bebeğim 3 aylık.uykuya geçmekte zorlanıyor genelde.henüz oturmuş bir uyutma yöntemimiz yok.daha önceleri gece yatmadan önce emzirirdim.ya uyurdu ya da uyansa bile ağzna emzik verip yatağına koyardım yarım saat içinde kendisi uyurdu.çok rahattı.şimdi gece uykusuna geçmesi 1.5 saati buluyor.o arada her yöntemi deniyorum.emzirme,ayakta sallama,beşikte sallama,kucakta gezdirme,yatağında konuşma gibi...herbirinde de ağlıyor çok.bence uykusu var ama bi türlüuyyamadığı için iyice huysuzlaşıyor.gündüz uykularında da nasıl uyursa artık.hepsini deniyorum.bu zamana kadar sallamamıştım istemiyordum ayakta sallamayı.çok zor geliyo.zaten pek de beceremiyorum.en çok kucakta emzirme pozisyonunda ağzında emzik gezdirerek uyumayı seviyo ve öyle uyumak istiyo genelde.eskiden gündüzleri kanepede pışpışlayarak uyutabilirdim ama şimdi mümkün değil, çok ağlıyor.neden bu kadar değişiyor bebişler?kucakta gezdirmek çok zor oluyo.hadi şimdi neyse de büyüdükçe ne yapıcam.aynı şeyleri yaşayan var mı?fikirlerinizi bekliyorum.
:) Daha çok değişecek sen bile inanamıyacaksın. Benim kızım senin bebeğin kadarken sadece omzumda uyurdu, sonra emzirme poziyonunda uyumaya başladı, sonra ondanda sıkıldı yatağında kendi uyumaya başladı, şimdi 9 aylık nerdeyse 2 aydır ayakta sallıyorduk ama 15 gündür onu da istemiyor yine omuzda uyumaya döndük :)) bence bebeğin nasıl uyumaktan hoşlanıyorsa öyle uyut zaten çok değişcek uyku şekli
bu konuyu açtığınıza çok sevindim.benim kızım da 3 aylık.Ben de bu uyku konusunda dertliyim.Akşam için belli bir düzen oturttum sanırım hep aynı saatte aynı şeyleri tekrarlayarak ve emzirerek uyutuyorum.Ama bu uykular yaklaşık 3 er saatlik periyotlardan oluşuyor.yani akşam 20 de başlıyor ve genelde 2-3 saatte bir kalkıp emerek sabah 8-9 a kadar devam ediyor.Tabii her hafta mutlaka aksıyor.
Ben bundan memnunun ama isterdim ki 4-5 saat kalkmadan uyusun.Bunu yaptığı geceler de oldu fakat devam edemedik.
Ancak gündüz tam bir cadıyız.2-3 saat toplamda uyuyor.sallaya sallaya...
Tracy Hogg u bilmem duydyn mu?ben bu yatır kaldır yöntemini uygulamak istiyorum fakat cesaret edemiyorum.
Bunu uygulayan birileri varsa lütfen yazsınlar deneyimlerini.
canım uzmanlar ne yaparsanız yapın ama bir rutin oluşturun diyorlar.benim oğlum 7.5 aylık ben kucağımda pışpışlıyorum hafif hafif de sallıyorum zaten 10 dakikada gidiyor.ama çok isterdim şöyle kendi kendine uyusun .emzik de almıyor bizimki.bu şekilde yapmak ayakta sallamaktan çok daha kolay geliyor.saat 10 gibi uyutuyorum.ben zaman zaman çok zorlandım.yatırıyordum 10 dakika sonra uyanıyordu uyandığını farkedemezsem uykusu açılıyordu. sonra 1 -2 saat uyku yok.acaba kaç yaşında şöyle gidip kendi kendilerine uyuyacaklar?
bebişim 2 aylık olucak ve her gecen gun farklı sekılde yatıyor..önceleri kendı kendıne uyurdu bı ara kucakta uyumaya basladı sonra omuz sonra emerken ve suanda da ayagımda..bu durum ne derece iyi çözemedim kafam cok karısık.....
benim oğlum bir yaşına girecek.
beni emerek ve yüzümle oynayarak uyuyor.
ama bu yöntem kötü bir yöntem sürekli bunu istiyor olmuyor.
beni emdiği için başka birşey yemek istemiyor
o biraz tok tutuyor galiba.onun içinde zayıf bir bebek.
ben şimdiki aklım olsa ayakta salmaya alıştırırdım .
her gittiğim yerde uyurdu.ama şimdi evden başka yerde uyuyamıyor.
kolay gelsin canım.
