• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşım ve annesi

sedafatih

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2011
208
2
0
Bursa
mrb arkadaşlar... benim 6 yıllık bi arkadaşım var annemin ilkokul arkadaşının kızı oluyo yani annemler sayesinde tanıştık 6 yıl önce. tek arkadaşım o oldu ben çok asosyal bi insanım içime kapanığım genelde beni severler insanlar tanıyınca ama arkadaş olamam kolay kolay kimseyle bu arkadaşıma baya ısınmıştım çok sık gidip geliyodum onlara. annesinin muhabbeti falan çok iyi geliyodu çok mantıklı geliyodu dinine falan düşkün bi kadın yani her konuya söyleyecek mutlaka cvbı vardır.bundan 3 yıl önce falan bu arkadaşımın teyzesi herkes seni kıskanıyo sedada kıskanıyo demiş o da evet farkındayım sedanın kıskandıgını demiş tabi ben bunu öğrendim ve cok kızdım ama arkadasım defalarca özür diledi benden bende affettım ki asla kıskanç bi insan değilimdir ama arkadasım fazla kendini beğenmiş hep kendisini över yolda bakan herkes ona aşıktır dünyanın en güzel kızı benim benden güzeli yok der resmen bana bakarak bende bişey demiyodum normal karşılıyodum bu durumu. en son yaşadığım olaydan sonra onlardan korktum biraz açıkçası.. nişanlıydı arkadaşım aynı zamandada bi arkadaşının eski nişanlısı onların evine gidip geliyodu sonra arkadasımın nişanı bozuldu ve bu bana bi subayla görüştüğünü isminin çınar oldugunu cok zengin oldugunu falan anlatmaya başladı anne kız tam 3 ay bana bu çınar denen çocuğu anlattılar hele de aldıgı 7 milyar maaşı kaç kere dinledim bilmıyorum sayamadım :1: bende onun adına seviniyodum tabi ama ben bana herkes biliyo demişlerdi anneannelerinin falan bildiğini söylemişlerdi bende bi gün onlara gittiğimde açık açık nasıl gidiyo aranız çınarla diye sordum sonra anneannesi şaşırdı aa kim o cocuk diye bende ee siz bilmiyo musunuz arkadasım bildiğinizi söyleyince bende sordum dedim yooo bilmıyorum ben dedi sonra bana anneannelerinin cokta bilmediğini söylediler ben olayın üzerinde durmadım ama içime bi kurt düştü. geçen gün gittiğimde de bana çınar diye birinin olmadıgını o kişinin aslında eskiden en yakın arkadası olan kızın eski nişanlısı oldugunu söylediler yani arkadaşım bi arkadasının eski nişanlısıyla çıkıyomuş bu cocugun ismi çınar değil subayda değil yanı bana anlatılan yalanların tam tersi bi insan.bana söylemek istememişler ayrıldıgı nişanlısı duymasın diye ki ben arkadasımın nişanlısıyla asla konuşmuyorum.bende şaşırdım biraz ama hayırlısı olsun mutlu olmanı isterim dedim. annesiyle ikisi itiraf ettiler bana bu durumu. yani benım burda asıl anlamadıgım olay neden bu kadar yalana gerek duymuşlar neden 3 ay ben bu yalanları dinledim salak yerıne konuldum.aynı yalanları annesi anneme de anlattı gittiğimizde. o olaydan sonra gitmedim onlara gözümden cok fena düştüler. oturup mantıklı olarak düşündümde belkide bana söyledikleri çoğu şey yalandı. arkadasım bana açıktan lise okudugunu söylüyodu sınav gunlerine bakmaya halk eğitime gittik ordan öğrenıyodu arkadasım ama beni bi türlü o binaya sokmadı sen bekle burda dışarda bekle falan die dışarda bekletti beni yanı belkide okudugu bile yalan. ben belkide yanlış anladım ama ben össde barajı falan geçip çeko die bi bölüm okumaya başladım onlarla paylaştım bunu ilk tabi ama verdikleri tepki bekledıgım gibi olmadı.. balo olacaktı okulda annemle onlara gittik konusuyoduk işte nasıl bi elbise alıcagım konusunda okul konusunda falan bana arkadasım ve annesi başladılar bağıra bağıra arkadasım babasını düşünmüş gereksiz harcatmalar yaptırmamış baloya gitmemiş ben cok düşüncesiz misim benimle bi ara konuşmaları gerekıyomuş bu düşücesizliğimle ilgili össde bilerek soruları yapmamış yapsa en iyi üniversitelere gidermiş vs vs birsürü seyler saçmalamışlardı ki annem bu durumdan rahatsız değildi maddi durumumuz kötü değil zaten gereksiz harcatmalar yaptırmam ben annemle ortak bi noktada buluşupta alırız alıcağımız şeyleri hadi annem rahatsız olsa onların yanında bu durumu dile getirsede öyle deseler neyse dicem. ama ben genede gittim onlara uzatmadım... neyse çok uzun oldu sanırım sizce neden arkadasım ve annesi böyle yapıyolar burda benımde hatalarım olmuş olabilir mi ne yapmalıyım sizce çok kafam karışık neden bunca yalanlar :96:

