• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaslar bankacılık ve finans hakkında yardımcı olurmusunuz.

ezel.01

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2009
266
2
116
36
arkadaslar bu sene kuzenim sınava girdi ama sınıf ögrt. gelecek gibi görünmüyor. Aranızda bankacılık ve finans hakkında görüsü olanların yardımını isteyecektim arastırıyorum onun icin ama nasıl bir bölüm 4 yıllıktı bildigim kadarıyla. calısma olanakları var mı sizce parlak bir bölümmü ne düsünüyorsunuz? Yardımcı olursanız sevinirim simdiden tesekkürler:71:

ingilizce öğretmeniyim

bankacılık okuyan akrabam vardı
5 yıllık diye biliyorum
bankalara girmek için kpss ve özel sınavlarına girmesi gerek
kpss sınavının ne kadar zor olduğuyla ilgili bilgi vermeme gerek yok sanırım
başarılar
umarım hakkında hayırlısı olur
sınıf öğretmenliği de kpss barajı yüksek bilginize

ben eski bir bankacıyım. Bankalar genelde iktisadi ve idari bilimlerden mezunları alıyorlar, bazı teknik kısımlara da mühendislik, matematiktenve fen edebiyat mezunları alıyorlar. Az da olsa bankacılıktan mezun olan arkadaşlar vardı ama bir kaç kişi. Devlet bankalarına girmek için KPSS gerekli ama özel bankalar kendi sınavlarını yapıyorlar. Benim bankadan tanıdğım bankacılık mezunu arkadaşlar çok fazla kariyer vadeden pozisyonlarda değillerdi. Bankaların iki temel bölümü vardır, genel müdürlüklerde çalışanlar ve şubelerde çalışanlar. Benim gördüklerim şube çalışanıydı. Bence yeğenin bankanın ne tarafında olacağını belirlemeli... Şubelerde çok fazla kalifiye eleman yoktur, ancak genel müdürlük genelde daha kalifiye elemanları barındrır ve onlar gerçek anlamda finansla ilgilenir diyebilirim.

Aslına bakarsan en doğrusu bankacılık mezunlararına güzel kariyer fırsatları vermektir. Çünkü bankacılık ta çok fazla alan var, derya gibi...Bankacılık mezunu olan da bu işi en iyi bilen olacaktır tabiki ama Türkiye de malesef her meslek ilgisiz mezunlarla dolu...:(

Son olarak söyleyeceğim şey, bankacılığı bırakmış biri olarak bankacılığın hiç de cazip bir meslek olmadığını belirtmek istiyorum. Artık düzen çok değişti, bankacının önceden bir saygınlığı vardı ve iyi para kazanılıyordu ama artık bankacıların market çalışanlarından farkı yok .. hele de yeğenin bayanca bence başka meslek düşünmeye başlasın...

bankacı olmak icin bankacılık okumak gerekmiyor
arkadaşın dediği gibi iktisadi idari bilimler fakültesi mezunları genelde bankacı oluyor
işletme,iktisat gibi genelde
ama mühendislikten bile aldıkları oluyor
devlet bankaları kpss ile alıyordu
ama ziraat kendi sınavını yapmaya başladı mesela bu yıl 1500 kişi alacakmış diye biliyorum
özel bankalar kendi sınavlarıyla alıyor bazıları + olarak kpss şartı istiyorlar e tanıdığında varsa(torpil de denilebilir) bir bankaya girilebilir
bankacılardan öğrendiklerie göre çalışma saatleri uzun ve yorucu banka kapanınca işler bitmiyormuş.ayrıca dikkatli ve sabırlı olmak gerekiyormuş.
maaşları da bankaya göre değişiyor.ama özelde çok yüksek değilmiş.
ama hiç yoktan iyidir diyorum.
bildiklerimi anlatmaya çalıştım.
hakkınızda hayırlısı olsun.

uluslar arası finans geleceğin mesleklerinden biri... globalleşen dünyada ticaret artık uluslararası, bende şuanda buna benzer bir iş yapıyorum... kesinlikle tavsiye ederim, biraz zor ama insana çok şey katıyor. bankacı olmak yerine ufkunu daha geniş tutusun, finanscı olmak istiyorsa uluslararası finansı seçsin....

uluslar arası finans geleceğin mesleklerinden biri... globalleşen dünyada ticaret artık uluslararası, bende şuanda buna benzer bir iş yapıyorum... kesinlikle tavsiye ederim, biraz zor ama insana çok şey katıyor. bankacı olmak yerine ufkunu daha geniş tutusun, finanscı olmak istiyorsa uluslararası finansı seçsin....

yazmak istediğim bölümlerden biri en iyisi Bahçeşehirde orayı yazmayı düşünüyorum özelde hukuk tutmazsa yönetim bilişim ya da finansta gözüm var :) bana iş imkanlarından ve geliri hakkında bilgi verebilir misiniz

yazmak istediğim bölümlerden biri en iyisi Bahçeşehirde orayı yazmayı düşünüyorum özelde hukuk tutmazsa yönetim bilişim ya da finansta gözüm var :) bana iş imkanlarından ve geliri hakkında bilgi verebilir misiniz

Finans işi ile ilgili kişilerin hepsi iyi para kazanmaz, bankalarda şube müdürleri ve genel müdürlüklerdeki üst düzey yöneticiler, diğer sektörlerdeki finans müdürleri, brokerlar, vb tatminedici bir tutar kazanırlar. Aslında finansı tam anlamıyla da bu kişiler yapar, geri kalanı işin pazarlaması ve operasyon kısmıyla ilgilenir ( ki bu finans değildir kesinlikle, okulda öğrendiklerinizle pek bir alakası yoktur)Ama tabi herkes müdür yada üst düzey yönetici olmuyor :) onları destekeyen personel de hiyararşiye göre daha düşük alır. Bankalar adına konuşursak müdürü destekleyen personel ancak geçinecek kadar para kazanır, birikim yapamaz çok fazla. Bankalar için ingilizceyi iyi biliyorsan dil tazminatı alıyorsun, buda bir ek gelir oluyor...

İş imkanlarına gelince; hem bankalar şube sayısını arttırdıklarından hemde izin zorluğundan ve artık çok fazla rekabetci olmasından dolayı pek çok personelin bankacılıktan ayrılmasından dolayı bankalarda çok fazla eleman giriş çıkısı oluyor. Rekabetin çok olması hem sizin hemde çalışma arkadaşlarınızın üzerinde biyik bir gerginlik yarattığından, pek huzurlu bir ortamda çalışamazsınız. Tabiki genç ve dinamik personeli tercih ediyorlar. Ancak bu personellerden de presentable ve iletişimi güçlü olanı tercih ediyorlar. Herhangi bir sektörde finanscı olacaksan sektörüne göre değişmekle birlikte presentable olmak , etkili iletişim kurmak, muhasebe ve bilgisayar becerilerinin kuvvetli olması tercih edilir.

Finans işi zor ve çok streslidir. Özellikle bir bayan için çok daha zorlayıcıdır. Finans da bir başlangıç yapıp bir kaç yıl sonra (çok uzatmadan) rahat ve hayatınız yaşamaya zaman ayırabileceğiniz işleri tercih etmenizi öneririm. Herkesin istediği hayata sahip olabileceği ve topluma da fayda sağlıyabileceği işleri elde etmesi dileğiyle...

Back