• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşlar oğlumda uyuz çıktı 4 yaşında daha ne iyi gelir hangi ilaç hangi bitkisel karışım kullanmam lazım lütfen yardımcı olur musunuz?

Çok zor bir hastalık.Bi geldi mi aylarca gitmiyor.Doktora gittiniz mi ?

Arkadaşlar oğlumda uyuz çıktı 4 yaşında daha ne iyi gelir hangi ilaç hangi bitkisel karışım kullanmam lazım lütfen yardımcı olur musunuz?
Tesadüf benim ailemde de çıktı, bu aralar yaygın galiba. Wilkinson Pomat diye bir krem kullandı geçen bir yakınım 3 gün 24 saat ara ile kremi sürdü en son iyileşti. Ama 6 yaştan küçük olunca doktor gözetiminde kullanılması gerekmiş, doktora götürün kremi sorun eğer sıkıntı görmezse kullanırsınız.

Öncelikle çok geçmiş olsun. Uyuz çok bulaşıcı bir hastalık dolaylıyla hastalık geçene kadar evden çıkmayın ve misafir almayın. Tenutex diye bir losyon var kullanma kılavuzunu okuyup kullanabilirsiniz. İlk kullanımda kafanız hariç heryerimize uyguluyorsunuz ve 24 saat kalması gerekiyor . Elleriniz yıkadığınız takdirde tekrar uygulamalısınız. Çok kaşıntı olursa kortizonlu kremde kullanabilirsiniz. Daha sonra tüm kıyafetlerinizi , yatak örtülerini ve havluları en az 60 derecede yıkamalısınız. Ayakkabı ve diğer yıkanamayan giysi ve aksesuar gibi seyleride balkonda 3 gün boyunca havalandırmanız gerekiyor. Koltuk yüzleri kumaşsa onlarıda güzelce silmeniz gerekiyor hatta örtü ötüp günlük onuda yıkamalısınız. Umarım en yakın zamanda iyileşirsiniz .

Çok geçmiş olsun. Okullarda varmış malesef ve çok bulaşıcıymış.
Hemen doktora gidip tedaviye başlayın.
Ayrıca yukarda arkadaşın dediği gibi evi de elden geçireceksiniz. Çarşaf yorgan havlu yüksek sıcaklıkta yıkayın. Evi sık sık havalandırıp supurun silin.

Doktora görünmediniz mi? Doktorlar çocukların ve bebeklerin de kullanabileceği bir karışım yazıyorlar. Eczanede hazırlatıp üç gün sürüyorsunuz. Siz ve eşiniz de çalışıyorsanız mümkünse üç gün izin alın çocuğunuz da okula gidiyorsa göndermeyin çok kötü kokuyor çünkü. Ayrıca lütfen çevrenizle temasa girerken dikkat edin bir süre geçtiğinden emin olana kadar.

Geçen gün eczanede en ön raflarda görünce uyuz ilaçlarını özellikle sordum geçmedi mi hala bu uyuz salgını diye. Hayır hala çok yoğun dikkat edin dedi.

Evi baştan aşağı elden geçirmeniz gerekiyor. Bütün Kıyafetlerinizi, çarşafları, nevresimleri, ayakkabılarınızı, çoraplarınızı, iç çamaşırlarınızı, bornozlarınızı, havlularınızı üç gün tamamen havasız poşette muhafaza edin. Üç gün bitiminde yıkanabilecekleri en az 60 derecede yıkayıp ütüleyin. Halıları, koltukları, yatak başlıklarını varsa buhar makinesiyle silin. Yedek bir nevresim takımı edinin kendinize ilaçlıyken onu kullanın. Üç günün bitiminde atın. Daha sonra kullanacağınız şeylere yıkanmayacaksa temas etmemeye çalışın. İlaç bitince mutlaka kontrole gidin bazen ilk kürde geçmeyebiliyor.

Bu işi de ciddiye alın. Tüm bunlara dikkat etmediğiniz sürece geçmiyor çünkü. Aylarca uğraşırsınız başa dönüp. Evdeki herkesin temizlenmesi gerekiyor tamamen geçmesi için. Neden ciddi bir şekilde uyarı yapılmıyor bu salgınla alakalı anlamıyorum. Nerdeyse iki senedir devam ediyor ama tek tük haberler dışında hiçbir yerde görmüyorum. İnsanlar da birbirinden saklıyor.

Merhaba canım
Kardeşim eczacı , oda demisdi 2 gün önce inanılmaz uyuz salgını var diye , evdeki herşeyi yüksek derece yıkamanız lazım baya zor geçen bı hastalık o hastalarına hazırlama bı ilaç yapıyordu ama çocuklara oluyormu bilmiyorum

Doktora görünmediniz mi? Doktorlar çocukların ve bebeklerin de kullanabileceği bir karışım yazıyorlar. Eczanede hazırlatıp üç gün sürüyorsunuz. Siz ve eşiniz de çalışıyorsanız mümkünse üç gün izin alın çocuğunuz da okula gidiyorsa göndermeyin çok kötü kokuyor çünkü. Ayrıca lütfen çevrenizle temasa girerken dikkat edin bir süre geçtiğinden emin olana kadar.

