalıyız? diş hekiminden tavsiye,ya da nerden araştırabiliriz?

ben daha öğrenciyim cnm henüz stajyerim

ama cerrahi ve ortodonti her diş hekimliği öğrencisinin gözdesidir, daha fakülteye başlamadan araştırılır bu iki dal

bahsettiğiniz ortognatik cerrahi ameliyatı aslında çene cerrahları ve ortodontistlerin ortak alanı estetik cerrahlar da bu ameliyatı yapabilir pekala ama baş boyun bölgesinde uzman olması lazım bu iş dudak, göğüs dolgunlaştırmak değil çünkü bu ameliyatla eklemler yerinden oynatılır gerekirse kemik şekilllendirilir ve diş dizilimi ayarlanamazsa eklem ağrıları meydana gelir bu bahsettiğim ağrılar öyle böyle değildir
en basitinden diş ağrısını düşünün

bi isim öneremem ama kesinlikle uzman hekime gidin zaten pratisyen diş hekimleri bu işi yapamaz donanım gereklidir

ankara diş hekimliği fakültesinin cerrahi dalında çok iyi olduğunu duymuştum, ama daha önce kötü sonuç alan kişilerden bahsetmiştin sen yine de ordaki uzman hekimlere bi görün çünkü bu önemli bi ameliyat, asistan ya da öğrenciler değil hocalar muayene etsin

onlar seni daha iyi yönlendirecektir

geçmiş olsun şimdiden:)

ya peki arkadaşlar sizde bu çene ameliyetına neden gerek duyuldu acaba_?
benim de üstten gelen( çocukluk döneminde) bi köpek dişim var..25 yasındaym ve geç bile kaldım yaptırmak için...yani o dişimi çekmeleri gerekirse eğer, benim çekimim de ameliyat gibi m olucak...köpek dişi çekilmesi tehlikeli filan deniyor..bi de malum kökü uzun bi diş...kökü çok yukarda kaldığı için benim durumumn da cerrahilik olma ihtimali var mı:(

Vallahi şekerim bana da çene ameliyatı dediler ama cok cok gerekli durumlarda yapılsın bence.ben cok doktor gezdim bir tanesi dedi bana kendi kızım olsan gonlum razı olmaz varsın hafif dişleklik olsun nolcak yani ne gerek var ameliyata dedi.bazıları diş cekelim dedi.ben ikisine de razı olmadım alt çene ile ust cene arasında şimdi 2mmlik fark var ama ben takmıyorum bile düzgün dizili yeter bana eylulde tellerimde cıkıyor ohh:))

Buarada bir arkdaşim anlatmıştı kopek dişini çektirmiş kökü cok uzundu burnumun yanında cukur oluştu yarım bezelye kadar dedi.ama sonradan 6 ay gibi bir surede snaırım dolmuş.bu da aklında bulunsun iyi düşün o kadar kolay bıçak altına yatma derim.cerrahlara kesip biçmek normal geliyor nasılsa işleri o;)

arkadaşlar ankarada tavsiye edebileceğiniz ortodontist var mı?25 yaşındayım bana çene ameliyatı olmam gerektiği söylendi,ama ameliyattan önce tel tedavisi olmam gerekiyor,şimdiden teşekkürler kızlar a.s.

slm cnm ben şunu merak eidiyorum tel kullanmdan çene ameliyatı olabiliyomu çapraşık dişler için :bbo::bbo::bbo:

çarpaşık tıkışık sıkışık dişler için estetik diş kaplama lamine laminat :D degil TEL TAKACAKSINIZ..dişinizi kaybetmeden güzelce biraz zahmetli ama kesinlikle sonucları güzel bir yöntem..
görüntü önemli degil.. teller cıkınca cok güzel oluyor :D
istanbulda bakırköyde carusel kaşısında razmik bey var.. iranlı biri( yanlış degilsem ) tanıdıgım herkes ona gidiyor ve örnekleri cok güzel. rontgene bakıp cene ameliyatı gerekli gereksiz mi hemen söler ve yönlendirir...
razmik bey için butun istanbulda ki herkesi telleyen adam bile diyebiliriz :D
caruselin önünde durun ve karşıya bakın. karşında capraz köşede bir eczane var onun hemen üstünde muayenesi var :D
benim 20lik lerim sorunlu gömük. onlar alınacak sonrada mecburen tellecem :D

