• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler arkadaşlar buraya yeni üye oldum sorunum için bana yardımcı olurmusunuz

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

asucum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2010
12
0
36
İstanbul
28 haftalık hamileyim geçen hafta salı günü kontrolümün sabahında 1damla kadar kahverengi lekelenmem oldu.bebeğimin hareketi var diye rahatladım öğlen dr.ma durumu aktardım.muayene yaptıktan sonra bebeğim aşağıya doğru gelmiş.tedbir alalım dedi zorlarsa rahimi açabilir dedi.son 3 -4 hafta kendimi çok yormuşum ev taşıdık,sonra arabayla kazadan döndüm bide bir gün önce misafirim geldi fazla ayakta durmuşum doktorum sadece bir gün önce misaifirimin geldiğini biliyor.söyle sana misafir gelmesin dedi. progestan ve magnezyum verdi.10gün sonra kontrole gel dedi.sonra sana ciğer geliştirci iğne vuralım dedi. bende yaşama riski düşükmü diye sorunca bu hafta sevmediğimiz bir hafta 32yi bulduralım şuan istirahat et.dedi.perşembe eşimle tekrar gideceğiz.şuan evdeyim dışarı çıkmıyorum.ama ara ara kasıklarımda ağrı oluyor bıçak saplanması gibi,adet ağrısı gibi ağrımda oluyor bide göğsümün alt kısmında sanki karıncalanma gibi yada deri toplanması gibi bişeyler oluyor.çok korkuyorum acaba bebeğim erkenmi doğacak?formda erken doğum yapanların sıkıntılarını okudum normal dışı olunca çok zor oluyor hem çocuk hemde anne için....bana yardımcı olurmusunuz...

Geçmiş olsun canım. ınşallah zamanında sağlıkla doğum yaparsın. Çünkü erken doğum çok zor bir süreç. Bol bol dinlen, sırtüstü mümkün olduğunca ayağa kalkmadan yat. Bu toparlanma gibi hissettiğin şeyler kasılma doktorun verdiği ilaçlar da kasılmanı engelleyici ilaçlar. Eğer şu an hiç rahim açıklığı yoksa korkma ama tedbirlerini al. Hissettiğin bu toparlanmaların gün içinde arttığını hissedersen 10 günü beklemeden doktoruna haber ver.

toparlanma 1 yada 2 kere oluyor günde.ama kasık ağrılarım ara ara.geliyor.artarsa bilgi vericem doktoruma. dikkat etmeye çalışıyorum.teşekkürler canım.

28 haftalık hamileyim geçen hafta salı günü kontrolümün sabahında 1damla kadar kahverengi lekelenmem oldu.bebeğimin hareketi var diye rahatladım öğlen dr.ma durumu aktardım.muayene yaptıktan sonra bebeğim aşağıya doğru gelmiş.tedbir alalım dedi zorlarsa rahimi açabilir dedi.son 3 -4 hafta kendimi çok yormuşum ev taşıdık,sonra arabayla kazadan döndüm bide bir gün önce misafirim geldi fazla ayakta durmuşum doktorum sadece bir gün önce misaifirimin geldiğini biliyor.söyle sana misafir gelmesin dedi. progestan ve magnezyum verdi.10gün sonra kontrole gel dedi.sonra sana ciğer geliştirci iğne vuralım dedi. bende yaşama riski düşükmü diye sorunca bu hafta sevmediğimiz bir hafta 32yi bulduralım şuan istirahat et.dedi.perşembe eşimle tekrar gideceğiz.şuan evdeyim dışarı çıkmıyorum.ama ara ara kasıklarımda ağrı oluyor bıçak saplanması gibi,adet ağrısı gibi ağrımda oluyor bide göğsümün alt kısmında sanki karıncalanma gibi yada deri toplanması gibi bişeyler oluyor.çok korkuyorum acaba bebeğim erkenmi doğacak?formda erken doğum yapanların sıkıntılarını okudum normal dışı olunca çok zor oluyor hem çocuk hemde anne için....bana yardımcı olurmusunuz...
öncelikle geçmiş olsun canım. dua et iyiki bi damla kanaman olduğu için. ben resmen kanama atağı geçirdim tam 28 haftalıkken yani geçen hafta. bende senin gibi çok yordum kendimi ev işi yaparak. plesentam kısmi olarak rahim ağzına düşmüş. 3 gün hastanede yatmak zorunda kaldım. bebeğim için ciğer geliştirici iğnelerden de yapıldı. ve nihayet kanamam durdu. şimdi evdeyim. arasıra benimde kasıklarımda adet ağrısı ve deri toplanması oluyor. oyüzden çok dikkat etmemiz gerekli canım. hastaneden çıkarken doktorlar eğer bir damla kan görsen bile hemen tekrar geleceksin dediler. neyseki çok fazla bişey kalmadı. bugün 29+4 oldum. zaman yatarak geçmiyor. çok fazla harekette edemediğim için yiyip şişiyorum ve çok ağırlaştım iyice. ama mecburen en az 34e kadar dayanmamız lazım..... bebeğine iyi bak iyi beslen kilosu düşük olmasın
. benim bebeğim 28+2de 1200grdı. inşallah biraz fazla artmıştır kilosu. bu hafta gidicem bakalım kontrole. sende beni haberdar et durumundan. özelden msj atabilirsin canım. opuyorumnanaktan