Geçen gün eczanede en ön raflarda görünce uyuz ilaçlarını özellikle sordum geçmedi mi hala bu uyuz salgını diye. Hayır hala çok yoğun dikkat edin dedi.

Evi baştan aşağı elden geçirmeniz gerekiyor. Bütün Kıyafetlerinizi, çarşafları, nevresimleri, ayakkabılarınızı, çoraplarınızı, iç çamaşırlarınızı, bornozlarınızı, havlularınızı üç gün tamamen havasız poşette muhafaza edin. Üç gün bitiminde yıkanabilecekleri en az 60 derecede yıkayıp ütüleyin. Halıları, koltukları, yatak başlıklarını varsa buhar makinesiyle silin. Yedek bir nevresim takımı edinin kendinize ilaçlıyken onu kullanın. Üç günün bitiminde atın. Daha sonra kullanacağınız şeylere yıkanmayacaksa temas etmemeye çalışın. İlaç bitince mutlaka kontrole gidin bazen ilk kürde geçmeyebiliyor.

Bu işi de ciddiye alın. Tüm bunlara dikkat etmediğiniz sürece geçmiyor çünkü. Aylarca uğraşırsınız başa dönüp. Evdeki herkesin temizlenmesi gerekiyor tamamen geçmesi için. Neden ciddi bir şekilde uyarı yapılmıyor bu salgınla alakalı anlamıyorum. Nerdeyse iki senedir devam ediyor ama tek tük haberler dışında hiçbir yerde görmüyorum. İnsanlar da birbirinden saklıyor.
okullarda varmıymış cidden?virüs korkusundan sonra bir de bu çıktı ha :işsiz: :KK12:

okullarda varmıymış cidden?virüs korkusundan sonra bir de bu çıktı ha :işsiz: :KK12:
Okulları bilmiyorum ceycey, biz geçen sene yakalandık, eşimin iş yerinden birinden geçtiğini tahmin ediyoruz. 8 aylık hamileydim kabus gibi zamanlardı. Her gün buhar makinesiyle bütün koltukları, halıları, elden geçir, yatağı ters çevir, dolapları indir yıka kurut ütüle. Masumlar apartmanı gibiydi ev, her yerde siyah poşetler. Bir de üstüne mecbur her gün temizlik. Bazanın altındaki kıyafetleri bile yıkamıştım korkudan doğum yapana kadar geçmezse diye.

Okulları bilmiyorum ceycey, biz geçen sene yakalandık, eşimin iş yerinden birinden geçtiğini tahmin ediyoruz. 8 aylık hamileydim kabus gibi zamanlardı. Her gün buhar makinesiyle bütün koltukları, halıları, elden geçir, yatağı ters çevir, dolapları indir yıka kurut ütüle. Masumlar apartmanı gibiydi ev, her yerde siyah poşetler. Bir de üstüne mecbur her gün temizlik. Bazanın altındaki kıyafetleri bile yıkamıştım korkudan doğum yapana kadar geçmezse diye.
çok geçmiş olsun.nasıl bulaşıyor acaba?pislikten mi oluyor ilk olanda sonra da çevreye mi yayıyor?hiç bilgim yok uyuz konusunda.virüsten bile kötü bir hastalıkmış bu

çok geçmiş olsun.nasıl bulaşıyor acaba?pislikten mi oluyor ilk olanda sonra da çevreye mi yayıyor?hiç bilgim yok uyuz konusunda.virüsten bile kötü bir hastalıkmış bu
Eskiden bulaşması daha zormuş ama artık uyuz da mı mutasyona uğradı bilmiyorum ama uyuz olan biriyle kısa bir süre yan yana oturman, tokalaşman bile yetiyor artık demişti doktor.

Neden bu kadar yayıldı sebebini bilemiyorum ama mültecilerden sonra hortladığı konuşuluyor. Bana göre uyuz sadece kaşındıktan sonra uyuz mu oldum hahahah diye gülünecek bir şeydi, şoka girmiştim.

Cilt altında yayıldığı için cilt üstündeki hastalıklara göre daha zor geçiyor. Her gün kazıdım kendimi, psikolojim bozuldu. Eczanede hazır satılan ilaçlar fayda etmedi doktor bir karışım hazırladı ilk üç gün sürdüğümüzde yine bitmedi diye hüngür hüngür ağlamıştım. Doktor bile acımıştı bana 🤣 ikinci üç günde bitti. Ki biz yine ucuz kurtulduk. İnternette 8 9 ay uğraşanları okudum. Doktor telkin ediyordu artık beni tamam bu yaptıklarının yarısını yapsan yeter abartma diye. Kendi gitti travması kaldı.

