merhaba arkadaslar. ben 2 ay once ıkız bebeklerımı kaybettım . rahım agzı yetmezlıgıymıs nedenı. ınsanlar bırkac erken yada gec dusuk yasamadan farkedılmıyormus. cok bır belırtısı yok ve ıkızlerde ıhtımal bıraz daha artıyor. ben belırtılerden kısaca bahsedecegım sızde de herhangı bırısı varsa doktorunuzdan rahım agzı uzunlugunuz konusunda mutlaka bılgı ısteyın. ben ıkı hatta arada ucuncu bır doktora bıle gıtmeme ragmen farketmedıler. 12 . haftalarda bacak arasında agrı baslamıstı az da olsa sonra 20. haftaya kadar olmadı daha sonra tekrar basladı , yatakta donerken bıle bacak aramda agrı hıssedıyordum hatta bazen donerken belım kuturduyordu ve herkez bunun normal oldugunu soyluyordu. son gunlerımde vajınal akıntımda artıs vardı cıddı bır bıcımde doktora soyledım aradım ama kan yoksa sorun degıl demıstı fakat nişan dedıklerı akıntı gelıyormus servıks yanı rahım agzı acılmaya basladıgı ıcın. dogum yaptıgım gun hafıf kasılmalarım vardı ama ben kasılma oldugunu bıle anlayamamıstım gaz sancısı gıbıydı ve ınternette arastırmaya basladım, esım kızdı hep kendıne kotu seylerı yakıstırıyorsun artık bakma ınternete dıye. ogleden sonra doktora gıttım ertesı gun seker testı yaptıracaktım, korkuyorum dedım onemsemedı hersey normal dedı. yıne de ıcıme dert olmasın dıye 2 saat sonrada ozeldekı doktoruma gıttım kasılmam var akıntım arttı dıye oda ultrasonla baktı hersey normal dedı , kasılmayı onleyecek bır ılac onerdı ve benı eve yolladı hatta ben korkuyorum inşallah iki hafta sonra görüşebiliriz dedıgımde gulumsedı onemsemedı hala gozumun onunden gıtmıyor. eve donene kadar kasılmalarım sıklastı ve tekrar yakındakı hastaneye gıttım . hala belkı serum falan takılır agrım gecer dıye dusunuyordum ama vajınal muayene yapıldı ve acıklıgım tamdı bebegımın bırının ayakları vajınaya ınmıstı bıle... gerısını anlatmak ıstemıyorum ama lutfen sız uyanık olun ve doktorunuzu bu belırtıler varsa sıkıstırın ve bol bol yatın ve dınlenın ... ıkız gebelık bır mucıze kendınıze ve bebeklerınıze cok ıyı bakın...
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
arkadaşlar okumadan geçmeyın ' sızler ıcın '
- Konu Sahibi toprak88
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 10 Ocak 2014
- 245
- 26
- 68
Ben ikiz annesiyim, çok çok zor bir hamileliğin ardından 31 haftalık doğdular şimdi 1,5 aylık oldular.
Çok zor bir durum sizi anlayabiliyorum kaybetme duygusunu biliyorum, bir hayır vardır demek gerekiyor çok zor olsada.
Yazınıza eklemek, ikiz hamilelerinin özellikle okumasını istediğim konu "doktor"
Doktorunuz çok çok önemli, ikiz hamileyseniz iyi bir doktorun ötesini bulun ve ona gidin, doktorunuzun sizinle ilgilenmediğini hissediyorsanız başka doktora gidin, çok iyi doktor bulun, araştırın.
Herşey önce Allahtan tabi, ikizlerinizle sağlıklı olması, iyi bir hamilelik geçirmek için doktorun tecrübesine, becerisine ihtiyacınız var.
Düşük tehlikesi yaşadığımda doktorum herşeyle beraber bana psikolojik destek sağlamıştı, gecenin 12 bile olsa özel telefonundan ulaşabilirdim. doğumdada aynı şekilde sabah 5de ulaşabilmiştik kendisine.
İşinde yeterince iyi olmayan doktorlar bebeklerin hayatına neden olabiliyor.
Çok zor bir durum sizi anlayabiliyorum kaybetme duygusunu biliyorum, bir hayır vardır demek gerekiyor çok zor olsada.
Yazınıza eklemek, ikiz hamilelerinin özellikle okumasını istediğim konu "doktor"
Doktorunuz çok çok önemli, ikiz hamileyseniz iyi bir doktorun ötesini bulun ve ona gidin, doktorunuzun sizinle ilgilenmediğini hissediyorsanız başka doktora gidin, çok iyi doktor bulun, araştırın.
Herşey önce Allahtan tabi, ikizlerinizle sağlıklı olması, iyi bir hamilelik geçirmek için doktorun tecrübesine, becerisine ihtiyacınız var.
Düşük tehlikesi yaşadığımda doktorum herşeyle beraber bana psikolojik destek sağlamıştı, gecenin 12 bile olsa özel telefonundan ulaşabilirdim. doğumdada aynı şekilde sabah 5de ulaşabilmiştik kendisine.
- 13 Ağustos 2014
- 43
- 28
- 28
- 37
Iyi niyetin için teşekkürler toprak88 ve çok haklısın Legande. Benim doktorum da iyi birisi fakat biraz rahat gibi. Gerçi tehlikeli bi durumum olmadı şimdiye kadar sadece bi kanamam olmuştu 16. haftada o zamanda ilgiliydi. Ben de korkuyorum açıkcası. 28. Haftadayım , üç bebeği karnımda taşıyıp sonra böyle bir ihmalden dolayı üzülmek daha kötü gibi.
- 13 Ağustos 2014
- 105
- 14
- 33
- 48
- 12 Ağustos 2014
- 72
- 15
- 13
- 59
- 7 Ağustos 2011
- 1.201
- 177
- 123
Başınız sağolsun Allahım tekrar Yaşatmasın inşallah. Bende ikiz annesiyim. Doktorum süper öötesi çok iyi bir insan anne ablaydı. İlk günden itibaren her gittiğimde rahim uzunluğu ölçüldü. Ve kordon kan akışları vs hep incelendi. Herşey yolunda gitti fakat oğlumun boynuna kordon dolandığı için 36+0 da sezeryan oldum yoksa daha bekleyecektik. Sadece çoğul hamileler değil tek hamilelerde dikkat etmeli rahim uzunluğu konusuna....
- 28 Eylül 2014
- 37
- 27
- 8
- 34
BENIM DE 29+3 BUGUN. ERKEN DOGUM TEHLIKESINDEN GECEN HAFTA 5 GUN HASTANEDE YATTIM SUAN PROGESTAN KULLANIYORUM KORTIZON VS VS IGNELERIMI VURDULAR HER IHTIMALE KARSI. DAHA ONCE ZAYIF VE CILDIMIN KURU OLMASINDAN DOLAYI KARNIM DAHA BUYUYEMIYOR VE DOKTOR DOGUM ICIN HER AN DIYOR. DEVLET HASTANESINE GIDIYORUM. DOGUMU GECIKTIREN IGNE DE VURULDUM. GECE GUNDUZ SANCIM VAR AMA DOKTORA GITMIYORUM PSIKOLOJIM BOZULDU MUAYNELERDEN SEBEP. SENIN NE GIBI BELIRTILERIN OLDU DA 31. HAFTADA ALDILAR BEBEKLERI. HE BI DE KUVEZDE KALDILAR MI? VE KILOLARI NE KADARDI?Ben ikiz annesiyim, çok çok zor bir hamileliğin ardından 31 haftalık doğdular şimdi 1,5 aylık oldular.