çarpaşık tıkışık sıkışık dişler için estetik diş kaplama lamine laminat :D degil TEL TAKACAKSINIZ..dişinizi kaybetmeden güzelce biraz zahmetli ama kesinlikle sonucları güzel bir yöntem..
görüntü önemli degil.. teller cıkınca cok güzel oluyor :D
istanbulda bakırköyde carusel kaşısında razmik bey var.. iranlı biri( yanlış degilsem ) tanıdıgım herkes ona gidiyor ve örnekleri cok güzel. rontgene bakıp cene ameliyatı gerekli gereksiz mi hemen söler ve yönlendirir...
razmik bey için butun istanbulda ki herkesi telleyen adam bile diyebiliriz :D
caruselin önünde durun ve karşıya bakın. karşında capraz köşede bir eczane var onun hemen üstünde muayenesi var :D
benim 20lik lerim sorunlu gömük. onlar alınacak sonrada mecburen tellecem :D

bılmıyrm cnm cesaret edemıyrmm şefaf olanlarda var ama :delphin: nebilimm

bılmıyrm cnm cesaret edemıyrmm şefaf olanlarda var ama :delphin: nebilimm

canım ameliyata gerek yok,benim çene problemim var dişlerimde hiç bir sorun yok kesinlikle ben de tel tedavisini tavsiye ederim hiç bir şey kendi dişinin yerini tutamaz git bir kaç doktorla görüş bakalım ne önerecekler olumunekankayizsmile

Vallahi şekerim bana da çene ameliyatı dediler ama cok cok gerekli durumlarda yapılsın bence.ben cok doktor gezdim bir tanesi dedi bana kendi kızım olsan gonlum razı olmaz varsın hafif dişleklik olsun nolcak yani ne gerek var ameliyata dedi.bazıları diş cekelim dedi.ben ikisine de razı olmadım alt çene ile ust cene arasında şimdi 2mmlik fark var ama ben takmıyorum bile düzgün dizili yeter bana eylulde tellerimde cıkıyor ohh:))

Buarada bir arkdaşim anlatmıştı kopek dişini çektirmiş kökü cok uzundu burnumun yanında cukur oluştu yarım bezelye kadar dedi.ama sonradan 6 ay gibi bir surede snaırım dolmuş.bu da aklında bulunsun iyi düşün o kadar kolay bıçak altına yatma derim.cerrahlara kesip biçmek normal geliyor nasılsa işleri o;)

canım doğru söylüyorsun da benim ki takıntı haline geldi dişleklik yok 0.8 mm ymiş benim ki ama ben çenemin daha düzgün olmasını istiyorumyaptırırsam bu takıntıdan kurtulacağımı düşünüyorum,ömür boyu aklımda kalmasın eyvahedigeldismile

canım ameliyata gerek yok,benim çene problemim var dişlerimde hiç bir sorun yok kesinlikle ben de tel tedavisini tavsiye ederim hiç bir şey kendi dişinin yerini tutamaz git bir kaç doktorla görüş bakalım ne önerecekler olumunekankayizsmile

görüştüm cnm fazla bi sorun yok tel önermişti drm ama ben istemmiştim :umursamaz:

ceren senin 0,8 mm lik bir fark devede pire cene ameliyatı olduktan sonra belki gene tellenicen ?
benim bir akradaşım cene amliyatı oldu cocuk hala cekiyor 1,5 sene oldu nerdeyse dişleri hem tek tek yandan telli hemde alt üst bir kaç yerden telli ? agzını alt üst teller yüzünden hala acamıyor konuşmada zorlanıyor.. zahmetli bir iş ve sende lütfen başka basit kolay takıntılar bul kendine :D

Back