• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız İsteme Arkadaşlar Fikirlerinize İhtiyacım Var :(

sukut

oğlum olsun istiyorum İNŞ
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2009
841
33
118
İzmir
Arkadaşlar erkek arkadaşım istemeye geldi ailesiyle buna mukabilde bizi davet ettiler.Biz gittik onlara bir binada bütün akrabaları iç içe,yemek kültürleri farklı kendi aralarında diyalogları çok muhabbetli değil.her gün birbirlerinde oturuyolarmış.sevgilimin annesi ve kız kardeşi iyi güler yüzlü ama diğerleri hepsi sert asık suratlı güzel bakmıyolar sanki..akrabaları babası filan.bide mesela arabaları var dükkanları var evleri okadar bakımsızki virane gibi.. ki hani maddi açıdan düşünmekten ziyade diyorum nasıl bir düşünceye sahiplerki...evlerine hiç özenmemişler köy evi gibi hani insan ferah güzel bir yerde oturmak ister maddi açıdanda çok kötü değiller.içimde farklı bi duygu oturdu yengem diyorki oda geldi cimriye benziyolar falan diyo.bilmiyorumkismile

sizce vesvesemi yapıyorum yoksa gerçekten hoş gelmeyen durum söz konusumu:içelim:

Valla ne diyeyim...Allah yardsımcın olsun ve hakkında hayırlısını versin öncelikle...Biraz daha yakından analiz etmeye çalış derim..Sende mi orda oturcaksın peki evlenince?

ayrı oturacağız öyle söylüyor ama bilmiyorumki canım kafam karmakarışık..senağlama

canım kafan karısmasın sen şimdi isteme işini söz nişan işini fln ertele düşün daha cok görüş bakalım nasıl tanımaya anlamaya calıs

Bazı insanlar evine çok özenmez canım...
Bunun cimrilikten ziyade yetişme tarzıyla alakası var...
Ben durumu ne iyi insanlar gördüm derme çatma mobilyalar vs... Köy evi gibi işte senin de söylediğin gibi...
Ama bizlerin evinde her zaman herşey muntazam ve düzgündür.
Kültür ve yaşama tarzı farklılıkları diyoruz biz buna...
Bir de açıkçası nerelisin açıkçası merak ettim...

hayyal bacı ;bizde iç anadolu kültürüyle büyüdük ama okadar da değilizi biz ya... valla napsam bilmiyorum.geçen iş yerim halka açık bi yer işleri düşmüş bizim oraya sevgilimin ailesi yanıma uğradılar 5 6 kadın alsanaalsanasmile

ya aslında iki arkadaş da doğru sölüyor.hem evlerine çok özenmeyen insanlar olabilirler hemde gerçekten biraz daha iyi tanıman gerekiyor olabilir. bir de şunu anlayamadım 5-6 kadının gelmesinden niye rahatsız oldun???beni yanlış anlama da kafanda herşeyi oturtamamış olabilirmisin?? istersen erkek arkadaşınla konuş herşeyi,ev durumlarını falan...

bntkn arkidiş ne bileyim birden karşımda 7-8 kadını görünce şaşırdım.Sanki herkese göstermek istiyorlar onların onaylarındanmı geçiriyor diye aklıma geldi.Aslında evet haklısın iyi yönden bakmalıyım.Ailem de evleri hakkında hüsrana uğradılar yıkık dökük bir ev her şey eski kadınlar kendini hiç geliştirmemiş yengem dediki bunlar temiz daha anadoludan yeni göç eden kadınlar gibi senin isteklerini yaşayışını yadırgayabilirler kendileri gibi sürekli gelelim gidelim kalalım derler bunları göze alıyosan evet de dedi. ya ben sevdiğim için sağlıklı düşünemiyorum ne olur fikirlerinizi söyleyin arkadaşlar siz daha objektif düşünebilirsiniz:gitme:

ben daha bu yollardan gecmedim daha önümde ama etrafimda gördüklerimden sunu söyleyebilirim aile yapilarin uyusmasi önemli bence cünkü bizim kültürümüzde sadece sevdiginle degil bütün ailesiyle evleniyorsun :) ama kesinlikle sevgilinle konus bu konuyu tabiki onun ailesini hör görüyormus izlenimi vermeden. Bu isler cok zor ya Allah kolaylik versin

bntkn arkidiş ne bileyim birden karşımda 7-8 kadını görünce şaşırdım.Sanki herkese göstermek istiyorlar onların onaylarındanmı geçiriyor diye aklıma geldi.Aslında evet haklısın iyi yönden bakmalıyım.Ailem de evleri hakkında hüsrana uğradılar yıkık dökük bir ev her şey eski kadınlar kendini hiç geliştirmemiş yengem dediki bunlar temiz daha anadoludan yeni göç eden kadınlar gibi senin isteklerini yaşayışını yadırgayabilirler kendileri gibi sürekli gelelim gidelim kalalım derler bunları göze alıyosan evet de dedi. ya ben sevdiğim için sağlıklı düşünemiyorum ne olur fikirlerinizi söyleyin arkadaşlar siz daha objektif düşünebilirsiniz:gitme:

canım aile yapısının uyması gercekten cok önemli eger seni anlayacak kişiler deilse ben uzak dur derim sonrasında yaptıgın istedigin hatta söyledigin en ufak seyi yadırgarlar bak en basit örnek benden sana ben makyaj yapmam bitek göz altıma aydınlatıcı sürerim esmer oldugumdan morluk gitsin die ama sürmedende cıkmam asla kendimi iyi hissetmedigim için gecen görümceme gittik kalın kalın die ısrar edio eşimde you_know kapatıcısını almadı işe gidecez sabah olmaz dedi ama bahane yani kalmak istemio öle gırgır gecti şakalaştık gulduk görümcemde o ne dedi bende anlattım ve 1 hafta sonra eltimlere gittik sabah lavaboya girdim cıktım yüzüme bakıo ne oldu dedim makyajını yapmadın nasıl cıkacan dedi bilmiyorumkismile ay bi bozuldum eşimde anladı ablammı yetiştirdi sana dedi ki şakadanda anlamıosunuz benim hatunun makyaja ihtiyacı yok dedi sustular biliolar düğünde bile makyajımı kuaföre yaptırmadım kendim 1 far sürdüm rimel ve hafif bir ruj ona ragmen laf ediolar yani bilmediklerinden

Arkadaşlar erkek arkadaşım istemeye geldi ailesiyle buna mukabilde bizi davet ettiler.Biz gittik onlara bir binada bütün akrabaları iç içe,yemek kültürleri farklı kendi aralarında diyalogları çok muhabbetli değil.her gün birbirlerinde oturuyolarmış.sevgilimin annesi ve kız kardeşi iyi güler yüzlü ama diğerleri hepsi sert asık suratlı güzel bakmıyolar sanki..akrabaları babası filan.bide mesela arabaları var dükkanları var evleri okadar bakımsızki virane gibi.. ki hani maddi açıdan düşünmekten ziyade diyorum nasıl bir düşünceye sahiplerki...evlerine hiç özenmemişler köy evi gibi hani insan ferah güzel bir yerde oturmak ister maddi açıdanda çok kötü değiller.içimde farklı bi duygu oturdu yengem diyorki oda geldi cimriye benziyolar falan diyo.bilmiyorumkismile

sizce vesvesemi yapıyorum yoksa gerçekten hoş gelmeyen durum söz konusumu:içelim:

canım bence aıle yapısı cok onemlı cunku bı ınsan aılesınde ne goruyosa o terbıyeyle hayatını devam ettırıyo ev duzenınden tut wc alıskanlıgına kadar.ev düzeni maddi acıdan ziyade kültür ve görgü meselesidir.farklı kültürlerde ve görgü sınırlarında yetişmiş insanlar belli bi zamandan sonra sıkıntı yasıyorlar.o yüzden iyi gözlemle mantıklı düşün derim vaktin varsa biraz zaman bırak.

Back