Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Arkadaşlar kafam karışık yardımcı olabilir misiniz ?

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

miss_dd

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2009
130
0
oğlum 3.550 gr doğdu
12 günlükken 3.771 gr olmuştu
sonraki her ay kontrolümüzde bebeğim 1 kg aldı
en son 3. Ay dolup 4. Ay kontrolü için gittiğimizde yani nisan ayında 5.800 gr dan 6.300 gr a çıkmıştı ve dr.umuz bu durumdan pek memnun kalmadı her ay 1 kg gidiyordu bu ay sadece 500 gr almış dedi
beslenmeme sıvı alımıma dikkat etmemi stresten uzak durmamı,sütümün kalitesini arttırmam gerektiğini söyledi
500 gr aldığını duyunca çok üzüldüm,stres yaptım ve 1 ay boyunca mümkün olduğunca beslenmeme dikkat ettim düzgün beslendim
bu arada yalnızca anne sütü veriyorum bebeğime
bu ay yani mayıs ın 22 sinde 4 ay 18 günlükken kontrolümüz oldu ve bebeğim bu defa da 6.750 gr çıktı yani bu ay da yalnızca 500 gr almıştı boyumuz çok şükür normal seyrinde gidiyor 64.cm baş çevremiz de 41,5 cm
dr.umuz bu ay ki kilo alımını da az buldu ve ek gıdalara geçiyoruz dedi
liste hazırladı ve o an çok büyük hayal kırıklığına uğradım
sütüm çok şükğr var,bebeğim emiyor,kilo da alıyor 500 gr da olsa ek gıdaya bir çırpıda geçicez deyip bana liste hazırlayınca midem bulandı
ilk 1 hafta meyve püresi(elma,armut) vericeksin karnı acıkınca bir öğünde miktarı her verdiğin ek gıdada bebeğinin ne kadar yiyeceğine bağlı şu kadar ya da bu kadar diye bir ey yok dedi
2.hafta yoğur
3.hafta pirinç unu vericeksin dedi geceuyumadan önceki son öğününde ve bir de ekledi biz 2 yaşına kadar inek sütü önermediğimiz için bebeklere aptamil devam sütü yani 1 numaralı mamayla yapıcaksın 3 kaşık mama koyucaksın dedi
tabi benim hepten moralim bozuldu
sütüm varken,bebeğim emiyorken,çok olmasa da kilo alıyorken ek gıdaya geçmem normal mi? Kıyaslamak için değil ama sizlerin 4,5 5 ay arası bebekleri kaç kg aldı bilgi verebilir misiniz?
şu mama olayını duydum hepten soğudum bu dr dan zaten moralimi bozdu çok
bir de sağlık ocağında ne zaman tartılsak her zaman dr un tartısında fazla çıkıyor ve hemşiremiz gelişimi çok güzel gidiyor persantil eğrisinde de en üst sınırın bir altında gayet güzel gelişiyor diyor
dr kontrolümüz her zaman sağlık ocağından 15 gün sonrası oluyor ve sağlık ocağında 15 gün önce ne ölçüldüyse 15 gün sonra dr un orada aynı çıkıyor bu çocuk 15 günde hiç mi gelişmiyor?
Ve şu da var ki oğlum çok hareketli bir bebek kıpır kıpır bir an durmuyor bir de uyku düzenimiz yok neredeyse hiç denecek kadar az uyuyor gündüzleri sonuçta bunlar da eskisi gibi kilo almasını engeller
büyüdükçe zaten doğal olarak azalıcak kilo alımı ama bizim dr umuz bunu bu şekilde değil de direk ek gıdaya geçiyoruz diye açıklayınca moralim bozuldu ve başlamyı düşünmüyorum ek gıdaya
içinizde bizim gibi 4 ay 21 günlük-5 aylık bebeği olanlar gelişim durumlarını yazabilir mi acaba?ona göre ek gıda konusunda karar vericem
şimdiden teşekkürler

ben senin yerinde olsam direk doktorumu değiştiririm.sonuçta her doktor ne olursa olsun ilk 6 ay sadece anne sütü diyo.ve de senin bebeğin çok küçük bencce ek gıda çok saçma.bebeğinin sağlığı için bence başka bi doktora da göster bebeğini:emir_bebek::emir_bebek::nazar::nazar:

