ARKADASLAR LUTFEN BILGILERINIZI PAYLASIN...

Yoruldumhemdecok

Üye
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2018
28
15
8
31
Degerli arkadaslar uzun suredir yasadigim gogus arkasi agrisi mide agrisi sebebiyle endoskopiye girecegim yarin 've bogazlarimda minik minik sislikler var ele gelen 11 aydir bu sorunlari yasiyorum ve surekli bogazlarimdan hasta oluyorum endoskopi OluCam ancak korkuyorum .. sagligim icin gerekli elbet biljncindeyim ama korkuyorum lutfen yardimci olurmusunuz aranizda endoskopi olan olacak olan varmi ? Birde o agiza sıkilan ilactn verip yapacaklarmis devlette olcak...

Bence anestezili endoskopi yaptirin. Direkt buna yonlendirmiyorlar, daha kolaylarina geliyor, uyandirma yok vs die. Dogum da yaptim daha once ama endoskopide yasadigim travmayi atlatmak cok zor oldu benim icin. Hala icim titrer.
Kisiye gore degisir belki ancak, kisisel tavsiyem bu yonde. Gecmis olsun.

Benim midemde bi problem vardi o zman. Ona bakmak icin sira almaya gittim. Hic uyarmadilar, anestezili de yapabiliyoruz vs die. Neyse, tmm dedim ben. Gun geldi. Sabah gittim hastaneye.
Ya sizi korkutmayi istemem lutfen yanlis anlamayin ama psikolojimi bozdu valla bu olay. Adamin birinin bögurme sesi geliyordu resmen. Hemsirenin biri adamin koluna tum gucuyla bastiriyor, ayaga kalkmasin die. Adamin agzinda siyah, bahce hortumu gibi bi boru, midesine kadar ilerletilmis, can cekisiyor gibiydi adamcagiz, ve o adam bublari yasarken, endeskopiyi yapan dr, adami azarliyordu bi yandan. 'Bitmek uzere, dayansana adam, disarda bi suru hasta var bunu bekleyen' vs die bagiriyordu.
O an kalbim yerinden cikacakti bunlari gorunce, baska bi hemsire geldi yanima, agzima fis fis sprey sikti. Hic uyusma vs hissetmedim ben. O sirada doktor yanima elindeki aletle, bana dogru yaklasirken, hemsire beni yan yatirip, koluma basmaya baslayinca, ben iyice panikledim. Kalbim fena oldu heyecandan. Yapamicam dedim kalktim o an..
Ordaki bi hemsire beni anestziye yonlendirdi sukur ki, hemen birkac test yapip, ogleden sonra tekrar sira verdiler.
Siram gelince, beni yine yan yatirdilar. Agzima duduk gibi bi seyi isirmami istediler, ortasi bos bi duduk gibi bi sey. Elimin ustunden, ilaci verdiler ve aninda uyudum. Uyandigimda ne aci, ne agri hissetmedim.
O kadar korkuyu bosa cekmisim dedim kendi kendime eziyet resmen.
Bence kesinlikle gidip, anestezili olmayi isteyin. Cok gecmis olsun. Korkuttuysam kusura bakmayin.

bana da endoskopi yapacaklardı, sürekli midemden rahatsızdım, ekşime, yanma, ağrı herşey yani. aktardan gittim kudret narlı bir karışım aldım, 2.kavanoza başladığımda çok şükür iyileştim. mide genelde sinir streste en çok etkilenen organ, Allah şifanızı versin inşallah.

Hayir canim anestezi olmadi bogazima sprey sktilar zordu ama gecti cok sukur .. ama parca aldiklri yer hala szliyor .. simdide burun akintim 've bogaz agrim var malesef surekli sorun yasiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…