• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

arkadaşlar lütfen bana yardım edin...

brn_2011

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2011
141
4
46
İzmir
bebeğim daha on günlük gece bir başlıyor emmeye sabahlara kadar bazen 10 saat bile emiyor kırkından sonra geçer diyolar
tecrübelerinizi benimle paylaşırmısınız
iyice bunalıma girdim
acil yardım.....:59:

ya doymuyordur yada seni emzik niyetine kullanıyor. doktor 20dk dan fazla emdirme demişti bana. ağzından çekince uyanıyormu? yada yorulup kendi bırakmıyormu hiç?

canım aynısını yaşadım ben de kilo alışı iyiydi ama memeden ayrılmak istemiyordu.. 3 hafta dayandım 3 haftanın sonunda emzik verdim.. ama onu da pek severek almadı.. eğer seninki alıyorsa emzik vermeyi deneyebilirsin.. gerçekten 1,5 - 2 ay sonra tamamen geçmese de çok azalıyor çünkü seni görmeye başlıyor artık ve onu terketmeyeceğine de inanıyor sana güvenmeye başlıyor.. ama sen yine de çişini kakasını yakından takip et. 15 günlük felan olunca da bi doktora görünün her ihtimale karşı. biz ilk 1.5ay her hafta farklı bir sebepten doktora gitmiştik.. artık abone olmuş gibiydik.. allah kolaylık versin canım.. inşallah sağlıklı ve mutlu bir bebeğin olur :)

ya doymuyordur yada seni emzik niyetine kullanıyor. doktor 20dk dan fazla emdirme demişti bana. ağzından çekince uyanıyormu? yada yorulup kendi bırakmıyormu hiç?

evet ağzından çekince uyanıyor
yorulunca kendi bırakıyor ama yatağına koyunca devamlı ağzı açık meme istiyor

canım aynısını yaşadım ben de kilo alışı iyiydi ama memeden ayrılmak istemiyordu.. 3 hafta dayandım 3 haftanın sonunda emzik verdim.. ama onu da pek severek almadı.. eğer seninki alıyorsa emzik vermeyi deneyebilirsin.. gerçekten 1,5 - 2 ay sonra tamamen geçmese de çok azalıyor çünkü seni görmeye başlıyor artık ve onu terketmeyeceğine de inanıyor sana güvenmeye başlıyor.. ama sen yine de çişini kakasını yakından takip et. 15 günlük felan olunca da bi doktora görünün her ihtimale karşı. biz ilk 1.5ay her hafta farklı bir sebepten doktora gitmiştik.. artık abone olmuş gibiydik.. allah kolaylık versin canım.. inşallah sağlıklı ve mutlu bir bebeğin olur :)

emzik vermeye çalışıyorum o da ayrı bir sıkıntı emziğide almıyor beni emzik gibi kullanıyor çok yoruldum uyku diye birşey kalmadı artık

aynı sıkıntıyı ben de yaşamıştım. yapışık geziyorduk biz her zaman. o memede uyuyup uyanıyordu tekrar emiyordu ama ben hiç uyumamış oluyordum. yemeklerimi bile öyle yiyordum. bazı bebekler memeye emme refleksinden dolayı çok düşkün olurmuş. işin kötü tarafı böyleleri emzik de almıyor. benim oğlum almamıştı. sonra bana tatlıya batır ver dediler ben vermek istemedim dişleri filan çürük çıkar die. 3 ay sonra dayanamadım artık ve tatlıya batırıp verip emziğe alıştırdım. sonrasında baktım dalmak üzere hemen emziği tıkıyordum ağzına, o emmeye devam ederek beşikte uyuyordu. çünkü açlıktan değil emmek istediği için kullanıyor seni. eğer tatlıya batırmam diyorsan çekeceksin. ben inatlaştım, 3 ay çektim sonra dayanamadım şimdi ki aklım olsa inatlaşmazdım. olan bana olmuş oldu neticede.

kıyamamm Allah sabır versin
seni kurtaracak tek şey bence emzik
ne yap ne et emziği alıştıseni resmen emzik niyetine kullanıyo bücürük :)

ayni benim oglumda oyleydi benimkide emzik tutmadi ama sennki daha kucuk emer ins neyap ne t emzik ver cok pisman olursun sonra seni resmen emzk niyetine kullaniyo.benmki6.ayina gircek nerdeyse hala beni2 saat aralkiksiz emer ve en fazla 1 saat emmeden duruyo tekkrraa istiyo ama ben baya bekletiyorum her istediginde vermiyorm artik da cok zor oluyo emzik tutsaydi boyla olmazdi sende emzige alistir derim ben ins alisir Allah sabir versin

emziğe sütünden damlatıp verebilirsin bende işe yaradı..

Son düzenleme:
olsun zamanla bu bağımlığı geçer mutlaka.şimdi tek istediği şey seni emmek :) bu durum bir müddet bebeğin için hayatının anlamı olacak :):)
benim kızım benim emmedi 2.ayını doldurana kadar uğraştım.doğumdan sonraki ilk hafta sütüm geldi ama süt kanallarım tıkandı.ne yaptıysakta açılmadı.damla damla süt geliyordu gögüslerimden bir ara gögüslerim patlayacak sandım taş gibi oldular.sıtmalandım ateşlendim ve en sonundada kendi kendine geri gitti sütlerim..kızımın beni emmesi için neler neler verirdim.o güzel duyguyu yaşamak için.saatlercede sürsede çok büyük bir mükafat bence bu..kıymetini bil annesi :)

olsun zamanla bu bağımlığı geçer mutlaka.şimdi tek istediği şey seni emmek :) bu durum bir müddet bebeğin için hayatının anlamı olacak :):)
benim kızım benim emmedi 2.ayını doldurana kadar uğraştım.doğumdan sonraki ilk hafta sütüm geldi ama süt kanallarım tıkandı.ne yaptıysakta açılmadı.damla damla süt geliyordu gögüslerimden bir ara gögüslerim patlayacak sandım taş gibi oldular.sıtmalandım ateşlendim ve en sonundada kendi kendine geri gitti sütlerim..kızımın beni emmesi için neler neler verirdim.o güzel duyguyu yaşamak için.saatlercede sürsede çok büyük bir mükafat bence bu..kıymetini bil annesi :)

ya ben emmesinden mutluyum emmese daha çok üzülürürm birgün sütüm gelmedi çok fazla o gün okadar kahroldumki emziremicem diye ama saatlerce emzirdiğim için çok uykusuz kalıyorum çok yoruluyorum hiç birşeye tam olarak adapte olamıyorum
geçicek inşallah...

Back