Canım bendede doktorunu değiştir gayet güzel anlattığına goregelisimi takma saglık ocağında söylediklerinde gayet. Haklılar hareketli bebeğin ondan ve büyüdüğünden de kg alımı azalır takma kafana

beni de korkuttu ve tedirgin etti dr
ama her ne olursa olsun ek gıdaya geçmeyeceğim hatta büyük ihtimalle değiştireceğim dr u moral bozukluğundan başka bir şey olmadı 2 aydır söyledikleri bana
ben senin yerinde olsam direk doktorumu değiştiririm.sonuçta her doktor ne olursa olsun ilk 6 ay sadece anne sütü diyo.ve de senin bebeğin çok küçük bencce ek gıda çok saçma.bebeğinin sağlığı için bence başka bi doktora da göster bebeğini:emir_bebek::emir_bebek::nazar::nazar:

yaşadıklarının aynısını bir arkadaşım yaşadı..hemen hemen aynı aydaydı bebek 500 gram aldığında...doktor ek gıdaya başlattı..sonuç mu şimdi çocuk süt emmek istemiyor..nasılsa biberondan cokur cokur içiyor..niye uğraşsın ki..benim bebeğim 8 aylık benimkinin de hemen hemen aynı zamanlarda kilo alımı yavaşladı..doktor bana da aptamil meyve püresi vs dedi..ama sütüm varken ısrarla kullanmadım..zamanı gelince nasılsa başlanacak dedim..anne sütü kadar değerli birşey varsa neden "anne sütünden ilham alınarak"diye reklam yapıyorlar ki..direk anne sütü yaptık desinler:))))ben ek gıdaya 6. ayın sonunda başladım açıkcası o da çok azar azar..çorbaya bile daha yeni başladım..anne sütünde ısrar edenlerdenim..ha bebeğim kilolu tombiş bir bebek değil...ama sağlıklı normal seyrinde olanlardan..anasına da çekerse kilolu olmaz zaten:))))))))))

yaşadıklarının aynısını bir arkadaşım yaşadı..hemen hemen aynı aydaydı bebek 500 gram aldığında...doktor ek gıdaya başlattı..sonuç mu şimdi çocuk süt emmek istemiyor..nasılsa biberondan cokur cokur içiyor..niye uğraşsın ki..benim bebeğim 8 aylık benimkinin de hemen hemen aynı zamanlarda kilo alımı yavaşladı..doktor bana da aptamil meyve püresi vs dedi..ama sütüm varken ısrarla kullanmadım..zamanı gelince nasılsa başlanacak dedim..anne sütü kadar değerli birşey varsa neden "anne sütünden ilham alınarak"diye reklam yapıyorlar ki..direk anne sütü yaptık desinler:))))ben ek gıdaya 6. ayın sonunda başladım açıkcası o da çok azar azar..çorbaya bile daha yeni başladım..anne sütünde ısrar edenlerdenim..ha bebeğim kilolu tombiş bir bebek değil...ama sağlıklı normal seyrinde olanlardan..anasına da çekerse kilolu olmaz zaten:))))))))))

çok güzel yorumlamıssın canım ben de çöktüm dr un olumsuz yorumlarından sonra
üstelik bu dr bana 3 ayın sonuna kadar oğlum hep 1kg 1.200 gr gibi devam ettiği için aylık kilo alımına her defasında annemizin sütü çok yağlı bebeğiniz çok güzel kilo alıyor diyordu
3.ayın sonunda ne oldu da sütümün yağı gitti anlamadım ben.
Yediğim aynı içtiğim aynı değişen ne oldu çözemedim.
Kendisine de sordum bunun sebebi ne dedim bana sanki sütüm yokmuşta bebeğime yetmiyomuş gibi cevaplar verdi
günde en az 3-4 litre su iç düzgün beslen iyi uyu diyo

