• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaslar lütfen okuyup, yardim eder misiniz =(

Esmer Gxuxlcin

♥αℓуα ∂υ&#9
Kayıtlı Üye
6 Mart 2008
1.250
13
116
37
Almanya
Kizlar 36 haftalik hamileyim. Iki haftada bir randevularimiz var doktorumuz son iki randevu da ultrasona sokmadi ama son devamli Nst makinasina baglayip bebegin kalp atislarina bakiyor. 4 Kasim'da gittigimiz de bebegin kalp atislari 170 - 180 hatta arada 185'e dahi cikiyor, yani resmen sinira ulasiyor. Doktorumuz o gün az su icmeme bagladi ve ertesi gün yani 5 Kasim'da bol bol su icip bir daha gelmemi söyledi, dediklerini uygulayip bol bol su ictim ve yine makinaya bagladi. Bu sefer cok sukur iyiydi 140-150-160 arasiydi. Ama, her hareket ettiginde yine 170 ve 185'e kadar cikiyor... Bebegimin pozisyonu normal dogumda amma velakin, daha ufacik bi ayak hareketinde 180'e cikan kalp atisi normal dogumda ne olur bilemiyorum..
Inanin, ölü gibiyim aklimdan cikmiyor, korkuyorum anne adayiyiim ,kendimi degil sadece bebegimi düsünüyorum. Biliyorum, olucak varsa hic birsey engel degildir, Kader bu.. Elhamdülillah, cahil bir insan da degilim isyan edicek de degilim.. Ama, yine de yüregimm...... acio iste, aklimdan bu soru, gözümden akan göz yasi dinmio iki gündür. Bebegim normal dogumun vermis oldugu o sanci esnasinda kalbi kaldirmaz diyorum, korkuyorum, cok korkuyorum!!!
Her anne belki ister normal dogurmayi ama, yemin ederim ben de deliler gibi sezaryan olmayi istyiorum bebegim, son anda da olsa zarara ugrasin istemiyor,
Tedbir_i alip, Takdir_i ise Yüce Rabbim( azze ve celle) ye birakiyorum..
Ama, ne olur bana akil verin kizlar..
Esimde normal dogurmami cok istiyor, olucak varsa engele olamayiz diyor ( ki hakli da, ama ben detaylara inmis durumdayim ne olur bisyler söyleyin bana !!
! )

canım en iyisini yine doktorun bilir ama nasıl doğurmak istiyorsan öyle doğur..sezeryanda çok korkulacak birşey değil.. için nasıl rahat edecekse o şekilde davran.. bu kadarda üzme kendini umarım sağ salim bebeğine kavuşursun.

Evet haklisin canim ama, ne biliyim iste yine de hic icim rahat degil, oyuzden sezaryan cok istiyorum..Rabbim yine herkesin hakkinda olacagi gibi, benimde hakkimda hayirlisini eylesin.
Allah razi olsun iyi dileklerin icin canim..

Kizlar 36 haftalik hamileyim. Iki haftada bir randevularimiz var doktorumuz son iki randevu da ultrasona sokmadi ama son devamli Nst makinasina baglayip bebegin kalp atislarina bakiyor. 4 Kasim'da gittigimiz de bebegin kalp atislari 170 - 180 hatta arada 185'e dahi cikiyor, yani resmen sinira ulasiyor. Doktorumuz o gün az su icmeme bagladi ve ertesi gün yani 5 Kasim'da bol bol su icip bir daha gelmemi söyledi, dediklerini uygulayip bol bol su ictim ve yine makinaya bagladi. Bu sefer cok sukur iyiydi 140-150-160 arasiydi. Ama, her hareket ettiginde yine 170 ve 185'e kadar cikiyor... Bebegimin pozisyonu normal dogumda amma velakin, daha ufacik bi ayak hareketinde 180'e cikan kalp atisi normal dogumda ne olur bilemiyorum..
Inanin, ölü gibiyim aklimdan cikmiyor, korkuyorum anne adayiyiim ,kendimi degil sadece bebegimi düsünüyorum. Biliyorum, olucak varsa hic birsey engel degildir, Kader bu.. Elhamdülillah, cahil bir insan da degilim isyan edicek de degilim.. Ama, yine de yüregimm...... acio iste, aklimdan bu soru, gözümden akan göz yasi dinmio iki gündür. Bebegim normal dogumun vermis oldugu o sanci esnasinda kalbi kaldirmaz diyorum, korkuyorum, cok korkuyorum!!!
Her anne belki ister normal dogurmayi ama, yemin ederim ben de deliler gibi sezaryan olmayi istyiorum bebegim, son anda da olsa zarara ugrasin istemiyor,
Tedbir_i alip, Takdir_i ise Yüce Rabbim( azze ve celle) ye birakiyorum..
Ama, ne olur bana akil verin kizlar..
Esimde normal dogurmami cok istiyor, olucak varsa engele olamayiz diyor ( ki hakli da, ama ben detaylara inmis durumdayim ne olur bisyler söyleyin bana !!
! )

