Arkadaşlar bana akıl verin nolur :((

Aynen ccnm . Takma diyor ailemde ama takmadanda olmuyor allah sabır versin bu durumda olan herkeze
Takma diyenleride anlamıyorum.İnsan ancak yaşadığını bilir her bayanın istediği eşi yanında olsun beraber gezsin ,beraber yemek yesin ve de beraber eğlesin tabi kii imkanlar doğrultusunda ortada masum bir yavrucak var iyi düşünün taşının sonradan pişman olmayında hakkınızda hayırlısı olsun.

Yok ben 20 o 25 yaşında ama yaşının adamı dgl
Hayır aslında tam da yaşının adamı. Herhalde o askerden geldikten hemen sonra evlendiniz. Şuan 20 yaşındaysanız evlendiğinizde yaşınız 18.

Püffff... Suç tamamen ailelerde bence. 18 yaşında bir kız ve 23 yaşında bir erkek niye hemen evlendirilir? 23 yaş erkek için çok çok erken. 18 yaşındaki bir kız da hala çocuk aslında.

İki çocuğu tutup evlendirirsen olacağı bu. Eşiniz değişmez... Değişmesi ve büyümesi için daha bi 3-4 yıl en az lazım. Boşanmak sizi çok yormayacaksa boşanın. Çünkü daha 20 yaşındasınız ve gidişle 30 olduğunuzda 50 yaşında hissedeceksiniz.

Devlet yasayla kadın ve erkek için evlilik yaşının alt sınırını 25 olarak belirlemedikçe böyle daha çoook olay göreceğiz.

Yahu 23 yaşında evlenen bir adamdan nasıl bir sorumluluk bekliyorsunuz ki? Daha ikiniz de çocukken evlenip çocuk sahibi olmuşsunuz. Bir de yaşının adamı değil diyorsunuz. Aslında tamda yaşının adamı gibi davranıyor. 25 yaşında insanlar gezerler, tozarlar, içerler, eğlenirler. Küçük yaşta evlenip sorumluluk almak 30-40 yıl öncede kaldı. Ha tabi ki bu yola girmişse sorumluluk alması gerekiyordu ama adam bu hayata adapte değil ki. Gözü dışarda, aklı dışarda. Evlenmeden önce yaşadı diyorsunuz 23 yaşına kadar ne yaşamış olabilir bir insan? Siz ne yaşadınız 18 yaşınıza kadar, aceleniz neydi evlenip çocuk yapmak için? Şimdi yapmanız gereken boşanmak. Bir işe girmek ve çalışmak. O zaman hayatın ne kadar farklı olduğunu göreceksiniz ve erken yaşta yaptığınız bu evliliğin hata olduğunu farkedeceksiniz. Zararın neresinden dönerseniz dönün kardır.
Haklisiniz

Takma diyenleride anlamıyorum.İnsan ancak yaşadığını bilir her bayanın istediği eşi yanında olsun beraber gezsin ,beraber yemek yesin ve de beraber eğlesin tabi kii imkanlar doğrultusunda ortada masum bir yavrucak var iyi düşünün taşının sonradan pişman olmayında hakkınızda hayırlısı olsun.
En iyisi biraz daha beklemek saolun

Hayır aslında tam da yaşının adamı. Herhalde o askerden geldikten hemen sonra evlendiniz. Şuan 20 yaşındaysanız evlendiğinizde yaşınız 18.

Püffff... Suç tamamen ailelerde bence. 18 yaşında bir kız ve 23 yaşında bir erkek niye hemen evlendirilir? 23 yaş erkek için çok çok erken. 18 yaşındaki bir kız da hala çocuk aslında.

İki çocuğu tutup evlendirirsen olacağı bu. Eşiniz değişmez... Değişmesi ve büyümesi için daha bi 3-4 yıl en az lazım. Boşanmak sizi çok yormayacaksa boşanın. Çünkü daha 20 yaşındasınız ve gidişle 30 olduğunuzda 50 yaşında hissedeceksiniz.

