Benim daha bir hafta önce görüştüğüm bir arkadaşım var ismi filiz olsun. Geçen hafta Filiz ve filiz'in bir arkadaşıyla, yani üç kişi, üç kız buluştuk. Bu arkadaşını daha önceden tanıyordum, sohbetimin olduğu birisi, ama filiz kadar yakın arkadaşım değil.
Bunlar, benim evime çok yakın bir yerde buluşmuşlar, bir etkinliğe gitmişler, hatta sadece ikisi değil, birde iki kişi daha çağırıp, bu kişileri tanıyorum, dörtlü buluşmuşlar dün akşam. Birde yanlarında kardeşleri vardı. Kalabalık bir görüşme olmuş 7-8 kişilik. Etkinliğin olduğu yerin, benim evime yakın olduğunu biliyorlar, unutmuş olamazlar, çünkü daha geçen hafta bahsettik oturduğumuz semtlerle ilgili. Etkinlik için değil de kahve içmelik buluşma olsa rahatsız olmazdım, böyle evimin dibindeki etkinliğe bilet alıp, kalabalık buluşup, bana haber vermemelerine kırıldım. Tanımadığım kişilerle görüşmemiş. Tanımadığım kişiler olsa anlarım bu durumu. Üstelik hiç bahsetmediler böyle bir etkinlik olacağından. Kim bilir ne zaman biletleri aldılar, benden sakladılar. Hem Filiz bana iyiki seni tanıdım canım dostum vs diyordu bir iki gün önce. Yakın bir arkadaşlığımız var sanıyordum. Herhalde söylediklerinde, samimiyetinde gerçekçi değilmiş diye düşünüyorum artık. Kırılmakta, üzülmekte haksız olduğumu düşünmüyorum, böyle evimin bir sokak aşağısına etkinliğe gelip, kalabalık buluşmayı haber verebilirdi, son gün bile olsa bahsedebilirdi.
Birde şunu ekleyeceğim, geçen hafta buluşurken, bugün bu buluştuğu kişileri çağırdık, ikisinin işi var diye gelemediler. Yani bir buluşma olduğunda bu görüşülen kişiler zaten çağrılıp, davet ediliyor. Ama bu sefer beni dışlamış oldular.