ben bebeğimi emziriyorum Rabbime şükürler olsun ki ve ilk doğduğu günden bu yana nasıl besleniyor ne şekilde yaiıyorsam halen aynısı
sütüm de çok şükür bebeğime yeterli ben ona neden kalitesi düştü hani çok yağlıydı diyorum bana sütümü arttırmak için yapmam gereken şeylerden bahsediyor o yağlı süte ne oldu onun bir açıklamasını yapamıyor
hadi ek gıda olayı neyse de bana pirinç ununu aptamil 1 numaralı mamayla yap dediği an bitti her şey içimde
şuan yalnızca anne sütüyle devam ediyorum yalnızca damak tadı oluşması için yutma refleksi gelişmedi,tatları ayırması için bazı şeylerin tadına baktırıyorum o da bir küçücük parça gibi o kadar.
öğün olarak asla ek gıda vermiyorum vermem de.

oğlum 3.550 gr doğdu
12 günlükken 3.771 gr olmuştu
sonraki her ay kontrolümüzde bebeğim 1 kg aldı
en son 3. Ay dolup 4. Ay kontrolü için gittiğimizde yani nisan ayında 5.800 gr dan 6.300 gr a çıkmıştı ve dr.umuz bu durumdan pek memnun kalmadı her ay 1 kg gidiyordu bu ay sadece 500 gr almış dedi
beslenmeme sıvı alımıma dikkat etmemi stresten uzak durmamı,sütümün kalitesini arttırmam gerektiğini söyledi
500 gr aldığını duyunca çok üzüldüm,stres yaptım ve 1 ay boyunca mümkün olduğunca beslenmeme dikkat ettim düzgün beslendim
bu arada yalnızca anne sütü veriyorum bebeğime
bu ay yani mayıs ın 22 sinde 4 ay 18 günlükken kontrolümüz oldu ve bebeğim bu defa da 6.750 gr çıktı yani bu ay da yalnızca 500 gr almıştı boyumuz çok şükür normal seyrinde gidiyor 64.cm baş çevremiz de 41,5 cm
dr.umuz bu ay ki kilo alımını da az buldu ve ek gıdalara geçiyoruz dedi
liste hazırladı ve o an çok büyük hayal kırıklığına uğradım
sütüm çok şükğr var,bebeğim emiyor,kilo da alıyor 500 gr da olsa ek gıdaya bir çırpıda geçicez deyip bana liste hazırlayınca midem bulandı
ilk 1 hafta meyve püresi(elma,armut) vericeksin karnı acıkınca bir öğünde miktarı her verdiğin ek gıdada bebeğinin ne kadar yiyeceğine bağlı şu kadar ya da bu kadar diye bir ey yok dedi
2.hafta yoğur
3.hafta pirinç unu vericeksin dedi geceuyumadan önceki son öğününde ve bir de ekledi biz 2 yaşına kadar inek sütü önermediğimiz için bebeklere aptamil devam sütü yani 1 numaralı mamayla yapıcaksın 3 kaşık mama koyucaksın dedi
tabi benim hepten moralim bozuldu
sütüm varken,bebeğim emiyorken,çok olmasa da kilo alıyorken ek gıdaya geçmem normal mi? Kıyaslamak için değil ama sizlerin 4,5 5 ay arası bebekleri kaç kg aldı bilgi verebilir misiniz?
şu mama olayını duydum hepten soğudum bu dr dan zaten moralimi bozdu çok
bir de sağlık ocağında ne zaman tartılsak her zaman dr un tartısında fazla çıkıyor ve hemşiremiz gelişimi çok güzel gidiyor persantil eğrisinde de en üst sınırın bir altında gayet güzel gelişiyor diyor
dr kontrolümüz her zaman sağlık ocağından 15 gün sonrası oluyor ve sağlık ocağında 15 gün önce ne ölçüldüyse 15 gün sonra dr un orada aynı çıkıyor bu çocuk 15 günde hiç mi gelişmiyor?
Ve şu da var ki oğlum çok hareketli bir bebek kıpır kıpır bir an durmuyor bir de uyku düzenimiz yok neredeyse hiç denecek kadar az uyuyor gündüzleri sonuçta bunlar da eskisi gibi kilo almasını engeller
büyüdükçe zaten doğal olarak azalıcak kilo alımı ama bizim dr umuz bunu bu şekilde değil de direk ek gıdaya geçiyoruz diye açıklayınca moralim bozuldu ve başlamyı düşünmüyorum ek gıdaya
içinizde bizim gibi 4 ay 21 günlük-5 aylık bebeği olanlar gelişim durumlarını yazabilir mi acaba?ona göre ek gıda konusunda karar vericem
şimdiden teşekkürler

