Arkadaşlar nolur tecrübelerinizi paylaşın...

yazdan

zehra'm:)
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2009
290
0
96
İstanbul
doğum yapalı 33 gün oldu.çok tatlı bir kızım var Allaha şükür:)
ama bende doğum yaptıktan 6 gün sora felan bir akşam uyurken tiitreme geldi ve anneme sarılarak beni bırakma diye ağladım,intihar etmekten ve aklımı kaybetmekten korktum.bu gece bebeğe sen bak dedim...

daha sonra içimde sıkıntı,endişe,korku,iştahsızlık,bir ayda 12 kg verdim düşünün artık,bebeğimi görmek istemedim.

bana yardım edin nolur((

canım öncelikle bebişin hayırlı olsun.ilk bebeğinse bunları yaşaman çok normal.ben 2 ay kabullenememiştim bebeğimi.atsan atılmaz satsan satılmaz hesabı...ama sonra öyle güçlü bir bağ oluşuyoki onunla ağlayıp onunla güler oluyorsun..sanki ruh ikizin....sonsuz karşılıksız mükemmel bir bağ..biraz sabır canım geçecek.bu arada moralini yüksek tutmaya çalış ve bebeğinin bu anları geri gelmeyecek keyfini çıkar

canım benim desteğin için çok teşekkürler.psikiyatriye gittim.oda aynı şeyleri söledi bana.ama hala içimde bi huzursuzluk,sıkıntı,endişe var sebebini bilmiyorum,içimden hiçbişey yapmak gelmiyo,öle saf saf oturuyorum.bocalıyorum sanırım.çünkü gebelikte çok sorun yaşadım hemde çok.geçmiycek gibi geliyo,sence geçecek mi?

canım başka sorunların varmı eşinle falan yani...

şunun için sordum:başka bir sorunun yoksa bu doğumsonrası buhranı.çok doğal..birçok kadın yaşıyo bunu...geçeceğinden emin ol.sadece bu süreçte yıpratma kendini akışına bırak...1.bebeğimimde ben de yaşadım ve 2.de de olacak diye korkmuştum ama 2.de hiç böyle bişey olmuyo yani sadece tecrübesizlik ve ne yapacağını bilememek...

Lohusalıkda olabiliyor öyle psikolojik gerilmeler. Onun için 40'ı çıkana kadar yalnız bırakmayın anne ile bebeği diyorlar ya. Annenin de bebeğinde 40 gün mezarı açık dururmuş. Allah korusun! Hepsi geçecek sabır. Allah analı babalı büyütsün bebeğinizi

Son düzenleme:
arkadaşım çok geçmiş olsun sen kendini okuttur
benim yengemde aynısı oldu bebeğe hiç bakmıyordu dayımın karısı anneme sarılıyordu hemen okuttuk ama çok gezdik çok şükür şimdi iyi sen kendini muhakkat okutturmalısın

canım, allah analı babalı büyütsün kızını, güzel kaderler yazsın inşallah.
sanırım bu ilk bebeğin, ilk bebek ailenin yeni üyesi, sanki aile değişmiş, sen kenddin değişmiş, heerkese yabancılaşmış gibi hissediyorsun keendini. ben kendi dilimden anlatayım, ben öyle hissetmiştim. ev bile yabancı gelmişti ilk günler. anneme alışıcam di mi anne deyip duruyodum, annem hergün geliyodu sağ olsun, onun gelişini camda bekliyodum, giderken ağlıyodum falan, benim de ilk zmanlarım biraz sıkıntılı olmuştu. ama kızıma karşı öyle bir sevgim vardı ki pamuklara sarasım vardı.
doğumdan sonra yaşanması olağan şeyler bunlar, ama uzun sürmemesi gerekir, eğer uzarsa bu halin bence profesyonel yardım almalısın. endişe, korku demişsin ne gibi korkular mesela

emziriyor musun? emzirmek çok iyi geliyor, kendini iyi hissediyorsun, bebeğinin kucağındaki o saf, masum, sana muhtaç, sana güvenle bakan gözlerini görmek senin hiç değilse onun için sağlam durman gerektiğini hatırlatıyor her seferinde.

geçecektir merak etme inşallah, ve sen verdiğin 12 kiloyu hatırlayacaksın sadece
?

bende 1 ay oldum doğum yapalı...
hiç düşünmemiştim bebeğimi kabullenemediğimi ama sanırım bende de aynı psikolojik durum sözkonusu...
bukadar aşırı olmasa da sanırım biçok anne yaşıyor bu duyguyu ilk aylarda...

Allah hepimizin çocuğuna sağlık sıhat versin... bizlere de sabır...

Ben 40. gün boyunca altını bile değiştiremedim. Annem yanımdan gidince çıldırcakmış gibi oluyordum. 40. günden sonra düzeldim ama.

psikiyatrik yardım görüyorum ama biraz azaldı.kendimi çok garip hissediyorum.yorgun,mutsuz,enerjisiz,kimseyle konuşmak istemiyorum,içimde huzursuzluk anlamadım gitti.okutmak derken hocaya felan mı?biliğiniz bbiyer varmı? gerçekten kötüyüm 40ım çıkacak hala aynıyım((((

bursa da vardı çok iyi hoca ama vefaat ettim biz tekrar gidecektik allah rahmet eylesin çok iyiydi
başka bildiğim yok ama senin okunman lazım
ama ben senin için hoca araştırayım çünkü bende hastalşanmıştım çok hoca gezdik çok çektik
şehir dışında bir yere gidermisin hocaya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…