• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşlar Dış Gebelik Hakkında Yardım

sFeAnTeIrH

Guru
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2008
560
636
323
39
Kocaeli
Arkadaşlar merhaba . 25 nisanda hamile olduğumu öğrendim. 26 nisanda kontrolüm vardı. Doktorum kesemi göremedi 4 + 6 haftalık hamileydim. Bana direk sende çok yüksek ihtimalle dış gebelik var , ama yine de kan değerlerine bakalım sonra senin gebeliğini sonlandırıcam dedi. Kan tahlilinin düşük çıkmasını bekliyodu ve bende alt üst olmuştum. Kan testi sonucum 763 dü doktor o seviyeyi görünce baya şaşırdı.hesap yaptı tekrar pazartesi günü gel kesinlikle görmemiz lazım keseyi ama ben sanmıyorum normal gebelik olduğunu dedi. Bugün gittik yine göremedi keseyi . Ama dış gebeliğin olduğu yeri de bulamadı. Kan testi istedi tekrar. 1043 fazla bi yükselme yok . Direk a bak dış gebesin anormal bi durum var yok parça alıp patalojiye gönderelim dedi bu seferde . Ama benim dış gebeliğe dair kanamam , aşırı ağrım vs yok. Herşey normal gebelikteymiş gibi ilerliyo . Ben bi süre daha beklemek ve kan takibi yaptırmak istiyorum. Benimle aynı durumu yaşayıp bebeğini kucağına alan var mı ? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şu anda 5+ 3 haftadayım

Ben kan değerlerimi takip ettirip bi süre daha beklemek istiyorum. Başına böyle bi durum gelen var mı ? Lütfen yardımcı olun

Başka bir doktora gitmeni tavsiye ederim canim insallah sağlıklı gebesindir
O kadar psikolojim bozuldu ki . Yani hastaneye gidince sancılarım artıyo resmen o derece. Benim de tek temennim sağlıklı gebe olmak ama doktor ne keseyi nede dış gebeliği teşhis edemediği halde yüksek ihtimalle dış gebesin deyip duruyo. Kesinlikle başka doktorlarada gidicem. Ama tek korkum bu bekleme süresinde gerçekten dış gebeysem iç kanama geçirir miyim korkusu . Kafam o kadar karışık ki

O kadar psikolojim bozuldu ki . Yani hastaneye gidince sancılarım artıyo resmen o derece. Benim de tek temennim sağlıklı gebe olmak ama doktor ne keseyi nede dış gebeliği teşhis edemediği halde yüksek ihtimalle dış gebesin deyip duruyo. Kesinlikle başka doktorlarada gidicem. Ama tek korkum bu bekleme süresinde gerçekten dış gebeysem iç kanama geçirir miyim korkusu . Kafam o kadar karışık ki

Bence mutlaka başka bir doktora da görün..

Bence mutlaka başka bir doktora da görün..
Dün akşam biraz sancım oldu ama yine kanamam yoktu devlet hastanesinin aciline gittik. O doktorda bebeği göremedi ama değerim 1000 civarı olduğu için görememişte olabilir. Eğer dış gebelik varsa burda tedavi olma biz seni tedavi ederken tüpünü alırız. Ama Üniversite hastanelerindeki cihazlar daha iyi dedi. Bende dış gebelik kesin mi yani dedim . Hayır değil dedi. Kafam allak bullak

Alttan bakıldı mı peki?
Aynen sürekli alttan bakılıyo zaten ama bebişi göremediler bi türlü. Acaba değerim henüz düşük diye mi görünmüyor yoksa cidden dış gebe miyim şaştım kaldım.. Ama benim yaşadığım yerde biçok kadına sen dış gebesin demişler. Hepsi beklemiş, aldırmamış. Kimisi şu an hamile kimisi de bebeğini kucağına almış. Rabbim inşallah bana da o şekillde olmayı nasip eder .

Sağlıklı gebelikte değerin 2 katına çıkması lazım 26 nisanda 738 ise 28 nisanda 1400 küsür 30 nisanda 3000e yakın olması keseninde artık görülebiliyor olması gerekir.

