arkadaşımda hpv çıktı :((

Lou Clark

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2016
285
242
103
26
Arkadaşım için yazıyorum. Kendisinde genital siğil çıktı bugün gidip yaktırdı. Fakat hiçbir test yapılmamış gitmiş ve direkt yakmışlar. Sorusu bu siğil rahim ağzı kanseri yapar mı? internettten araştırdık siğil yapan hpv kanser yapmıyormuş. Bilgisi olan yazarsa çok seviniriz teşekkürler kendisi kanserden çok korkuyor

Siğil yapan hpv kanser yapmaz.
Ancak siğilleri yaktırmazsan ileride yayılıp kanser yapma riski var (diye biliyorum)

nasıl adamlarla birlikte olmuş ki anlamadım, kaliteli insanlarla cinsellik yaşama virali gibi resmen
sık partner değişikliği ve saçma sapan birliktelikler rahim ağzı kanseri yapar, evet. en güzel tedbir seçici olmaktan geçiyor

-Kim kimin koynunda belli değil , siğil çıkacak şeyinizde
Hep sen geleceksin siğil denince aklıma Velvette

Ya ben de seni etiketlicektim biliyor musun
Güldüm hatta seni düşünüp de dedim kadının başını yakmayayım yine

Ayrıca konuya cevabımı da yazayım gelmişken siğilin de bir sürü çeşidi var, kimilerinde daha sık kontrole, pap a çağırıyorlar
Kimisi zararsız görülüyor
Bunu doktorunuza sorun bence

Susalım en iyisi şimdi olmayan siğil için banlanmaya gerek Yok

Servikal smear aldırsın kesinlikle. Ayrıca servikal sürüntüden HPV varlığını, varsa da hangi tiplerin olduğunu anlayabiliyorlar. HPV testi ve smear sonucuna göre kadın doğum uzmanı arkadaşınızı yönlendirir.
Bazı HPV tipleri yüksek riskli diye geçer. Siğil yapan HPV tipleri kanser için yüksek riskli HPV tiplerinden değildir.

Herkese merhaba sigil ciksin cikmasin hpv tanisi alin almayin muhakkak rahim agzi kanseri onlemek icin " serviks aşınızı "olun 3 doz asi omur boyu korunun.
Genital sigiller ic camasirini ortak giyinerek klozet kapagindan tensel temastanda alabilirz.Cinsel iliski en sık gorulen tipidir.

Valla bu cinsel yolla bulaşan hastalıklar insanın güvendiği dağlara karlar yağdırır :) insanların bildiğim kadarı ile %70inde var hpv virüsü, kaliteye bakmıyor yani pek.
Konu sahibi; muhtemelen arkadaşınız cildiyete gitmiştir onlar vajinadaki her çıkıntıyı siğil olarak nitelendirip yakıyorlar. Kadın doğum uzmanına giderse daha sağlıklı bir sonuç alır. Zira ben vajinamdaki yaklaşık 10 yaşımdan beri var olan bir çıkıntıyı öylesine gittiğimde göstermiştim cildiye uzmanına siğil bu yakıcaz dedi dünyam başıma yıkıldı sonradan tam 5 tane jinekolojik onkoloji uzmanına göründüm ve hepsi kesinlikle değil dediler.

Bu yorum ciddi mi? Evlenirken bakire olan kadının eşi tarafından hiv bulaştırılan kadinlar var bu dünyada. Yani ciddi iliskiler yaşayanlarim bile başı yanabilir böyle durumlarda. Ön yargılı yaklaşmamak lazım

sizin dediğiniz istisnai bir durum. %70 de bayağı iddialı bir rakam hani.. sık partner değiştirip olmadık tiplerle beraber olmanın daha riskli oldugunu söylüyorum sadece.

evet ciddi?
siz pek anlamamışsınız ama. demek ki kadının kocasında sıkıntı varmış öyle değil mi?hatta bahsettiğiniz şey bir yakınımın başına geldi, tahmine dileceği üzere adam masum değildi zaten

Çagin en sinsi hastaligi bir cok kadin bilmiyor hpv tasidigini ve sigil cikmayan tiplerinden oturu ancak pap smear le anlayabilir.

kızlar öncelikle şunu belirtmeliyim ki sadecw cinsel iliskiyle gecen bir durum degil olsaydı inanın bende çıkmazdı genital bölgemde cıktı tuvalet klozet kapaklarına felan dikkat edin ben kryoterapi yaptrdim yani dondurdum ama smear testi yaptr dedi doktor bende gidip bi yaptracagim en ksa surede ama doktor geneli kanser yapmaz bazi tipleri yapar dedi ama yinede onlem almakta fayda var sonucta yayılan ve surekli kasıntıli olan vahim bir durum ve tekrarliyo tekrarladkcada gidip dondurmak ya da yaktrmak cozum o yuzden dikkatli olun olayi sadexe iliskiye baglamayin tamam geneli iliskiyle geciyor ama doktor ortak kullanilan lavabolar ic camasrlr v.s kullanma ve ic camasrlarni utuleyip gymemi soyledi sizlerde olanlar dikkat edin ası yı duymadım ama varsada kesin cozum saglar umarim olanlara gecmis olsun hpv bir illettir bunuda belirteyim

Aşıyi ihmal etmeyin asi uzun yillardir var ben 9 yil once oldum o zmn bi tanesi 250 liraydi 3 doz oldum suan ne kadar bilmiyorum ,onerilen yas kucuk yastan itibaren olunur yasi yok

Kadın hastalıkları doktoruna gidip smear testi verecek. Hpvnin kanser yapanı olup olmadığına bakıyorlar. Çok eşli mi yoksa eşinden mi bulaştı bu nereden geldi sorunun kaynağını araştırmalı.

sizin dediğiniz istisnai bir durum. %70 de bayağı iddialı bir rakam hani.. sık partner değiştirip olmadık tiplerle beraber olmanın daha riskli oldugunu söylüyorum sadece.
Ama sizin yaptığınız yorumdan bu virüse sahip insanların kalitesiz insanlar olduğu gibi bir anlam çıkıyor ve herhangi bir cinsel yolla bulaşan hastalıktan muzdarip insanlar için hoş bir tabir değil bence. Sadece 1 kişiyle cinsel ilişki yaşayan da 1000 kişiyle cinsel ilişki yaşayan da bu virüse sahip olabilir veya olmayabilir. Ancak demek istediğinizi anladım, elbette sık partner değiştirmek riski artırıyor ama daha ziyade şans işi demek hiç de yanlış olmayacaktır gibime geliyor

valla herşeyin altında bir anlam ararsak öyle de çıkar böyle de çıkar, takılmayın bu kadar. yorumumu yapıyorum ve geçiyorum.siz de öyle yapın, çünkü ne düşünüyorsam onu yazıyorum.

valla herşeyin altında bir anlam ararsak öyle de çıkar böyle de çıkar, takılmayın bu kadar. yorumumu yapıyorum ve geçiyorum.siz de öyle yapın, çünkü ne düşünüyorsam onu yazıyorum.
Ben zaten sizin ne demek istediğinizi anladığımı belirttim burada bir sıkıntı yok ama ifade ediş biçiminiz yanlış anlaşılmaya müsait demek istedim yalnızca. Gariptir ki ben söylemek istediğiniz şeyi yorumunuzdan anlam çıkartarak buldum, anlam çıkarmamaya kalksaydım zaten hoş değil yorumunuz

İlgili topiği okumanızda yarar var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…