Arkadaşımın aşkısın... :(

Kader diye birşey var arkadaşlar, kader ne zamandan beri hata oldu?
kimse başına gelmeden bilemez, yargılamadan önce empati kurmayı deneyin bence.
O zaman kız kardeşlerimizin kocalarına aşık olup birlikte olalım,evli adamlarla aşk yaşayalım,arkadaşlarımızın sevgililerine göz koyup ayrılmalarını bekleyelim sonrada buna kader diyelim..Sizin başınıza bu durum gelse ve madur olan taraf olsaydınız,bu kadar rahat empati kurabilirmiydiniz? Empati kurulacak şey var,kurulmayacak şey var..İnsanların kendilerine saygıları,belirli sınırları ve ahlak anlayışları olması gerek..Bu değerler olmazsa,sağlıklı ilişkiler kurup,mutlu olamayız bu hayatta...

O zaman kız kardeşlerimizin kocalarına aşık olup birlikte olalım,evli adamlarla aşk yaşayalım,arkadaşlarımızın sevgililerine göz koyup ayrılmalarını bekleyelim sonrada buna kader diyelim..Sizin başınıza bu durum gelse ve madur olan taraf olsaydınız,bu kadar rahat empati kurabilirmiydiniz? Empati kurulacak şey var,kurulmayacak şey var..İnsanların kendilerine saygıları,belirli sınırları ve ahlak anlayışları olması gerek..Bu değerler olmazsa,sağlıklı ilişkiler kurup,mutlu olamayız bu hayatta...

İnsanlar işte çeşit çeşit karakterlerine kader süsü veriyorlar...

2 haftada erkek sevgilisini unutabilirmi,sizle gönül eğlendirip geri dönebilme ihtimali var sevgilisine.
üstelik bu adam arkadaşınızı öpmüş okşamış belkide onunla sevişmiş yani hayal etsene azcık midenin bulanması lazım ya.
ayrıca eski sevgilisinin arkadaşıyla çıkan adama nasıl güveneceksin anlayamadım
hoş gerçi aklın kaymış ama oda sana güvenmez kız arkadşını sattı der

kılavye üzerinden konuşmak çok kolay dimi?
tekrarlıyorum kimse yaşamadan bilemez.

Ne yaşadığını anlatsana bize ?

Sevgilinle ayrıldın çok taze olay ya da küssünüz ben arkafaşın olarak elinden aldım ee sen kader işte mi diyeceksin yoksa karaktersiz mi ?

İki soru sadece cevap verirsen sevinirim.

Bence tehlikeli sulardasın.

Muhtemelen ondan hoşlandığın için ve artık bir sevgilisi de olmadığı için sana bir ilgisi varmış gibi hissediyorsun. Platonikken herkes yaşamıştır ''hah, yanımdan geçti kesin seviyor'' ''benden kalem istedi kesin aşık'' tarzı şeyler :)

Kaldı ki ilgilisi olsa bile sevgilisinden 2 hafta önce ayrılıp yeni arayışlara giren erkekten hayır gelmez. Belki de kıskandırmaya çalışıyordur.

Ne yaşadığını anlatsana bize ?

Sevgilinle ayrıldın çok taze olay ya da küssünüz ben arkafaşın olarak elinden aldım ee sen kader işte mi diyeceksin yoksa karaktersiz mi ?

İki soru sadece cevap verirsen sevinirim.

sana neden cevap vereyim ya?
ben fikrimi söyledim bu benim fikrim, özgürlüğüm. seni bağlamaz. net.
kendi işine bak. kendi fikrini sence özgürce beyan et yada etme banane. yada benim düşüncemden sanane.

2 kez cevap verdim diye muhatap olmaya devam edecek değilim senle.

sana neden cevap vereyim ya?
ben fikrimi söyledim bu benim fikrim, özgürlüğüm. seni bağlamaz. net.
kendi işine bak. kendi fikrini sence özgürce beyan et yada etme banane. yada benim düşüncemden sanane.

2 kez cevap verdim diye muhatap olmaya devam edecek değilim senle.

Ben aldım cevabımı, teşekkürler...

kaderin önüne geçilemez...
kader var ama o kader önüne her zaman 2 seçenek koyar yaopmak yada yapmamak. seçimi sana bırakır. zaten kader var napalım olacak artık dersek o zaman biri birini öldürürse kaderim böyle der suçsuz olur ,kadın kocayı aldatır ,kaderim der ,hırssızlık yappar kaderim böyle der.
Allah insanlara, aklı neden vermiş,doğruyla yanlışı seçme yetisini neden vermiş.
sen doğryla yanlış arasında seçimini yapacaksın.
o sana kalmış.
kaderim dersek ,ne ahlak kalır, nne değerler.
kaos olur ,cinayetler olur,dünyada insanlık yok olur

Bunun kaderle alakası yok. Kendi kendinize kader şekilleri üretmeyin.
İnsanın iradesi ile yapacağı, yapmayacağı şey bu, o zaman hırsızlık yapanda kader desin affedelim. Ne farkı var?
Nefs diye bir şey var hani dünyaya geliş amacımız.
Senin kocanı en yakının , kardeşin elinden alsa ne yapalım kadermiş diye gidip elinimi sıkacaksın.
Çok kötü bir örnek olacak ama 7 yaşında çocuğun tecavüze uğraması kader mi mesela?
O çocuğun kaderin de tecavüze uğramak varmış deyip adamı bırakalım o zaman ne dersin?
Böyle gelişi güzel din yorumu yapan insanlar dinden soğutur insanı.
Şu ünlü şarkıcı Yusuf İslam diyor ya "İslamı müslümanlardan öğrenseydim asla müslüman olamazdım' ADAM HAKLI BENCE.