senin doktorun normal değil canım bence.
Benm bebeğimde 2 ay çok az kilo aldı ama alt sınırda değildi doktorumuz kesinlkle ekgıdaya geöirtmedi ki üstelik sütün var. es geç bence. bekle en aazından 6 ay olmasını

aynı şey benim başıma da geldi oğlum 3.680 gr doğdu her ay 1 kg dan fazla aldı 3. aydan sonra 500 gr aldı benim doktorum 4. ay muhallebi verdi. 5. ay yoğurt ve meyve püresine başladık. ama emmeye devam etti biberon kullanmadım. şuan 11 aylık ve kilolu bi bebek değil çok hareketli beslenmesi çok kötü değil, sağlığı çok şükür yerinde ilk başta çok problem yapıyodum ama ben elimden geleni yaptım. hiç kafana takma kilo çokta önemli değil. doktorların kilo takıntısı var biraz. gerekli besinleri alıyosa sağlığı yerindeyse gerisini boşver.

tatlım benim bebeğim 5 ay 2 günlük,2800 doğdu,ilk ay 1200 gr aldı,2.ay 1100 gr aldı,3. ay 1300 gr aldı bi sonraki ay 600 gr almış,bu ayda 1 kilodan fazla aldı sanırım tam ay olarak tartılmadık,bizim doktorumuzda hemşiremizde gelişiminn çok güzel oldugunu söylüyo,kilo alımında dalgalanmalar olabiliyo,geçen ay doktora sordum meyve sularından tattırmaya başlayımmı yavaş yavaş diye,sakın başlama onlara aldanır emmeyi azaltır dedi,1-2 sefer denedim,gerçekten o günlerde daha az emdi,bence sende başlama ne kadar çok anne sütü alırsa kardır onun için,eninde sonunda başlayacaklar ek gıdaya,bizim doktorumuz su bile verme dedi,sizinkinn acelesi neymiş anlamadım,son karar senin tabi ama bana sorarsan başlama sütün ziyan olmasın,emmeyi azalttıkça sütünde azalacak bunu unutma,benimki şu an 5 ay 2 günlük 8 kiloya yakındır diye düşünüorum,

Bence de doktorunu değiştirmelisin 4.5 aylıkken kızımında kilosu yavaşladı dr mama önerdi denedik almadı emmek istemedi anne sütü ve ek gıdayla bayağı devam ettik ne zaman mamaya başladığımı hatırlamıyorum ama bizdede aksine inek sütüne geç dediklerinde kızım anne sütünden soğudu.Belkide kendi bırakmak için onu bahane etti bilmiyorum.Zar zor 16 ay emzirdim napalım bunada şükür... Her ay aynı kiloyu almaz çocuklar hem maaşallah gayette güzelmiş kilosu ne zoru var anlamadım doktorunun.Çok alıncada obezite yapmayın çocukları diyorlar.Bizim gittiğimiz dr ların çoğu önemli olan kilonun değil çocuğun beslenmesinin kaliteli olmasının öneminden bahsederler.Çok şükür her şeyden yediriyorum kilosunu önceden problem ederdim az alıyor diye ama ileride bu aldığı besinlerin faydasını göreceğimize inanıyorum.Anne sütü hiç bir şeyin yerini tutmuyor kesinlikle mamaya başlamayın çok erken ...

