• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

arkadaşlar acil yardım lütfen:(

moyalyubluyu

Üye
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2013
11
0
6
kızlar ilk önce herkese merhaba. nereden başlıcağımı bilmiyorum ve anlatıyorum. bundan bir ay öncesine kadar vajinamın yan kısımları acayip derecede kaşındı benm de dikkatimde değildi baya kaşımışım tırnağımda uzundu bide kazmışım resmen ve hafif kan geldi yanlarndan ama eminim vajinamdan değil. ve o zmanlardan bu zamana her sabah beyaz sıvıyla uyanıyorm onun kaşıntısıyla kalkıp yıkayıp bıdaha yatıyorm hergün dkkat ediyorm temizliğine. internetten araştırdım mantar gibi bişey olabilrmiş gitmeyede korkuyorum utanıyorum açıkçası. sizin fikirlerinizi bekliyorum.bu mnatar neye sebep olur gitmezsem ?ikinici dert ettğim bir konu daha var onu da snra paylaşacağm..

valla ihmal ettiğiniz herşey zamanla ilerler, bende zamanında bambaşka bişey için hep korktum, eşşek gibi pişman oldum sonu ameliyat oldu...

sağlık bu , çok sukur başka kötü bişey değil diye şukrederek bence gidin doktorunuza, tarifiniz mantara benziyor o bile kendi arasında çeşit çeşit. kendi kendine gecmeyebilir hepsi. fitil ve hap türü ilaç verir , sizde temzlğnze dikkat edersnz inşallah gecer.

benm tek söyleyebılecegm sureklı kuru tutun o bölgeyı, dar camaşırlarınıza ara verin , hatta bir süre çıt çıt lı bady giymeyin, dezenfekte olmuş pamuklu camaşırlar tercih edin, gunluk ped kullanmayın, birde temiz olacakmış diye sabunla yıkamayın vaj...yi. ve delirsenizde kaşımayın! en kısa zamanda da doktora gidin. çogu insanda olan şeyler bunlar. şifalar diliyorum.

arkadaşa katılıyorum öncelikle doktora gitmelisin sakın ihmal etme ... gidene kadar da bol çamaşır değiştir ve sabunla asla yıkama... tek çaren doktor... utanılacak birşey yok bunda. ilerlerse sıkıntı yaratır mecburen gidersin hemde daha çok acı çektiğin yanına kar kalır :(

Vajinal mantar önemli birşey.Utanma sıkılma daha sonra çok daha kaşınır canın yanar.Sen ıyısımı bır doktora gıt.Aynısını ben yaşadım.Tuvaletını yaparken bile canın yanıyor.Senınde basına gelmesın

Ben de arkadaşlara katılıyorum.Önce bir jinekoloğa gidin.Pamuklu ve ütülenmiş iç çamaşırı giyin ve sık sık değiştirin.O bölgenin nemli kalmamasına özen gösterin.Ve kesinlikle kaşımayın ve ellemeyin.Mantarlar çabuk üremeye ve yayılmaya müsaitler.Doktorunuzun vereceği antibiyotik,solüsyon ve kremlerle en kısa zamanda şifa bulmanız dileğimle...

epilasyon sırasında da olmuş olabilir
mesela jilet kullanımı sebep oluyor
mantar kremleri ve fitil işe yarıyor ama tamamen geçirmiyor
bir süre sonra tekrarlar
tam kaşıntı başlamadan önce sirkeli suyla silersen önlemiş olursun

Vajina herşeye açık bir yer, bir sürü tuvalete giriyoruz pis mi temiz mi belli değil, ayrıca ıslak kalması da yapar, ağda dan sonra bile olabiliyor bazen. Doktora git hemen, bi krem ya da bi fitille hemen hallolur. biliyorum o kaşıntı hissini deli eder insanı ama arkadaşların dedikleri gibi kaşıma sakın!

Back