Merhaba arkadaşlar!
Netlerim şöyle Türkçe: 31.5 Sosyal:25.25
Merak ettiğim bu netlerle edebiyat bölümünü kazanabilir miyim?
Lys de şansımı devam ettirebilir miyim? hiç umut yok mu?
bana yardımcı olur musunuz
(
Şimdi öncelikle uzun araştırmalarım sonucu sana elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım.. :)
Şimdi senin YGS'den gelecek olan yaklaşık YGS3 ve YGS4 puanın şöyle olacak:
YGS3: 315 ve YGS4:310
Önünde LYS var.. Eğer LYS'de Edebiyat-Coğrafya ve Sosyal-2 alanında toplam 170 soruda 115 net yaptığında gelecek olan TS1 ve TS2 puanların 350 ve 360 olacak. Okuldanda yaklaşık 55 puan geleceğini varsaydım TS2 puanın 415 oluyor.
Yaşadığın yer olarak Amasya görüldüğü için ve Amasya Üniversitesini düşünelim önce.ıstediğin bölümolan Edebiyatı tutturamıyorsun. Fakat Amasya ve Çorum çok uzak olmadığını düşünüyorum yanılıyor olabilirim :) Çorum Hitit Üniversitesinde Edebiyat Bölümü(ı.Ö) tutabilir. Kontenjanı 41..
Amasya Üniversitesinde ise Sosyal Bilgiler Öğretmenliği gelebilir sana.
Yine On Dokuz Mayıs Üniversitesi Samsun'u düşündüğümüzde ise Sosyal Bilgiler Öğretmenliği, Coğrafya ve Tarih bölümü gelebilir. Sosyal Bilgiler Öğretmenliğinin Kontenjanı 52 , Tarih bölümünün 62 ve Coğrafya bölümünün ise yinekontenjanı 52..
Bir başka alternatif ise Ordu Üniversitesinde yine Tarih bölümü gelebiliyor sana.. Kontenjanı 41..
4 senelik düşünüyorsun anladığım kadarıyla ama yine 2 senelik SÖZ-2 bölümünden şimdi TS-2 oldu öğrenci alanÇocuk Gelişimi Var.. 2 senelik fakat yine sınava girip Açıköğretimi yazıp 4 seneliğe tamamlayabilirsin.. On Dokuz Mayıs Üniversitesinde Çocuk Gelişimi bölümünede puanın yetebilir..
Tabi benim bu tahminlerim senin LYS3 ve LYS4 sınavlarından toplamda 115 net yapman ihtimali üzerine kurulu..
Ben derim ki biraz daha asıl LYS'ye şansın var yok değil.. ınanırsan ve çalışırsan herşey olur..
Sana başarılar dilerim.. Umarım yardımcı olabilmişimdir.