arkadaslar dogum izni hakkinda bilgisi olan cvp verebilirmi

bekliyoruum Lutfeeeen

Soru tam olarak nedir?

Olası sorular üzerinden gideyim ben. Doğum izni doğumdan önce 8 hafta doğumdan sonra 8 haftadır. Ancak sen 37. haftaya kadar çalışabilirsen, tam 32 hafta bittiğinde sigortayla anlaşmalı özel hastaneden yada devlet hastanesinden çalışır raporu alabilirsin. 37. hafta olduğunda devlet otomatik olarak izne çıkartır seni, herhangi bir işlem yaptırmana gerek yok. Sadece işyeri raporu ister, onu verirsin. 37. haftada izne çıktın, doğum yaptın. Doğum yaptıktan 13 hafta sonra işe başlamak zorundasın.(Eğer 32. haftada izne çıktıysan doğumdan 8 hafta sonra işe başlamalısın.) Bu arada izinli olduğun süre boyunca işyerinle anlaşırsan normal maaşını alırsın, devletten alacağın parayı işyerine verirsin. Ya da hiç para almazsın izin bitiminde devletten paranı alırsın. İzinli olduğun süre boyunca işyerinin cebinden sigortayla ilgili herhangi bir para çıkmaz, sigortanı devlet karşılar. İzin bittiğinde çalıştığın yerin bağlı olduğu SGK'ya kimliğinle başvurup paranı 15 gün sonra ziraat bankasından alabilirsin. İzinden sonra çalışmaya başladığında günde 1,5 saat yasal süt iznin olur, işverenin ık bık diyemez kesinlikle, ve saatleri belirlemek tamamen sana bağlı. Akşam 1,5 saat erken çıkabilirsin yada öğlen tatilinle birleştirirsin, sana kalmış. İzin bitiminde 6 ay ücretsiz izin alabilirsin.Sormak istediğin başka bir şey olursa yardımcı olabilirim.

Son düzenleme:

çok teşekkür ederim açıklamaların için.. şöyle söyliyim, sigortamı dışarıdan ödüyorum.. haziran'ın 28'inde doğum yaptım.. raporum şuan hazır ama paramı tam olarak ne zaman alacağımı söylemediler.. tam ücreti de bilmiyorum.. acaba ne zaman ve ne kadar alırım ? :44:

İzin bitiminde sigortaya başvuru yaptıktan 15 gün sonra ziraat bankasına yatırılıyor para. Eğer yatırdığın prim asgari ücret üzerindense süt parasıyla birlikte yaklaşık 2600 tl alırsın. Aylık ücretin 3'te 2'sini devlet veriyor sana. Yani 900 lira diyelim. Ayda 600 liradan 4 ay için 2400 lira alırsın.
Eğer e-devlet şifren varsa sgk sitesinden takip edebilirsin paranın yatıp yatmadığını. e-devlet şifresi yoksa pttden alabilirsin kimliğinle

Beni aydinlattin arkadasim cok tesekkur ederim.epey paraymis.izin alti ay olsaydi keske

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…