Senin hatan veya hataların olmuş olsa bile bunları yapmaları kendilerinden bir yanlış.Yani kadının yalan söylemesi senin hatan olacak değil ya..Yalan üstüne kurulu bir hayatları var bence hiç uğraşma onlarla salla gitsin..Başka bir arkadaş da edinebilirsin elbette böyle girdiğin bir ortamda birisine okulla işle ilgili birkaç soru sor muhabbet açılır elbet..Ben kaç tane en yakın arkadaş kaybettim bilsen şaşarsın...bir yerden sonra bazıları gerçek yüzünü gösterdi, salladım gitti.. önemsemeyince işler senin lehine dönüyor bunu anladım önceden ben de çok takardım arkadaşlarımla ilgili her şeyi yalnız bile kaldım çok o zamanlar.. şimdi bakıyorum düzgün değilse sallıyorum..Ama sanma ki arkadaşım kalmadı gidenin hep yenisi de geldi eskilerden düzgünler de kaldı şükür ;)

Senin hatan veya hataların olmuş olsa bile bunları yapmaları kendilerinden bir yanlış.Yani kadının yalan söylemesi senin hatan olacak değil ya..Yalan üstüne kurulu bir hayatları var bence hiç uğraşma onlarla salla gitsin..Başka bir arkadaş da edinebilirsin elbette böyle girdiğin bir ortamda birisine okulla işle ilgili birkaç soru sor muhabbet açılır elbet..Ben kaç tane en yakın arkadaş kaybettim bilsen şaşarsın...bir yerden sonra bazıları gerçek yüzünü gösterdi, salladım gitti.. önemsemeyince işler senin lehine dönüyor bunu anladım önceden ben de çok takardım arkadaşlarımla ilgili her şeyi yalnız bile kaldım çok o zamanlar.. şimdi bakıyorum düzgün değilse sallıyorum..Ama sanma ki arkadaşım kalmadı gidenin hep yenisi de geldi eskilerden düzgünler de kaldı şükür ;)

haklısın tabiki ama ben onu kaybetmekten çok böyle yapmalarına anlam veremiyorum.. düşünüyorum neden bunca yalanlar neden gerek duydular :97:

neden kimse yorum yapmıyo konuma acaba fazla mı gereksiz ya da bunun başka formülü varda ben mi bilmıyorum bakıyorum başka gereksiz konulara birsürü yorum oluyo üzülüyorum :5: :26:

kişi kendini nasıl bilirse karşısındakini de öyle sanarmış.burda kıskanç biri var evet ama bu siz değil sizin arkadaşınız bence.:24:
insanlar öyle riyakar ve yalancı ki..yok efendim össde bilerek yapmamış da yapsa çok iyi yerler kazanırmış
o zaman bi yapsaymış da görseymişsiniz siz de,ondan sonra durumu yoksa gitmezdi.
analı kızlı yalan makinası olmuşlar..
yazdıklarınızdan sizin çok iyi niyetli bi insan olduğunuzu gördüm.
bence uzak kalın bu kişilerden,yan yana görünmeyin bile bence.
çünkü sadece size söyledikleri değil bence hayatları yalan.:6:

Son düzenleme:
kişi kendini nasıl bilirse karşısındakini de öyle sanarmış.burda kıskanç biri var evet ama bu siz değil sizin arkadaşınız bence.:24:
insanlar öyle riyakar ve yalancı ki..yok efendim össde bilerek yapmamış da yapsa çok iyi yerler kazanırmış
o zaman bi yapsaymış da görseymişsiniz siz de,ondan sonra durumu yoksa gitmezdi.
analı kızlı yalan makinası olmuşlar..
yazdıklarınızdan sizin çok iyi niyetli bi insan olduğunuzu gördüm.
bence uzak kalın bu kişilerden,yan yana görünmeyin bile bence.
çünkü sadece size söyledikleri değil bence hayatları yalan.:6:

çok haklısın cnm benimde ciddi bi ilişkim var sevgilimde biliyo aynı seyleri söyledi hayatları yalan dedi ama üzerime gelmiyo gitme faalan demiyo baskı yapmak istemıyo sanırım ama şimdi birden ayağımı kesersem gene kıskanç olurum diye korkuyorum yani ben sedaya çıktıgım oldugunu söyledim gelmiyo bize o günden beri tuhaf falan demez mi ki :59:

çok haklısın cnm benimde ciddi bi ilişkim var sevgilimde biliyo aynı seyleri söyledi hayatları yalan dedi ama üzerime gelmiyo gitme faalan demiyo baskı yapmak istemıyo sanırım ama şimdi birden ayağımı kesersem gene kıskanç olurum diye korkuyorum yani ben sedaya çıktıgım oldugunu söyledim gelmiyo bize o günden beri tuhaf falan demez mi ki :59:

öyle düşünse ne olacak..sana faydası olmayan bir insanın hayatında olmasına büyük bir gerek var mı? benim de bi arkadaşımla ilgili konum vardı..
saflık başımıza bela.
bırak istediği gibi düşünsün,arkadaşının günahını almak istemem ama böyle dalavereci insanlar senin erkek arkadaşına bile sarkabilir.:26:
yavaş yavaş uzaklaş birden olmuyorsa.azalarak bitsin bence.

öyle düşünse ne olacak..sana faydası olmayan bir insanın hayatında olmasına büyük bir gerek var mı? benim de bi arkadaşımla ilgili konum vardı..
saflık başımıza bela.
bırak istediği gibi düşünsün,arkadaşının günahını almak istemem ama böyle dalavereci insanlar senin erkek arkadaşına bile sarkabilir.:26:
yavaş yavaş uzaklaş birden olmuyorsa.azalarak bitsin bence.

doğru söylüyosun kendime cok kızıyorum neden bukadar safım salağım diye azalarak bitmesi mantıklı :31:

MERHABA...bence bu kadar takılmana gerek yok,evet yakın arkadasınmış ama ne olduğu ortada.Bi kere gerçek arkadaslıklarda dostluklarda yalan olmaz sonucu ne olursa olsun.Kıskanç olan onlarmışki olmayan şeyleri sana anlatıp inandırmışlar seni,o yüzden hiç üzülme ve bi dahada o insanlarla görüşme.Böylelerinden sana zarardan başka bişey gelmez ve bunca şeyin devamıda gelir arkadaşlığını sürdürdükçe.

cahillik arkadaşınızın yaptığı kendinizi hiç suçlamayın eski nişanlısı duymasın diyeyse eğer size niye anlatmışlar.konuşmuyosun bide eski nişanlısıyla hani konuşsanız da arkadaş olsanız gidip eski nişanlısına anlatın diye anlatmıştır dicem ama böyle bi durumda yok.okusa ne okumasa ne sizi bağlayan bişey yok bu yalanlar çok gereksiz kıskançlıktan başka bi anlam veremedim kesinlikle sizi kıskanıyor kıskandırmaya çalışıyor aklınca. bence mesafe koyun.niye bu yalanlar diye sormayın bile çünkü cahil kimsenin yanında kitap gibi sessiz ol.demiş Mevlana