Devlet yasayla kadın ve erkek için evlilik yaşının alt sınırını 25 olarak belirlemedikçe böyle daha çoook olay göreceğiz.
zaten kötüyüm iyice kötü oldum . Saolun yorumunuz icin

zaten kötüyüm iyice kötü oldum . Saolun yorumunuz icin
sizin moralinizi bozmak için yazmadım. belki buraları okuyan anne-babalar vardır. onlar da aynı hatalara düşmesinler diye. hala 20 yaş sanki evlilik yaşı gibi düşünen insanlar var. yahu 1950de yaşamıyoruz. bi duralım, bi sakinleşelim, ne oluyor nedir bu acele...
18 yaşında bir çocuğu hem de başka bir çocukla evlendirmek vicdansızlıktır, bunu görelim, anlayalım. anlasın o anababalar. yazıktır ya...

evlilik için olağan yaş sınırı daha 18 bile değilken tutupta 25e almazlar da, ha keşke alınsaydı da ''erken yaşta evlenip pişman oldum'' lar olmasaydı

evlilik için olağan yaş sınırı daha 18 bile değilken tutupta 25e almazlar da, ha keşke alınsaydı da ''erken yaşta evlenip pişman oldum'' lar olmasaydı
Katılıyorum. Buda bnm kaderimis. Geleceğimizi göre bilseydim bilseydim olacakları evlenmezdim.yapacak bsu yk

olağan derken? kızın adet görür görmez evlendirilmesi çirkinliğini mi kastediyorsunuz? 9 yaşında evlendirmeleri mi kastediyorsunuz? olağan ne demek ya?

18 yaş bile çok erkendir evet. evlilik sadece hayvan gibi üreme üzerine kurulu bir kurum değildir.

Ben sadece sizlerden yardım istedim ama gene ben üzüldüm. Bana yardım edin die açtığım bu konu nerden nereye geldi benm zaten yeterince sorunm var ben elimde dgl maalesef yasaları dgistrmek

olağan derken? kızın adet görür görmez evlendirilmesi çirkinliğini mi kastediyorsunuz? 9 yaşında evlendirmeleri mi kastediyorsunuz? olağan ne demek ya?

18 yaş bile çok erkendir evet. evlilik sadece hayvan gibi üreme üzerine kurulu bir kurum değildir.

Tc. medeni kanunda geçen yaştan bahsediyorum olağan evlilik yaşı 17 diye geçiyor, 17nin doldurulması da olabilir bakıcam şimdi. ne bu tepki ben anlayamadım adet görür görmez evlendirilmesi vs? hangi cümlemden cıkardınız bunu :KK57:

AYnısını yazmaya gelmiştim hazır yazılmışını buldum :)
Yahu 23 yaşında evlenen bir adamdan nasıl bir sorumluluk bekliyorsunuz ki? Daha ikiniz de çocukken evlenip çocuk sahibi olmuşsunuz. Bir de yaşının adamı değil diyorsunuz. Aslında tamda yaşının adamı gibi davranıyor. 25 yaşında insanlar gezerler, tozarlar, içerler, eğlenirler. Küçük yaşta evlenip sorumluluk almak 30-40 yıl öncede kaldı. Ha tabi ki bu yola girmişse sorumluluk alması gerekiyordu ama adam bu hayata adapte değil ki. Gözü dışarda, aklı dışarda. Evlenmeden önce yaşadı diyorsunuz 23 yaşına kadar ne yaşamış olabilir bir insan? Siz ne yaşadınız 18 yaşınıza kadar, aceleniz neydi evlenip çocuk yapmak için? Şimdi yapmanız gereken boşanmak. Bir işe girmek ve çalışmak. O zaman hayatın ne kadar farklı olduğunu göreceksiniz ve erken yaşta yaptığınız bu evliliğin hata olduğunu farkedeceksiniz. Zararın neresinden dönerseniz dönün kardır.

Ben sadece sizlerden yardım istedim ama gene ben üzüldüm. Bana yardım edin die açtığım bu konu nerden nereye geldi benm zaten yeterince sorunm var ben elimde dgl maalesef yasaları dgistrmek

ben size illegal yollardan evlenmişsiniz vs demedim ki, kanuna göre normal yaşta evlenmşisiniz ama yukardaki üye evlilik yaşı 25e çekilse yazınca, daha tam 18 bile değilken 25 e çekilmesi bu ülke için zor ,yapmazlar anlamında söyledim, yoksa kimin hangi yaşta evlendiği kimseyi ilgilendirmez, sonucuna kendi katlanır insan

ben size illegal yollardan evlenmişsiniz vs demedim ki, kanuna göre normal yaşta evlenmşisiniz ama yukardaki üye evlilik yaşı 25e çekilse yazınca, daha tam 18 bile değilken 25 e çekilmez anlamında söyledim, yoksa kimin hangi yaşta evlendiği kimseyi ilgilendirmez, sonucuna kendi katlanır insan
Size bsy demiyorum zaten ama evlendiK bikere ben yardım isterken konu kavgaya dönüştü nerdeyse canım sıkıldı bu yüzden yanlış anlamayın bni

Size bsy demiyorum zaten ama evlendiK bikere ben yardım isterken konu kavgaya dönüştü nerdeyse canım sıkıldı bu yüzden yanlış anlamayın bni

daha önce böyle çok konu açıldığından yorum yazan arkadaşlarda sorunun temeline iniyolar. yoksa erken evlenip mutlu olan geç evlenip mutsuz olan da bi sürü insan var..

