benim öyle olmadı(
benimkinin ici islak kaldi kabarmayinca sizinde öylemioldu
kızlar ben de 2010 ocak annesiyim, bebeğim henüz 10 aylık.
sizlerde enteresan tarifler var mı diye bakarken gördüm bu kek tarifini..
hemen ben de bi tarif ekleme gereği duydum nedense :)))
ben de kızıma hazır hiçbir şey vermeyenlerdenim, dolayısıyla bebe bisküvisi ile henüz tanışmadık biz de.
kendim yapıyorum bisküvimi, ekmekle bisküvi arası bişey oluyor. hem çorbalara hem kahvaltılara, bazen meyve pürelerine kıvam vermek için falan kullanıyorum rondodan geçirerek.
2 çay bardağı pirinç unu
2 çay bardağı tam buğday unu
2 çay bardağı mısır unu
1 çay bardağı irmik
2 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 meyve püresi (genelde şeftali ile yaptım ben, çilekle veya muzla da güzel oluyor)
4 yemek kaşığı tereyağ -erimiş
7-8 kaşık pekmez
gerekirse biraz süt
açıkçası bu tarif, o anda tamamen kafama göre şekillendirdiğim bi tarif.. her seferinde aynı lezzet olmuyor ama son derece besleyici olduğunu biliyorum, içime sinerek yediriyorum.
hamuru yapınca, yarım saat kadar bekletiyorum-dinlendiriyorum hamuru.
eğer biraz cıvık olduysa hamur, kaşıkla alıp koyuyorum yağlı kağıt yayılmış tepsime, cıvık değilse oklavayla açıyorum- kalıplarla kesiyorum..
fırında 15 dakika falan tutuyorum, çok kalın olmadıkları için hemen pişiyorlar zaten..
tavsiye ederim.
bebe bisküvisine alışan bebeler biraz zorlanabilirler bu bisküvi konusunda, çünkü tamamen pekmez ve meyveyle tatlandırılıyor.
ya arkadaşlar valla ne diyim bana gelin beraber yedirelim benim niye olmadı veya sizin niye öyle oldu( normal keklerle kıyaslamayın tadını kendinize göre yorumlamayın benim kuzum yiyor tatlıyı çok sevmiyor dediğim gibi bide bisküvi çikolata tarzı şeylerin tadını bilmediği için belkide yiyor bilemiyorum... içi dediğiniz kadar cıvık kalmıyor ama tamda kek gibi olmuyor soğuyunca topluyor...uzun kek kalıbına döktüm ben unu da göz kararı koydum çok cıvık bi hamur yapmadım..
sevgili dilasa teyzesi pınara da yapar mısın bu kek ten?. senihayla kardeş kardeş yesinler... aayy keşke oraya tayinimiz çıksa sana yakın otururduk......
neyse ben de vaktim olunca deneyeyim.. zaten bebe bisküvisi hazır mama yemedi hiç vermeyi denesem de (mecbur kalınca) reddetti:):):)
canım benim sen gel ben yaparım ona..ne güzel olur tayininiz çıksa...hem senin brazda bursa da yaşaman lazım:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?