Bebek Beslenmesi arkadaşlar 7 aylık bebeklerinize neler veriyorsunuz...

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

asminimm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2012
140
0
46
Eskişehir
kızlar oglum bu ayın 14 de tam 7 aylık olucak sabah kahvaltısında .
1 cay kasıgı pekmez
1 cay kasıgı labne peynırı
1 cay kasıgı ceviz ici (iyice ezilerek)
1 cay kasıgı ymurtanın sarısı
1 yada 2 tane zeytın (aksamdan suya koyuyorum)
bebek ekmegi 1 tane , 1 ölçek mama yenı basladık kahvaltıya tabi istiyerk yemiyor zorluyorum öglen aralarında sebze corbaları yapıyorum bugun ilk defa tarhana corbası verdım meyve suyunu hep kendım sıkıp verırdım bu aralar kavanoz mamasından veriyorum tabi yogurdu ihmal etmeyip yedıgı kadar verıoyrm sizler neler veriyorsunuz tarifleriyle paylasısanız sevınırımm

benim oğlumda tam 7 buçuk aylık şu anda. Bende kahvaltıda 2 kaşık irmikli-ballı kaşık mamasının içine bir küçük paket labne (20 gr), bir çay kaşığı ceviz(rondoda çekilmiş) bir yumurta sarısı, bir çay kaşığı pekmez karıştırıp veriyorum.Ayrı ayrı dedi dr. ama benimkisi asla yemiyor.Bu karışımı da bitiremiyor gerçi. Öğlen meyve püresi, ondan 2 saat sonra kendi mayaladığım yoğurttan, 17.00 gibi et suyuna tarhana yada sebze çorbası veriyorum. yatmadan önce aptamil 2 genellikle 60-90 ml kadar içiyor.Gece de 2 kere yine aptamil 2 veriyorum 120 ml. gün içinde verdiğim kahvaltı, yoğurt ve çorbayı da az yiyor sonra ağzınıkapatıp açmıyor. Moralim çok bozuk.Kilo alımıda az.Şu anda 7 buçuk aylık ve 7 buçuk kilo.Boyu kilosuna göre biraz uzun, 73 cm böyle olunca çok ince görünüyor.Görseniz bedeni nerdeyse yeni doğan bir bebeğin bedeni kadar ince.Çok üzülüyorum.onunla aynı zamanda doğan bebekler hep daha kilolu.Çocuğuma iyi bakamadığımı düşünüp çok üzülüyorum. Bende bebeğimin seveceği ve iştahla yiyeceği tarifler peşindeyim.

benimde su anda 7.5 aylık kahvaltı karısımını yemıor ne yapmalıym nasıl vermelıyım bılemıyorum et tavuk balık ne zamn verıcksn

benimde su anda 7.5 aylık kahvaltı karısımını yemıor ne yapmalıym nasıl vermelıyım bılemıyorum et tavuk balık ne zamn verıcksn

Peyniri, yumurtayı ayrı ayrı vermeyi dene belki yer. Benimkinin canı istemiyorsa hiçbir türlü yemiyor.canı isterse biraz karışım yiyor ayrı ayrı asla yemiyor.Ben birde tereyağında yumurta sarısını pişirip öyle vermeyi deneyeceğin ama umutlu değilim yiyeceğinden. Dr. et ve tavuk verebileceğimi söyledi ama tavuklara pek güvenmediğini vermemi önermediğini söyledi.Ama bildiğim bir köy tavuğu varsa verebilirmişim.Daha gerçek bir köy tavuğuyla tanışmadığım için şimdilik vermedim :) Et suyuna (kuzu inciği bol suda kaynatıp suyunu kağıt bardaklarda buzluğa koydum onlardan kullanıyorum)çorba yapıp veriyorum.Hatta yağsız dana kıymada yemeklerine koyabilirmişim.Daha denemedim kıymayı.Balığıda sanırım 8 ay bitince vermemi söyleyecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…