canım benim sanada çok geçmiş olsun.sen benden daha zor badire atlatmışsın.seni bulduğuma sevinsemmi üzülsemmi...bi kader arkadaşı bulmak an be an aynı şeyleri yaşamak inş. dediğin gibi 34ü buluruz bebeklerimiz sağ salim olsun acıyı ve sıkıntıyı paylaştığımız gibi sevincimizi mutluluğumuzu da paylaşırız.sen benden 1 hafta öndesin.ben şuan 28+2 günlüğüm bebeğim geçen hafta salı 1093gr.dı.bu hafta bakalım senin gibi bende evdeyim sürekli yatıyor yada oturuyorum.valla önceden kilo alıyorum diye takıyordum ki şuana kadar tam 11kg.aldım dahada alıyorum.şimdi hiç takmıyorum yeterki bebeğim sağlıklı olsun. sende takma canım.boşver sonrasında veririz.sen bu arada hangi hastaneye hangi dr.a gidiyorsun. ben perşembe eşimle birlikte gideceğim dr.a bütün aklımdaki soruları soracağım bakalım ne dicek?ben beylikdüzü medilıfe selda hn.a gidiyorum.şimdilik memnunum.dr.dan sonrasını yazarım.sen nezaman gideceksin tekrar kontrole?birbirimize bebeklerimiz hürmetine dua edelim.kabul olur inş.

canım benim sanada çok geçmiş olsun.sen benden daha zor badire atlatmışsın.seni bulduğuma sevinsemmi üzülsemmi...bi kader arkadaşı bulmak an be an aynı şeyleri yaşamak inş. dediğin gibi 34ü buluruz bebeklerimiz sağ salim olsun acıyı ve sıkıntıyı paylaştığımız gibi sevincimizi mutluluğumuzu da paylaşırız.sen benden 1 hafta öndesin.ben şuan 28+2 günlüğüm bebeğim geçen hafta salı 1093gr.dı.bu hafta bakalım senin gibi bende evdeyim sürekli yatıyor yada oturuyorum.valla önceden kilo alıyorum diye takıyordum ki şuana kadar tam 11kg.aldım dahada alıyorum.şimdi hiç takmıyorum yeterki bebeğim sağlıklı olsun. sende takma canım.boşver sonrasında veririz.sen bu arada hangi hastaneye hangi dr.a gidiyorsun. ben perşembe eşimle birlikte gideceğim dr.a bütün aklımdaki soruları soracağım bakalım ne dicek?ben beylikdüzü medilıfe selda hn.a gidiyorum.şimdilik memnunum.dr.dan sonrasını yazarım.sen nezaman gideceksin tekrar kontrole?birbirimize bebeklerimiz hürmetine dua edelim.kabul olur inş.

