Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
merhaba arkadaşlar
umarım içinizde bana yardımcı olacak bilgi sahibi olanlar vardır
ablam yurtdışında evli bir çocuğu var 2. bebeişimizde oldu erken doğum oldu 6,5 aylık dünyaya geldi bebişimiz ancak doğmadan öncede kafasındaki 2 karıncıkta normalden fazla olan su büyümesi vardı ultrason muayinesinde bunu bize doktor söyledi
şimdi almanyada kuvezde 1450 gramdı 3700 olmuş:dance: ancak 2 hafta içersinde kafasına Şant takılacak ve ömür boyu kalacak bu şant eger bir yakınızda yada kendi çocuğunuzda böyle bir durum olduysa ve azda olsa bilgi sahibiyseniz bana anlatabilirmisiniz böyle bebeklerde zeka geriliği oluyormu o şant ile yaşaması onu zorlayacakmı
herzamn bir durumu önce doktora sonra ise bu konuyu yaşayanlara soracaksınki daha sağlam bilgi alabilesin
bu yüzden bende size soruyorum arkadaşlar lütfenn bilen varsa cevap versin
SEVGİYLE KALIN
merhaba ogyy.ben çiğdemcik öncelikle çok geçmiş olsun.benim kızımdada üç ay önce hidrosefali teşhisi kondu.kızım onüç yaşında. bu hastalığın ameliyattan başka tedavisi yok.şant takılarak yada endoskopik yöntemle.beyinde biriken suyun emilimi sağlanıyor.kızım daha ameliyat olmadı şu an gözlem altında.bu hastalık bazı kişilerde doğuştan bazılarında da çeşitli sebeblerden dolayı sonradanda ortaya çıkabiliyormuş.tedavi olunmazsa birtakım beyinsel işlev bozuklukları geri zekalılık körlük kötü sonuçlanabiliyormuş.araştırmalarım sonucunda aydınlatmaya çalıştım.umarım yardımcı olabilmişimdir
...KUAFÖR OLDUM BEN...
Kayıtlı Üye
Geçmiş olsun arkadaşlar bu kouyla ilgili bilgim yok ama merak ettim hastalık belirtileri nelerdir??