Arkadaşlar hamileyken kültür mantari yiyen varmiiii

TRAKYALI

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2008
1.085
19
Kizlar canim kaşarli mantar istiyo akşam yapicam fakat korkuyorum zehirler diye gerçi kültür mantari alicam ama yinede sizede sormak istedim.

2 haftadır yiyebildiğim tek şey mantar bir sorun yaşamadım marketten paketli olanlardan aldım ben

inanırmısın bilmem hamileyken mantar yiyince çocuk kulakları kepçe oluyomuş eskiler öyle derler,,benim kuzenim çok yerdi iki çocuğunun kulakları öyle oldu,,böyle şeylere de kulak asmak lazım yerimseniben
kiz allah iyiliğini versin emiii olsun benim kulaklarimdada hafif kepçelik var napalim

çok sakız çiğneyen gebe kadınında çocuğu sümüklü oluyormuş:) bunuda bugün duydum.ağzımda sakız gören komşudan geldi bu lafta

ay daha neler yaa ne kepçesi..o zaman et yiyince de kuyruğumu çıkacak çocuğun çok saçma ..trakyalıcım sende çiğ sucuk bile yiyonda mantarmı yemiyon yeee yeee valla benimde canım çekti bende yapim..hiçbişiycik olmaz..

ne bilim sinir etti sabah sabah kadında ne göz var ya ne atsam ağzıma bişi bulup çıkarıyor :1rolleyes:

valla ben yedım
annem nereden aldı bılmem ama taze kultur mantarından sote yaptı bende afıyetle yedım sukurler olsun bırsey olmadı

Madem öyke kizlar bu akşam ki yapacağim çorbanin size tarifini vereyim.250 gr mantari 1 saat önceden suda bekletinki kumu döksün sonra mantarlari hiç doğramadan 5 bardak suyuniçine yarim limon ve biraz tuz atip güzelce kaynatin. Bitarafta da küçük bir soğani sivi yağda kavurun,kavrulduktan sonra 1 yemek kaşiği unuda soğanin üstüne koyup unu da un kokusu çikana kadar kavurun.sonra mantarlari dilimlemek üzere suyun içinden çikarin ve mantarlarin suyunu kavurduğunuz soğan ve unun üstüne dökün topaklanmasın diye karıştırın ve yaklaşik 10 15 dakika kaynatin, kaynadiktan sonra soğanlar içinde gözükmesin diye çorbayi süzgeçten geçirin ve son olarak içine ince ince kiydiğiniz mantarlari katin.üzerini isteğe bağli olarak kiyilmiş maydonoz koyabilir yada kirmizi biberle haşlayabilirsiniz valla nefis oluyoo.

Son düzenleme:
Cnm ben hep yiyorum mantari..kültür mantari aliyorum sabah canim isterse omlet yapiyorum.akşam falan isterse kaşar rendeleyip firinliyorum yee cnm yee afiyet bal şeker olsun.

çok sakız çiğneyen gebe kadınında çocuğu sümüklü oluyormuş:) bunuda bugün duydum.ağzımda sakız gören komşudan geldi bu lafta

Allah iyiliğini versin canım yaaa gece vakti nasıl güldüm.. sakız çiğnemek zaten kaloriyi düşürüyor ne gereği var ki kaloriye ihtiyacımız varken:) sende az çiğne ok:)

Eyvah o zaman benim çouk sümük içinde boğulur walla. Sigara içmemek için sürekli naneli sakız çiğniyorum.Paket paket bitiriyorum günde.

canım mantarları cukur tarafı üste gelicek şekilde yağladığın tepsiye di kaşarı rendele mantarların üstüne yani çukur taraflarına rende kaşar koy fırına ver piştikten sonrada afiyetle yersinn.

Hamilelikte Kültür Mantarı Yenir Mi?

Detaylar:

hamilelikte_mantar_yenir_mi_zehirler_mi_kultur_mantari_melki.jpg

X