• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

arkadaşımın sorunu, gerçekten önemli.

seraphimax

Alcatraz Kuşçusu....
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2011
248
0
46
İstanbul
Günaydın arkadaşlar, Türkiye'nin uzak bir yerinde yaşadığımız için ve burada Kadın doğum uzmanı bulunmadığı için arkadaşım çok sıkıntılı günler geçiriyor. İki gündür yanına gidiyorum, hiçbir değişim olmamış.
Şöyle anlatayım, arkadaşım 4 Ocak'ta test yapmış ve pozitif çıkmış yani hamileymiş. 6 Ocak akşamı da çok şiddetli kanaması başlamış, ertesi gün yani 7 Ocak'ta yaklaşık 6 gramlık bir parça düşmüş. Bu parçanın düşmesinin hemen akabinde iki günlük, normal adet kanaması gibi kanama olmuş ve 10 ocak günü de banyosunu yaparak normal hayatına başlamış.
Bu ay yani 5 Şubat günü normal adet kanaması başlamış, ama ayın 7 sinden itibaren son derece şiddetli kanama eşliğinde büyük parçalar düşmeye başlamış ve bu aşırı kanama birer gün ara ile devam etmiş. Yani 9 unda kanama, 10 unda azalma, 11 inde kanama 12 sinde azalma...ve bugün ayın 24 ü olduğu halde, eski şiddetinde ve parçalı değil, ama hala devam ediyor. Arkadaşım sadece çok hafif sancı hissettiğini, normal ev işini görebildiğini, sadece belinde ve kasığında normal hafif adet sancısı hissettiğini söylüyor. Yalnız bu aralar gelen kan kokulu ve açık kırmızı.
BU arkadaşın durumu hakkında fikri olan var mı acaba? Doktora gitsin demek çok güç, şu anda bulunduğumuz yerde doktor yok ve doktora gitmesi çok zor. Acaba yardımcı olurmusunuz?

acilen doktora gitmesi gerek.. Adet kanaması değil bu... Kist olabilir .. Unutmayınki rahim kanserinin en büyük belirtisi aşırı yogun kanamalardır... Ve rahim kanseri (ki inşallah değildir) erken tedavi edilirse diğerlerine oranla en fazla kurtarılan kanser türüdür ama erken teşhis ile.. :94:

Daha önce hiç böyle bişey yaşamamış, herşey yolundaymış bu düşüğü yapana kadar. Ben de iki gündür arkadaşla internette aramadığımız yer kalmadı, şu anda çok zor, yollar kapalı, ulaşım çok güç. ben de kist ve başka bişey düşündüm ama, şu anda çok rahatım sıkıntım yok, tek isteğim kanamam bitsin diyor. Burası çok soğuk bir yer, acaba soğuk almasından dolayı enfeksiyon da kapmış olabilir mi?

arkadaşınızın durumuna çok üzüldüm :(soğuk almasından kaynaklandığını düşünmüyorum nerede yaşıyorsunuz merak ettim doğrusu hassas bir konu ihmale gelmez ne yapın ne edin bi doktora götürün ambulans çağırın hava ambulansları falan var bi şekilde yardım isteyin biyerlerden:(ihmal etmeyin

Şimdi telefon açtım, nasıl oldun diye, çok ince sızma şeklinde diyor. Karnı da az sancıyormuş, başka bişeyim yok diyor. Eskisi kadar şiddetli değil diyor. Banyosunu yıkamış çıplak ayakla, soğuk aldım heralde diyor. Yatacak kadar sancısı ya da öyle 10 gün kadar önceki kadar yoğun akıntısı yokmuş.Ben de doktora gitmesini tavsiye ettim ama boş çünkü gidemiyor, en yakın doktor 3 saat uzakta.

canım bu arkadaşın nerde böyle doktora gitmesi imkansız diyorsun ve bu kadının kocası yokmu yani hafife alınacak birşey değil ve evde tedavisi yapılacak bir durumda değil. bu kadar kan çıkması iyi değil. en azında sağlık ocağına danışsın bi poliklinik her neyse bi şekilde gitsin bence allah korusun çok geç olabilir

canım bu arkadaşın nerde böyle doktora gitmesi imkansız diyorsun ve bu kadının kocası yokmu yani hafife alınacak birşey değil ve evde tedavisi yapılacak bir durumda değil. bu kadar kan çıkması iyi değil. en azında sağlık ocağına danışsın bi poliklinik her neyse bi şekilde gitsin bence allah korusun çok geç olabilir

evet yaa .. ne kdr saçma tmm 3 saat olsun en yakını ama olsun yine gitsin doktora... böleee seyler buralarda çözülmez bi doktorun el atması lazım bu durumaa:47:

ufak bir rahatsızlık degil ki bu doktora gidemiyor.yani en yakın yer 3 saatte olsa gitmeniz gerekir.ki düşügün ardındanda sanırım doktora gidilmemiş.allah korusun içerde parça kalabilir hayatı tehlike olabilirdi bu.nasıl normal hayata döndü bir doktora gitmeden.arkadasın dedigi gibi esi yokmu bu arkadasın nasıl bir ihmal.siz arkadası olarak bence uzak soguk demeden onu bir doktora götürün derim ben.lütfen ihmal etmeyin.allah yardımcınız olsun.

Dün arkadaşı, ben iyiyim, bişeyim yok derken maceralı biçimde doktora gönderdik. Düşük yapmış, ama içerde parça kalmamış. Kendine çok iyi bakmadığından ve yatıp dinlenmediğinden dolayı enfeksiyon kapmış. Miyom ya da başka bişey var mı diye bakılmış, gayet iyiymiş. Antibiyotik, rahim toparlayıcı ve kan ilacı verilmiş. Şu anda daha iyiyim diyor. Çok teşekkürler yardımlarınız için....:69:

Back