Bazen iki katına çıkmadan da sağlıklı devam edebilir ama bunu görebilmek için sıkı takip şart. Mutlaka iki günde bir test yaptırın

Aynen sürekli alttan bakılıyo zaten ama bebişi göremediler bi türlü. Acaba değerim henüz düşük diye mi görünmüyor yoksa cidden dış gebe miyim şaştım kaldım.. Ama benim yaşadığım yerde biçok kadına sen dış gebesin demişler. Hepsi beklemiş, aldırmamış. Kimisi şu an hamile kimisi de bebeğini kucağına almış. Rabbim inşallah bana da o şekillde olmayı nasip eder .
Bekle Can'ım biraz.Deger yükseliyor mu bakmak lazım özele gidiyorsun Di mi?Ben özele gitmiştim kese görünmüştü.3 4 gün sonra devlete gittim orda da kese görünmedi baya stres yaptım ama bu haftaya geldik şükür.Devlete gitmiyorum artık.

Sağlıklı gebelikte değerin 2 katına çıkması lazım 26 nisanda 738 ise 28 nisanda 1400 küsür 30 nisanda 3000e yakın olması keseninde artık görülebiliyor olması gerekir.

Bazen iki katına çıkmadan da sağlıklı devam edebilir ama bunu görebilmek için sıkı takip şart. Mutlaka iki günde bir test yaptırın
Evet değerlerin iki katına çıkması gerekiyormuş normalde. Ama burda biçok kişi aynı sorunu yaşayan çok fazla kadın varmış en ufak bi aksilikte dış gebelik diyolarmış. He tabi ki içlerinde gerçekten dış gebe olanlarda var ama olmayan ve bebeğini sağlıkla kucağına alan çoğunlukta. Umarım bende onlardan biri olurum

Bekle Can'ım biraz.Deger yükseliyor mu bakmak lazım özele gidiyorsun Di mi?Ben özele gitmiştim kese görünmüştü.3 4 gün sonra devlete gittim orda da kese görünmedi baya stres yaptım ama bu haftaya geldik şükür.Devlete gitmiyorum artık.
canım özele gittim zaten ama o doktora gittiğime gideceğime pişman oldum malesef. Bakalım beklemedeyiz artık bu haftada gözükmezse bezelyemden ayrılmam gerekecek sanırım

Doktorlar genelde en kotusunu ilk soylerler.
Tabi genelleme yapmis gibi olmayayim ama bircogu boyle.
Degerin iki kati artmamis olabilir ama bu sekilde olup da sonra kan degerleri duzenli artanlari cok okudum burda.
Senin durumun da o sekilde olabilir agrim kanamam yok diyorsun dis gebelik olma ihtimali azaliyor ama kan tahlillerine devam et 2000lere geldiginde kesenin gozukmesi gerekiyor.
İnsallah saglikli bir gebeliktir.

Doktorlar genelde en kotusunu ilk soylerler.
Tabi genelleme yapmis gibi olmayayim ama bircogu boyle.
Degerin iki kati artmamis olabilir ama bu sekilde olup da sonra kan degerleri duzenli artanlari cok okudum burda.
Senin durumun da o sekilde olabilir agrim kanamam yok diyorsun dis gebelik olma ihtimali azaliyor ama kan tahlillerine devam et 2000lere geldiginde kesenin gozukmesi gerekiyor.
İnsallah saglikli bir gebeliktir.
İnşallah tek temennim o şu anda . Çok şükür kanama vs bişeyim yok . Hamile kalamamak yeterince zor ama hamile kalıp belirsizlik içinde olmak , bebeğim olacak diye korkusuzca sevinemiyo olmak çok daha zormuş.

