• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşımın bebeği morarıyor ve bayılıyor yardımm..

hevuk

Guru
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2010
7.065
361
363
Merhaba arkadaşlar.Arkadaşımın bebeği ağlarkeen yada tam aglıyacağı zaman bi anda simsiyah oluyor dudakları, yüzü gözlerinin beyazı görünüyor sadece katılıp kalıyor hemen hemen bu durum 1.dakika sürüyor daha sonra kendine geliyor ama bilinci kapalı bir vaziyette bir 30 saniye filan boynu aşşağıya düşüyor ifadesiz bi şekilde etrafına bakıyor..Bu durum bizi çok korkutuyor aynı binadayız ve bana geliyor böyle olduğunda hastaneye götürdük kansızlık dedi doktor ama zaman ilerledikçe katılmaları fazlalaşıyor günde 3 kez katımaya ve bir haftadır kusmaya başladı..Hastaneye tekrar götürdük ultrasonla karnına bakarken doktor tekrar katıldı doktor bile çok korktu..Maddi imkanlarıda kısıtlı kızcaağızın kimsesi yok kalp doktoruna götürün dedi bu doktorda..Sizce neyi vardır bir fikri olan varmı norolojik bir şey olabilceğinden yada kalbinde bir problem olabileceweğinden şüpheleniyorum ama annesi konduramıyor. Böyle şeyler görmüş YAŞAMIŞ BİRİLERİ VARSA YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM......
 
Bekliyorum cevaplarınızı arkadaşlar çok endişeliyim..
 
merhaba sizi korkutmak istemem ama kalple ilgili olabilir mutlaka bir üniversite hastanesinie acıl götürün
 
çok geçmiş olsun canım.bence kesinlikle kalple ilgili hastanede böyle sorunla gelen bi kaç kişi gördüm kalp dedi onlarda.bence hiç beklemeden doktora götürmeli.devlet hastanesine götürsün para vermiyo sonuçta..umarım iyi sonuçlar çıkar.haberdar edersen seviniriz..
 
Teşekkür ederim arkadaşlar ben yarın rendevu alıyım ozamn p.tesi kalp doktoruna götürelim...
 
benim kızımda bebekken morarırdı çocuk dr.umuz kardiyologa yönlerndirdi
sorun çıkmadı temiz hava alsın sorun yok dedi,ilaç kullanmadık sadece 6 ayda bir kontrolümüz vardı
kalpte üfürüm varmış,kapandı çok şükür.
mutlaka çocuk kardiyologuna götürsün ark.canım
geçmiş olsun önemli bişi yoktur inş.
 
benim kızımda bebekken morarırdı çocuk dr.umuz kardiyologa yönlerndirdi
sorun çıkmadı temiz hava alsın sorun yok dedi,ilaç kullanmadık sadece 6 ayda bir kontrolümüz vardı
kalpte üfürüm varmış,kapandı çok şükür.
mutlaka çocuk kardiyologuna götürsün ark.canım
geçmiş olsun önemli bişi yoktur inş.

Söylediğim gibimi morarıyordu?İnşallah yarın gideceğiz bişeyi yoktur sizinki gibidir hastalığı.Teşekkür ederim cvp için..
 
ya bende bu konuyla konu açmıştım önceden benimkide böyle oluyodu ama sonra geçti şükür doktor bazı çocuklarda oluyo dedi burdan bi bayandan duymuştum yhüzünü üfleyince topluyo hemn kendini ama siz yinede götürün büyüdükçe geçio bildigim kadarıyla
 
benim oğlumda öyleydi kansızlıktan olabilir demişti dr büyüdükçe geçti şuanda sağlığında bir problem yok
 
Çocuklukta görülen kalp hastalıkları

1.Doğumsal kalp hastalıkları

Doğumsal kalp hastalığı her bin bebekten 7-8'inde görülüyor. Bu bebeklerin büyük bir kısmında basit bir anomali söz konusu.

Daha çok kalp karıncıkları veya kulakçıkları arasındaki bölmede delik, aort ile akciğer atardamarı arasında kanalın açıklığı, akciğer atardamarının veya aortun kapağının veya damarların darlıkları şeklinde ortaya çıkıyor. Doğumsal kalp hastalıkları arasında en sık görülen durum; karıncıklar arası bölme delikliğidir ki bütün doğuştan kalp hastalıklarının yüzde 20'sini oluşturuyor. Ancak pek çoğu çok küçük çapta olduğundan büyük oranda kendiliğinden kapa.nıyor.

Daha karışık ve birçok sorunun bir arada olduğu anomaliler de var; delikler, darlıklar, kapakların oluşmaması, damarların ters çıkışları veya ters dönüşleri, boşlukların gelişmemiş olması... Bu birbirinden farklı durumların tedavisi genellikle uzun ve ciddi bir çaba gerektiriyor. Bu bebeklerin büyük bir kısmında farkedilir bir morarma görülebiliyor.

