- 25 Aralık 2021
- 1
- 0
- 1
- 30
- Konu Sahibi Asafinannisi
Arkadaşlar oğlumda uyuz çıktı 4 yaşında daha ne iyi gelir hangi ilaç hangi bitkisel karışım kullanmam lazım lütfen yardımcı olur musunuz?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Tesadüf benim ailemde de çıktı, bu aralar yaygın galiba. Wilkinson Pomat diye bir krem kullandı geçen bir yakınım 3 gün 24 saat ara ile kremi sürdü en son iyileşti. Ama 6 yaştan küçük olunca doktor gözetiminde kullanılması gerekmiş, doktora götürün kremi sorun eğer sıkıntı görmezse kullanırsınız.Arkadaşlar oğlumda uyuz çıktı 4 yaşında daha ne iyi gelir hangi ilaç hangi bitkisel karışım kullanmam lazım lütfen yardımcı olur musunuz?
okullarda varmıymış cidden?virüs korkusundan sonra bir de bu çıktı haDoktora görünmediniz mi? Doktorlar çocukların ve bebeklerin de kullanabileceği bir karışım yazıyorlar. Eczanede hazırlatıp üç gün sürüyorsunuz. Siz ve eşiniz de çalışıyorsanız mümkünse üç gün izin alın çocuğunuz da okula gidiyorsa göndermeyin çok kötü kokuyor çünkü. Ayrıca lütfen çevrenizle temasa girerken dikkat edin bir süre geçtiğinden emin olana kadar.
Geçen gün eczanede en ön raflarda görünce uyuz ilaçlarını özellikle sordum geçmedi mi hala bu uyuz salgını diye. Hayır hala çok yoğun dikkat edin dedi.
Evi baştan aşağı elden geçirmeniz gerekiyor. Bütün Kıyafetlerinizi, çarşafları, nevresimleri, ayakkabılarınızı, çoraplarınızı, iç çamaşırlarınızı, bornozlarınızı, havlularınızı üç gün tamamen havasız poşette muhafaza edin. Üç gün bitiminde yıkanabilecekleri en az 60 derecede yıkayıp ütüleyin. Halıları, koltukları, yatak başlıklarını varsa buhar makinesiyle silin. Yedek bir nevresim takımı edinin kendinize ilaçlıyken onu kullanın. Üç günün bitiminde atın. Daha sonra kullanacağınız şeylere yıkanmayacaksa temas etmemeye çalışın. İlaç bitince mutlaka kontrole gidin bazen ilk kürde geçmeyebiliyor.
Bu işi de ciddiye alın. Tüm bunlara dikkat etmediğiniz sürece geçmiyor çünkü. Aylarca uğraşırsınız başa dönüp. Evdeki herkesin temizlenmesi gerekiyor tamamen geçmesi için. Neden ciddi bir şekilde uyarı yapılmıyor bu salgınla alakalı anlamıyorum. Nerdeyse iki senedir devam ediyor ama tek tük haberler dışında hiçbir yerde görmüyorum. İnsanlar da birbirinden saklıyor.
Okulları bilmiyorum ceycey, biz geçen sene yakalandık, eşimin iş yerinden birinden geçtiğini tahmin ediyoruz. 8 aylık hamileydim kabus gibi zamanlardı. Her gün buhar makinesiyle bütün koltukları, halıları, elden geçir, yatağı ters çevir, dolapları indir yıka kurut ütüle. Masumlar apartmanı gibiydi ev, her yerde siyah poşetler. Bir de üstüne mecbur her gün temizlik. Bazanın altındaki kıyafetleri bile yıkamıştım korkudan doğum yapana kadar geçmezse diye.okullarda varmıymış cidden?virüs korkusundan sonra bir de bu çıktı ha
çok geçmiş olsun.nasıl bulaşıyor acaba?pislikten mi oluyor ilk olanda sonra da çevreye mi yayıyor?hiç bilgim yok uyuz konusunda.virüsten bile kötü bir hastalıkmış buOkulları bilmiyorum ceycey, biz geçen sene yakalandık, eşimin iş yerinden birinden geçtiğini tahmin ediyoruz. 8 aylık hamileydim kabus gibi zamanlardı. Her gün buhar makinesiyle bütün koltukları, halıları, elden geçir, yatağı ters çevir, dolapları indir yıka kurut ütüle. Masumlar apartmanı gibiydi ev, her yerde siyah poşetler. Bir de üstüne mecbur her gün temizlik. Bazanın altındaki kıyafetleri bile yıkamıştım korkudan doğum yapana kadar geçmezse diye.