Çok yakın zamanda bunu bende yaşadım canım şu an 6 haftalık hamileyim (lekelenmelerr yüzünden hala korku dolu olsam da)
Benim değerim 4200 olmasına rağmen ultrasonda birşey görünmedi kesin dış gebelik dedi doktor hiç umut yok mu dediğimde bence yok ama bı kan testi daha yapalım dedi değerim ikiye katlandı ve tekrar ultrasonda bakıldığında hamilelik kesesi göründü 7mm 5 haftalık hamilelik için normal dedi doktor dış gebelik değilmiş dedi
Bende ağladım çok üzüldüm yıprandım ama Allah'a sığındık hep dua ettim Rabbim yardım etti bir mucize gibi dış gebelik değil dendi çok şükür Allah'ıma ama kanamam ve lekelenmelerr oluyor cuma gün ultrasona gidicem çok korkuyorum kötü birşey duyarsam diye Rabbim sağlıcakla kucagimiza almayı nasip etsin yavrularimizi inşallah

Çok yakın zamanda bunu bende yaşadım canım şu an 6 haftalık hamileyim (lekelenmelerr yüzünden hala korku dolu olsam da)
Benim değerim 4200 olmasına rağmen ultrasonda birşey görünmedi kesin dış gebelik dedi doktor hiç umut yok mu dediğimde bence yok ama bı kan testi daha yapalım dedi değerim ikiye katlandı ve tekrar ultrasonda bakıldığında hamilelik kesesi göründü 7mm 5 haftalık hamilelik için normal dedi doktor dış gebelik değilmiş dedi
Bende ağladım çok üzüldüm yıprandım ama Allah'a sığındık hep dua ettim Rabbim yardım etti bir mucize gibi dış gebelik değil dendi çok şükür Allah'ıma ama kanamam ve lekelenmelerr oluyor cuma gün ultrasona gidicem çok korkuyorum kötü birşey duyarsam diye Rabbim sağlıcakla kucagimiza almayı nasip etsin yavrularimizi inşallah
Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah canım. Bende bugün tekrar kan vericem. İnşallah benim değerlerimde katlamıştır. Sürekli dua ediyorum. Olumlu düşün diyo herkes ama ne mümkün.

Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah canım. Bende bugün tekrar kan vericem. İnşallah benim değerlerimde katlamıştır. Sürekli dua ediyorum. Olumlu düşün diyo herkes ama ne mümkün.
Amin inşallah canım seninde sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin inşallah Rabbim
Güzel haberlerler alırsın inşallah burayada güzel haberler verirsin canım

Arkadaşlar merhaba değerim düşmeyr başlamış. Bugün Ege üniversitene gittik. Dış gebelik tanısı kondu. İlaçla sonlandırmayı deneyeceklerdi fakat biz tatil için burda olduğumuz için eşimle yalnızız. Ve en önemlisi de kadın doğum polikliniğine - özel oda tutsanız dahi - erkek refakatçi kabul etmiyorlarmış ve en az 10 günde hastanede kalacağımı söyleyince hastaneden çıkış yaptık. Yarın özel bi hastanryr gidip muayene olup doktor ne derse onu yapacağım. Hamile kaldım diye çok çok sevinmiştim. Fakat şu iki haftadır çok ağrı çektim , stres yaşadım ve yoruldum ki çocuk istemekten korkar oldum

Arkadaşlar merhaba değerim düşmeyr başlamış. Bugün Ege üniversitene gittik. Dış gebelik tanısı kondu. İlaçla sonlandırmayı deneyeceklerdi fakat biz tatil için burda olduğumuz için eşimle yalnızız. Ve en önemlisi de kadın doğum polikliniğine - özel oda tutsanız dahi - erkek refakatçi kabul etmiyorlarmış ve en az 10 günde hastanede kalacağımı söyleyince hastaneden çıkış yaptık. Yarın özel bi hastanryr gidip muayene olup doktor ne derse onu yapacağım. Hamile kaldım diye çok çok sevinmiştim. Fakat şu iki haftadır çok ağrı çektim , stres yaşadım ve yoruldum ki çocuk istemekten korkar oldum

Çok geçmiş olsun canım, üzülme vardır bunda da bir hayır. Rabbim isteyen herkese hayırlı ve sağlıklı evlatlar versin.

Back
X