Bebek Beslenmesi arkadaşlar bu keki deneyin..

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

dilasa..

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2009
251
1
96
41
Bursa
ben sessiz bir ekim annesiyim:)) çok fazla paylaşımda bulunamıyorum ama takipçinizim

evt kuzuma bir kek yaptım onun ağzına layık...bebe biskivüsi vermiyorum ben kahvaltıda onun için bunu yapmaya karar verdim...

1 yumurta
1 su bardağı süt
1 çay bardağından biraz fazla pekmez
1 elma rendesi
1 havuç rendesi
ceviz 4-5 adet dövülmüş
çörek otu dövülmüş
zeytinyağı 1 çay bardağı
buğday unu son olarak....hem sağlıklı olsun hem doysun kuular bence deneyin içindekileri arttırabilirsiniz kuru incir fındık badem ALLAH ne versiyse :)))

hımmmm güzele benziyor canım afiyet olsun kuzuna...yarın deneyeyim ben de :)) çörek otunu kendin mi dövüyorsun o şekilde satılıyor mu acaba ?

tarifi aldım tsk ederiz canım yarın hemen deneyecem insallah..yaa sen neden bebe bizküvisi vermiyorsun merak ettim benimki sabah mutlaka kahvaltısında yiyor eğer ekmek içiyle ya da diğer hazır mamalarla hazırlarsam kesinlikle kabul etmiyor (( 5 tane bebe bisküvisi içine de ceviz ve pekmez ekliyorum o şekilde yiyor önce den peyniri zeytini ...vs onları da içine ekliyordum ama şimdi cook şükür onları ayrı yemeye alıstı ama bisküvi olmazsa doymuyor(((

tarifiçin çok teşekkürler ben de deneyeceğim, Bisküviye alternatif olacak bir tarif arıyordum iyi oldu. Bebe bisküvileri şeker posası aslında evet çok sağlıksız.Hele aç karına çocuğun mamalarına 5-6 tane o kadar tatlı bisküvi verip birden kan şekerlerini zıplatmak hiç iyi birşey değil.Tatlı ya ben çok karşıyım o yüzden çorba ya da menemen veriyorum sabah kahvaltılarında. Bu kekte en azından pekmezden alıyor tadını. Çok teşekkürler.

ben hazır hiç birşey vermiyorum...bebe bisküvisinini sağlıklı olmadığını düşünüyorum biz yeterince katkılı yiyoruz o daha çok küçük hiç olmazsa temeli sağlam olsun :)))) ben bebe bisküvisi yerine irmik kullandım kahvaltılarda hala veriyorum...irmik süt pekmez ceviz çörek otu badem yağı kahvaltısı peynir ve yumurtayı ayrı veriyorum ekmekde buğday ekmeği vermeye çalışıyorum....ne kadar uzak tutarsam o kadar iyi diye üşünüyorum

canım irmik koyuyorum demişsin kahvaltısına irmiği pişmemiş olarak mı veriyorsun çiğden yanii acızık anlatsan..

Canım ben bugün keki denedim. fena olmadı ama biraz tadı az oldu. pekmez 1 çay bardağı değil su bardağımı olacaktı acaba bide pek kabarmadı ilk defa pekmezle kek yaptım pekmez olunca kabarmıyormu bide havu. yoktu o yüzden sadece elma koymuştum...

kek çok kabarmıyor zaten..bana tadı iyi geldi ama kızım tatlıyı çok sevmiyor diye olabilir

canım ben keki denedim ama biraz tatsız bide pekmez garip bir koku verdi

zeytinyağıda pekmezde çok önemli...bi arkadaş yapmıştı zeytinyağı çokk kötü koku vermiş...benimkinde öyle bir tat olmadı..ama yinede bebişle için sağlıklı bi atıştırma o kadar olsun :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…