Canım kontrollere bende ona gidiyordum. 2 cm açıklığım varken doğumun olabileceğini farkedemedi. Bana eve git dinlen dedi. Bebeğim onun ihmali yüzünden erken doğdu. Sana tavsiyem riskli gebelikler uzmanı bir doktor bul ve ona git.

benimde 20. haftamda ağrıyla beraber hafif bir kahverengi lekelenmem oldu. Ayırca o toparlanma diye bahsettiğin kasılmalardan bende çok fazla oluyordu. Vajinal muayene yapıldı rahim ağzının açılmaya başladığını kesenin rahim kanalına girdiğini söyledi. 13 haftadır bur durumla mücadele ediyorum ilaçlarını ihmal etme bol su iç ve dinlen

Mehtap3 arkadaşımızın dediği gibi vajinal muayene yapıldımı çünkü bende karından yapılan ultrasonla görülmedi rahim ağzına muhakkak baktır

Canım kontrollere bende ona gidiyordum. 2 cm açıklığım varken doğumun olabileceğini farkedemedi. Bana eve git dinlen dedi. Bebeğim onun ihmali yüzünden erken doğdu. Sana tavsiyem riskli gebelikler uzmanı bir doktor bul ve ona git.

canım yaa çok üzüldüm ve korktum şimdi.:(( geçen hafta biraz kızdım ona çünkü bu saate kadar hep herşey normal dedi ve rahatlığı ile bende rahattım.bana erken doğm ihtimali var önlem alalım derken rahattı bende ilk önce algılayamadım bi arkadaşıma geçmiştim oda erken doğum yaptı aynı belirtileri yaşamış eşimlede görüşünce kurdum kafamda yakın olduğu için geri yanına gittim ben asumana söyliyeceğimi söyledim istirahat etsin demiş asistanına yanına almadı yoğunluğundan 2dk. sorularım vardı almadı.asistanı dr. gibi akıl verdi bana.perşembe gidecem açık açık konuşcam tavrına göre davrancam.olmadı ablamın son gittiği dr.a hizmet hastanesinde meltem hn.a gitmeyi düşünüyorum.son zamanlardada dr. değiştirmek zor olcak.geçen hafta vajinal muayenem yapıldı 41.9mm gözüküyor kendi ablamda 18 haftalıkken ikizlerini kaybetti.oda baktı şuan bişey yok dedi.sence nasıl?

benimde 20. haftamda ağrıyla beraber hafif bir kahverengi lekelenmem oldu. Ayırca o toparlanma diye bahsettiğin kasılmalardan bende çok fazla oluyordu. Vajinal muayene yapıldı rahim ağzının açılmaya başladığını kesenin rahim kanalına girdiğini söyledi. 13 haftadır bur durumla mücadele ediyorum ilaçlarını ihmal etme bol su iç ve dinlen

Mehtap3 arkadaşımızın dediği gibi vajinal muayene yapıldımı çünkü bende karından yapılan ultrasonla görülmedi rahim ağzına muhakkak baktır
yapıldı canım aynı şeyleri dr. banada dedi ama açıklık yok pek galiba 41.9 mm. sencede nasıl?ben bilmiyorum valla geçen haftadan beri okumadığım yazı kalmadı:((

Canım ben burda biryerde uzun uzun yazmıştım o dönem yaşadıklarımı. Ama nerede yazdığımı hatırlamıyorum.
Selda Hn. çok cici bici bir doktor ama cici bicilikle olmuyor bu. Bebeğimi kaybedebilirdim. Üstelik onun ihmali yüzünden bebeğimin her hareketine şüpheyle yaklaşıyorum acaba normal mi diye. Sana tavsiyem herhangibir doktora gitme riskli gebelikler uzmanı bir doktor bulup ona git lütfen. Benim yaşadıklarımı kimsenin yaşamasını istemiyorum.
Selda Hn. herşeyi çok normal karşılıyor. Hamileliğimde idrar yolları iltihabı yaşamıştım. Söylediğim halde idrar kültürü yaptırmadı çeşitli antibiyotikler verip gönderdi her seferinde. Sana riskli gebelikler konusunda uzman bir doktor ismi vereceğim kendisi ermeni ama süper bir doktor.
Doktor Herman ışçi Şişli'de Avrupa Florance Nightingelde çalışıyordu en son.

canım nerde yazdın keşke hatırlasan...neyse canım dr. için çok sağol ama erkek biliyorum önemli olan sağlık bebeğin diyeceksin ki haklısın...inş. bakim eşimide ikna edebilirsem.öncelikle ablamın dr.u biraz daha iyi ona giderim. peki senin 2cm açıklığını da anlamadımı selda hn.? vajinal muayenede görmesi gerek..
canım sakın şüpheli bakma herşey biliyorum kolay değil ki herşey Allah'tan sen ben neyapabiliriz ki...bebeğine fetih suresi,muhammed suresi oku veya dinlet....Allahım hepimize yardım etsin...

