Arkadaşım tuhaf mı sizce de?

Aykadarguzel

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2022
1.316
1.690
63
Merhabalar , benim bir arkadaşım var okuldan. Öğretmen yani. Yeni evli sayılır ama eşiyle pek anlaşamıyorlar boşanmayı bile düşünüyor. Eşi de evden çalıştığı için okul çıkışlarında bana gelmek istiyor ara sıra. Ben de genelde götürüyorum ve akşam yemeği saati olduğu için bi yandan yemeğimi de pişirmek istiyorum mutfakta oturursak, yemek pişince hadi yemek de yiyelim diyorum genelde kalıyor eşini pek umursamıyor eşi de onu takmıyor yani böyle bir ilişkileri var. Bir kaç kez de bende falan kaldı. Neyse bazen de okuldan çok yorgun çıkıyorum sana gidelim mi diyor bahane bulsam da ısrarla gidelim ya bişey olmaz diyor. Bir şekilde kendini kabul ettiriyor. Geçenlerde annem geldi bu durumu da biliyor. Sürekli hale gelince o bizi hiç davet etmedi evine dedi. Gerçekten evlendiğinden beti hiç davet etmedi ben de çekiniyorum eşinden ama dışarda da buluşabiliriz yani bi jest yapabilirdi. Geçen bir kere pastaneye oturduk sonra tam biz çay içtik annem geldi oraya. Anneme sordum bişey yer içer misin diye o da yok hadi markete gidelim diye uğradım dedi. Ama annem şunu beklemiş arkadaşımdan teyze bişeyler alalım sana da demesini beklemiş , annem buna çok takıldım o bir senedir bize gelip gidiyor insan bi çay söylemez mi arkadaşının annesine dedi. Sizce de bu durumda annem haklı mı?
 
Evet haklı hep kendini düşünen, hep gelen hiç davet etmeyen insanlar can sıkıcı oluyor ya sınırınızı çizmeniz gerekiyor geçerli bahane bulun inandırıcı olsun belki biraz kafa dinlersiniz
 
Ben olsam sürekli evime kabul etmezdim.Ne güzel 1 senedir sizin evinize geliyor yiyor içiyor yatıya kalıyor 1 senede 2-3 kere olan birşey olsa neyse ama sürekli oluyormuş.

Eşiyle boşanmak istiyormuş sonra kabak sizin başınıza patlamasin eşi ve eşinin ailesi tarafından x evinden çıkmıyorsun sürekli oradasin o seni doldurdu yuvamizi yıktı gibi.

Annende haklı insan Kibarlık olsun diye sorar çay içer misiniz diye ki annenden bu durumdan rahatsız belli ki sürekli sizin eve geldiği için.
 
Yani bilemedim siz sormuşsunuz, anneniz de yok demiş. Annenizle samimi mi ki o da ekstra sorsun ve ısrar etsin.
Bence esasen siz genel anlamda sürekli gelmesinden rahatsızsınız ancak bunu açık açık söyleyemediginiz için küçük ayrıntılar gözünüze batar olmuş. Acilen o konu hakkında açık açık konuşun. Kırılırsa da kırılsın, arkadaşlığınız biterse de bitsin.
 
Surekli size gidip geliyor ama asla evine davet etmiyor, muhtemelen kari koca "bekar kadinin evimizde ne isi var" dusuncesindeler, ee arkadasinizda evliligiyle pek mutlu degil gibi.

Bu durumda yakinda bosanirlarsa kabak sizin basiniza patlayabilir, mesela esi hic eve ugramiyorsun nerede dolandigin belli degil diye kavga cikarip konuyu farkli noktalara cekebilir.

En mantiklisi sinir koymak.
 
Sizin arkadaşlığınız çok yüzeysel geldi insan ne sorunun var diye sormaz mı? Hep varsayımsal yaklaşmışsınız ve söyleyin eğer arkadaşsanız yarın da kahveyi sende içelim diye.

Ayrıca yetişkin kadınsınız annenizin arkadaşlık ilişkilerinize karışması bence tuhaf.
 
Annem karışmıyor zaten sadece durumu biliyor ya , o da hani yiyor içiyor ama kendine geldi mi bizi yaklaştırmıyor dedi
 
bu ne böyle yahu hiç sevmem
anneniz geldiğinde annem geldi şuraya buraya gideceğiz diyerek başlayabilirdiniz
valla apaçık müsait değilim diyin gerçekten kabak sizin başınıza patlayacak bu gidişle boşanırsalar falan
ya da bugün de size gidelim bir kahve içelim ayolll falan gibi söyleyin buraya da yazın gelişmeleri

hiç mi rahatsız olmuyor yahu ben olsam böyle bişey yapamam
 
Ben olsam temizlik yapacağız, başka misafir gelecek, annem yoruldu bugün gibi bahanelerle evimden ayağını çekerim. Restoranda otururken arkadaşımın annesi gelse teyzecim buyur market öncesi bir şeyler ye iç, gezeceksin şimdi acıkırsın gibi şeyler söylerim (kendisi bir senedir görüşüyor sizinle okuduğum kadarıyla)
 
Arkadaşınız düpedüz sizi kullanıyor. Bakın bu hayatta her şey karşılıklıdır. Anneniz hakli. Bir çay söyleyecek parası, görgüsü yoksa zaten görüsmesin bir zahmet ki öğretmen diyorsunuz.Bir an önce çizgilerinizi belirleyin daha geç olmadan.Hayır demeyi bilmelisiniz yeri geldiğinde.
 
İyi niyetiniz suistimal ediliyor. Bir sınır koymalısınız mutlaka.
 
Ben düşüncesiz insanları sevmiyorum.
Evı müsait degılse dısarda anneniz gelmeden önce de sıze bir şeyler ikram edebilirdi.
Yani insan kendı de düşünülmek değer görmek ıstıyor.
Ben bakarken ilk atandığım zamanlar evlı arkadaşlar vardı etüd vs oluyordu evimde okula yakındı.
Etüd kurs vs başlayana kadar evımde agırlardım yer ıcırırdım..
Ama sonra baktım bu artık kullanılmaya gidiyor çünkü insan karşısından da bır ıncelık bekliyor sanki senin görevin hâline geliyor.
Kısaca mesafe şart.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…