Bebek Beslenmesi arkadaşlar bu keki deneyin..

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
kızlar ben de 2010 ocak annesiyim, bebeğim henüz 10 aylık.
sizlerde enteresan tarifler var mı diye bakarken gördüm bu kek tarifini..
hemen ben de bi tarif ekleme gereği duydum nedense :)))

ben de kızıma hazır hiçbir şey vermeyenlerdenim, dolayısıyla bebe bisküvisi ile henüz tanışmadık biz de.
kendim yapıyorum bisküvimi, ekmekle bisküvi arası bişey oluyor. hem çorbalara hem kahvaltılara, bazen meyve pürelerine kıvam vermek için falan kullanıyorum rondodan geçirerek.

2 çay bardağı pirinç unu
2 çay bardağı tam buğday unu
2 çay bardağı mısır unu
1 çay bardağı irmik
2 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 meyve püresi (genelde şeftali ile yaptım ben, çilekle veya muzla da güzel oluyor)
4 yemek kaşığı tereyağ -erimiş
7-8 kaşık pekmez
gerekirse biraz süt

açıkçası bu tarif, o anda tamamen kafama göre şekillendirdiğim bi tarif.. her seferinde aynı lezzet olmuyor ama son derece besleyici olduğunu biliyorum, içime sinerek yediriyorum.

hamuru yapınca, yarım saat kadar bekletiyorum-dinlendiriyorum hamuru.
eğer biraz cıvık olduysa hamur, kaşıkla alıp koyuyorum yağlı kağıt yayılmış tepsime, cıvık değilse oklavayla açıyorum- kalıplarla kesiyorum..
fırında 15 dakika falan tutuyorum, çok kalın olmadıkları için hemen pişiyorlar zaten..

tavsiye ederim.

bebe bisküvisine alışan bebeler biraz zorlanabilirler bu bisküvi konusunda, çünkü tamamen pekmez ve meyveyle tatlandırılıyor.

benimkinin ici islak kaldi kabarmayinca sizinde öylemioldu

benimki de kabartma tozu koymama rağmen kabarmadı ve defalarca fırına vermeme rağmen içini pişiremedim,çiğ kaldı..sanırım elma ve havuç rendesi yüzünden..koku için ben tarçın ve vanilya ekledim,sorun olmadı da..1 su bardağına çıkardığım pekmez yine de tat vermedi..kısacası sonuç: hüsran..hala bangonun üstünde çöpe atılamayı bekliyo ama ben içindeki malzemeyi düşünüp kıyıp da çöpe atamıyorum(((

tarifi aldım canım sağol..bi de bunu deneyelim bakalım:)))

ya arkadaşlar valla ne diyim bana gelin beraber yedirelim benim niye olmadı veya sizin niye öyle oldu ( normal keklerle kıyaslamayın tadını kendinize göre yorumlamayın benim kuzum yiyor tatlıyı çok sevmiyor dediğim gibi bide bisküvi çikolata tarzı şeylerin tadını bilmediği için belkide yiyor bilemiyorum... içi dediğiniz kadar cıvık kalmıyor ama tamda kek gibi olmuyor soğuyunca topluyor...uzun kek kalıbına döktüm ben unu da göz kararı koydum çok cıvık bi hamur yapmadım..

canım sen üstüne niye alınıyosuntarifin gerçekten çok güzel..büyük bi hevesle yaptım ama olmadı,bi daha denemeye korkuyorum,çünkü bi sürü malzeme boşa gidiyor..belki ben beceremedim bilemiyorum...sen yine de sağolkuzuma yedirmedim çünkü ben bile yiyemedim,onca leziz malzemeye rağmen saman gibi bişi olmuş
senin kuzu yiyosa ne güzel...maşallah ona...

