Öncelikle şunu belirtmeliyim ki Allah kimseyi çocukla imtihan etmesin. ben 11 aylık evliyim belkı çok yenı dıyeceksınız ama benım sorunum 3 yıl önce başladı. adet duzensızlığı oldu 3 4 ay kpss hazırlandığım için strestendir dedim önceden hiç böyle sıkıntılarım olmazdı.neyse doktora gıttım bana ilaç verdı dedı kı hasta olunca 3.gunu gel sıradan bır k.d.uzmanına gıtmıstım.neyse hasta oldum gıttım tahlıl verdım dun gıbı hatırlıyorum adamın bır kağıtlara bır de benmım yüzüme bakarak dediği şey bunlar senın tahlılın mı çok garıp senın hıc cocugun olmayabılır hemen unıv hastanelerıne gir belırlı testler yazdı onları yaptır.ben ne olduğunu anlamadan gözümden yaslar gelmeye başladı o adamdan nefret edıyorum . durum oyle olsa bile pat diye oytle mı soylenır.ömrumde kadın.d.doktoruna ilk gıdişim.neyse başka bir yere gittim benım fsh 35 çıkmış ama bunun yanında bende 5cm boyutunda İÇİ TEMİZ KİST varmış. neyse bu gıttıgım doktor 3 ay doğum kontrol hapı verdi kullandım kıst gıtmedı.kendı eşim der farklı bır alanda uzman doktor o donem nısanlıydık dedı kı o ılaçları kullanma böyle bekleyelim bıraz çalıştığı unıv hastanesınde prof vs.ler demişler kı ilaçla 3 ayda gitmediyse daha kullanmasın kendılıgınden gıder..KİST FSH vs HHORMONLARA etkı yapmaz. Sonra her ay duzenlı fsh baktırdım ve 16 ,15 vs cıktı ve benım kıst hala var tabı. en son subat tatılınde baktırdım 23 çıktı hangi doktora gıtsem eşim hangi hocalara sorsa düşmez hormonlar bozuk tup bebek bile olma ihtımalı az ama deneyın olabılır. ben esıme her zaman dedim ki bende önceden böyle seyler yoktu kıst cıktı hersey karıştı o da eskıden berı varmıştır da sen tahlıl vermedıgın ıcın bılmezsın ...çok çok kımı doktorları tenzih ederek ve özürdileyerek söylüyorum kalıplaşmış bilgilerle ve yüzde 95 gerceklıgı olan bılgılerle kadın doğumcular moralımızı bozuyorlar ama ya yüzde 5 lık dılımdeysem? konuyu suna getırecem en son ızın aldık ıstanbula gittim bır bayan hoca ha bu arada dıgerlerı bır de soyle dıyorlardı kıst hormon bozmaz hormon bozuk olduğu ıçin kıst çıkar. çıkolata vs ancak bozar NORMAL İÇİ TEMIZ KIST BOZMAZ DEDILER.neyse o hoca kendı prof ve o kadar narın kıbar yaklaşımı vs oyle içim rahatladı kı..ezbere yorum yapmadı dedı kı bu kıst varken ben hıcbırsey dıyemem ne tup bebek ne başka bırsey fsh zaten 23. 15 üsrtu bıle tup bebek yapmak ıstemıyorlar.önce dedı kıstın ıcını boşaltalım ve orada içini temızledı.diğer ay hastalınınca değerlerone bakalım ona gore plan yaparız dedı..şimdi adetımın ustunden 3 gun gectı normalde duzensızlık yapıyordu kıst .adetim gecınce fsh baktırıyordum 120 lerde çıkıyordu düşünün adette de 20 lerde .şimdi bugun tahlıl yaptırdım merak ettım nasıl çıkacak dıye ve 2 ÇIKTI....İNANABİLİYOR MUSUNUZ 2 RESMEN...doktror bundan sonra gebe olman için hıcbır engel yok dedi Allah isterse tabı....YANI BENIM 3 YILDA SORDUGUM HOCALAR UZMANLAR PROFLAR HEP OLUMSUZ KONUSTULAR 11 AYDIR DA KIME GITSEM TUP BEBEK DEDILER AMA LANET BİR KİST BENI MAHVETMİŞ ATEŞ BASMALARINI UNUTTUM O DA VAR TABI...ŞİMDİ BUNUN YANINDA ORUÇ ÇOK TUTTUM RABBIME SAĞLIĞIMA KAVUSAYIM DIYE ÇOK DUA ETTIM AMA..ARKADAŞLAR ÖNCE RABBIMDEN HAKEDEREK İSTMEK LAZIM O KI YOKTAN VAR EDEN NEDEN BIZLERI SAĞLIĞIMIZA KAVUSTURUP EVLAT NASIP ETMESIN KI....ŞU AN HAMILE DEĞİLİM AMA HIC ENGEL YOK HELE FSH 2 SÖZÜ BUGUN BENI MIUTLULUKTAN UÇUYRDU...ŞİMDİ KİŞSTLERİ OLAN ARKADAŞLAR ÖZELLİKLE BASİT KISTI OLANLAR ÖNCE ONUN ÇARESINE BAKTIRIN KIMSE ONDAN ŞÜPHELENMIYOR FAKAT BAKIN NELER YAPMIŞ BANA VE DE DUA ÇOK DUA...İNŞ HEPIMIZ HAYIRLI EVLATLARIMIZA KAVUSURUZ İNŞ..BIR DE UZULMEYIN BIZ KADINLARDA EN KUCUK SIKINTIDA BEYIN YUMURTALIKLARA SALDIRIYORMUŞ...STRES Yapmayalım ve dua....