Arkadaslar neler yapablrm ???

YAREM

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2007
406
5
42
selam arkadaslar ben 99- 2000 yılı tıcaret meslek lısesı mezunuyum. evde oturmaktan sıkıldım. calısabılecegım dallar, gırebılecegım sınavlar, basvurabılecegım personel alımları sınavları, bankacılık sınavları vs vs neler yapabılırım bana lutfen yardımcı olun. kım ne bılıyorsa yazsın rıca edıyorum. son umıdım yardımcı ogretmenlık vardı oda malesef suya dustu. lutfen bırseyler yazın bana....bu durum hıc bana gore degıl. faal olmam lazım benım..

canım, benim bildiğim meslek lisesi mezunları, 2 yıllık fakültelere sınavsız geçebiliyor..
bu durumu bir araştır derim ben..
eğer öyleyse 2 yıllık bir bölüm bitirirsin, sonra da 4 yıla tamamlama şansın olabilir.
bunun dışında 2008 eylül ayında lise mezunları için KPSS yapılmıştı..
bu sınava girdin mi?
girdiysen bu yönde de bir şeyler yapabilirsin.

canım o sınavsız geçiş hakkı sonradan çıktığı için eski mezunları pek tercih etmiyo üniversiteler yeni lise mezunlarını ancak kontenjanlarına alıyorlar. eğer arkadaş geçen kpss ye girmediyse bir sonraki kpss yi beklemeli. yada iş ve ücret beğenmemezlik yapmadan mağaza vs vs gibi yerlere ön muhasebe elemanı olarak girebilir.

yarem halk eğitimin ve belediyelerin açmış olduğu kısa süreli kurslara katılarak belki birşeyler yapabilirsin

Bence düz geçişi bir denemelisin. OLmadı bir kaç ay sık dişini öss ye çalış 2 yıllık muhasebe yada işletmeyi kazanırsın. Sonra 4 yıla tamamlayabilirsin ama inanman lazım yaşım ilerledi diye düşünmemek lazım. Yada bir muhasebe bürosunda seni yetiştirecek bir yer bulabilirsen (tabii bazıları çok az ücret verir bazıları ise bir süre hiç vermiyor dediğim gibi öğrenene kadar dişi sıkmak lazım) açıköğretimden devam edebilirsin. Hiç birşey için geç değil yeter ki iste...a.s.

Cnm 2010 da tekrar lise mezunları içn kpss olacak bu süreçte sınava calışabilirsin.Bi yandan da arkadaşların dediği gibi kursları araştırabilirsin..Kolay gelsin cnm..

X