Kucakta gezerek uyumaya alıştırmayın da ne yaparsanız yapın.Oğlum 1 yaşında hala kucakta gezerek uyuyor.Emzik çok az aldı o zaman pışpışlayarak yatağında uyutuyodum.Emziği bırakınca kucağa döndük.Daha çok değişir diye beklemeyin.Uyutma önemli bir problem.Bırakın kendi kendine uyumaya alışsın.Tracy Hogg da ağlatmayın diyo.Yatır kaldır yöntemi deneyin derim.Biz çok geç kaldık artık.Büyüdükçe daha çok aklı eriyo herşeye.Daha küçükken kendi uyumaya alışsın.
benimoğlum 11 aylık ve hala bir uyku düzeni yok hftada 2 gece uyursa 5 gece uyumuyo artık sınırlerım cok vbozuldu bıde calısıyorum sabah 7 de kalkıyorum ne denıyosak uyumuyo valla babasıyla ıkımız delı olduk buyudukce duzen oluşcana ters tepıyo hıc bısı anlamadım walla
bende kac gündür böyle bir konu acmayi düsünüyordum, bi göz atayim dedim benimle ayni sorunu olan varmi diye, bide baktimki yalniz degilmisim.
bizim sorunumuzda oglum yataginda uyumak istemiyor. ve sirt üstü yatmak istemiyor.
bastan baslim en iyisi yardimci olursaniz cok sevinirim.
oglum 6 hafta erken geldi dünyaya, 3 hafta hastanede kaldiktan sonra eve geldik, ve cok güzel bir düzenimiz vardi. tabi ilk cocuk oldugundan ve cok cocuk özlemi oldugundandir herhalde gögsümüze yatirdik cokca oglumuzu. böyle uyumasi hosumuza gidiyordu. ama istedigimiz zaman yatagina yatirinca uyuyordu yataginda. sonra hep karninin üzerinde uyumaya basladi sirt üstü kesinlikle uyumuyor artik.
karin üstü yatagina ben yatiramiyorum bogulma tehlikesi var diye.
gogsümde 5-6 saat hic uyanmadan uyuyor, yada koltukta karin üzeri yattigindada uyuyor 4-5 saat.
bu gece yatagina yatirdim cok agladi bende dayanmaya calistim hemen almadim yaklasik 3.5 saat agladi, ama ne aglama catladi, icim acidi ama alissin, pes etsin istedim yok bana misin demedi.
sonra düsündüm, galiba onu niye bu kadar aglattigimi anlamadi, sanirim yalniz kalmis gibi hissetti kendini ve korktugu icin agladi, cünki elimi verdigimde yada basini oksadigimda susuyodu.
simdi arkadaslar sizden kendinizi benim yerime koyarak bana cevap yazmanizi istigcem, cünki cevremde bana herkes kendince beni tam anlamadan dinlemeden yada kendilerini benim yerime koymadan kendi cocuklarina göre akil veriyor.ama ben kendi cocugumun sorununa göre bir cözüm istiyorum.
NOT: cocugum erkek 1 hafta sonra 3 aylik olucak insallah. ve hic sallamadim, sallamak da istemiyorum, sallamanin ne oldugunu daha pek bilmiyor, tabii kaynanamin kasla göz arasindaki sallamasi haric, sürekli söylüyorum anne sallama diye , bu sallama sayilmaz diyor, kirilcak diye fazla birseyde diyemiyorum ya neyse bunlarda basli basina ayri sorunlar.
basinizi sisirdim kusura bakmayin
benim oğlumda 6 aylık uyku konusunda hiç sorun yaşamadım desem yeridir 40 mız çıkana kadar.40 çıktıktan sonra değişti kendi istediği saatte uyumak istedi ilk başlarda bende ayakta sallamak istemiyordum ama yapacak bişey yok öyle uyumayı tercih ediyor.her akşam saat 21 de gece uykusuna yatıyor 10 dk geçmeden sallayarak uyuyor.gündüzleride aynı şekilde.uykusu geldiği zaman ağlıyor gözleri kaşımaya başlıyor bende sallıyorum gündüzlri 2 defa olmak üzere 2 saat bazen 1.5 saat uyuyor.geceleride sadece emmek için uyanıyor alıp emziriyorum tekrar yatağına koyuyorum uykuya devam.bu aralar gece emzirirken uyanma sorunu oluştu.alıp ayağımda sallıyordum.dün bişi denedim kendi uyusun diye koydum yatağına azıcık zırladı hiç yatağımdan kalkmadım ben burdayım annecim bak herkes uyuyor uykuna devam etmelisin hadi gözünü kapat hep birlikte uyuyalım dedim yatağımdan kalkmadan ayağıma almadan ağzında emzik ara ara mırıldana mırıldana 10 dk sonra kendi uyudu.bakalım denk mi geldi hep böyle yapsam aynı tepkiyi vrecekmi bilmiyorum denemek görmek lazım.olmazsa ayakta sallamaya devamkendi kendine uyumayı öğrensede sallamasak şu bebişleri.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?