Eşinizi karşınıza alıp bi konuşun bence, iletişimsizlikle nereye kadar. bi sorumluluğu olduğunu hatırlatın unutmuşsa eğer, ki öyle görünüyor. ama üstüne giderseniz daha çok tepki vereceğinden emin olun. Adımı siz adın yumuşak bi şekilde, olmuyorsa başka ve kesin çareler düşünürsünüz...

daha önce böyle çok konu açıldığından yorum yazan arkadaşlarda sorunun temeline iniyolar. yoksa erken evlenip mutlu olan geç evlenip mutsuz olan da bi sürü insan var..

Eşinizi karşınıza alıp bi konuşun bence, iletişimsizlikle nereye kadar. bi sorumluluğu olduğunu hatırlatın unutmuşsa eğer, ki öyle görünüyor. ama üstüne giderseniz daha çok tepki vereceğinden emin olun. Adımı siz adın yumuşak bi şekilde, olmuyorsa başka ve kesin çareler düşünürsünüz...
Haklısınız neredeyse aglicamşimdi çok üzüldüm yorumlara . Teşekkür ederim

Hayatının baharındasın ve böyle ilgisiz ve düşüncesiz biriyle ömrünü çürütmeye değmez, ailen arkandaysa ve kendi ayakların üzerinde durmayı başarabileceksen ayrıl.

Eşimle severek evlendiK. 2 yıllık evliyiz bir oğlum var. Çok çaresizim çok sorumsuz ve ilgisiz bize karşı. bira içiyor ve onu hiç arayıp sormamami istiyor . Bekar gibi olmak istiyor. Ki biz ben hamileyken boşanma davası açtım ve icmicegine dair sözler verdi baRistik . Şuan gene aynı konular ve dayanamıyorum artık bu sorumsuz ilgisiz kişiliğe. İşten çıkınca direk içmeye gezmeye gidiyor hep bir planı var sorduğumda da bahanesi çok . İnanın depresyondayim çocuğumda dahil bakamiyorum annemler bakıyor. Ki ben hiç ailemden böyle şeyler görmedim icmekmis ailesiyle ilgilenmemekmis görmedim . Babamı 9 yaşındayken kaybettik . Belki ondan bu kadar rahat. Bosanalim dediğimde de inceldigi yerden kopsun diyor . İki senedir byle napcam kızlar akıl verin çok caresizim
canım bi insan değişmiyor bende 3 sene değişir değişir diye bekledim şimdi keşke beklemeseydim diyip beklediğim yıllara yanıyorum değişen vardır ama binde bir seninkide anladığım kadarıyla değişmicek türden benim çocuğum yoktu sana boşan diyemem annelik nasıl bi fedakarlık gerektiriyor bilemiyorum böylede ömür geçirmek zor

Kizlar yapmayin olan olmus.
Evet cok erken bi yas, evet yanlis felan filan.Haklisiniz. Iletmek istediginiz mesaj iletilmistir. Aile hatali kiz hatali oglan hatali, herneyse.
Bunlari soylerken zorda olan konu sahibinide incitiyorsunz. Ki kiz zaten farkinda bunlarin.
Halbuki kiz burda incitilmek icin gelmemis, cozum icin gelmis.

Canim inceldgi yerdn kopsun gibi bi cumle kuruyorsa aslnda bitmistir olay.
Kocanin duzelmeye niyeti yok.
Sen dunyan basina yikildi gibi hissediyorsun su an ama hicte oyle degl.
Ailen arkanda, ne guzel isede basliycakmissin.
Aslinda senin durumunda olan bi cok kadinin sen gibi bosanma arefesindeyken cok cok istiyecegi seylere sahipsin.
Sen bosanmak isteyen kadinlarin arasinda en sanslisisin.
Ozgurluge pekte uzak degilsin.
Sadece ayagindaki o koca prangasini sok at, tamamdir.

Iki
Hayatının baharındasın ve böyle ilgisiz ve düşüncesiz biriyle ömrünü çürütmeye değmez, ailen arkandaysa ve kendi ayakların üzerinde durmayı başarabileceksen ayrıl.
İkilemdeyim bende ha düzelir ha düzelir 2 sene geçti giti. okadar çok psikolojim bozuldu ki obsesif oldum ani sinir krizleri geçiriyorum durum okadar ciddi anlicaginiz ah şu içki olmasa kske

X