Canım yazıyı buldum aşağıya ekledim. 2 cm açıklığı gördüğünde bu kadar rahat eve git dinlen demeseydi de beni takip altına alsaydı. Ayrıca nidilatı 2cm açıklığım varken başlatsaydı. Belki tekrar sancılarım başlamayacaktı. Sancılarım 2 gün sonra tekrar başladığında hastaneye gittiğimde rahim açıklığı 5 cmdi ve nidilata ikinci doktor başlattı.

Ben 28 haftalık doğum yaptım canım. Hiç aklımın ucundan bile geçmiyordu erken doğum. 27. haftama kadar çalıştım. Zaman zaman trafikte araç kullanırken stresten herhalde karnımda toparlanmalar hissederdim. Ama bunun doğum habercisi olacağını hiç düşünmedim. 27+2 idi sanırım bir pazar gecesi saat 1.30-2.00 sıralarında eşimin canı kelle istedi ben de birlikte gittim kelle aldık yolda gelirken ben de 2tane lahmacun aldım. Düşün ki gece 2de böyle bir iştah geldi bana. Ayrıca kendimi çok canlı ve enerjik hissediyordum. 2 lahmacunu yedim o ağırlıkla uyudum. Pazartesi sabah kalktığımda hafif pembemsi bir kanama gördüm.(Daha önce okuduğum için bunun nişan denilen doğum habercisi olabileceğinden şüphelenerek) o gün doktoruma gittim. Doktor rahim açıklığına baktı 2 cm açıklık var dedi NST'ye bağladı fakat orada kasılma görülmedi. ınsanın basireti bağlanır ya ben de demedim ki şu an kasılma görünmüyor ya 1 saat sonra görülürse ben nerden anlayacağım?? Eve gidip dinlen işi bırak dedi. Ben de işyerime haber verip eve gittim sırtüstü dinlenmeye başladım. Çarşamba gecesi aniden çok fazla sancı başladı hemen hastaneye gittik. Nöbetçi doktor rahim açıklığının 5 cm olduğunu ve doğumun başladığını söyledi. Oradan eşimle Çapa'ya gittik küvezi vardır doğumu orada yaparsam daha iyi olur diye gecenin saat 4'ü olmuş sancılarım çok şiddetli nerdeeyse doğum yapacak gibiyim. Çapa'da bir doktor burada boş küvez yok dedi oradaki çaresizliğimi şu an kelimelerle anlatamam. Doktorumuzu aradım kendi hastanemizin bir şubesi Çapa'nın karşısındaydı bizi oraya yönlendirdi. Gittik oradaki doktor hemen celestone ciğer geliştirici iğne yaptı.Bir sabah bir akşam. Kasılmaları durdurmak için serum ve nidilat verdi. Perşembe günü hastanede yattım. Cuma günü sancılarım durmuştu. O hastanenin küvez imkanları pek iyi değildi başka bir hastane aramaya koyulduk. Doktorum ziyaretimize geldi. Eve gitmemizi kendisinin boş küvez bulunan hastane konusunda bize yardımcı olacağını söyledi. Eve geldik ama bu zaman zarfında neler yaşadığımı ne korkular ne sıkıntılar çektiğimi anlatamam. Karnımda onca zaman büyüttüğüm hergün konuştuğum bebeğimi en değerli varlığımı kaybedebilirdim. Celestone iğneyi yapan doktora doğarsa %90 yaşam şansı var diye okumuştum bu doğru mu diye sorduğumda bana %60 ihtimal vermişti. Bunu kabullenmek çok zordu. Eve geldiğimde her 2 saatte 2 tane nidilat içiyordum. Doktorumuz 2 hastane ismi verdi. Bize en yakın olanı 50 km mesafedeydi. Hastaneyi aradık konuştuk. Ben bu arada sürekli sırtüstü yatıyorum ama neler yaşayacağımı bilmediğim için stres içindeyim. Cuma gecesi saat 04.00 gibi sancılarım yeniden şiddetlendi artık katlanılmaz boyuttaydı. Hemen hastaneye gittik. Doktor rahim açıklığının 8 cm olduğunu söyledi acil sezeryana alındım. Bebeğim cumartesi sabah 06.20'de doğdu. Ameliyathanenin kapısında annem vardı. Beni yukarıya çıkardıklarında gözüm açıldı ve anneme ilk sözüm "bebeğim nasıl" oldu. Bunları gözyaşları içinde yazıyorum. Çok zor günlerdi gerçekten. Allah bütün annelere sağlıklı zamanında doğum nasip etsin.
Sana tavsiyem birkaç doktora git. Erken doğum olasılığına karşı tedbirlerini al ama stres yapma. ınşallah zamanında ve sağlıkla kucağına alırsın kuzucuklarını.