Doğumsal kalp hastalıklarının nedeni

Doğumsal kalp hastalıklarının ne.denleri tam olarak bilinmiyor. Ama genetik geçişin önemli bir faktör olduğu düşünülüyor. Çünkü ailede daha önce kalp hastası bir birey varsa, bebeğin kalp has.tası olarak doğma olasılığı artıyor. Üstelik bu risk akrabalık derecesine göre de değişiyor. Örneğin annenin kendisinin doğuştan kalp hastası olması, en yüksek risk faktörü.

Bu annelerin bebeklerinde aynı anomalinin görülme olasılığı yüzde 20'lere kadar yükseliyor. Yine aynı aileden iki ve üstü doğuştan kalp hastalığı olması olasılığı çok yükseltiyor.

Anne adayları

Doğumsal kalp hastalığına yol açan etkenlerden biri de; hamilelik sırasında geçirilen enfeksiyonlar. Özellikle viral enfeksiyonların kalp anomalilerine yol açtığı biliniyor.

Özellikle hamileliğin ilk 3 ayında enfeksiyonlardan korunmak ol.dukça önemli. Bu dönemde yaşanan enfeksi.yonlar kalbin sağlıklı gelişmesini engelleyebiliyor.

Yine hamileliliğin ilk üç ayında dikkat edilmesi gereken başka bir hastalık ise kızamıkçık. Araştırmalar anne adayının ilk 3 ayda kızamıkçık geçirmesi durumunda bebeğinde yüzde 35 oranında kalp hastalığının ortaya çıkabileceğini belirtiyorlar. Ancak hamileliğin daha geç dönemlerinde geçirilen viral enfeksiyonlar da tehlikeli. Çünkü bu enfeksiyonlar, bebeğin kalp kasının yapısını değiştiriyor ve fonksiyonlarını bozabiliyor.

Annede diabet olması, bebeğin down sendromu olması doğuştan kalp hastalığı riskini artırıyor.

2.Sonradan olan kalp hastalıkları

Doğuştan kalp hastalığı olmamasına rağmen sonradan edinilen kalp hastalıklarının başında gelen has.talık; akut ateşli romatizma. En sık görüldüğü yaşlar; 5-15 arası. A Grubu "beta" hemolitik strepto.kok denilen bir bakteriyle geçirilen üst solunum yolu enfeksiyonundan 1-3 hafta sonrasında çoğu kez eklemlerde şişlik, ağrı, basamama gi.bi yakınmalarla kendini belli ediyor. Eklem tutulumunun ardından kalp kapaklarında ve kalp kasında yetersizlik gelişebiliyor.

İşte bu nedenle enfeksiyon geçiren çocukların anne babalarının dik.katli davranması gerekiyor. Çünkü sadece penisilin kullanılarak tedavi edilebilecek bir üst solunum yolu enfeksiyonunun önemsenmemesi nedeniyle pek çok çocuk kalp hastası olarak yaşamlarına devam et.mek zorunda kalabiliyor.

Doktorların çoğu kez sadece muayene ile anlayabileceği "beta" enfeksiyonunun bu nedenle tedavisine hemen başlanması gerekli. Eğer çocuk, ilk 9 gün içinde tanı konup tedavi edilebilirse beta bakterisinden kaynaklanan akut romatizmal ateş gelişmiyor.

3.Fonksiyonel kalp hastalıkları

Üçüncü grubu oluşturan bu hastalıklarda kalp sekli ve yapısı normal olduğu veya saptanabilir bir anor.mallik olmadığı halde kalbin ritminde bozulmalar görülüyor. En sık görülen şekli zaman zaman düzensizlik olması.

Sevindirici yanı, çoğu kez tedavi gerektirmemesi. Kalp hızının çok arttığı taşikardilerde ise ilaç tedavisine ihtiyaç duyuluyor. Tersine hızın yavaşladığı durumlarda ise ilaç tedavisine daha az başvuruluyor ancak kalp hızının çok düştüğü du.rumlarda kalp pili takılması gerekebilir.

Şunlara dikkat ediniz

Bebeğiniz ya da çocuğunuzda renk solukluğu, terleme, çabuk yorulma, halsizlik, sık ve zorlu nefes alma, morarma, baydma, bayılır gibi ol.ma, göğüs ağrısı, çarpıntı gibi belirtiler olası bir kalp sorununun işareti sayılabilir. Eğer bu belirtileri farkediyorsanız, mutlaka bir çocuk sağlığı uzmanına başvurmalısınız.



birde bunlara bakın size yardımcı olabilir ama en kısa zamanda çocuk doktorunuzun yönledirdiği kalp doktoruna gitmenizde fayda var


geçmiş olsun allah acil şifalar versin




dipnot:doktor sitesinden alıntıdır.
 
Back