arkadaşlar allah rızası için bukonuda acil yardıma ihtiyacım var....!

yasmin82

Üye
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2013
8
0
6
Samsun
samsundan hamile bayanlar doktor konusunda acil yardım lütfen..

arkadaşlar ben 5,5 aylık hamileyim.ilk 1-2 ayda 3-4 dr değiştirdikten sonra atasam hastanesinde aysin akçay a gittim. doktor sağolsun ilgili fakat şöyle bir sorun var. doktor acayip yoğun her gittiğimde randevu ile gitmeme rağmen en az 1 saat bekliyorum.ve testlerimin hepsini doktora ben haber veriyorum beni hiçbir şey için önceden bilgi vermiyorlar. mesela benim 24. haftamda yani haftaya şeker yükleme testi yaptırmam lazım ki bunu ben kendim takip eidyorum doktora bir türlü ne cepten ne hastaneden ulaşamıyorumçok yoğunmuş akşam 4,30 dan sonra arıcakmışım. o vakitte zaten ulaşabileceğim zaman kısıtı belli.yani ben çok tedirginim en büyük korkum doğum zamanım yaklaşınca da bu doktora ulaşamamk. sonuçta bir hamile acil zamanlarında doktoruna ulaşabilmek istiyor güvende hissetmek için. e ben normal zamanda ulaşmıyorum ya o anda son dk golü yersem kadına ulaşamazsam diye çok korkuyorum. ya bi de çok ağrıma gidiyor adam gibi muamele olsun diye özele gittim-- ki devlete iki kere gittim muamele berbattı-- ama bakıyorsun buarada da doktora ulaşamıyosun sıra bekliyosun.daha da komiği doktorun yanındaki hemşire her gittiğimde size dosya açalım,gebelik varmıydı diyor:S:S yahu 2.ayımdan beri gidiyorum,randevu ile gidiyorum buna rağmen soru sorması.sonuç olarak beni hatırlamayabilir kalabalık olabilir ama insan lütfen bi randevulara bakar bizim hastamız mı değil mi diye ona göre hareket eder. ya delircem gerçekten eşim de anlamıyor bazen sen de doktor beğenmiyorsun falan diyor ama inanın sorun kendimi güvende hissetmem ki ben şuan kendimi emanet edemiyorum doktor heran burda olmıyacak ve ben yanlız kalıcam doğumda diye düşünüyorum. lütfen samsunda bildiğiniz doktor varsa bana yardımcı olurmusunuz?

Çok haklısınız doktor beğenmemekle ilgisi yok bunun , siz üşütmediniz hamilesiniz , yani rahatça kendinizi bırakabilmek istiyorsunuz haklı olarak . Bu dönemde stresi en çok paylaşan hanımların eşleri ve doktorları bence bu yüzden güvende hissetmek en önemlisi. Ben de samsunda yaşıyorum tam size aysin hanımı tavsiye edecektim bende muayene olmuştum bir kere çok memnun kalmıştım ilgiden. Ama yoğunluk sıkıntı evet . Zaten aciliyetim de yoktu kasık ağrısı için gitmiştim , çok rahatlatıyor insanı ama ulaşamamak kötü maalesef... Bir de büyük anadoluda tolga şişli var . o da mübarek her dk yoğun adam yok odada zaten birde sekreterleri havalar bin beş yüz takmıyorlar insanı çok kzıyorum bu duruma ilgi görelim diye özele para veriyoruz ama insanı hasta ediyorlar. Yok kürtaja indi yok doğuma gitti ağızlarından bıçakla laf alıyoruz sekreter hanfendilerin . Kaçta müsait , ne an gelir ne an gider haber yok öyle koyun gibi bekliyoruz