asucum öncelikle geçmiş olsun ve doktordan şüpen varsa hemen deyiştir mehtapa katılıyorum bende doktor ihmali yüzünden erken doğum yaptım preklampsi başlamış hanımefendi farkedemedi bile onun yüzünden hayatımın en kötü 2 ayını geçirdim bu arada progestan vermiş kanaman içinmi ben ilk aylar hep kanama yaşadım ve progestan aldım günde 4 kere ikişer tane ama kasılmalara faydası oluyrmu onu bilemem karnımda toplanıyo dediyin şey kasılmalar malesefki inş bebişin zamanında gelir

canım benim inan bende gözyaşlarıyla okudum.eğer iznin olursa eşime de okutmak istiyorum yazını....Rabbim yardımcın olsun.bitanem benim bebeğim tek..kuzucuğum tek. ablam ikizlerini kaybetti.onun miyomları vardı ve maalesefki dr. hatası ön planda....Rabbim yardımcın olsun çok zor günler geçirmişsin...uyarılarını dikkate alacağım inş.

benim çok az leke oldu çok şükür şuan kanamam yok her lavobaya gittikçe kontrol ediyorum .inş. canım..dualarınızı unutmayın...

canım benim inan bende gözyaşlarıyla okudum.eğer iznin olursa eşime de okutmak istiyorum yazını....Rabbim yardımcın olsun.bitanem benim bebeğim tek..kuzucuğum tek. ablam ikizlerini kaybetti.onun miyomları vardı ve maalesefki dr. hatası ön planda....Rabbim yardımcın olsun çok zor günler geçirmişsin...uyarılarını dikkate alacağım inş.

Canım ikizleri olan bir bayana yazmıştım yukarıdaki yazıyı erken doğum belirtileriniz neler diye sormuştu oradan kopyalayıp ekledim.
Allah kuzucuğunu sağlıkla sana bağışlasın.

Canım yazıyı buldum aşağıya ekledim. 2 cm açıklığı gördüğünde bu kadar rahat eve git dinlen demeseydi de beni takip altına alsaydı. Ayrıca nidilatı 2cm açıklığım varken başlatsaydı. Belki tekrar sancılarım başlamayacaktı. Sancılarım 2 gün sonra tekrar başladığında hastaneye gittiğimde rahim açıklığı 5 cmdi ve nidilata ikinci doktor başlattı.