ben de sizlerle tamamen aynı fikirdeyim kızlar sizlerin düşüncesi bana moral oldu gerçekten
dr değişikliğimiz artık netleşti başka bir şehirde farklı bir dr a gideceğiz bu kadından bir kere soğudum gitsem de içim rahat etmezdi zaten
anne sütüyle devam ediyorum su bile vermiyorum
gelişimi iyi mi kötü mü halen tam olarak anlayamasam da görenlerin ya da kucaklarına alanların yorumları hep olumlu yönde maşallah nasıl toplu,maşallah sütün yarıyor gibi...
ama eski dr umuz sağ olsun çocuk sanki eriyip bitmiş gibi moralimi bir anda düşürdü vicdan azabı bile duydum beslenmiyorum gerektiği gibi ve sütümün kalitesi düştü diye
çok şükür sağlığımız iyi her şey şuan için yolunda sütle en azından 6.ayın sonuna kadar gidicem bir de bu şekilde tartı alımlarımıza bakıcam zaten 6.aydan sonra hepsini yiyecek Allah kısmet ederse ama mama olayıydı beni asıl üzen ve sütüm olduğu müddetçe mama verme olayını muhallebiyi mamayla yapma olayını kesinlikle düşünmüyorum
sizlerin yorumları da rahatlattı benş 2 gün sonra sağlık ocağında 5.ay kontrolümüz var bakalım kaç kg olmuşuz
ama şu da var ki her zaman farklı çıkıyor sağlık ocağı ve dr umuzun muayenesi
neyse artık görücez bakalım sağlıklı olsun da bebeğim buna da şükürler olsun
buradan bildiririm aldığı kiloyu sizlere

ben de sizlerle tamamen aynı fikirdeyim kızlar sizlerin düşüncesi bana moral oldu gerçekten
dr değişikliğimiz artık netleşti başka bir şehirde farklı bir dr a gideceğiz bu kadından bir kere soğudum gitsem de içim rahat etmezdi zaten
gelişimi iyi mi kötü mü halen tam olarak anlayamasam da görenlerin ya da kucaklarına alanların yorumları hep olumlu yönde maşallah nasıl toplu,maşallah sütün yarıyor gibi...
ama eski dr umuz sağ olsun çocuk sanki eriyip bitmiş gibi moralimi bir anda düşürdü vicdan azabı bile duydum beslenmiyorum gerektiği gibi ve sütümün kalitesi düştü diye
çok şükür sağlığımız iyi her şey şuan için yolunda sütle en azından 6.ayın sonuna kadar gidicem bir de bu şekilde tartı alımlarımıza bakıcam zaten 6.aydan sonra hepsini yiyecek Allah kısmet ederse ama mama olayıydı beni asıl üzen ve sütüm olduğu müddetçe mama verme olayını muhallebiyi mamayla yapma olayını kesinlikle düşünmüyorum
sizlerin yorumları da rahatlattı benş 2 gün sonra sağlık ocağında 5.ay kontrolümüz var bakalım kaç kg olmuşuz

Doğru bir karar vermişsiniz

Genelde sağlık ocağı ile dr un ölçümleri birbirini tutmaz.Kah biri fazla çıkar kah diğeri eksik.Sana hangisi mantıklı sonuçlar veriyorsa onu dikkate al.Örneğin sağlık ocağımızdaki ölçümler komedi gibiydi kızımın boyu gitgide kısalıyordu önce böyle ölçmüştünüz deyincede yanlış ölçmüşüz dur bir daha ölçelimlere geliyordu mevzu :KK9: :KK9: Şimdi düzelttik bakalım ama ben yinede kendimde ölçüyorum evde artık büyüdü izin veriyor ölçmeme...

iste bu yuzden doktorlara karsi guvenim azaldi, gereksiz yere sezeryana yonlendirmeler, bebek emdigi kilosu iyi oldugu halde artik mama firmalariyla anlasmalilar mi ne mama onermeler... yaptiklari mudahelerde asilarda operasyomlarda cocuga verebilecegi olasi zararlardan hiiiiiccc bahsetmemeler..... hatta bilincli anne olarak doktorun karsinia gittiginde adami yalanci cikardigin icin cikisip sen benden iyi mi biliceksin diye kucumsemeler..... ya bu doktorlar uzun yillar okuduklari icin mi nedir kendilerini cocuklar hakkinda annelerinden daha cok soz sahibi hissediyorlar galiba..

sonuc: bu devirde bilincli anne olucaklsin ne doktor dedi diye ne de herkes yapiyor diye doktora gozu kapali inenmicaksin....

Son düzenleme:
X