aynen katılıyorum canım,hemşireler doktorlardan çok daha fazla havalı hiç bir şey konuşturmuyorlar. dün ben akşam aradım yine randevu almak için santrali saat 4.30 da arayın demişlerdi. aradım hala yoğun aysin hanım bağlayamıyoruz deyince resmen delirdim. açtımağzımı yumdum gözümü. dedim doktora ulaşamıyorum ben hamileyim ya çok acil bir durumum olsa sabahtan beri oyalanıyorum falan dedi. neyse biz şikayetinizi ileticez dediler akşam 8 e doğru doktroun sekreteri aradı. şlte ona söyledim problemimi bana diyor ki siz özel ilgi bekliyorsunuz ama maalesef bu mümkün değil diyor az bakarmısın. bende dedim ki, öncelikle tabikl özele geldiğime göre özel ilgi beklemek hakkım ama şuanda benim bahsettiğim özel ilgi değil onu zaten geçtim ama benim testlerimin takibatını dahi yapmıyorsunuz ben sizi sürekli arayıp söylüyorum yok 2li test zamanım yok 3lü test zamanım yok şeker yükleme yapılması lazım diye.bunlar önemli şeyler ve bunları dahi ben takip ediyorum dedim. bu bizim işimiz değil ki tabi sizde takip edeceksiniz o sağlık ocağının işi dedi yaaa:s ya dedim insanlar doğum hastanesine gittiği halde doktorları herşeyden haber veriyorlar takip yapıyorlar bana daha dr bir kere bu şekilde hatırlatma yapılmadı. e dedim ben grip değilim ki önemsiz bir olay da değil ben hamileyim ve doktorum güvenmek istiyorum. ya dedim allah korusun acil bir durum oldu erken doğum vs herhangi birşey ben nasıl doktora ulaşıcam sizer nasıl güvenicem. ama işte aysin hanım çok ii doktor o yüzden çok yoğun insanlar saatlerce beklemeye razı dedi.bende aysin hanım ii olduğu için onu seçtik zaten aksi halde bir sürü doktor vardı başka birine bakardıkm ama madem bu kadar yoğun o zaman baştan neden uyarmadınız bizim yeterli sayıda hastamız var sizinle yeteri kadar ilgilenemeyiz deseydiniz yada belli sayıda kontrol edebileceğiniz kadar hasta alsaydınız dedim. ben kaçıncı ayıma geldim bu saatten sonra nasıl başka doktro bulcam hem dr zaten kabul etmez ki bu saatten sonra neyse o zaman aslında yer yok ama siz hastamıoz olduğunuz için randevu verelim dedi. bi de banqa siz çok gerginsiziniz kendiniz rahat bırakın diyor. ya dedim bu hapşırık tıksırık değil ben hamileyim 10 tane doğurmadım okuduklarım haricinde pratikte bir tecrübe yaşamadım ve doktoruma ihtiyacım olduğunda ulaşamıyorum randevu almak için kendimş paralıyorum yer yok daha nasıl gerilmeyeyim bu oyunmu ya dedim...yani anlıyacağınız ya ben derdimi anlatamıyorum yada onlar anlamak istemiyorlar. istediğim özel ve abartı bir ilgi değil gayet sıradan bir takip bekliyorum herşeyi değil önemli kontrolleri en azından onlar hatırlatsın istiyorum aradığımda ulaşabileyim istiyorum bunun neresi özel alaka beklemek ben anlamıyorum gerçekten.kuzenim taşkın orhan a gidiyordu adamı gece gündüz ne sıkıntısı olsa arıyordu adam alıp kocasını ona konuşuyordu vs. bir sürü olay. e bunlar da dr mübarek. ya benim bi de sıkıntım kocam erkek doktor istemiyor bu nedenle alternatifim az. çünkü maalesef kadın doğumda isim yapmış olanların %80i erkek zaten kadın olunca dre ancak bir elin parmağını geçmiyor saydıkları hatta 2-3 kişi. onlardan da en iyis aysin hanım. diyorum ya doktordan memnunum benim şikayetim yoğunluk dolayısıyla yeteri kadar takip yapılamamsı.

İnanın anlıyorum sizi insanı nasıl da çileden çıkartıyorlar . Ben bile deli oldum şu an kendinizi rahat bırakın demek de ne oluyor , doktordan memnunsanız mecbur o zaman idare edeceksiniz sanırım eşiniz erkek istemiyorsa , gerçekten de isim yapan genelde erkek doktorlar Samsunda . Siz birdahaki randevuda aysin hanımla konuşmaya çalışsanız , ben yapım gereği hassasım üstelik güvende hissedemiyorum , size ulaşabilmek istiyorum , sekreterleriniz de çok ukalaca davranıyor diye bir şikayet edin bence . Çünkü bu şaka değil , gerçekten hassas ve dikkatli olunması gereken bir dönemdesiniz , rahat ol demek sekretere düşmez , biz onları küçümsememeye çalıştıkça bir haller olmuş bu sektörde bütün sekreterlere , o sizin muhatabbınız değil , bir sorun olduğunda allah korusun , doğuma da o girecek değil ya. Ukalalığın lüzumu yok , üzüldüm sizin için inanın . Muayene tarafından çıkınca , büro kısmı küçük ya , bir de tepende bekliyor iki sekreter de . Sinsi sinsi bakıyorlar insan gerçekten rahatsız oluyor bırakın rahat olmayı , anlıyorum sizi üstelik ben normal bir şikayet için gitmiştim ki siz hamilsiniz , kontrollerinizin takibinizin hassasiyeti gerekiyor , bu konuda güvence alamıyor gibiyseniz başka yollar mı düşünseniz acaba . Eşinizin kararı katiyen değişmez mi , erkek doktora beraber gidemez misiniz ? O olmassa ana klinik var meydanda , orda da iyi , ilgili doktorlar , eşinizin desteği çok önemli , bunları hamilelik telaşı diye pimpirik diye algılıyor sanırım ama haklısınız başka ne denir ki çok haklısınız

