Arkadaşlar damağımda acıyan pütürcükler var yardım lütfen!

Bosnakgxuxzeli

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2008
562
1
36
Yaklasik bikac gün önce feci bisekilde Ateslenip hastalanmistim.Sonra 2 gün sonra Antibiyotikle,ATesdüsericiyle iyilestim.Ama Hastaligmin bikac gün sonra yemek yedigimde agzim acimaya basladi.Bide bi Aynaya bakim dedim Damagimda Böle kücük Baloncuklar gibi biseyler var ama sadece ön kisimlarinda DAmagmin ve elleyince aciyor Yemek yicincede.Bide Dilimde sivilce gibi biseyler cikti onlarda aciyor.NE yapcagmi sasirdim.Tuzbasdir felan dediler yaptim Gargara felan yaptim.Hic faydasi olmadi halaa var.Üstelik yemek yiyerken cok aciyor.Zor yiyorum.Bu arada Disdoktoruna gittim bugün kapaliydi.(Bizde cogunlukla Carsamba günleri acik olmuyor doktorlar).Yardiminiza ihtiyacim var arkadaslar nedir bunlar yaa.hic böle bisey yasayan oldumu.Ne yapabilirim?:1no2:

Arkadaşım bu yaralar rahatsızlığının sıkıntısıyla çıkmış olabilir ama tuzla yada başka şeylerle geçeceğini sanmıyorum biran önce doktora görünmelisin ihmale gelmez.

Aft olmuşsunuz muhtemelen. Aft dilde, yumuşak damakta, dudak ve yanakların iç kısımlarında görülen küçük, yüzeysel ülserlerdir. çok ağrılıdırlar ve 5-10 gün sürebilirler. tedavisi için kullanılan bir merhem var. çok ince bir film tabakası şeklinde sürerek kullanılıyor. ama burda adını vermem doğru olmaz. öncelikle bir doktora danışmanızda fayda var.

çok ağrınız varsa ve aspirin alerjiniz yoksa o kısma parmağınızla destek olarak bir aspirin koyun.10 dakika falan bekleyin. ama aspirini emmeyin ve yutmayın. ayrıca domates,portakal,limon mandalina, cola vb. gibi asitli yiyeceklerden uzak durun.
geçmiş olsun.

X