canım benim ya ağlama bak ne güzel en fazla dört haftan kalmış korkma Allahın izniyle hiçbir şey olmaz. çok hassas bir dönemdesin ama sen ne kadar üzülürsen bebeğin de orda üzülür. sen nasıl doğum yapmak istiyorsan onu yap sezeryan son dakika bile yapılabilir. doktorlar ters bir durum görürlerse alırlar sezeryana zaten merak etme ve üzme kendini. moral olur mu bilmiyorum ama bende normal doğum diye gittim acil sezeryana alındım. heran hersey olabiliyor sen doğacak bebeğine odaklan son kontrollerini yap eksiklerini tamamla güzel şeyler düşün.. Allah hayırlı doğumlar nasip etsin herkese inşallah

bencede üzülme canım allah hayırlısını versin ama sen kendin hangisini istiyorsan öyle doğum yap ...sezeryandan da hiç kıorkma çok kolay benimde başımdan geçtii..benim duyduğuma göre canım sezryan doğum bebek açısından daha iyiymiş diye biliyorum...sonuçta herşeyin bebeğin için

nasıl istiyorsan doktorunlada konuş o şekilde doğur bence sonra keşkeleri yaşama tabi olabiliyorsa normal doğum doğal olanı. ben son haftalarda plesenta kireçlenmesinden dolayı sezeryanle doğum yaptım aslında son zaman şekilleniyor nasıl doğuracağın bebeğine de Allahın izniyle birşey olmaz kötü düşünme iyi düşün iyi olsun.bence ultrasona girmek istediğini söyle doktoruna nst sadece yeterli değil benim kireçlenme ultrasondan anlaşıldı.inşallah sağlıkla kavuşursun bebeğine

canim bence doktoruna guven. ordaki degerlerin ne anlama geldigini, ne zaman kalbin hizlanip hizlanmamasi gerektigini, neyin normal neyin anormal oldugunu en iyi o bilir. sen nasil boyle karamsar bir yorum yapabildin ki? akannehir benim doktorum suyuna falan bakip saglikli oldugunu gorup nst'ye sokmuyordu. sadece dogumda nst'ye baglandim ben. demek ki bak bir sebebi varmis, boyle gereksiz kuruntu yapabiliyormusuz opuyorumnanaktan

Canim, dedigim gibi son 3 randevudur hic ultrasona girdirmiyor. Ve bu Nst hakkinda cok bilgiyi kendisi verdi. Kendi söyledi, bu böyledir su söyledir idr, bebegin kalp atislarinin yükselisde ki, dogumun etkisini de anlatan kendisi. Amma velakin, bende ultrasona girip hic degilse detayli bakmasini istedikce, hayir hayir bir dahaki randevuya diyip 3 haftadir almiyor endisem yersiz degilki..
Onu orda görmek bile rahatlatiyordu, son zamanlardada göremeyince.....
Bakalim, 38. haftamda randevum var o zaman bakacagini söyledi, Allah Kerim.
Rabbim hepimizi hakkinda en hayirlisini eylesin.
Tesekkürler kizlar, hepinizden RABBIM RAZI OLSUN INSALLAH..

canım baska bir doktora görün istersen için rahat etsin...
ben normal dogum yapmak istiyordum fakat drum catı darlıgından sezeryan olucak dedi..druma hep guvendım aynı dr gittim 9 ay boyunca ve dogumumuda o dr yaptırdım
içime bir şüphe düşmüştü acaba dr mu sezeryan istiyor diye

bende dr dan habersiz baska dr gittigimde oda aynı seyi söyledi içim rahat etti

sende istersen baska bir dr git bir defalıgına

Back