MERHABA...bence bu kadar takılmana gerek yok,evet yakın arkadasınmış ama ne olduğu ortada.Bi kere gerçek arkadaslıklarda dostluklarda yalan olmaz sonucu ne olursa olsun.Kıskanç olan onlarmışki olmayan şeyleri sana anlatıp inandırmışlar seni,o yüzden hiç üzülme ve bi dahada o insanlarla görüşme.Böylelerinden sana zarardan başka bişey gelmez ve bunca şeyin devamıda gelir arkadaşlığını sürdürdükçe.

evet ama benım neden hiç arkadasım yok bi o vardı bi onlara gidiyodum yanı ben kendime de kızıyorum :2:

cahillik arkadaşınızın yaptığı kendinizi hiç suçlamayın eski nişanlısı duymasın diyeyse eğer size niye anlatmışlar.konuşmuyosun bide eski nişanlısıyla hani konuşsanız da arkadaş olsanız gidip eski nişanlısına anlatın diye anlatmıştır dicem ama böyle bi durumda yok.okusa ne okumasa ne sizi bağlayan bişey yok bu yalanlar çok gereksiz kıskançlıktan başka bi anlam veremedim kesinlikle sizi kıskanıyor kıskandırmaya çalışıyor aklınca. bence mesafe koyun.niye bu yalanlar diye sormayın bile çünkü cahil kimsenin yanında kitap gibi sessiz ol.demiş Mevlana

cnm bnm cok tşk ederım hepinize tüm cvp verenlere... yazdıgınız söz cok hosuma gitti gerçekten cok doğru.. ya okuyup okumaması benı ilgilendırmez ama ben okulumu kazandıgımda da cok tuhaf tepkiler vermişlerdi yukarıda yazdıgım gibi ınsanın arkadası mutlu olur dmi ama onlar hiç mutlu olmadılar yani bilmiyorum :5:

arkadaşın yok diye üzülmene gerek yok,okumuyosan yada çalışmıyosan,sosyal bi insan değilsen pek fazla olmaması normal.Ama önce bunu sil kafandan bence arkadasın vardır ama herseyi paylaşacak bi dostun yok ondan yakınıyosun.Kuzenlerin yiğenlerin yokmu? böyle bi insanla arkadaşlık yapıcagına hiç olmasın daha iyi.Erkek arkadasının arkadaşları çevresi yokmu hiç? onlarla tanış sohbet et.Bu kadarda içine kapanık olmak iyi bişey değil,sürekli üzülürsün çünkü.Ben biraz açık sözlüyümdür samimi yazıyorum bunları sana cnm.

arkadaşa katılıyorum, nerde beni kıskanıyolar diyen bi tip varsa kendi aşırı kıskançtır,
çok rastladım aynı duruma..
anlattıklarına göre senin okul kazanmanla ilgili yorumları fesatlık göstergesi,
sen zaten boğaziçini kazandım demedin açıkça barajı geçtim diyosun bunu bile aşırı tepkiyle karşılamışlar,kesin o senin yerinde olsaydı sınavdan en yüksek notu aldım fln diye atardı,
iyi tanıyorum bu tarz insanları...
senin dostun olacaksa biri seni kıskanmamalı ve yalan söylememeli..
arkadaş bulmak zor diil ki, önemli olan seni seven, güvenebileceğin ve sana artı değerler katacak kapasitede olması...
onların sana yalandan başka katıcakları bişe yok anladığım kadarıyla,nazara gözede inanıyosan
uzak durmaya çalış bence....

arkadaşın yok diye üzülmene gerek yok,okumuyosan yada çalışmıyosan,sosyal bi insan değilsen pek fazla olmaması normal.Ama önce bunu sil kafandan bence arkadasın vardır ama herseyi paylaşacak bi dostun yok ondan yakınıyosun.Kuzenlerin yiğenlerin yokmu? böyle bi insanla arkadaşlık yapıcagına hiç olmasın daha iyi.Erkek arkadasının arkadaşları çevresi yokmu hiç? onlarla tanış sohbet et.Bu kadarda içine kapanık olmak iyi bişey değil,sürekli üzülürsün çünkü.Ben biraz açık sözlüyümdür samimi yazıyorum bunları sana cnm.