Ben 28 haftalık doğum yaptım canım. Hiç aklımın ucundan bile geçmiyordu erken doğum. 27. haftama kadar çalıştım. Zaman zaman trafikte araç kullanırken stresten herhalde karnımda toparlanmalar hissederdim. Ama bunun doğum habercisi olacağını hiç düşünmedim. 27+2 idi sanırım bir pazar gecesi saat 1.30-2.00 sıralarında eşimin canı kelle istedi ben de birlikte gittim kelle aldık yolda gelirken ben de 2tane lahmacun aldım. Düşün ki gece 2de böyle bir iştah geldi bana. Ayrıca kendimi çok canlı ve enerjik hissediyordum. 2 lahmacunu yedim o ağırlıkla uyudum. Pazartesi sabah kalktığımda hafif pembemsi bir kanama gördüm.(Daha önce okuduğum için bunun nişan denilen doğum habercisi olabileceğinden şüphelenerek) o gün doktoruma gittim. Doktor rahim açıklığına baktı 2 cm açıklık var dedi NST'ye bağladı fakat orada kasılma görülmedi. İnsanın basireti bağlanır ya ben de demedim ki şu an kasılma görünmüyor ya 1 saat sonra görülürse ben nerden anlayacağım?? Eve gidip dinlen işi bırak dedi. Ben de işyerime haber verip eve gittim sırtüstü dinlenmeye başladım. Çarşamba gecesi aniden çok fazla sancı başladı hemen hastaneye gittik. Nöbetçi doktor rahim açıklığının 5 cm olduğunu ve doğumun başladığını söyledi. Oradan eşimle Çapa'ya gittik küvezi vardır doğumu orada yaparsam daha iyi olur diye gecenin saat 4'ü olmuş sancılarım çok şiddetli nerdeeyse doğum yapacak gibiyim. Çapa'da bir doktor burada boş küvez yok dedi oradaki çaresizliğimi şu an kelimelerle anlatamam. Doktorumuzu aradım kendi hastanemizin bir şubesi Çapa'nın karşısındaydı bizi oraya yönlendirdi. Gittik oradaki doktor hemen celestone ciğer geliştirici iğne yaptı.Bir sabah bir akşam. Kasılmaları durdurmak için serum ve nidilat verdi. Perşembe günü hastanede yattım. Cuma günü sancılarım durmuştu. O hastanenin küvez imkanları pek iyi değildi başka bir hastane aramaya koyulduk. Doktorum ziyaretimize geldi. Eve gitmemizi kendisinin boş küvez bulunan hastane konusunda bize yardımcı olacağını söyledi. Eve geldik ama bu zaman zarfında neler yaşadığımı ne korkular ne sıkıntılar çektiğimi anlatamam. Karnımda onca zaman büyüttüğüm hergün konuştuğum bebeğimi en değerli varlığımı kaybedebilirdim. Celestone iğneyi yapan doktora doğarsa %90 yaşam şansı var diye okumuştum bu doğru mu diye sorduğumda bana %60 ihtimal vermişti. Bunu kabullenmek çok zordu. Eve geldiğimde her 2 saatte 2 tane nidilat içiyordum. Doktorumuz 2 hastane ismi verdi. Bize en yakın olanı 50 km mesafedeydi. Hastaneyi aradık konuştuk. Ben bu arada sürekli sırtüstü yatıyorum ama neler yaşayacağımı bilmediğim için stres içindeyim. Cuma gecesi saat 04.00 gibi sancılarım yeniden şiddetlendi artık katlanılmaz boyuttaydı. Hemen hastaneye gittik. Doktor rahim açıklığının 8 cm olduğunu söyledi acil sezeryana alındım. Bebeğim cumartesi sabah 06.20'de doğdu. Ameliyathanenin kapısında annem vardı. Beni yukarıya çıkardıklarında gözüm açıldı ve anneme ilk sözüm "bebeğim nasıl" oldu. Bunları gözyaşları içinde yazıyorum. Çok zor günlerdi gerçekten. Allah bütün annelere sağlıklı zamanında doğum nasip etsin.
Sana tavsiyem birkaç doktora git. Erken doğum olasılığına karşı tedbirlerini al ama stres yapma. İnşallah zamanında ve sağlıkla kucağına alırsın kuzucuklarını.

inanmıyorum kadın resmen seni kaderine terketmiş hani açıklığı anlamayıp git dinlen dese neyse sen 2 cm ölç ve ilaç vermeden eve yolla ne olmasını bekliyormuş rahmin iyice açılmasınımı? insan hastaneye yatırır serumla ilçalrını verir ayrıva rahmin açılmış enfeksiyon kapmamanı önlemek için antibiyotik tedavisine başlar en azından biraz daha zaman kazanabilirdin böyle allaha şükürkü bebeğine bişey olmamış

Back