valla bizin en sevdiğimiz tatlı tiramisu bayılıyor, birde künefe. Ben artık yaşı dolduktan sonra açtım yasak kapılarını ve sanki yasakları kaldırınca yemek düzeni daha bir oturdu. Ya tamamen benim fikrim lütfen kimse üstüne alınmasın ya koyun içine şekeri ama normal kek ölçüsünden daha az olsun hem siz yiyin, hem de bebeğiniz. Bugün vermediniz yarın bu çocuklar kreşe gidicek hiç gördünüzmü kreşlerin yemek menülerini. Özellikle çalışan anneler benim gibi 3 yaşta kreşe vericeksiniz sanıyorum sizlerde, ben araştırdım hemde bebek kreşi olan ve izmirde çok favori olan bir yeri. Sabah kahvaltısında çikolatalı ekmek ikindilerde gene çikolatalı yada meyveli kekler. Yani ben hazır verilmemesini takdir ediyorum ama bence çok da hassasiyet iyi değil. Benim kızım kıyma yemez yumurta sevmez ama kebap ve pide (özellikle kıymalı yumurtalı) delisidir. Ben artık pek çok şeyi veriyorum. Tavsiye de ediyorum verin sizde emin olun kekinize koyacağınız şeker, o kahvaltı setlerinden, kaşık mamalarından daha masum. Hele o gece muhallebileri o ne güzel tattır, yani onlar nasıl tatlanıyor. Ayrıca doktorunda dediği muhallebi tüketen çocuklarda kof şişmanlık oluyormuş.

Kesinlikle katılıyorum sana cnm....yaa evet biraz özen ii ama aşırısı bana da gereksiz geliyoo tamam 1 yaşa kadar doğru belki ama artık çok fazla özenin daha zararlı olacağına inanıyorum bu da benim düşüncem herşeyden az az tattırıyorum ben valla kimini seviyo kimini sevmiyo..valla büskivide veriyorum kekde veriyorum pastane işi hariç kurabiyede yiyorux hemde bayıla bayıla...dediğin gibi şekerini biraz az koyuyorum....pekmez benim kuzu hiç sevmioo hemen öğürüyo pekmezli şeylerde o yüzden denemiyorum bile...valla akşam yemeklerimizede mutlaka katılıyooo çok da hoşuna gidiyo bizimle yemek tuzuna dikkat ediyorum biraz o kadar onun dışında herşey veriyorum diyebilirm...

ben de bugün normal kek yaptım. içine bira az şeker koydum. bide küçük cupcake kalıplarına döktüm sevdi eline alıp evde geze geze yiyor...yerlerde tabiii nasibini alıor kekten bolca...

katiliyorum size bende kek yapinca sekeri zaten cok fazla koymam onada veriyorum. onlarinda seker ihtiyaci var sonucta enerji tüketiyorlar kostura kostura.evde yapildigi sürece zarari yok bencede.

Valla ben yemediği şeyleride muffin kalıplarında yapmaya çalışıyorum. Mesela kabak yemiyor normalde hemen fırın mücver hazırlıyorum sonra muffin kaplara koyuyorum ve elinde yiyor keyifde alıyor. Evet ececim bizdede zeyneple beraber yerlerde yiyor verilenleri:))) Sıkmayın çocukları zaten şimdi dedeler nineler siz görmediğiniz anda tıkıcak ağızlarına şeker kih kih:)))))

sevgili dilasa teyzesi pınara da yapar mısın bu kek ten?. senihayla kardeş kardeş yesinler... aayy keşke oraya tayinimiz çıksa sana yakın otururduk......
neyse ben de vaktim olunca deneyeyim.. zaten bebe bisküvisi hazır mama yemedi hiç vermeyi denesem de (mecbur kalınca) reddetti:):):)

canım benim sen gel ben yaparım ona..ne güzel olur tayininiz çıksa...hem senin brazda bursa da yaşaman lazım:))

canım benim sen gel ben yaparım ona..ne güzel olur tayininiz çıksa...hem senin brazda bursa da yaşaman lazım:))

mesela burdaki müdür amcanın(eşimin müdürü) tayini bursaya çıktı:) ne güze olurdu ama...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…