kuzenlerım var tabi ama ben onlara ayak uyduramam ki onlar hep gezerler dersaneye giderler okula giderler kız kuzenımı sevıyorum aslında yazları hep onunlayız iyi kızdır ama insanın dostu olması cok ayrıdır sanırım belkide benım dostum olmadıgı ıcın içimde bi uktedir bu olmuş olsaydı bu kadar önemsenecek bi sorun olmadıgını anlardım :17:

arkadaşa katılıyorum, nerde beni kıskanıyolar diyen bi tip varsa kendi aşırı kıskançtır,
çok rastladım aynı duruma..
anlattıklarına göre senin okul kazanmanla ilgili yorumları fesatlık göstergesi,
sen zaten boğaziçini kazandım demedin açıkça barajı geçtim diyosun bunu bile aşırı tepkiyle karşılamışlar,kesin o senin yerinde olsaydı sınavdan en yüksek notu aldım fln diye atardı,
iyi tanıyorum bu tarz insanları...
senin dostun olacaksa biri seni kıskanmamalı ve yalan söylememeli..
arkadaş bulmak zor diil ki, önemli olan seni seven, güvenebileceğin ve sana artı değerler katacak kapasitede olması...
onların sana yalandan başka katıcakları bişe yok anladığım kadarıyla,nazara gözede inanıyosan
uzak durmaya çalış bence....

öncelikle vaktini ayırıp benım sorunumla ilgilendıgın ıcın tşk ediyorum :16: evet barajı geçtim şuan aöf de çalışma ekonomisi okuyorum bu arkadasım kendisi henüz liseyi bitirememişken benım okudugum okulu bile küçümsedi o aöf okumazmışşş bi işe yaramıyomuşş vs bende bişe demedim insanlarla tartışmaktan nefret ediyorum bu yüzden genelde alttan alırım susarım duymamazlığa gelirim gülümserim falan ama anladım ki bu huy hiç iyi değil... yani daha önce açtığım konuya geliyo sorunum aslında yani özgüvn eksikliği ben nezaman kendimi savunmayı öğrenicem yaa neden insanlar benımle konusurken okadar rahatlar istediklerini söylüyolar :43:

Arada sırada katıl onlara sende gez dolaş,hem bu kadar bunalıp takmazsın kafana tatlım.Boşuna düşünüp üzülüyosun,bu tarz insanlar virüs gibi her yerde her zaman 1 tane muhakkak vardır.İşte,okulda,katıldığın ortamlarda.Bundan sonra arkadaşlarını iyi seçiceğine inanıyorum bundan o dersi çıkaralım olurmu....bazen gerçekten tanıyorum dediğin kişileri aslında hiç tanımamış olabiliyosun.

cnm bnm cok tşk ederım hepinize tüm cvp verenlere... yazdıgınız söz cok hosuma gitti gerçekten cok doğru.. ya okuyup okumaması benı ilgilendırmez ama ben okulumu kazandıgımda da cok tuhaf tepkiler vermişlerdi yukarıda yazdıgım gibi ınsanın arkadası mutlu olur dmi ama onlar hiç mutlu olmadılar yani bilmiyorum :5:

rica ederim canım ne demek sen iyi niyetli birisisin anladğım kadarıyla onlarında senin gibi olmasını bekleme sana sinyallerini vermişler yaptıklarıyla nasıl bi insan oldukları hakkında ama sen iyi iyetinden görememişşin. şimdi ne güzel farkındasın uzaklaş onlardan.yakın mı oturuyorsunuz

Arada sırada katıl onlara sende gez dolaş,hem bu kadar bunalıp takmazsın kafana tatlım.Boşuna düşünüp üzülüyosun,bu tarz insanlar virüs gibi her yerde her zaman 1 tane muhakkak vardır.İşte,okulda,katıldığın ortamlarda.Bundan sonra arkadaşlarını iyi seçiceğine inanıyorum bundan o dersi çıkaralım olurmu....bazen gerçekten tanıyorum dediğin kişileri aslında hiç tanımamış olabiliyosun.

evet ders almalıyım bu olaydan aslında haklısın o insanlara istesemde artık güvenemem sanırım yani düşünüyorumda suan bana her söyledikleri yalanmış gibi geliyo.. bundan sonra cok daha dikkatli olucam herşeye de inanmamalıyım sanırım :59:

Back