Eskiden bulaşması daha zormuş ama artık uyuz da mı mutasyona uğradı bilmiyorum ama uyuz olan biriyle kısa bir süre yan yana oturman, tokalaşman bile yetiyor artık demişti doktor.çok geçmiş olsun.nasıl bulaşıyor acaba?pislikten mi oluyor ilk olanda sonra da çevreye mi yayıyor?hiç bilgim yok uyuz konusunda.virüsten bile kötü bir hastalıkmış bu
Kaç aya bitti bu çabayla?Okulları bilmiyorum ceycey, biz geçen sene yakalandık, eşimin iş yerinden birinden geçtiğini tahmin ediyoruz. 8 aylık hamileydim kabus gibi zamanlardı. Her gün buhar makinesiyle bütün koltukları, halıları, elden geçir, yatağı ters çevir, dolapları indir yıka kurut ütüle. Masumlar apartmanı gibiydi ev, her yerde siyah poşetler. Bir de üstüne mecbur her gün temizlik. Bazanın altındaki kıyafetleri bile yıkamıştım korkudan doğum yapana kadar geçmezse diye.
Bizim uyuz teşhisimizle doktorun tamam bitti demesi arasında 4 5 hafta falan vardır herhalde. Ama o arada her gün bir şey sürmece. Çünkü bize doktorun verdiği ilk ilaçlar fayda etmedi. Ha ütüler ve poşetler uzun süre devam etti benim paranoyam yüzünden. Sirkülasyon halinde üzerimden çıkardıklarımı poşete dolduruyordum çünkü. 3 4 hafta evde eldivenle gezdim. Süpürgeliklerin arasından buhar tuttuğum için yerlerinden çıktılar. Öyle bir kafa. Zaten bitmek üzereyken üstüne kurdelen gibi bir şey döktüm sıkıntıdan.Kaç aya bitti bu çabayla?
Deri temasıyla geçiyor , bildiğin deri altı paraziti ..çok geçmiş olsun.nasıl bulaşıyor acaba?pislikten mi oluyor ilk olanda sonra da çevreye mi yayıyor?hiç bilgim yok uyuz konusunda.virüsten bile kötü bir hastalıkmış bu
Cok şükür geçmiş kurtulmussunuz. Bebekte bağışıklık gibi bir sey gelismis midir acaba? Doktor ne diyor?Bizim uyuz teşhisimizle doktorun tamam bitti demesi arasında 4 5 hafta falan vardır herhalde. Ama o arada her gün bir şey sürmece. Çünkü bize doktorun verdiği ilk ilaçlar fayda etmedi. Ha ütüler ve poşetler uzun süre devam etti benim paranoyam yüzünden. Sirkülasyon halinde üzerimden çıkardıklarımı poşete dolduruyordum çünkü. 3 4 hafta evde eldivenle gezdim. Süpürgeliklerin arasından buhar tuttuğum için yerlerinden çıktılar. Öyle bir kafa. Zaten bitmek üzereyken üstüne kurdelen gibi bir şey döktüm sıkıntıdan.
Benim çaresizliğim doğum yapacak olmamdı, doktor bebeğe bulaşırsa kaşıntıyla kalmaz enfeksiyon yapar demişti. Ya bebeğe uzaktan bakacaktım ya da doğurana kadar bir şekilde uyuzu bitirecektim. Öyle de oldu. Buhar makinesini son kez kullanıp yerine koyup son nstye gittim sonra da gecesine doğurdum
Teşekkür ederim. Böyle bir şey konuşmadık ama zannetmiyorum içerde böyle bir durumdan etkilendiğini çünkü sadece deri altını tutuyor uyuz. Başka bir etkisi yok vücuda. Yetişkinler de bağışıklık geliştirmiyor bildiğim kadarıyla çünkü uyuza ilk kez yakalanınca 6 haftaya kadar belirti vermeyebiliyormuş. Ama doktor bize siz ikinciye yakalanırsanız 3 4 günde belirti verirsiniz demişti.Cok şükür geçmiş kurtulmussunuz. Bebekte bağışıklık gibi bir sey gelismis midir acaba? Doktor ne diyor?