zaten bu sefer gidince aysin hanımla konuşucam bu duumlarımutlaka. eşim kesinlikle erkek istemiyor maalesef,ne yaptıysam fikrini değiştirmiyor. ama kendisi de mağazacılıktan çıktığı için bana diyorki sen yanlış yapıyorsun sorun çıkar bak seninle nasıl ilgilenicekler sorunlu müşteri herzaman daha çok ilgi görür diyor ama bu sağlık, ben burada sorun çıkartarak kendimin de bebeğimin de sağlığını tehlikeye atacak bir durumla karşılaşmaktan korkuyorum sonuçta ben cep telefonu almıyorum çocuğum olacak... tabiki de bu aşamada kimseyle sorun yaşayıp sinirlerimi yıpratıp bebeğimi de içimde perişan etmek istemiyorum ama yinede bu kez aysin hanımla konuşucam o kesin,çok kızgınım ya...madem bu kadar yoğunlar ve ilgilenemicek durumdalar neden baştan söylemediler bende başımın çaresine bakardım. olmuşum 5,5 aylık bu saatten sonra kimi bulcam:,,(

Öyle yapın bence de , belki o zaman daha önem verirler , rahat hissedemediğinizi dile getirin eşinizin de tepkilerini tahmin edebiliyorum , siz fazla abartıyorsunuz memnuniyetsizlik ediyordunuz ona göre ama onun sunduğu çözüm de geçerli olmaz yani sorun mu çıkartacaksınız her muayenede imkansız bir şey sizi yorar kafa yorar bebeği yorar . Aysinle konuşun sekreterlerle değil sizinle muhattap olmak istiyorum güvende hissetmek istiyorum , eğer böyle devam ederse başka doktor bulmaya çalışıcam deyin inşallah daha yakından ilgilenirler sizinle , bana yazın olurmu bir sonraki gelişmeleri merak ederim ,

merhabalar.ben giresunda oturuyorum.ilk 3 ay burdaki özel hastanedeki bir doktora gidiiyordum.kendisine hastahane dışında ulaşamıyordum acil bi durum oldugunda hastahaneye gidiyor acilden ulaşıyorlardı.ilk 3 ayım benim düşük tehlikem vardı ona rağmen halen beni tanıyamıyordu artık eşim bile bu duruma sinir olmuş doktorumu değiştirmiştim devlette hastanesindek i bütün doktorları denedim birtanesi haric ısınamamıştım,devlet hastanesindeki doktorlar bile bidahaki randvuda şeker yüklemesi yapcaz ona göre aç gelin diyorlar sizin doktorunuz ve sekreterin takip etmemesi ayrı acayip konu..26.haftamda özelde doğum yapmak istediğim icin özel hastahandeki doktora gittim ve durumu anlattım ben doğumu bu hastahenede yapmak istiyorum kacıncı haftada gelmem uygun olur yada bu şekilde kabul görürmüyüm hastanede diye sordum oda tabi ki gelebilrsin mümkünse 36,haftada gelirsen ön muyane icin uygun olur demişti.yani sizde böyle bir hastahane ve doktor bulabilirsnz bence araştırın.umarım gönlünüze göre hastahane ve doktor bulabilirsnz

tatlım ben medical park ta ilyas ayan a gidiyorum çok memnunum.bayan istiyorsan aynı hastanede naziye gürkan var onuda çok beğenmiştim.ona annemi götürdüm.ilgili bir doktordu hemen kartını vermişti kartında cep telefonu vardı.aklınıza takılan bişey olursa arayın denmişti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…