Arkadaşının sevgilisi ile aşk yaşamak pek doğru bir seçim olmaz. Bir takım hislerin olabilir ama eğer duygular tek başına yeterli olsaydı mantık diye bir şeyin gerekliliği ortadan kalkardı. Açıkçası ben pek doğru bulmuyorum bu tür durumları.Diğer açıdan bakarsak çocuğun da sana karşı hisleri varsa ve kızdan ayrılır ayrılmaz sana meylediyorsa muhtemelen aynı şeyi sana da yapacaktır. Siz uzun zamandır tanışıyormuşsunuz, eğer ciddi bir şey olabilecek olsaydı baştan sana açılması gerekirdi. Dikkat et sana yara bandı muamelesi yapmasın.

Bunun kaderle alakası yok. Kendi kendinize kader şekilleri üretmeyin.
İnsanın iradesi ile yapacağı, yapmayacağı şey bu, o zaman hırsızlık yapanda kader desin affedelim. Ne farkı var?
Nefs diye bir şey var hani dünyaya geliş amacımız.
Senin kocanı en yakının , kardeşin elinden alsa ne yapalım kadermiş diye gidip elinimi sıkacaksın.
Çok kötü bir örnek olacak ama 7 yaşında çocuğun tecavüze uğraması kader mi mesela?
O çocuğun kaderin de tecavüze uğramak varmış deyip adamı bırakalım o zaman ne dersin?
Böyle gelişi güzel din yorumu yapan insanlar dinden soğutur insanı.
Şu ünlü şarkıcı Yusuf İslam diyor ya "İslamı müslümanlardan öğrenseydim asla müslüman olamazdım' ADAM HAKLI BENCE.
aynen tecavüz eden adamı bırakalım,adamın kaderinde var bu. diye.
olacak işmi ya..

aptal saptal diziler yüzünden bazı ahlak değerleri iyice yerlerde oluyor.

şimdi arkadaşın daha sevgiliyken hislerin varmış nasıl bir arkadaşlık desem ; duygulara dem vuramamaktan bahsedeceksiniz.
yeni ayrılmışlar çocuğun size ilgisi olduğu izlenimine nasıl vardınız??
belki de çocuk senin ilgini fark etti.
bir o çiçek bir bu çiçek demiştir.
lütfen biraz bazı şeylerde çizginiz olsun.

aşık olmuş olabilirsin kınamıyorum,o kontrol edilebilir bişey değil,şu dünyada herşey kontrol edilebilirde aşık olmak zor edilir,bir sabah kalkarsın ve bakarsın ki en olmadık kişiye aşık olmuşsundur
aşıkken de iradeyi kullanmak her baba yiğidin harcı değildir
belki sen sadece hoşlanıyorsundur ,boşluğa düşmüşsündür çevrende ilgilenen erkek yoktur,o erkeğin bazı davranışlarını takdir ettiğinden hoşlanıyorum sanıyorsundur üstelik arkadaşına ayrılma acısının üstüne bir de arkadaş ihanetinin acısını yaşatacaksın,bu adam buna değermi,kendine saygını kaybetmene değermi
alelacele karar vermektense önce kendini bir dinle,uzaklaş ortamdan biraz.uzakkkenki duygularını tart bir on gün uzak kalırsan farklı bir karar alabilirsin belki
bu daha sağlıklı olur

o işler hiç belli olmaz, arkadaşını kaybetmeye değmez lafları bana çok gerçekçi gelmiyor. aynı durumda kendileri olsa sana verdiği bu akılları uygularlarmıydı tartışılır açıkcası.
bence sadece kalbinin sesini dinle, belkide evleneceğin adamdır. bilemezsin.
hayırlısıysa ve kaderinde varsa yaşarsın bunun önüne kimse geçemez... :KK66:

Evlendiğinde kocan senin arkadaşınla aşk yaşarsa kader der geçersin artık.
Nede olsa onların kaderinde var bu aşk,''kaderin önüne geçilemez''

o işler hiç belli olmaz, arkadaşını kaybetmeye değmez lafları bana çok gerçekçi gelmiyor. aynı durumda kendileri olsa sana verdiği bu akılları uygularlarmıydı tartışılır açıkcası.
bence sadece kalbinin sesini dinle, belkide evleneceğin adamdır. bilemezsin.
hayırlısıysa ve kaderinde varsa yaşarsın bunun önüne kimse geçemez... :KK66:

Allah senin arkadaşlarını korusun. :KK51:

X