Off bende yaşadım bunu ya.Psikolojik olarak o kadar yorucu ki her kaşıntıda acaba uyuzdan mı diye düşünmek,geçmiyor mu acaba korkusu,her şeyi tek tek yıkamak,rahat rahat oturup kalkamamak,dokunduğum her yere sanki saçılıyomuş hissi.Allah kimseye yaşatmasın.
Üstelik 60 derece yıkadığım için ziyan olan kıyafetlerimde cabası :KK43:

Öncelikle bir doktora görünün ya da eczaneden güzel bir karışımda isteyebilirsiniz.Ama siz yinede öncelikle doktora görünün,çocuk küçük çünkü.Wilkinson pomat sanırım artık pek etkili değilmiş uyuza karşı.Direnç gösterebiliyormuş artık yeni tip uyuzlar.O yüzden onu verirse daha etkili bir ilaç istediğinizi söyleyin garanti olsun.
Çocukla beraber tüm ev halkı tedavi olmalı.Evdeki herkesin havlusu ayrı olmalı.
Yıkayabildiğin tüm eşyaları yıka,mümkünse 60 derecede.Yıkayamıyosanda çöp poşetine koyup,ağzını bağlayarak 3-4 gün beklet.
Koltuk,yatak,halı gibi eşyaları silip üstünden buharlı ütüyle geçebilirsin.Ben öyle yapmıştım.
Ama en önemlisi ilacı 3 gün hiç yıkanmadan vücudunuzun her yerine güzelce sürün.Kulak arkalarınız,göbek deliğiniz de dahil.İlacı doğru kullanmanız çok önemli.3 gün üst üste yıkanmadan o ilacı sürmek çok rahatsız edici ama geçecek.Kullandıktan bir 10 gün sonra 2.kez ilacı 3 gün boyunca kullanırsanız daha garanti olur.Çünkü ilaçlar yumurtaları etkilemiyor.
Allah yardımcınız olsun ve sabır versin.

Son düzenleme:
Kaç aya bitti bu çabayla?

Kaç aya bitti bu çabayla?
Bizim uyuz teşhisimizle doktorun tamam bitti demesi arasında 4 5 hafta falan vardır herhalde. Ama o arada her gün bir şey sürmece. Çünkü bize doktorun verdiği ilk ilaçlar fayda etmedi. Ha ütüler ve poşetler uzun süre devam etti benim paranoyam yüzünden. Sirkülasyon halinde üzerimden çıkardıklarımı poşete dolduruyordum çünkü. 3 4 hafta evde eldivenle gezdim. Süpürgeliklerin arasından buhar tuttuğum için yerlerinden çıktılar. Öyle bir kafa. Zaten bitmek üzereyken üstüne kurdelen gibi bir şey döktüm sıkıntıdan.

Benim çaresizliğim doğum yapacak olmamdı, doktor bebeğe bulaşırsa kaşıntıyla kalmaz enfeksiyon yapar demişti. Ya bebeğe uzaktan bakacaktım ya da doğurana kadar bir şekilde uyuzu bitirecektim. Öyle de oldu. Buhar makinesini son kez kullanıp yerine koyup son nstye gittim sonra da gecesine doğurdum 😄

Bizim uyuz teşhisimizle doktorun tamam bitti demesi arasında 4 5 hafta falan vardır herhalde. Ama o arada her gün bir şey sürmece. Çünkü bize doktorun verdiği ilk ilaçlar fayda etmedi. Ha ütüler ve poşetler uzun süre devam etti benim paranoyam yüzünden. Sirkülasyon halinde üzerimden çıkardıklarımı poşete dolduruyordum çünkü. 3 4 hafta evde eldivenle gezdim. Süpürgeliklerin arasından buhar tuttuğum için yerlerinden çıktılar. Öyle bir kafa. Zaten bitmek üzereyken üstüne kurdelen gibi bir şey döktüm sıkıntıdan.

Benim çaresizliğim doğum yapacak olmamdı, doktor bebeğe bulaşırsa kaşıntıyla kalmaz enfeksiyon yapar demişti. Ya bebeğe uzaktan bakacaktım ya da doğurana kadar bir şekilde uyuzu bitirecektim. Öyle de oldu. Buhar makinesini son kez kullanıp yerine koyup son nstye gittim sonra da gecesine doğurdum 😄
Cok şükür geçmiş kurtulmussunuz. Bebekte bağışıklık gibi bir sey gelismis midir acaba? Doktor ne diyor?

Cok şükür geçmiş kurtulmussunuz. Bebekte bağışıklık gibi bir sey gelismis midir acaba? Doktor ne diyor?
Teşekkür ederim. Böyle bir şey konuşmadık ama zannetmiyorum içerde böyle bir durumdan etkilendiğini çünkü sadece deri altını tutuyor uyuz. Başka bir etkisi yok vücuda. Yetişkinler de bağışıklık geliştirmiyor bildiğim kadarıyla çünkü uyuza ilk kez yakalanınca 6 haftaya kadar belirti vermeyebiliyormuş. Ama doktor bize siz ikinciye yakalanırsanız 3 4 günde belirti verirsiniz demişti.

Yetişkin olsaydı çay ağacı yağı diyecektim ama çok keskin tahriş eder bebeği bir de son banyo suyuna sirkeli su da iyi geliyormuş ama dediğim gibi çok küçük derisine iyi gelmeyebilir öneriler çok geçmiş olsun

Back