• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan arkadaşlar bana şu adetleri anlatır mısınz ?

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

CRAZYBEL

Allah sevsin yeter
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2013
2.046
1.445
83
nişan bohçasını erkeğin ailesine ne zaman yapıp vercez arkadaslar?damat bohçasını ne zaman yapıp vercez?onlar bana ne zaman getircek benim aileme bohça yapacak mı ne zaman getirecek? usulleri öğretebilir misinz?

Her yörede adetler farklı olduğu için genelde damat ve gelin adaylarının annesi sözden sonra karşı karşıya gelip konuşur kendi adetlerini anlatırmış. Bunda da annenle müstakbel annen karşı karşıya gelip bizde böyle olur sizde nasıl olur konuşurlar, kimlere bohça yapılacak ne zaman yapılacak konuşurlar. Hem böylece bir taraf fazla bir taraf eksik hazırlamamış da olur

nişan bohçasını erkeğin ailesine ne zaman yapıp vercez arkadaslar?damat bohçasını ne zaman yapıp vercez?onlar bana ne zaman getircek benim aileme bohça yapacak mı ne zaman getirecek? usulleri öğretebilir misinz?

Ablama oldu ordan bildiğim kadarını paylaşıyım ablam oğlan tarafı hazırlar çeyizi kız tarafıda hazırlar erkek tarafı gelip kızın evine çeyizi akrabaları veya kendi aile bireyleri ile getirir serer ikramlar yapılır hoş sohbet sonunda bu stresli gün böylece biter :)

Canim önce damat tarafi senin bohcani getirecek sonra da siz damat bohcasini götüreceksiniz genellikle nisandan once gelin bohcasi gelir dugune yakin da damat bohcasi gider. Ailelerin bohcasi bizde dugunden sonra gelin ve damat el opmeye giderken gotururmus. Simdi benim bohcam nisandan once geldi biz de bi aya kadar damat bohcasini götürecez insallah. Erkek tarafina vereceğimiz bohcalarda hazir.

Back